2025-05-05 21:55:53, daavid napisał(a): Myślę, że część owych "przeciwników" zamiast pójść na wybory mogą częściej np. zostać w domu. Od samego początku nie rozumiem dlaczego nie wybrali Czarnka, tak samo dlaczego druga strona nie wybrała Sikorskiego.
Czarnek nie dal sie wystawic. To nadety, ograniczony bufon ale dosc inteligentny a kariera polityczna kandydata PISu zakonczy sie w drugiej turze wyborow. A Czarnek ma dalsze plany.
Czemu nie Sikorski? Odpowiedz prosta: byloby trudno nim sterowac.Ma swoje zdanie i dlatego malo go pokazuja.To powazny gosc z powazna przeszloscia. I niestety nie pasuje do profilu. Szkoda,moze bylaby szansa na prezydenta, za ktorego nie trzeba sie wstydzic caly czas.
A historia z kluczami i staruszkiem jest po prostu zalosna. Ale taka swojska, polska i pisowska.
Moim zdaniem gdyby po wystawiło Sikorskiego to były jednak Czarnek z drugiej strony. Moim zdaniem on nie jest ograniczony, bardzo dobrze wie co mówi i do kogo. No i moim zdaniem dobrze widać, że kursy logiki na studiach zaliczał raczej bez problemów.
ale mysle, ze wiem o co ci chodzi:
na STATYSTYKI wpłynął fakt, że po Brexicie populacja Polaków w Wielkiej Brytanii zmniejszyła się z miliona do niecałych 700 tysięcy
...bo znacznie wzrosla srenia/mediana zarobkow Polakow w UK
jesli wyjechalo (szacuje) polowa nisko-zarabiajacych...
Co jest złego w moim rozumowaniu?
Z resztą nie było napisane, czy te £2500 na miesiąc to brutto czy netto. HMRC z reguły podaje zarobki brutto, więc i tak byłoby to mało.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
piekna analiza,
jedyna opcja zeby przykryc temat jak karol wydymal staruszka
to commingout Kaczynskiego (ze woli chlopakow) chyba juz czas Jarku, nie lekaj sie...
Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
Moim zdaniem nie powinniśmy mówić, że my nikogo nie wyślemy. Nic dziwnego, że mamy tam mało głosów. Francuzi i Brytyjczycy deklarują, że mogą wysłać, tyle że z brytyjskiej armii słychać głosy, że oni nie mają kogo wysłać - osobiście wątpię czy w ogóle mają takie zamiary, tym bardziej, że to byłoby nie pod flagą NATO.
Nie wiem czy jeszcze pamiętasz nasza dyskusje w temacie wsparcia UE w wyniku powodzi ubiegłorocznej. Nie będę szukał twoich wypowiedzi aby je przytoczyć, a zacytuję z pamięci. Czyli w skrócie chodziło o to że PO nie złożyli w terminie stosownych wniosków kiedy Włosi dostali kasę. Ty w odpowiedzi pusciles fale,a, że to za powódź co była 3 miesiące wcześniej i że wszystko będzie ok. To teraz się upominam abyś pokazał mi jak jest ok. Kiedy i ile Polska otrzymała. Już minęło ponad blisko trzy kwartały więc powinny być efekty. No i co? Są efekty?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.