MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona

Strona 2076 z 2076 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2074 | 2075 | 2076 ] - Skocz do strony

Str 2076 z 2076

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2025-09-11 13:44:04 (3 godziny temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2025-09-11 11:33:34, xxxx1234 napisał(a):
Oczywiście można przeprowadzić badania społeczne co by było najlepsza opcją tak jak napisałeś jednemu będzie się podobać, że ma prawo do posiadania broni innemu np. jeśli będzie płacił niższe podatki kiedyś tutaj pisałem o takim pomyśle, żeby skusić ludzi po szkoleniu wojskowym do trzymania formy to co rok wstawia się na testy i trzyma formę płaci niższe podatki, jeśli zajęcia same w sobie będą ciekawe i jeden wyjdzie z takiego szkolenia i powie jak było fajnie to następny chętniej na nie pójdzie, ale najważniejsze wywołać w ludziach poczucie patryjotyzmu, a to jest bardzo trudne jeśli się dymało społeczeństwo przez dekady.

Jeśli chodzi o obronę cywilną to samo PO nie załatwi sprawy. Za czasów mojej edukacji było w programie i co z tego jak prowadzący (uczniowie towniez) to olewał i robił inne tematy. Abstrahując od PO. W czasach słusznie znienawidzonej komuny w każdej szkole, domu kultury, placówce ZOZ, zakładzie pracy itd był schron w razie W. Teraz są gdzieś schrony? Czy ludzie wiedzą, gdzie jedt najbliższy w którym można by się schronić.
Kontynuując, aby wzbudzić w obywatelach chęć służenia krajowi musi być poczucie, że ten kraj jest twoim przyjacielem, twoim ojcem, prawdziwą ojczyzna za którą można oddać życie. A tu us ściga ( pomojajac yych ktorych scigac powinien) banki okradaja, policja naduzywa prawa, lekarze nie leczą na nfz, wojsko kradni. Mam wyliczac dalej? Nie rozśmieszaj mnie ze ktos pójdzie dobrowolnie ie ginąc za tę wydmuszkę, za Tuska, za Kaczyńskiego, za rzadzacych co w doopie mają cały naród z wyjątkiem czasu kampanii wyborczej.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 11-09-2025 14:14 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2076 z 2076 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2074 | 2075 | 2076 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,