MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2042 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2041 | 2042 | 2043 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 2042 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2025-04-14 07:20:15 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

TVP musi organizować debaty, inna kwestia to ich liczba, charakter. Tutaj, przynajmniej oficjalnie komitet Trzaskowskiego wynajął halę a resztę zrobiło TVP. W razie problemów powołają się na case poprzednich wyborów.

A dzisiaj zdaje się następny odcinek, tym razem w Republice.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2025-04-14 16:56:30 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Jeszcze raz TVP musi organizować debaty, ale zgodnie z prawem. Wynajmowanie hali to są jakieś grosze w porównaniu do tego ile kosztował czas antenowy.

"W razie problemów powołają się na case poprzednich wyborów"

No i pokazałeś swoją twarz poraz kolejny miała być rzekomo nowa jakoś, a jest nieważne, że po kradnie ważne, że nie robi tego pis.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #3 Ocena: 0

2025-04-14 17:19:25 (2 miesiące temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-04-14 16:56:30, xxxx1234 napisał(a):
miała być rzekomo nowa jakoś

Jak zwykle - miała być jakość, a jest tylko jakoś :-]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2025-04-14 17:40:06 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2025-04-14 16:56:30, xxxx1234 napisał(a):
Jeszcze raz TVP musi organizować debaty, ale zgodnie z prawem. Wynajmowanie hali to są jakieś grosze w porównaniu do tego ile kosztował czas antenowy.

"W razie problemów powołają się na case poprzednich wyborów"

No i pokazałeś swoją twarz poraz kolejny miała być rzekomo nowa jakoś, a jest nieważne, że po kradnie ważne, że nie robi tego pis.

Ja nie mówię, że sytuacja jest idealna, tylko powiedz szczerze jakbyś oceniał tą samą debatę, ponoć z tymi samymi pytaniami, które ponoć właśnie miały być takie same gdyby doszło do debaty pomiędzy Trzaskowskim i Nawrockim organizowanymi przez:
a. Trzaskowskiego
b. Nawrockiego?
Jeśli debatę będzie transmitować np. TV Republika to kto za nią zapłaci? Bo jak za darmo to ja też mogę mieć wątpliwości, np. takie, że dajmy na to tv Republika inwestuje w kontakty z przyszłym prezydentem.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 14-04-2025 17:40 ]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #5 Ocena: 0

2025-04-14 19:33:58 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Napiszę tak jak Ty masz na to jakieś dowody, że Republika inwestuje w kontakty z kandyatem na prezydenta?

Na kampanię Trzaskowskiego 0.5 miliona wpłaciło kilka osób związanych ze spółką CD Projekt prezesi, żony prezesów najwięksi akcjonariusze i ja też mam wątpliwości czy oni nie inwestują w kontakty z potencjalnym przyszlym prezydentem.

Wracając do TVP i Republiki takie jest prawo inne zasady są dla stacji prywatnych, a inne dla państwowych i koniec. Powinno być ono zmienione, że np. w przypadku kampani wyborczych organizacji debaty (jeśli dana stacja chce to zrobić) ma takie same obowiązki jak telewizja państwowa itd... ale na razie prawo jest inne i to nie znaczy że TVP ma je łamać.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2025-04-15 08:29:42 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Owszem, Nawrocki też ma bogatych sponsorów (jak na Polskę).
I to ma swoje konsekwencje, widać to najbardziej np. w USA.

Chcę Ci pokazać, że to nie wszystko jest tak zero jedynkowe, jak w przekazie Konfederacji. Skarżą się na piątkową debatę z jednego powodu: Mentzena tam nie było i pewnie na tym stracił.

Nie wiem też jak chcesz zmieniać przepisy, Super Express może zaprosić na rozmowę np. Browna i Mentzena i też będziesz to traktować jako debatę?

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 15-04-2025 08:30 ]

Do góry stronyOffline

rafald

Post #7 Ocena: 0

2025-04-15 09:03:14 (2 miesiące temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-04-15 08:29:42, daavid napisał(a):

Chcę Ci pokazać, że to nie wszystko jest tak zero jedynkowe, jak w przekazie Konfederacji. Skarżą się na piątkową debatę z jednego powodu: Mentzena tam nie było i pewnie na tym stracił.

