Str 765 z 2055 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2016-01-25 23:29:39 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ie2ox4-b | Post #2 Ocena: 0 2016-01-26 08:27:24 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Cytat: 2016-01-25 23:22:08, Konto usunięte napisał(a): Ixi, jest gorzej. Grupa kolaborantów chce Polskę oddać żydowi jakoś pod władztwo jako króla.. Koniec świata... Chciałeś powiedzieć ni Polskę, tylko to co zostało z Polski. Co do ustroju feudalnego... Ok. Król nie musi kraść, no bo jak swoje ukraść? Nie studiowałem życiorysu Kaczyńskiego vel ..., więc nie mam pewności czy o Nim piszesz... znam kolaboranta vel Tusk..., myślę że to nie on ma zostać królem, bo wtedy, masz rację, ukradłby Świat. |
nEUROn | Post #3 Ocena: 0 2016-01-26 15:28:21 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
|
zuczek2246 | Post #4 Ocena: 0 2016-01-26 22:03:57 (10 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Neuron , żeby nie było to zdania Mariana
''Uniwersytet YouTube. Jak ktoś nie ma nic sensownego do przekazania, nagrywa film. Niepiśmiennych lubią oglądać filmy'' A to do Mariana [ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 26-01-2016 22:18 ] |
nEUROn | Post #5 Ocena: 0 2016-01-26 22:36:32 (10 lat temu) |
Cytat: 2016-01-26 22:03:57, zuczek2246 napisał(a): Neuron , żeby nie było to zdania Mariana ''Uniwersytet YouTube. Jak ktoś nie ma nic sensownego do przekazania, nagrywa film. Niepiśmiennych lubią oglądać filmy'' A to do Mariana Zamachowski nie ma nic sensownego do przekazania? Ten kto to powiedział będzie jeszcze długo gonić za samym Zamachowskim by osiągnąć to co on . A tak swoją drogą to podobno Polska się zwijała a osiągnęła więcej w zeszłym roku niz przewidywali to ekonomiści. Jedynie Morawiecki się wstrzelił. Ale chyba nie powiedział tego broszce. Ale to chyba ostatnie dobre nowiny bo właśnie druga agencja ratingowa powiedziała że jeszcze nie będzie zmieniać ale ma złe prognozy dla gospodarki Polski. I PKO BP podnosi opłaty za innymi "niemieckimi" bankami. A tak ładnie Szałamacha mówił że nie będzie podwyżek. Do tego czytałem że jedna ze "złych korporacji" która zatrudniała 1500 ludzi i chciała zatrudnic kolejnych 2000 w tym roku, zmieniła zdanie i postanowiła zmienic lokalizację ze względu na złe prognozy inwestycyjne w Polsce. Zaproponowali polskiemu personelowi przeniesienie za granicę bo tam postanowili zatrudnić 5000 ludzi i chcą mieć starych doświadczonych ale jeśli nie to trudno. Co do podatku od wielkich sklepów wspomina się że one muszą przynosic dochody i jeśli nie będą mogły odbić sobie na marży to odbija sobie na pracownikach. Już związki zawodowe narzekają że wstrzymano podwyżki a jeszcze może sie to odbić na redukcjach w zatrudnieniu. Do tego w przypadku podwyższenia cen w dużych sklepach nie ma co liczyć że z tego powodu małe je obniżą. [ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 26-01-2016 22:40 ] |
|
|
zuczek2246 | Post #6 Ocena: 0 2016-01-26 22:48:10 (10 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Mnie tutaj na MW nie było za rządów PO .
