MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Upokorzenia - album

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 13 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gdanszczanka

Post #1 Ocena: 0

2012-10-30 22:55:15 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-10-30 22:40:02, Wielkimar2 napisał(a):
Cytat:

2012-10-30 22:34:38, maw2be napisał(a):
A co ja zrobiłem? przedstawiłem temat upokorzenia państwa Polskiego przez instytucje która zgodnie z umową nie powinna mieszać się w nie swoje sprawy? która nie ma prawa narzucać obywatelom jak mają żyć? Nie wiem czy ty masz dzieci czy nie. Powiedz mi, co byś zrobił gdyby to była twoja córka, w wieku 14 lat zgwałcona i by zaszła w ciążę?? kazałbyś jej urodzić? czy może zamiast rozmowy z psychologiem kazał jej rozmawiać z księdzem? taka sytuacja tam miała miejsce, zamiast psychologa która posiada stosowną wiedzę i doświadczenie został przez pracownika szpitala skierowany ksiądz. może ty to akceptujesz ale póki żyjemy w wolnym kraju to mam prawo mówić iż zgodnie z moim sumieniem i przekonaniem takie postępowanie jest złe i sprzeczne z podstawowymi zasadami społecznymi.

Ale to nie jest w zgodzie z przekonaniem założyciela wątku, więc jest złe.
Nie było klepania po pupci...no to zgłosimy do moderacji *THUMBS UP* i takie zachowanie dodał bym jako upokorzenie.
Pogratulować:-]

za ostro!!
Chlop sie po prostu poczul dotkniety, ale oprzytomnial i przyznal racje, i mysle ze nikogo nie zglosil (chyba ze sie znowu myle)
Ja sadze ze Onieznajomy myslal o poruszniu wydarzen na skale szersza niz te ktore przytoczyl maw2be czy ja, dlatego np do "dachu" czesto wracal.... na ten przyklad:-8:-]
Phi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Onieznajomy

Post #2 Ocena: 0

2012-10-30 23:05:44 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

"Ja tez jestem wierzaca i mimo to , a moze wlasnie dlatego, mnie takie tematy oburzja, ale nie dlatego ze sie o nich mowi tylko dlatego ze sie wydarzaja!! "

Zgadzam sie z toba Gdanszczanko, ale to sejm uchwala ustawy, lekarze decyduja i prokuratura razem z policja sciga winnych, i tu powinnismy szukac winnych.
Obwinianie w sposob "znaczacy" KK jest ewidentna proba sklocenia, i tylko to moim zdaniem chcial osiagnac maw2be.

Nie jestem osoba wierzaca, ale uwazam ze takie sposoby przekierowania winy, sa w celu wzbodzenia emocji (delikatnie mowiac).

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 30-10-2012 23:07 ]

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #3 Ocena: 0

2012-10-30 23:32:21 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-10-30 23:05:44, Onieznajomy napisał(a):
"Ja tez jestem wierzaca i mimo to , a moze wlasnie dlatego, mnie takie tematy oburzja, ale nie dlatego ze sie o nich mowi tylko dlatego ze sie wydarzaja!! "

Zgadzam sie z toba Gdanszczanko, ale to sejm uchwala ustawy, lekarze decyduja i prokuratura razem z policja sciga winnych, i tu powinnismy szukac winnych.
Obwinianie w sposob "znaczacy" KK jest ewidentna proba sklocenia, i tylko to moim zdaniem chcial osiagnac maw2be.

Nie jestem osoba wierzaca, ale uwazam ze takie sposoby przekierowania winy, sa w celu wzbodzenia emocji (delikatnie mowiac).

Moze masz po czesci racje z tymiposredniczacymi instytucjami ALE.... i tu sie wykaze zdolnosciia koncentracji na danym watku:-8
pozwolisz ze zacytuje ten sam fragment co poprzednio
Po usunięciu ciąży nastolatka i jej matka ze zdumieniem dowiedziały się, że o ich wyjeździe do Gdańska - z założenia nieupublicznianym - poinformowała już Katolicka Agencja Informacyjna."
To nikt inny ale KK chcial zaszczuc publicznie i tak juz zdesperowana mloda osobe. Bardzo nieladne posuniecie i powinno sie zrobic cos zupelnie odmiennego.... pracowac nad dziewczyna zeby po tym wszystkim do normalnego zycia wrocila :)
Uwielbiam polemizowac:-]
I nikt nie moze poprzez jakies tam posty na forum mnie sklocic z moim sumieniem *THUMBS UP* Nawet elokwentny i bezdyskusyjnie inteligentny maw2tube :)

Uwaga moderatora: OT zostaly usuniete. Prosze o wypowiedzi zwiazane tylko z tematem. Agalon.

