Str 8 z 2052 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-10-13 21:55:16 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2012-10-13 22:03:01 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #3 Ocena: 0 2012-10-13 22:08:44 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-10-13 21:55:16, paolomario napisał(a): Zawsze chciałem wierzyć, że Polacy uwielbiają podróże i stąd ta nasza mobilność. Zwłaszcza po latach posuch w tym temacie ![]() Czy narzekanie na to, jak w Polsce było czy jest, w jakikolwiek sposób polepsza sytuację bytową Twoją i Twojej rodziny? Czy jest jakiś patent, że przez narzekanie mogłoby mi w życiu być lepiej, w sensie dostatniej? Koło własnego podwórka ogarniam się nie patrząc na to jak jest innym, a już na pewno nie liczę na to, że politycy mój byt polepszą. Dobrej nocy życzę ![]() Powiem Ci że nawet jak cos spitolę i pójdzie nie tak.To chodze jakiś czas zły a później przypominam sobie jak było w Pl i już mam dobry humor... Mój najlepszy kumpel (żeby nie szafować słowem przyjaciel) jeszcze z Pl z którym znamy sie prawie 20 lat zwykł sprowadzać mnie na ziemię...Za każdym razem kiedy biadolę na cokolwiek przypomina mi frytkownicę... Ta owa słynna frytkownica którą dostaliśmy w prezencie slubnym uratowała nasze obie rodziny od zwykłego głodu.Zawsze lądowała w domu tego kto aklurat był w tak ciężkiej sytuacji finansowej że zwyczajnie jeść nie było co.Ziemniaki i ta cudowna maszyna ratowały dupę nie raz... Teraz też mamy w domu frytkownicę nie najgorszą zresztą ale frytki towarzyszą de volaille a nie soli.Co by nie gadać...W Polsce byłem zajebiście pracowitym człowiekiem który nie raz nie miał co dzieciom dać jeść.Tutaj jestem leniem który idzie parę dni do pracy i zarabia na miesięczny czynsz.Nie nastąpił żaden przełom we mnie.Nie stałem się jakimś nadczłowiekiem.Po prostu rząd kraju w którym teraz mieszkam mnie nie okrada.Starcza na wszystko oprócz grubo zadłubanej Supry i wakacji na Karaibach 6 razy do roku ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2012-10-13 22:12:32 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #5 Ocena: 0 2012-10-13 22:27:35 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-10-13 22:12:32, paolomario napisał(a): Ciupek, Ty chłopie musisz sobie cholesterol zbadać ![]() Kurcze, u nas palenie od Węgrów i jakieś takie bardziej optymistyczne ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>paolomario</i> 13-10-2012 22:15 ] Zapytałeś więc Ci odpowiedziałem... Tyrając jak osioł utrzymywałem bandę sk****nów nie ważne czy z SLD czy z innej organizacji przestępczej.Jak to niejaki Kazik Staszewski nawijał "...cała jego ciężka praca wszystko było hu...ja warte..." Tyrałem jak taki debil jakiś żeby prawie połowa mojej krwawicy szła na bandę złodziei.teraz pracuję żeby przypadkiem się nie spocić za bardzo oddając na państwo drobną część tego co zarobię. Fakt przytyło mi się,ale nie od cholesterolu z frytek kryzysowych.Kiedyś przez pół miasta zapierdzielałem ze sprzętem do prania dywanów żeby zarobić parę złotych żeby dzieciom chleb kupić a auto stało z pustym zbiornikiem.teraz leję po 50-70l beni tygodniowo i krzywda się dzieje jak do sklepu za rogiem mam iść pieszo.Wbijam w to.Pracuje jak człowiek i zyje jak człowiek.Kiedyś pracowałem wół a żyłem jak pies |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-10-13 23:24:08 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2012-10-13 23:54:02 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-10-13 23:24:08, marianzwonsami napisał(a): Ciupek, ksiazke kucharska juz przeczytales? Nie? To dalej jazda do tego, z czego w przyszlosci mozesz miec chlebek, a nie o polityce tu pierdzielic! ![]() Polityka to profesja, zostawic trzeba ja tym ktorzy sie na niej znaja. Na MW masa fachowcow od polityki. ![]() ![]() Pozdrawiam, Tusk to najwyżej ryżówke by ugotował albo rudy barszcz...Komor to jak wiadomo specjalnośc szefa Antyrykot a zakalec to najwyzej pierogi z Ruskich tylko mu ktoś drabinę podiwanił i do garnka nie dosięgnie ![]() ![]() ![]() |
maw2be | Post #8 Ocena: 0 2012-10-14 08:48:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Ciupek tak czytam twoje wypowiedzi i się zastanawiam dlaczego uczepiłeś się Tuska? czyżbyś zapomniał jak Kaczyński z Giertychem i Lepperem rządził? obniżył podatki bogatym, ale nie biednym? jak dzień przed odejściem min środowiska dał kilkadziesiąt milionów dotacji dla rydzyka? w Polsce jedynym dobrym premierem był prof. Belka. szkoda tylko iż nie miał poparcia w sejmie i nie miał możliwości dłużej rządzić. Tak to jest że się krytykuje tego co jest teraz a nie tych co byli.
|
stanislawski | Post #9 Ocena: 0 2012-10-14 09:06:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Typowym zachowaniem jest - nawet dla wielu porządnych gości (jak Ciupek - mówię to, mimo że zdaje się nie lubimy swoich klubów) narzekać na rząd.
I ja też narzekam. W tym momencie jednak będę głosował na nich - bo nie ma na kogo. A jak nie ma dobra, to trzeba wybrać mniejsze zło. Nie, nie jestem stronnikiem Kongresu Liberalno-Demokratycznego od początku (i tego, co z niego powstało). Kiedy moja partia padłą, trzeba było znaleźć najbardziej zbliżoną. Szcezgólnie wkurwia (przepraszam MW, rzadko tego używam, ale tu o ważne sprawy idzie) Vincent Rostowski. Tym bardziej, że chłop był tu i zna. Chyba, że debil nie poznał, bo był za wysoko. Czemu matoł nie zróznicuje stawek ZUS, tak aby mały drobiazg mógł płacić 10 zł (2,5 funta) na tydzień, mieć podstawowe tylko świadczenia i być zarejestrowanym? Mówi "nie stać nas na to". To k... stać nas na to, aby nie płacili nic? No chyba tak. bo taki klient będzie robił na czarno albo wyjedzie jak my. Matołectwa w tej ekipie jest sporo, wątpię, czy jakaś kiedyś siępojawi, która będzie zupełnie bez głupków. Ale lepszej "nima". Póki co. [ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 14-10-2012 09:08 ] |
Post #10 Ocena: 0 2012-10-14 09:25:47 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|