Wczoraj obejrzałem debatę w TV Republika, gdzie Mentzen był i moim zdaniem niewiele tam do stracenia. Wypada słabo, momentami wręcz infantylnie. To już Zandberg, pomimo, że nie moja opcja, był bardziej poważny i wiarygodny.

Nie wiem dlaczego wszyscy jadą po Braunie - z tej całej grupy wyróżnił się pozytywnie moim zdaniem.

Kandydat PiSu, Nawrocki, w sumie zachowywał się OK ale trema go zżerała, nie odpowiedział wprost na żadne z zadanych pytań tylko powtarzał uprzwdnio wyuczone frazesy.

Hołownia podobnie jak Nawrocki ma problem z wiarygodnością - obaj próbują odżegnywać się od ugrupowań, z którymi współpracują (PO i PiS).

Chyba jakiś kataklizm musiałby spowodować, żeby Trzaskowski tego nie wygrał.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2025-04-15 18:24:11 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Mentzen przegrał w piątek, z jakich powodów to są didaskalia, zostaje efekt i z pewnością parę procent przegrał.

Moim zdaniem Hołownia jest wygranym, on najwięcej ugrał na tych debatach.
On na drugą turę szansę ma minimalne, ale on tutaj gra o przyszłość, swoją i swoich kompanów. PSL i tak tam wisi na włosku.
Oczywiście Trzaskowski jest faworytem, ale wygrana wcale nie jest taka pewna, oczy mówimy o drugiej turze. Będzie istotne ile ludzi pójdzie na wybory, kto pójdzie i jakie będą przypływy.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #9 Ocena: 0

2025-04-16 17:32:12 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Cytat:

2025-04-15 08:29:42, daavid napisał(a):
Owszem, Nawrocki też ma bogatych sponsorów (jak na Polskę).
I to ma swoje konsekwencje, widać to najbardziej np. w USA.

Nie wiem też jak chcesz zmieniać przepisy, Super Express może zaprosić na rozmowę np. Browna i Mentzena i też będziesz to traktować jako debatę?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 15-04-2025 08:30 ]

Co nie jest zero jedynkowego? Prawo w tym zakresie jest proste TVP ma takie same obowiązki wobec wszystkich kandydatów i nie ma prawa organizować debaty bez udziału wszystkich kandydatów, ma obowiązek udostępnić wszystkim kandydatom taki sam czas antenowy i tyle. Co tu nie jest zero jedynkowe?
Jak jest ograniczenie na drodze do 40mph, a ty jedziesz 50mph i zatrzyma Cię policja to też zaczynasz tłumaczyć policjantowi, że tu nie ma innych samochodów, nie ma pieszych i to nie jest takie zero jedynkowe?

Zmiana prawa w tym zakresie jest bardzo prosta jeśli ktoś chce. Kazda stacja telewizyjna jeśli chcą się angażować w kampanię wyborczą musi udzielić wszystkim kandydatom taką samą ilość czasu antenowego to czy kandydat chce z niego korzystać to jest jego wybór, jeśli dana stacja organizuje debatę np Braun vs Mentzen obydwu kandydatom odlicza się czas, który trwała debata i niech takie samo prawo obowiązuje stacje prywatne i państwowe.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2025-04-16 19:05:22 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Mi się ta checa z tymi debatami też nie podobała. Masz rację powinna być ze wszystkimi. Z tym że np. wywiad z uczestnikami wyborów to też jakaś promocja. Zawsze można dojść do takiego miejsca gdzie są problemy z interpretacją.

Jest za dużo członków, jak Stanowski, człowiek co by nie mówić z ogromnymi zasięgami miał problemy to rodzi się pytanie jak to się stało, że niektórzy, bez zaplecza politycznego i w dodatku o zbieraniu podpisów nikt nie słyszał a oni to przedstawili i jak słychać z kuluarowych opowieści ze 150 tyś ledwo co zostało 100 bo reszta dawno pod ziemią.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 16-04-2025 19:06 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2042 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2041 | 2042 | 2043 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,