MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 770 z 2057 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 769 | 770 | 771 ... 2055 | 2056 | 2057 ] - Skocz do strony

Str 770 z 2057

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2016-01-28 21:33:12 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2016-01-28 21:21:06, zuczek2246 napisał(a):

Ale pokazałem Wam trzy WIELKIE machlojki PO , miliardowe i po raz ostatni się pytam , gdzie ta kasa i czemu nie piszczeliście jak dziesiątki miliardów znikały?

Pytam bo nie wiem, te miliardy z OFE to znikały w kieszeni PO?

Jak Twoja żona z waszych oszczędności na wakacje kupi dzieciom buty do szkoły to pewnie się wkurzysz ale zrozumiesz. A co zrobisz jak z waszych oszczędności kupi perfum dla kochanka? Przykład osobowy ale bez jakichkolwiek sugestii personalnych.

A ja troszkę zaczynam przychylniej patrzeć na ten rząd. Mają jaja. Jawnie spłacają długi za poparcie. Mogli dać po cichu a oni nie, w majestacie prawa, uchwalone , zatwierdzone. Bo przecież naród tego chciał:)))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2016-01-28 21:37:34 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #3 Ocena: 0

2016-01-28 21:49:37 (10 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Jeżeli te 19 miliardów było zaksięgowane na inne potrzeby to czemu o tym nie wiedziała rzecznik prasowa rządu PO i PSL???

Oprócz tych pieniędzy z OFE uciekło 8 miliardów z ZUSu i co roku suma kilkakrotnie wyższa niż te 19 i 8 razem wzięte.

Sweeit Liar z Wami właśnie taka jest rozmowa.

NIc nie widzieliśmy , nic nie słyszeliśmy i PIS przez cały czas nienawidzieliśmy....

Byli w opozycji jechali z nimi , media, politycy i ludzie.

Przykład?
Grzegorz Schetyna został szefem Platformy i na spotkaniu z partią i mediami zamiast mówić o swoim programie to jak zwykle STRASZYŁ PISEM.

Ile można na tym wygrywać wybory podnosząc podatki , kradnąc miliardy z państwowych instytucji i wyprowadzając kasę co roku z Polski?

Władza Wam pluła w twarz śmiejąc się jak LIS , że ''barany wezmą pilota i przełączą na inny kanał '' a Wy dalej wierzycie w liberałów lewicowych.

Do Dwunastego.
Jakby nie spełniali swoich obietnic to byście płakali , że okłamali ludzi .

Cały czas ryk i płacz.
Napisz mi co PO z PSL zrobili ze swoich obietnic rządząc przez 8 lat?

Fajnie jest siedzieć w Anglii i smiać się , a wróćcie do Polski i żyjcie za 1350 złotych na rękę spłacając kredyt na mieszkanie , opłacając wszystko i wychowując dzieci.

Czemu siedzicie tutaj , a nie wróciliście do Polski za rządów ośmioletnich PO ?

Jak było tak dobrze to trzeba było wracać , a nie siedzieć poza Polską i cwaniakować w Anglii na necie.

Tyniek Ty masz w temacie sportu temat do odpowiedzi.
Tak byłeś za niemieckim trenerem a wychodzi , że przez ten ostatni rok większość nie chciała go jako trenera.

A to że PIS się rozkręca to jako jeden z pierwszych pisałem pokazując Wam ich KONSTYTUCJĘ i pisząc o kilku ''mykach'' w tym dokumencie.

PO z PSL doprowadziły do tego , że ludzie zmuszeni byli głosować na Prawicę .
To jak ta Prawica jest zła to jaka była liberalno - lewicowa Platforma , że ludzie ją pogonili???

Co do Petru to jest to następny twór na szybko wymyślony przez ludzi stojących nad Balerowiczem po to , aby pilnować interesów banków i finansjery.

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 28-01-2016 21:55 ]

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2016-01-28 21:54:27 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2016-01-28 21:49:37, zuczek2246 napisał(a):

Jak było tak dobrze to trzeba było wracać , a nie siedzieć poza Polską i cwaniakować w Anglii na necie.

Jak rozumiem Ty już spakowany jesteś?

Jedno pytanie gdzie ktoś pisał że jest "tak dobrze" ? Ale można być pewnym iż będzie gorzej...

ps. Tak z ciekawości zapytam, mogłem przeoczyć bo aż tak się nie wsłuchiwałem w obietnice wyborcze. PiS obiecywał dotacje dla Rydzyka czy kasowanie wymogów dla osób zajmujących stanowiska publiczne? Obsadzanie stanowisk publicznych ludźmi pokroju Pawła Kurtyki (nic tak osobiście do niego nie mam) itd.? Oni to obiecywali?

Do góry stronyOffline

Wielki_Mar

Post #5 Ocena: 0

2016-01-28 21:54:40 (10 lat temu)

Wielki_Mar

Mężczyzna

Z nami od: 07-04-2015

Cytat:

Jeżeli te 19 miliardów było zaksięgowane na inne potrzeby to czemu o tym nie wiedziała rzecznik prasowa rządu PO i PSL???

