Str 15 z 21 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-11-10 08:05:51 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-11-10 17:29:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-11-10 08:05:51, godfather78 napisał(a): kraku taki z ciebie biznesmen ![]() ![]() ![]() ![]() jak probowalem pracowac w pl, to pani z urzedu skarbowego przyjezdrzala do mojego szefa(pomine czym), poprawnosc lepiej tobie idzie w jukeju ![]() zasadniczo nie rozumiem o co ci chodzi. biznesmen ze mnie niewielki, bo mi się nigdy nie chcaiło, miałem niedużą firmę, zatrudniałem w polsce i we francji w sumie około 60 pracownikow, tak że trudno to nazwać wielkim biznesem. Owszem, Pan przyjechał i zamykał biuro handlowe, ale już do wyjaśnienia to ja musiałem się pofatygować do nich. Bo rzadko siedziałem w biurze tym bardziej że miałem ich kilka na terenie polski i francji. Nie mam w zwyczaju karmić gnid, stąd byłem gnojony, a żeby było śmieszniej, uprzejmie donosił na mnie mój partner biznesowy z zaprzyjaźnionej firmy, mój jeden z dostawców. Mnie w kasie nie zbywało, ani nie brakowało ani centa więc nie widziałem powodu by dawać łapówki. I tym bardziej nie wiedzę powodu by znowu jechac do tego bagna. Jak moge spokojnie zarabiać, rozliczać się i płacić uczciwie podatki i być poważnie traktowany. I nie tracić czasu na kombinowanie jak kon pod górę, gdy ten czas moge poświecić na przyjemnosci lub na pracę. Ja wiem, jak patrzę na rodaków jak kombinuje to taki stan wydaje sie być absurdalny. No ale to może kwestia że wyrosłem poza Polską i nie jest to dla mnie egzotyka. Ma być orderung, spokojna głowa i koniec. Teraz znowu tak mam, choć całe życie sądziłem że nad wisłą będzie mi najlepiej. Może inni lepiej pojmują ten kraj, dla mnie Polska to kraj mafiny. układy układziki, a przeciętnego nie dość że nie pomoga to skopią. I to nie tylko PO, PIS czy o układzikach w Solidarności nie wspomne, ta sama glina to samo bagienko tylko inaczej ubabrane. Życie jest tak krótkie że na prawdę szkoda mi życia na walke o przetrwanie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #3 Ocena: 0 2012-11-10 17:57:03 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MrMaverick1971 | Post #4 Ocena: 0 2012-11-10 18:34:18 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Takie panie tez powinno sie zamykac, bo to nie uchodzi w miejscu publicznym zachowywac sie w taki sposob
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2012-11-10 20:07:03 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
maw2be | Post #6 Ocena: 0 2012-11-10 20:10:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
a tu proste zestawienie jak zachowuje się opozycja podczas strajków, jak dba o strajkujących :D link
pokazuje to również jakie związkowcy mają wymagania względem opozycji ![]() |
Onieznajomy | Post #7 Ocena: 0 2012-11-12 10:11:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Rybinski podaje nastepna liste upokorzen:
|
Onieznajomy | Post #8 Ocena: 0 2012-11-12 10:15:41 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-11-10 18:34:18, MrMaverick1971 napisał(a): Takie panie tez powinno sie zamykac, bo to nie uchodzi w miejscu publicznym zachowywac sie w taki sposob ![]() Moim zdaniem to one obie powinno sie zamknac. Ta starsza kobieta, byla niepelnosprawna psychicznie, albo nietrzezwa, ale ta kwiaciarka, widzac ulomnosc tej kobiety, specjalnie prowokowala, zeby sie wylansowac przed kamera. Dobry przyklad, jak wyglada nasze dzisiejsze dziennikarstwo. |
maw2be | Post #9 Ocena: 0 2012-11-12 22:28:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Cytat: 2012-11-12 10:11:17, Onieznajomy napisał(a): Rybinski podaje nastepna liste upokorzen: z większością tez Rybińskiego się zgodzę, lecz to co jest teraz to nie tylko wina Tuska, to się ciągnie od 89r. przez wszystkie kolejne rządy. najbardziej mnie rozwaliło hasło o ministrze finansów który ma pilnować aby za bardzo nie szaleli. lecz to za prawicowego pisu z przystawkami poszaleli na całego: dodatkowe przywileje emerytalne dla masy zawodów które są w normalnym cywilizowanym świecie traktowane jak każdy inny, na obniżenie podatków najbogatszym itp itd. lecz wtedy to Rybińskiemu nie przeszkadzało bo on dzięki temu zaoszczędził na podatkach grube tysiące. a dla odmiany kolejne upokorzenie, jakiego to OSŁA nasi rodacy wybrali. brak słów. jeśli ktoś się z nim zgadza niech pomyśli jakby się czół gdyby to ją/jego bliską kobietę spotkało. czy dalej by tak myślał... szok jak dla mnie |
Onieznajomy | Post #10 Ocena: 0 2012-11-13 15:41:55 (13 lat temu) |
finanse.wp.pl/kat,102634,title,Zrodla-nowa-propozycja-budzetowa-ciecia-wys-75-mld-euro,wid,15088639,wiadomosc.html
"nie są dla nas satysfakcjonujące - powiedział polskim dziennikarzom premier Donald Tusk w Brukseli...wprawdzie cięcia w nowej propozycji budżetu UE są większe, ale za to ich struktura jest "bezpieczniejsza z punktu widzenia polskich interesów". Pomijam, te dotacje i caly ten chory i niezmiernie kosztowny system redystrybucji srodkow, zwracam tylko uwage jak bezsesowne sa wypowiedzi politykow. ktos zapyta - a czemu w tym temacie, to odpowiem - to jak nas traktuja takimi wypowiedziami, jest uwlaczajace i upokarzajace. |