MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 2055 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 2053 | 2054 | 2055 ] - Skocz do strony

Str 10 z 2055

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2012-10-14 17:16:34 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-10-14 09:25:47, united4ever napisał(a):
Cytat:

2012-10-14 09:06:24, stanislawski napisał(a):
Typowym zachowaniem jest - nawet dla wielu porządnych gości (jak Ciupek - mówię to, mimo że zdaje się nie lubimy swoich klubów) narzekać na rząd.
I ja też narzekam.
W tym momencie jednak będę głosował na nich - bo nie ma na kogo. A jak nie ma dobra, to trzeba wybrać mniejsze zło.
Nie, nie jestem stronnikiem Kongresu Liberalno-Demokratycznego od początku (i tego, co z niego powstało). Kiedy moja partia padłą, trzeba było znaleźć najbardziej zbliżoną.
Szcezgólnie wkurwia (przepraszam MW, rzadko tego używam, ale tu o ważne sprawy idzie) Vincent Rostowski. Tym bardziej, że chłop był tu i zna. Chyba, że debil nie poznał, bo był za wysoko. Czemu matoł nie zróznicuje stawek ZUS, tak aby mały drobiazg mógł płacić 10 zł (2,5 funta) na tydzień, mieć podstawowe tylko świadczenia i być zarejestrowanym? Mówi "nie stać nas na to". To k... stać nas na to, aby nie płacili nic? No chyba tak. bo taki klient będzie robił na czarno albo wyjedzie jak my.
Matołectwa w tej ekipie jest sporo, wątpię, czy jakaś kiedyś siępojawi, która będzie zupełnie bez głupków. Ale lepszej "nima". Póki co.

czyli masz gdzies ze ta twoja partia to ludzie ktorzy maja w glowie jedynie swoje i swoich dzieci kariery a przecietnych ludzi gleboko w d...e
nie wkurzaja cie te wszystkie afery ?
a wiedz ze to jest szczyt gory lodowej i te co jeszcze nie wyszly to dopiero moga byc ciekawe
nie wkurza cie to ze im bardziej zalezy na dobru Niemcow na przyklad a nie swoich ludzi?[/B]
[B]
Rudy musi przeciez czcic pamiec dziadka z Wermachtu...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #2 Ocena: 0

2012-10-14 17:23:41 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-10-14 17:16:34, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Typowym zachowaniem jest - nawet dla wielu porządnych gości (jak Ciupek - mówię to, mimo że zdaje się nie lubimy swoich klubów) narzekać na rząd.
I ja też narzekam.
W tym momencie jednak będę głosował na nich - bo nie ma na kogo. A jak nie ma dobra, to trzeba wybrać mniejsze zło.
Nie, nie jestem stronnikiem Kongresu Liberalno-Demokratycznego od początku (i tego, co z niego powstało). Kiedy moja partia padłą, trzeba było znaleźć najbardziej zbliżoną.
Szcezgólnie wkurwia (przepraszam MW, rzadko tego używam, ale tu o ważne sprawy idzie) Vincent Rostowski. Tym bardziej, że chłop był tu i zna. Chyba, że debil nie poznał, bo był za wysoko. Czemu matoł nie zróznicuje stawek ZUS, tak aby mały drobiazg mógł płacić 10 zł (2,5 funta) na tydzień, mieć podstawowe tylko świadczenia i być zarejestrowanym? Mówi "nie stać nas na to". To k... stać nas na to, aby nie płacili nic? No chyba tak. bo taki klient będzie robił na czarno albo wyjedzie jak my.
Matołectwa w tej ekipie jest sporo, wątpię, czy jakaś kiedyś siępojawi, która będzie zupełnie bez głupków. Ale lepszej "nima". Póki co.