Dopiero od czerwca piszę. Ciekawy jestem czy tamtej władzy tak wyliczałeś? Pomalutku i w skrócie , bo nie mam czasu na rozpisywanie się. Tylko kilka rzeczy z rządów PO : ![]() 1)ZADŁUŻENIE PAŃSTWA – W 2009 roku miała miejsce potężna spekulacja polskim złotym, a umacnianie złotego w wypadku Polski oznaczało osłabianie państwa i brak pieniędzy w budżecie - W 2009 roku Polska miała ogromny dług zagraniczny rzędu około 200 mld euro, a potrzeby pożyczkowe brutto Polski na 2010 rok wynosiły 203 mld zł. Przykładowo już w październiku 2009 roku zabrakło pieniędzy na wypłatę bieżących rent i emerytur, które zostały pożyczone w komercyjnym banku. - W kwietniu 2010 roku oficjalnie zadłużenie skarbu państwa wynosiło ponad 644 mld zł. To ok. 17 tys. zł na przeciętnego Polaka i około połowy polskiego PKB - Polska posiadała też tzw. dług ukryty, na który składały się m.in. zaległe płatności w ochronie zdrowia. Dług ukryty sięgał 180% PKB, co oznacza, że całkowity dług publiczny przekroczył 3 bln zł, a statystyczny Polak był zadłużony na ok. 80 tys zł, czyli na wysokość swoich dwuletnich zarobków Możemy popisać o : 1) Transferze pieniędzy zagranicę 2) Zadłużeniu gmin 3) Coraz niższych dochodach 4) Wysokich podatkach 5) Dziurze w budżecie 6) Nowych Podatkach 7) Wyprzedaży majątku 8) Kwocie wolnej od podatku 9) Coraz niższych dochodach państwa 10)Złym budżecie itd... Nie mam czasu dzisiaj , ale polecam się na przyszłość PIS też nie jest z mojej bajki i będę jeszcze o nich pisał , ale oni nie rządzili nami ostatnich 8 lat , tylko PO , która jedyne co zrobiła to Orliki , stadiony i autostrady po których nikt nie jeżdzi , bo ludzi nie stać. Cała ''elita'' śmierdzi agenturami innych państw . Nikt od 89 roku nie pracuje dla Polaków. Możliwe , że jedynym był Olszewski , ale tamtych czasów tak dokładnie nie pamiętam. Już nie długo o Bolku , WSIowym Komorowskim i wielu innych ciekawych sprawach ... A PIS ma za zadanie nie wpuszczać imigrantów. Jak to wykona to już będzie wielki plus , bo przypomnę Wam , że PO, Nowoczesna i SLD chcą przyjmować tą dzicz. Chcesz zmiany to wyjdz na ulicę z KODem , Sorosem, Lisem i Petru, Obalcie rząd PISu i rządzcie. Zaufaj , że pierwszą ich decyzją będzie podpisanie papierów o przyjmowaniu jakimś ''kluczem '' imigrantów i wtedy będzie lepiej się żyło w tym masońskim ( muzułmańskim )świecie... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 26-01-2016 23:08 ] |
Post #7 Ocena: 0 2016-01-26 23:15:36 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
nEUROn | Post #8 Ocena: 0 2016-01-26 23:29:44 (10 lat temu) |
Ale przecież to pis powiedział ze nie będzie podwyżek.
Tu nie chodzi kto się doigrał ale co obiecywał czy twierdził że bedzie inaczej. Ja się odnoszę do obecnej sytuacji. Tym bardziej że bank jest własnością skarbu państwa. Co mi pokazujesz dawne lata? Było mineło . Teraz jest teraźniejszość. A co to pincet na dziecko. To broszka cos mówiła że pis będzie to sponsorował a nie chodzi już po samorządach i żebrze. Co do zadłużenia pisiarnia tak płakała a dopiero co podwyższyło deficyt prawie na styk do progu alarmowego. Najfajniejsze jest to jak sie tłumaczą że oni nic nie moga bo budżet nie oni uchwalali. A to kretyni przecież widzieli za czym protestowali w tamtym roku w sejmie? W końcu każdy głos oddany za pis kosztował pincet bez pokrycia. No chyba ze mechanicznie byli przeciw wobec wszystkiego co robił poprzedni rząd bo tak fajnie było i ciemny lud miał radochę. Ale co do ostatnich obietnic wyborczych to tak debilnego festiwalu obietnic to dawno nie było czy to w pis czy po. Tak to jest jak maja Kępę prawnika po administracji lub ekonomistę Kuźmiuka z którym żaden poważny naukowiec nie wchodzi w dyskusję by sie nie ośmieszać.. [ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 26-01-2016 23:51 ] |
Post #9 Ocena: 0 2016-01-27 12:13:23 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2016-01-27 13:20:05 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|