MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2039 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2038 | 2039 | 2040 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 2039 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xxxx1234

Post #1 Ocena: 0

2025-04-12 19:09:53 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cytat:

2025-04-12 14:50:44, daavid napisał(a):
Najlepiej zaprezentował się Hołownia. Pierwsza to raczej wiec, buczenie i skandowanie Karol jakby to był przywódca KRLD raczej żenujące. Druga, nie wiem po co w małej miejscowości, co za różnica gdzie jest studio?

Z Hołowni jest dobry mówca, ale problem z nim jest taki, że na mówieniu się kończy on coś tam mówił o rozbijaniu duopolu popisu, a po wyborach przykleił się do donaldinia jako trzecia droga mówił o dobrowolnym zusie dla przedsiębiorców i już dzień po wyborach to się zamieniło w wakacje od ZUS, a chyba koniec końców nawet to nie doszło do skutku, ale tego nie jestem pewien. Zgadzam się ze Stanoskim szacun dla Hołowni za to, że przyszedł na pierwszą debatę jako jedyny z tej drugiej strony na totalnie nieprzyjaznym dla niego terenie.
Podobało mi się zachowanie Magdaleny Biejat jak wzięła flagę lgbt od Trzaskowskiego z poglądami Biejat się nie zgadzam, ale imponuje mi u niej to, że nie chowa ich do szafy na czas kampanii. Gdybym musiał zagłosować na kogoś z "lewej strony" to zagłosował bym właśnie na nią.

No i Joanna Senyszyn ona wyglądała jak by przed tym spotkaniem "wypaliła blanta" 😀

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2025-04-12 20:33:34 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Debata polega na "dobrym mówieniu" i tutaj chyba o tym mówimy. Moim zdaniem Hołownia w starciu z każdym wygrywa i nie powinien być zaczepiany. Stanowski o coś się zapytał, w swoim stylu i Hołownia dobrze sobie poradził. Nawrocki wyuczył się regułek, ale jak trzeba było coś zachować się w sposób spontaniczny, to był dramat. Zapytany o nazwiska prezydentów krajów ościennych zachował się bardzo słabo i tutaj można to tylko tym tłumaczyć, że on tych nazwisk nie znał. Hołownia poradziłby sobie dużo lepiej, nawet jakby tych nazwisk też nie znał.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #3 Ocena: 0

2025-04-12 21:22:29 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Hołownia dobrze mówił, ale właśnie Stanoski bardzo często punktował/przypominał to, że to są puste słowa i nie tyczy się to samego Hołowni, ale praktycznie wszystkich.

Co mi zostanie w pamięci z tej debaty:
1) Stanoski obnażający pustosłowie kandydatów
2) Trzaskowski chowający flagę i Biejat która bierze flagę lgbt obnażając dwie twarze Trzaskowskiego
3) W bloku pytań o gosporarce/ekonomi bardzo słaba merytoryka obecnych kandydatów to jest przerażające, że kandydaci na prezydenta są ekonomicznymi analfabetami
4) Pani Senyszyn, którą mam wrażenie startuje dla żartów.

Osobnym tematem skandalem jest sposób organizacji debaty i zaproszenia kandydatów.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2025-04-12 21:35:51 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Stanowski to jakiś żart. Ja akurat tego nie rozumiem, ale jak chce się bawić, może jeszcze większe zasięgi robić to na to nic nie poradzę. Moim zdaniem te 100 tyś podpisów powinno być podniesione, kilkunastu kandydatów to jakiś żart.
2. Te flagi powinny być zabronione, jak inne rekwizyty. Równie dobrze ktoś może przynieść np. łeb prosiaka a pomysł już oklepany i ta flaga koniec końców ani Nawrockiemu pomogła ani Trzaskowskiemu zaszkodziła.

Przypomnę, że debata pierwotnie miała być pomiędzy Nawrockim i Trzaskowskim. Ten pierwszy też nie na inną debatę zapraszał Trzaskowskiego i nie telewizja ją organizowała.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #5 Ocena: 0

2025-04-12 23:08:32 (2 miesiące temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Jesli nie telewizja ja organizowala to nasuwa sie pytanie kto za nia placil. A jak nikt nie placil, to czy tvp nielegalnie finansuje kampanie Trzaskowskiego?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2025-04-13 02:58:57 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Oficjalnie za organizację (co sprowadza się do wynajmu hali) odpowiada sztab Trzaskowskiego. Czy tak było dowiemy się dopiero po wyborach jak sztab będzie się rozliczać. Po stronie TVP miała być produkcja telewizyjna.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #7 Ocena: 0

2025-04-13 06:00:35 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Cytat:

2025-04-12 21:35:51, daavid napisał(a):
Stanowski to jakiś żart. Ja akurat tego nie rozumiem, ale jak chce się bawić, może jeszcze większe zasięgi robić to na to nic nie poradzę. Moim zdaniem te 100 tyś podpisów powinno być podniesione, kilkunastu kandydatów to jakiś żart.
2. Te flagi powinny być zabronione, jak inne rekwizyty. Równie dobrze ktoś może przynieść np. łeb prosiaka a pomysł już oklepany i ta flaga koniec końców ani Nawrockiemu pomogła ani Trzaskowskiemu zaszkodziła.
null

Jak żart to wypadali inni kandydaci biorący udział w tej debacie pomimo, że to oni startują na poważnie, a Stanoski nie dla żartu tylko po to żeby udowadniać jakimi patologicznymi kłamcami są politycyni i że to oni robią sobie żarty z wyborców. Ktoś tutaj wcześniej coś pisał o obrażaniu jego inteligencji. Moją inteligencję obrażali podczas tej debaty np. Hołownia, który kłamał, że chce rozbić duopol popisu tylko zapomniał, że się przykleił do koalicji, albo Trzaskowski który znowu wyskoczył z kwotą wolną od podatku.

Gdyby na numerze z flagą nikt nic nie zyskał to byś tutaj nie pisał o zakazywaniu takich rzeczy. Nie zyskał na tym nic Nawrocki, ale zyskała Biejat i znowu pokazała jak śliskim typem jest Trzaskowski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2025-04-13 08:51:24 (2 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Niedługo odpiszę. Póki co poznajmy doktora historii

https://www.facebook.com/share/v/1HyBpRSgQF/

Do góry stronyOffline

rafald

Post #9 Ocena: 0

2025-04-13 09:02:29 (2 miesiące temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Hołownia to człowiek - mem. Jak wyskoczył do Stanowskiego z tekstem, że Polska nie potrzebuje klaunów to od razu mi się przypomniało jego wgniatanie Putina w ziemię 🤦🏻
Tekst o Malediwach najlepszy, ale pewnie 80% widowni nie zajarzyło intencji i sarkazmu podobnie jak Maciak nie zajarzył, że pytanie, kim jest nie miało na celu jego dyskredytacji.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2025-04-13 09:44:19 (2 miesiące temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

https://wpolsce24.tv/polska/influencerzy-z-tiktoka-demaskuja-sztab-trzaskowskiego,26569
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 2039 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2038 | 2039 | 2040 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,