i kiedy bedzie apogeum chaosu?
Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
Str 2049 z 2049 |
|
---|---|
malben1 | Post #1 Ocena: 0 2025-06-06 15:04:02 (23 godziny temu) |
Z nami od: 10-12-2007 Skąd: Stafford |
ciekawe ilu mlodych (i nie tylko) znowu zacznie myslec o wyjezdzie z Balaganu zwanego Polska...?
i kiedy bedzie apogeum chaosu? Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
|
xxxx1234 | Post #2 Ocena: 0 2025-06-06 17:05:48 (21 godzin temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cytat: 2025-06-06 10:37:32, rafald napisał(a): Cytat: 2025-05-31 11:39:58, xxxx1234 napisał(a): Rafał domyślam się że napisałeś ten post w kontekście czy powinniśmy głosować bo żyjemy poza Polską Nie do końca tak. Zastanawiam się nad fenomenem dużego zainteresowania polityką kraju, w którym nie mieszkamy na tle niemal zupełnego braku zainteresowania polityką kraju, w którym mieszkamy i z czego takie postawy wynikają. To, że nie głosuję w polskich wyborach już pisałem dlaczego - uważam, że nie mam tak dobrego wglądu w sytuację, jak ktoś odczuwający na własnej skórze skutki takiego wyboru. Z kolei nie zamierzając wracać nie zagłębiam się też na tyle, aby postawić krzyżyk przy nazwisku i móc uczciwie sobie powiedzieć, że to dobry wybór. Wydaje mi się że emocjonalnie jesteśmy bardziej związani z Polską niż z UK pomimo, że mieszkamy w UK i z tego się to bierze. Napisałeś, że uważasz ktoś kto odczuwa politykę danego kraju na własnej skórze ma lepszy wygląd, nie do końca tak jest ktoś kto patrzy z boku może mieć lepszy obraz niż ktoś kto jest w środku, poza tym polityka to system nauczyć połączonych więc to co się dzieje w kraju A wpływa na kraj B, kraj B na kraj C itd... więc w jakimś stopniu wybory w Polsce mają wpływ na życie każdego Europejczyka, tak samo w Niemczech, Hiszpanii itd... |