Phi

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-11-01 11:51:59 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #5 Ocena: 0

2012-11-01 19:48:01 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Nie wiem ... i wcale nie chce miec okazji sie przekonac... :)
Phi

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #6 Ocena: 0

2012-11-01 22:21:18 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-11-01 11:51:59, united4ever napisał(a):

Od 1 listopada podwyższony zostanie zasiłek rodzinny w Polsce

dla dzieci do 5 lat z 68 zł. do 77 zł
zaś na dziecko od 6 – 18 lat z 91 zł do 106 zł

czyli ten pierwszy pójdzie do góry o 9zł
a ten drugi o 15zł

Tak wygłąda polityka prorodzinna w tym kraju .

Co można kupić dziecku za 9zł ?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>united4ever</i> 01-11-2012 11:52 ]

united zapomniałeś dodać że jednocześnie podnieśli nieznacznie progi zarobkowe od których należy się taka pomoc. jak dla mnie to i tak za małe zmiany ale lepsze to niż nic.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-11-01 23:02:07 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #8 Ocena: 0

2012-11-02 09:56:06 (13 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Ja to sie denerwuje jak ogladam wiadomosci,czytam serwis informacyjny,denerwuje sie na siebie,ze nie moge nic z tym zrobic.

To,ze mieszkam tu nieoznacza ze sprawy mojego kraju mnie nie dotycza.

Ostatnio gdzies zobaczyylam to
Obrazek

i przypomniala mi sie sytuacja jak moj bratanek lezal w szpitalu,mial operacje i lezal na odziale laryngologicznym.
Bylam wtedy na urlopiee w Polsce,zaraz po tym jak wrocilam rozmawialam z szefem.
Opowiedzialam mu o tym co spotkalo mojego bratanka jak i wspomnialam mu jak traktuja chorych i co dostaja jesc.
Sluchal z niedowierzaniem,nie mogl pojac jak ktos kto ma wrocic do zdrowia odzywia sie jak za kare...
Nie wiem jak jest tutaj,bo nigdy na sszczescie nie bylam w szpitalu,jak oni potrafia sobie radzic a my nie...

W ogole uwazam ze w Polsce powinno byc wiecej hospicjow i domow spokojnej starosci ale PANSTWOWYCH,obciac pensje pasozytom z rzadu i juz sa pieniadze,a nie wydawac na tablety dla oslow!

Obrazek
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #9 Ocena: 0

2012-11-04 14:51:20 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Mamy juz dosc tych klamstw, zniewag, upokorzen i okradania nas ze wszystkiego, przez elity polityczne, wykreowane przez okragly stol.
I moga pisac ze to kibole, czy mochery, ale widac ze to caly narod ma juz tego dosc, i coraz trudniej im to ukryc.

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #10 Ocena: 0

2012-11-04 17:23:47 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-11-04 14:51:20, Onieznajomy napisał(a):
Mamy juz dosc tych klamstw, zniewag, upokorzen i okradania nas ze wszystkiego, przez elity polityczne, wykreowane przez okragly stol.
I moga pisac ze to kibole, czy mochery, ale widac ze to caly narod ma juz tego dosc, i coraz trudniej im to ukryc.

no muszę przyznać że fajny fotomontaż. czy ja miałem deja vu czy mi tam widziałem w tym samym miejscu flagę orn-u? jak dla mnie jest to zapętlone.

a co do tego to cały naród nie był. jeszcze im dużo brakuje.
a poza tym najbardziej mnie rozwalają te tchórze w kominiarkach. takie cwaniaki ale twarzy nie pokarzą.

onieznajomy jedziesz w tym roku do warszawy na rozróby, na podpalanie budynków (słowa przedstawiciela pis-u) itp?? to może zdasz relacje na żywo :D

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,