czyli masz gdzies ze ta twoja partia to ludzie ktorzy maja w glowie jedynie swoje i swoich dzieci kariery a przecietnych ludzi gleboko w d...e
a wiedz ze to jest szczyt gory lodowej i te co jeszcze nie wyszly to dopiero moga byc ciekawe
nie wkurza cie to ze im bardziej zalezy na dobru Niemcow na przyklad a nie swoich ludzi?[/B]
[B]

a jaro nawet swojego ojca nie czci chociaż dzięki temu że współpracował z partią i kapował na wszystkich to dostali w warszawie bez kolejki 4-pokojowe mieszkanie. może przez to jaro ma zjechaną psychikę i mu się wydaje że wszyscy go podsłuchują itp.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2012-10-14 17:27:21 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wiecie co, wlasciwie po co emigranci maja glosowac na cos, co w sumie ich nie obchodzi, nie dotyczy, dzieje sie w innym kraju, niz ten, ktory do zycia wybrali?
Nie prosciej by bylo ograniczyc prawo wyborcze do Polakow faktycznie zamieszkujacych Polske, zwiazanych z krajem pod kazdym wzgledem, od koniecznosci korzystania z aparatu panstwowego poczynajac?

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2012-10-14 17:29:24 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-10-14 08:48:21, maw2be napisał(a):
Ciupek tak czytam twoje wypowiedzi i się zastanawiam dlaczego uczepiłeś się Tuska? czyżbyś zapomniał jak Kaczyński z Giertychem i Lepperem rządził? obniżył podatki bogatym, ale nie biednym? jak dzień przed odejściem min środowiska dał kilkadziesiąt milionów dotacji dla rydzyka? w Polsce jedynym dobrym premierem był prof. Belka. szkoda tylko iż nie miał poparcia w sejmie i nie miał możliwości dłużej rządzić. Tak to jest że się krytykuje tego co jest teraz a nie tych co byli.

Jakby Ci to wytumaczyc zebys zrozumial?....
Dobra najprosciej jak sie da...
Zakladamy ze kupiles dom latem.przyszla zima a tu zwyczajnie na leb kapie bo dach spie...lony przez kazdego poprzedniego ciesle.Dzwonisz po speca...Przychodzi,wycenia i zgadzacie sie do ceny.Zrobil jak wszyscy...Naobiecywal ale naprawic juz ni hu hu.Zasral smola jak jego poprzednicy (a nawet gorzej) a bule skasowal nie mala.A pierwszy deszcz i leb znow mokry
Zadam Ci pytanie ...Czy bedziesz szczesliwy,czy moze zaczniesz hu...je na nim wieszac?

Jak poprzednicy byli kanaliami tak tusk chyba z nich najwieksza.Naobiecywal ciul wie czego a nie mial nawet zielonego pojecia jak sie zabrac za realizacje swoich bredni.Jedyne co potrafil to podpisac bez przeczytania ACTA a jak sie zaczela wkolo tego zadyma to rakiem sie wycofac.I na koniec wiek emerytalny podniesc i podatki wyzsze dopie...lic.
Powinien poleciec dyscyplinarnie bez odprawy i ostatniej pensji.Dokladnie jak kazdy normalny pracownik ktory dostal sie do pracy na podstawie zafalszowanego CV nie znajacy sie na swojej robocie i robiacy wiecej szkod niz pozytku.

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #5 Ocena: 0

2012-10-14 17:37:20 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

lektura na niedzielny wieczór:
Newsweek: Srebny układ

jakby ktoś był zainteresowany to w google wklepać srebna, srebna media, fundacja nowe państwo, instytut lecha kaczyńskiego i naprawdę ciekawe info (część pewnie nie prawdziwa) idzie znaleźć.

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #6 Ocena: 0

2012-10-14 17:40:02 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Cytat:

2012-10-14 17:29:24, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-10-14 08:48:21, maw2be napisał(a):
Ciupek tak czytam twoje wypowiedzi i się zastanawiam dlaczego uczepiłeś się Tuska? czyżbyś zapomniał jak Kaczyński z Giertychem i Lepperem rządził? obniżył podatki bogatym, ale nie biednym? jak dzień przed odejściem min środowiska dał kilkadziesiąt milionów dotacji dla rydzyka? w Polsce jedynym dobrym premierem był prof. Belka. szkoda tylko iż nie miał poparcia w sejmie i nie miał możliwości dłużej rządzić. Tak to jest że się krytykuje tego co jest teraz a nie tych co byli.

Jakby Ci to wytumaczyc zebys zrozumial?....
Dobra najprosciej jak sie da...
Zakladamy ze kupiles dom latem.przyszla zima a tu zwyczajnie na leb kapie bo dach spie...lony przez kazdego poprzedniego ciesle.Dzwonisz po speca...Przychodzi,wycenia i zgadzacie sie do ceny.Zrobil jak wszyscy...Naobiecywal ale naprawic juz ni hu hu.Zasral smola jak jego poprzednicy (a nawet gorzej) a bule skasowal nie mala.A pierwszy deszcz i leb znow mokry
Zadam Ci pytanie ...Czy bedziesz szczesliwy,czy moze zaczniesz hu...je na nim wieszac?

