MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 2052 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 2050 | 2051 | 2052 ] - Skocz do strony

Str 7 z 2052

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-10-13 20:35:20 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-10-13 20:43:37 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: +1

2012-10-13 20:59:02 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-10-13 20:43:37, paolomario napisał(a):
A widząc po najbliższej rodzinie w Polsce, własnej matce na emeryturze, kumplach i znajomych to wcale tak biednie nie jest jakby ktoś tu chciał nam udowodnić. Moja mama właśnie mnie poinformowała, że wydała 8 tysięcy na prostowanie ścian w swoim mieszkaniu w bloku z wielkiej płyty. Bo jej nie pasiły. Bida, Panie, bida!

Idąc tym tropem to faktycznie aż się do Polski wracać chce.
Mój ojciec też rozglada się za jakimś autkiem za 20-25 tys.zł.
Chłop oszczędza już na nie chyba z czwarty rok łapiąc każdą fuchę jaka tylko się przytrafi.Powiedział sobie że to będzie jego ostatnie auto i raz w życiu chce miec porządniejsze.Ja osobiscie jeżdżę starą previa za śmieszną kwotę 1000 funtów.Tylko że....Ja na swoje auto odkładałem ....dwa tygodnie a nie 4 lata!!!

Ciekawe jak to wytłumaczyć że w Polsce coraz lepiej a gdzie by nie zajrzeć (choćby na MW) to nie da się nie wdepnąć w apel ludzi którzy nie nie daja już rady w PL i szukaja możliwosci wyjazdu do UK,NO czy gdziekolwiek gdzie się jeszcze żyć da?

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #4 Ocena: 0

2012-10-13 20:59:38 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

czy ktos wie co znaczy - "syndrom wlasciciela uzywanego samochodu"

jezeli ktos potrafi go przytoczyc, to bedzie to moja odpowiedz na ostatni paragraf w #2 :-]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-13 21:06:50 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #6 Ocena: 0

2012-10-13 21:12:04 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Bardziej chodzi mi o to ze wlasciciel uzywanego samochodu, najczesciej sie nad nim zachwyca, nawet wbrew temu co z tym autkiem przechodzi, no bo co ma zrobic, powiedziec ze dal sie nabrac i kupil zlom? brnie juz do konca i wciaz go chwali, zeby ktos czasem nie pomyslal ze popelnil blad.
A przepustke to daja nam tam gdzie nas potrzebuja, ciekawe tylko jak przestniemy im byc potrzebni, co zrobia.

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 13-10-2012 21:14 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: +1

2012-10-13 21:15:41 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #8 Ocena: 0

2012-10-13 21:16:32 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

to samo robi pis i jedyna słuszna tv rydzyka. propagandę iż w Polsce jest źle a jedynym słusznym mesjaszem jest Jarosław Kaczyński

ale jak kłamcy i manipulatorowi można wierzyć. obiecał iż jak przegra wybory to odejdzie, przegrał nie odszedł. ludzie krzyczeli "Jarosław Polskę zbaw - odejdź" to mówił że krzyczeli "Jarosław Polskę zbaw" więc komu tu wierzyć? w Polsce kryzys ogromny a jakoś ludzie z uk do pl wracają więc czegoś tu nie rozumiem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-10-13 21:29:02 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-10-13 21:38:21 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-10-13 21:29:02, paolomario napisał(a):
Cytat:

2012-10-13 20:59:02, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-10-13 20:43:37, paolomario napisał(a):
A widząc po najbliższej rodzinie w Polsce, własnej matce na emeryturze, kumplach i znajomych to wcale tak biednie nie jest jakby ktoś tu chciał nam udowodnić. Moja mama właśnie mnie poinformowała, że wydała 8 tysięcy na prostowanie ścian w swoim mieszkaniu w bloku z wielkiej płyty. Bo jej nie pasiły. Bida, Panie, bida!

Idąc tym tropem to faktycznie aż się do Polski wracać chce.
Mój ojciec też rozglada się za jakimś autkiem za 20-25 tys.zł.
Chłop oszczędza już na nie chyba z czwarty rok łapiąc każdą fuchę jaka tylko się przytrafi.Powiedział sobie że to będzie jego ostatnie auto i raz w życiu chce miec porządniejsze.Ja osobiscie jeżdżę starą previa za śmieszną kwotę 1000 funtów.Tylko że....Ja na swoje auto odkładałem ....dwa tygodnie a nie 4 lata!!!

Ciekawe jak to wytłumaczyć że w Polsce coraz lepiej a gdzie by nie zajrzeć (choćby na MW) to nie da się nie wdepnąć w apel ludzi którzy nie nie daja już rady w PL i szukaja możliwosci wyjazdu do UK,NO czy gdziekolwiek gdzie się jeszcze żyć da?

Jeszcze raz wracam do tego, że niektórzy "prezesi" kładą gawiedzi w Polsce, że jest ogólnie czarna dupa albo i jeszcze gorzej. Wszystkim już gaz, prąd, wodę poodcinali, powyrzucali z roboty na zbity pysk, emerytury wstrzymali, na półki znowu musztardę i ocet rzucili, panoszą się pedały i jeszcze nad biednymi księżmi się znęcają. Teraz nie narzekać to tak jakby świętokradztwo popełniać.
A Prezes umotywowany swoją dietą poselską zajmie się czule umęczonym ludem. Będzie kolejny cud nad Wisłą i zapanuje ogólny dobrobyt. Litości.

zastanawiające jest to skąd nas się tu nabrało tylu?Wszyscy przyjechaliśmy szukać przygód?Nikt oprócz mnie nie miał dość zapie****lania od rana do wieczora i zastanawiania się w dzień wypłaty czego w tym miesiącu nie zapłacić nżeby na chleb nie brakło?
Ja przyznaję się bez bicia Za Kwacha było tak że postanowiłem stamtąd uciekać,Za "nie mojego prezydenta" było tak że dumny byłem że z moich podatków na niego grosz nie szedł.Za obecnego ...Dumny jestem że nie byłem ani razu w PL i choćby w akcyzie za samo paliwo nie wzbogaciłem tej bandy klaunów

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 2052 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 2050 | 2051 | 2052 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,