Oprócz tych pieniędzy z OFE uciekło 8 miliardów z ZUSu i co roku suma kilkakrotnie wyższa niż te 19 i 8 razem wzięte.

NIc nie widzieliśmy , nic nie słyszeliśmy i PIS przez cały czas nienawidzieliśmy....

Byli w opozycji jechali z nimi , media, politycy i ludzie.

Przykład?
Grzegorz Schetyna został szefem Platformy i na spotkaniu z partią i mediami zamiast mówić o swoim programie to jak zwykle STRASZYŁ PISEM.

Ile można na tym wygrywać wybory podnosząc podatki , kradnąc miliardy z państwowych instytucji i wyprowadzając kasę co roku z Polski?

Władza Wam pluła w twarz śmiejąc się jak LIS , że ''barany wezmą pilota i przełączą na inny kanał '' a Wy dalej wierzycie w liberałów lewicowych.

Do Dwunastego.
Jakby nie spełniali swoich obietnic to byście płakali , że okłamali ludzi .

Cały czas ryk i płacz.
Napisz mi co PO z PSL zrobili ze swoich obietnic rządząc przez 8 lat?

Fajnie jest siedzieć w Anglii i smiać się , a wróćcie do Polski i żyjcie za 1350 złotych na rękę spłacając kredyt na mieszkanie , opłacając wszystko i wychowując dzieci.

Czemu siedzicie tutaj , a nie wróciliście do Polski za rządów ośmioletnich PO ?

Nikt nie da Ci kredytu mieszkaniowego jeśli zarabiasz w Polsce, jak piszesz 1350 pln.

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #6 Ocena: 0

2016-01-28 22:03:15 (10 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

No i wszystko .
Jeden nie wraca ,
Drugi pisze , że kredytu nie dostałby zarabiając takie pieniądze.
To jak tam ludzie mają żyć???

Z rodzicami na pokoju?
Wynajmując całe życie i płacąc , tyle samo co za kredyt?

A Platforma kradła dziesiątki miliardów śmiejąc się Polakom w twarz , że są takimi baranami jak mówi LIS , że wybrali ich po raz drugi .

Śmietanka wiedziała , że PO nie da rady wygrać to przyszykowała na szybko Nowoczesną.

W Elblągu dopiero teraz zbierają się jako Nowoczesna.
Zebrali Dwunastu wspaniałych i coś będą organizować.
Zero struktur , tylko lewe pieniądze i Petru w każdej telewizji każdego dnia.

Ja od 2005 roku byłem za PO , do tych wyborów.

Nie wstydzę się tego , że na PO głosowałem , ale czas się przebudzić i pogonić złodzieji.

PIS to oszołomy , które tak jak piszecie , możliwe że chcą przekupić Polaków i tak samo się usadowić jak wcześniej PO przez 8 lat.

Do tego zmiana Konstytucji i największa rola Prezydenta , która może być niebezpieczna dla kraju , ponieważ będzie miał za dużą władzę.

Pisałem o tym , ale jakoś nie widzieliście wtedy okazji , żeby popisać o tym. MAcie tutaj konstytucję PIS i analizujcie ją:

www.paweldziewit.pl/dokumenty/

Dwunasty .
Większe ustawy dotyczące życia Polaków realizują i to w ciągu trzech miesięcy.

PO miała 8 lat i nic z obietnic swoich nie zrobiła.
Dzisiaj nie mam czasu , żeby o tym pisać , bo rano trzeba wstać.

W Weekend będę miał więcej czasu to Ci przedstawię większość tego co obiecywali , a ludzi olali.

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 28-01-2016 22:05 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2016-01-28 22:04:05 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

Co to znaczy "z Wami"?
Czy my jakas odpowiedzialnosc zbiorowa posiadamy? I kim jestesmy ci "my"?
Tak Zuczek, przez ostatnie osiem lat to PiS byl w opozycji i miej pretensje do nich, jesli cos omijalo media publiczne. Bo wybuchajace parowki, hel i sztuczna mgla nie borykaly sie z takimi problemami. Teraz sie obudziliscie?
Trzeba bylo pietnowac Rzad, kiedy byla ku temu pora i czas, a nie zajmowac sie pierdolami.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-01-28 22:05:24 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2016-01-28 22:09:03 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: 0

2016-01-28 22:11:53 (10 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Tyniek nie masz argumentów co do tamtego tematu.

Sweet Liar piszesz , że coś omijało media publiczne.

A kto rządził tymi mediami publicznymi nie pisząc już o Polsacie i TVN ?

Jestem za tym , żeby ktoś kontrolował PIS i trzymał ich w ryzach , bo też im nie ufam tak jak wszystkim politykom.

Ale nie jestem jak koń z klapkami na oczach patrząc się z nienawiścią w jedną stronę , tylko próbuję dowiedzieć się jak oszukiwano Polaków od 89 roku wmawiając Nam , że dla naszego dobra wiek emeyrtalny nam się wydłuza a władza kradła i kryła interesy swoich mocodawców.

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 28-01-2016 22:13 ]

Do góry stronyOffline

Strona 770 z 2057 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 769 | 770 | 771 ... 2055 | 2056 | 2057 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,