MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy Polska to kraj wyznaniowy??

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Onieznajomy

Post #1 Ocena: 0

2012-10-13 19:26:45 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Dzisiejszy KK w Polsce to przynajmniej trzy rozne frakcje, gdzie kazda z nich chce czegos innego.
Jedna z nich dostala swoje teczki TW tak ze jakakolwiek reforma, czy jak ktos woli - lustracja nie jest mozliwa.
Ich sila jest wlasnie w takim podniecaniu sie sprawami aborcji, czy widma panstwa wyznaniowego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: +1

2012-10-13 19:57:59 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-10-13 19:06:56, Bestia napisał(a):
Maverick, nic. Podalam tylko porownanie. Kosciol potepia narkotyki a nasi politycy chcieli zalegalizowac.

nakotyki są w polece legalne pod warunkiem że są z akcyzą.

każdego tygodnia, tylko w polsce zostaje zamordowanych co najmniej kilkanaście osob przez osoby pod wpływem narkotyku monopolowego.

Akurat pod wpływem trawki to ludzie stają się najmniej wojownczy, a pod wpływem ekstazy to wręcz skorzy i szukają wręcz miłości *ROFL*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2012-10-13 20:16:42 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ik_1487

Post #4 Ocena: 0

2012-10-13 20:27:41 (13 lat temu)

ik_1487

Kobieta

Z nami od: 15-06-2012

Moim zdaniem Polska jest państwem wyznaniowym od dawna a kropką nad i było uchwalenie konkordatu. A to co ostatnio się wyprawia to przechodzi ludzkie, demokratyczne pojęcie. Polska się cofa w rozwoju, jeśli uchwalą to zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej to ja rezygnuję z obywatelstwa bo nie chcę, żeby mnie reprezentowały osoby o tak radykalnych poglądach. W 1997 r. jak uchwalano ustawę to była ok a teraz po 15 latach okazuje się że jest zbyt liberalna??? To politycy chcą KK trzymać palec prosto w d**** a z drugiej strony ta ustawa jest na "rękę" w środowisku lekarskim bo w PL można przerwać ciążę w prywatnym gabinecie za grubą kasę. Wystarczy poczytać ogłoszenia typu: przywracanie miesiączki itp. Protest aptekarzy jest tylko zwieńczeniem tego całego cyrku... :-M]

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #5 Ocena: 0

2012-10-13 20:39:40 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Bozia nie lubi biednych ludzi. Bozia daje biednym ludziom nadzieje na zycie wieczne w zamian za zaufanie do przedstawicieli bozi w postaci kleru. Ksiadz jest prawnikiem (solicitor, ja jednak wole nazwe lawer, bo blizszy jest okresleniu liar:-])ktory dziala w imieniu swojego pracodawcy, ale zarabia przy okazji krocie, na glupocie swoich klientow.
Czasem jest tak, ze lawer ciagnie pieniadze od klienta tylko dlatego, ze klient nie wie co sie dookola niego dzieje i czuje sie zagrozony. Tak naprawde, to klient sam by sobie z tym poradzil, ale lawer do tego nie dopuszcza, bo straci klienta. Wmawia mu , ze sam sobie nie poradzi i zaprasza na wizyty w swoim biurze regularnie, za ktore trzeba placic cale zycie.

Sa jednak klienci, ktorzy sami przeczytali kodeks karny i stwierdzili, ze sami sobie poradza z tym wszystkim co zle i wiedza jaka droga isc, zeby nie narazic sie bozi. W takim przypadku posrednicy i kancelarie, oskarzaja ich o herezje i brak zdrowego rozsadku.

Tak widze religie w Polsce*ROFL*

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #6 Ocena: 0

2012-10-13 20:51:49 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2012-10-13 20:39:40, MrMaverick1971 napisał(a):
Bozia nie lubi biednych ludzi. Bozia daje biednym ludziom nadzieje na zycie wieczne w zamian za zaufanie do przedstawicieli bozi w postaci kleru. Ksiadz jest prawnikiem (solicitor, ja jednak wole nazwe lawer, bo blizszy jest okresleniu liar:-])ktory dziala w imieniu swojego pracodawcy, ale zarabia przy okazji krocie, na glupocie swoich klientow.
Czasem jest tak, ze lawer ciagnie pieniadze od klienta tylko dlatego, ze klient nie wie co sie dookola niego dzieje i czuje sie zagrozony. Tak naprawde, to klient sam by sobie z tym poradzil, ale lawer do tego nie dopuszcza, bo straci klienta. Wmawia mu , ze sam sobie nie poradzi i zaprasza na wizyty w swoim biurze regularnie, za ktore trzeba placic cale zycie.

Sa jednak klienci, ktorzy sami przeczytali kodeks karny i stwierdzili, ze sami sobie poradza z tym wszystkim co zle i wiedza jaka droga isc, zeby nie narazic sie bozi. W takim przypadku posrednicy i kancelarie, oskarzaja ich o herezje i brak zdrowego rozsadku.

Zgodze sie z toba Maverick, jak zgodzisz sie ze mna ze sa ludzie ktorym to jest potrzebne, ktorych to utrzymuje w pewnych ryzach.

Najgorsza w tym wszystkim jest obietnica, czy raczej nadzieja ktora pielegnuja politycy ze KK ma duzy wplyw na elektorat. To stad sie biora te wszystkie wypaczenia, to tu jest problem ze wypadki zawlaszczania dobr, unikania odpowiedzialnosci karnej za rozne przestepstwa, sa tuszowane.

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #7 Ocena: 0

2012-10-13 21:29:05 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-10-13 20:51:49, Onieznajomy napisał(a):
Cytat:

2012-10-13 20:39:40, MrMaverick1971 napisał(a):

Zgodze sie z toba Maverick, jak zgodzisz sie ze mna ze sa ludzie ktorym to jest potrzebne, ktorych to utrzymuje w pewnych ryzach.

Najgorsza w tym wszystkim jest obietnica, czy raczej nadzieja ktora pielegnuja politycy ze KK ma duzy wplyw na elektorat. To stad sie biora te wszystkie wypaczenia, to tu jest problem ze wypadki zawlaszczania dobr, unikania odpowiedzialnosci karnej za rozne przestepstwa, sa tuszowane.

Owszem, zgadzam sie z toba, ze taka polityka kosciola utrzymuje ciemnogrod w ryzach i nakazuje co ma robic.
Ja jestem za samodzielnym mysleniem.
Tradycja kosciola katolickiego w Polsce powinna byc wyborem , a nie koniecznoscia i nakazem. Polski narod (ten inteligentny) nie lubi nakazow, tylko wybor. Sam jestem katolikiem i wierze w boga, ale nie jestem fanatykiem. Jedni wierza w Allaha, inni w Taczke z gumowym kolkiem, a jeszcze inni w garbatych akrobatow...

Nic mi do tego....wazne zeby byli normalnymi ludzmi i zebysmy mogli ze soba koegzystowac i nie kopac sie po jajach i innych czesciach ciala, tylko ze wzgledu na religie jaka wyznajemy.

Ps. Przepraszam wszystkie panie, ktore przeczytaly te moje wypociny za uzycie slowa "jaja"...prosze o wybaczenie*SORRY*
..a i jeszcze jedno, otoz politykow mam w dupie i ich zdanie na kazdy temat:)

Przepraszam za slowo "polityk":-]

[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick1971 13-10-2012 21:33 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,