Jak poprzednicy byli kanaliami tak tusk chyba z nich najwieksza.Naobiecywal ciul wie czego a nie mial nawet zielonego pojecia jak sie zabrac za realizacje swoich bredni.Jedyne co potrafil to podpisac bez przeczytania ACTA a jak sie zaczela wkolo tego zadyma to rakiem sie wycofac.I na koniec wiek emerytalny podniesc i podatki wyzsze dopie...lic.
Powinien poleciec dyscyplinarnie bez odprawy i ostatniej pensji.Dokladnie jak kazdy normalny pracownik ktory dostal sie do pracy na podstawie zafalszowanego CV nie znajacy sie na swojej robocie i robiacy wiecej szkod niz pozytku.

ja bym się wściekał na pierwszego cieśle i na siebie. na pierwszego że zajebał sprawę, na siebie że nie dopilnowałem go. a pozostali jak zobaczyli że znaleźli jelenia którego idzie dymać i szkubać z kasy to tak robią. ostatni tylko powiela schemat wyrobiony przez poprzedników. tylko tyle.

co do obiecanek to przypomnę tylko iż kaczyński obiecał np 3mln mieszkań w ciągu swojego rządzenia, obiecał że nie będzie premierem jeśli brat zostanie prezydentem, obiecał że jak przegra kolejne wybory to odejdzie (przegrał już 6 i nie odchodzi). wymieniać dalej??

[ Ostatnio edytowany przez: maw2be 14-10-2012 17:42 ]

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2012-10-14 17:43:06 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2012-10-14 17:23:41, maw2be napisał(a):
Cytat:

2012-10-14 17:16:34, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

Cytat:

I ja też narzekam.

[B]

a jaro nawet swojego ojca nie czci chociaż dzięki temu że współpracował z partią i kapował na wszystkich to dostali w warszawie bez kolejki 4-pokojowe mieszkanie. może przez to jaro ma zjechaną psychikę i mu się wydaje że wszyscy go podsłuchują itp.

Jaro ojca czai, nie wiem czemu. W ogóle - karzełków ktoś widział na barykadzie? Bo ja k... nie. Jak ja rzucałem mołotowem w pały, to tylko byli koło mnie goście z Solidarności w Hucie (tzw.) Lenina. I później też. Żadne k... karły z Warszawki.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2012-10-14 20:26:51 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-10-14 17:40:02, maw2be napisał(a):
ja bym się wściekał na pierwszego cieśle i na siebie. na pierwszego że zajebał sprawę, na siebie że nie dopilnowałem go. a pozostali jak zobaczyli że znaleźli jelenia którego idzie dymać i szkubać z kasy to tak robią. ostatni tylko powiela schemat wyrobiony przez poprzedników. tylko tyle.

Czyli patrzylbys spokojnie jak kazdy kolejny skubie cie bo jest frajer to trzeba go strzyc...
To samo robi rudy...Wszyscy przed nim walili w uja to i on walił będzie.Bełkotał jabajbaj jedenze nie sztuka jest się nachapać podnosząc podatki ale nagle pod tym jego zardzewiałym kaskiem zrodził się plan że jednak do...li swoim i je podniesie.

Nie obhodziłem żałoby po Kaczyńskim bo uważałem go za ZERO (jemu wolno było uważać mnie za nieudacznika to i mnie wolno).Tuska też bym nie żałował gdyby teraz jemu się spadło...Tak samo zasługuje na to żeby być Premierem jak Kaczyński na to żeby leżeć na Wawelu

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-10-14 20:47:06 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #10 Ocena: 0

2012-10-14 21:51:58 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

www.blogpress.pl/node/10798

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 14-10-2012 22:00 ]
Na koncu strony jest rozmowa prof, Zybertowicza, to jet skrut, ale warto posluchac.
A moze nie warto, sami zobaczcie.[edit][ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 14-10-2012 22:03 ]

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 2055 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 2053 | 2054 | 2055 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,