Str 2014 z 2049 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Gwontownik |
Post #1 Ocena: 0 2025-01-03 22:25:37 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2025-01-03 22:19:22, xxxx1234 napisał(a):
Oby tylko tego faceta od dwóch kładek w Lądku zaraz nie zamkneli bo tak postępuje reżim Tuska z tymi, którzy pokazują jego nieudolność.
A jest to prawdopodobne. Tuskowe siepacze nabrali wprawy aresztując dzieciaka, że ostrzeganie przed szabrownikami. Dawid pamiętamy jeszcze? To nie dawno było Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #2 Ocena: 0 2025-01-03 22:56:07 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2025-01-03 22:00:35, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2025-01-03 17:42:19, daavid napisał(a):
Widzisz przestępstwo to je zgłoś w odpowiednie miejsce.
To znaczy komu? Znasz na tyle sprawiedliwe źródło prawa, które potrafi przeciwstawić się rządzącym? Podaj! To natychmiast zgłoszę bez żadnej obawy o nieuczciwe rozpatrzenie sprawy czy też ewentualnego prześladowania przez władzę.
Dawid jakiś stary taki naiwny.
To tak delikatnie rzecz ujmując, jest niemożliwe w kraju, w którym władza myśli że jest bogiem, policja bezkarnie przypisuje sobie nieposiadane uprawnienia, że wszystko im wolno bo ma mundur, a prokuratura popiera policję pomimo, że niektóre sądy się ostały co odrobinę przyzwoitości prezentują i ganią zarowno prokurature jak i policję. Reszta, zwłaszcza ta uśmiechnięta to jeden wielki gnój, a ci co bezkrytycznie wykonują ich polecenia to ten sam sort. I nie mówię tu tylko o uśmiechniętych, bo ich poprzednicy lepsi nie byli. Ale nie oznacza to, że mamy władze, której jakiekolwiek słowa uznania się należą. Tylko krytyka i to sroga. Nic ponad to.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 03-01-2025 22:20 ]
Popraw mnie jeśli się mylę, ale takie roboty publiczne podlegają pewnym procedurom. Zdaje sobie sprawę, że tam są wały, pamiętam je z działalności zawodowej i sami w Polsce tego unikaliśmy, w szczególności zamówień publicznych realizowanych przez firmy krzaki, które bazowały na pracy podwykonawców, którym się nie płaciło, a firmę zawijało.
W normalnych warunkach są kosztorysy, które podlegają sprawdzeniom ect I ta cena bierze się nie z sufitu. Możliwe, że ktoś może mieć do tego dostęp a na pewno instytucje typu NIK.
|

|
 |
|
daavid |
Post #3 Ocena: 0 2025-01-03 23:02:52 (5 miesięcy temu) |
Cytat:
https://dorzeczy.pl/kraj/673963/konkurs-wygral-kto-inny-ale-dyrektorem-muzeum-bedzie-radna-po.html
A podobno mieli być fachowcy wyłaniani w drodze konkursów, konkurs był, a stanowisko dostał ten kto miał dostać.
W konkursie na stanowisko dyrektora Muzeum Literatury w Warszawie najwięcej głosów otrzymała Agnieszka Celeda, dziś związana z Muzeum Historii Polski. W drugiej turze głosowało na nią sześcioro członków z jedenastoosobowej komisji.
Na jej kontrkandydatkę Beatę Michalec, varsavianistkę, muzealniczkę i radną PO – pięć. Michalec wygrała natomiast pierwszą turę głosowania, w której brali udział wszyscy kandydaci, którzy spełnili wymagania formalne.
To jest konkurs piękności, czy konkurs kompetencji?
Inaczej mówiąc wyobrażam sobie to całkiem inaczej, bo w ten sposób cały czas będą wybierać ludzi którzy są bliscy większości, czyli najczęściej rządzących, a moim zdaniem chodzi o coś zupełnie innego i tak naprawdę jest to w interesie wszystkich tylko nie rządzących.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #4 Ocena: 0 2025-01-04 07:05:29 (5 miesięcy temu) |
Cytat:
2025-01-03 23:02:52, daavid napisał(a):
Cytat:
https://dorzeczy.pl/kraj/673963/konkurs-wygral-kto-inny-ale-dyrektorem-muzeum-bedzie-radna-po.html
A podobno mieli być fachowcy wyłaniani w drodze konkursów, konkurs był, a stanowisko dostał ten kto miał dostać.
W konkursie na stanowisko dyrektora Muzeum Literatury w Warszawie najwięcej głosów otrzymała Agnieszka Celeda, dziś związana z Muzeum Historii Polski. W drugiej turze głosowało na nią sześcioro członków z jedenastoosobowej komisji.
Na jej kontrkandydatkę Beatę Michalec, varsavianistkę, muzealniczkę i radną PO – pięć. Michalec wygrała natomiast pierwszą turę głosowania, w której brali udział wszyscy kandydaci, którzy spełnili wymagania formalne.
To jest konkurs piękności, czy konkurs kompetencji?
Inaczej mówiąc wyobrażam sobie to całkiem inaczej, bo w ten sposób cały czas będą wybierać ludzi którzy są bliscy większości, czyli najczęściej rządzących, a moim zdaniem chodzi o coś zupełnie innego i tak naprawdę jest to w interesie wszystkich tylko nie rządzących.
Skoro tak twierdzisz i jesteś tego świadomy to skąd twoja radość z obecnych rządów? Przecież to co mówisz to jest wprost przeciwnie do twojego zachwytu i postępowania. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #5 Ocena: 0 2025-01-04 10:07:29 (5 miesięcy temu) |
Skąd założenie, że mi wszystko pasuje w koalicyjnych rządach Tuska?
Nie pasuje mi dużo, ale uważam że są dużo lepsi od poprzedników, którzy zdemolowali państwo i to w wielu wymiarach.
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #6 Ocena: 0 2025-01-04 11:26:06 (5 miesięcy temu) |
No oczywiście, że są lepsi i tego demolowania wyniki również są lepsze.
Pytasz skąd taka założenie? To przeczytaj swoją poprzednia wypowiedź. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2025-01-04 11:39:14 (5 miesięcy temu) |
W poprzedniej wypowiedzi mówiłem w gruncie rzeczy o tym, że bez dostępu do specyfikacji, porównywanie dwóch różnych inwestycji jest niewiele warte. Nie zgadzasz się z tym?
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #8 Ocena: 0 2025-01-04 12:35:58 (5 miesięcy temu) |
Cytat:
2025-01-04 11:39:14, daavid napisał(a):
W poprzedniej wypowiedzi mówiłem w gruncie rzeczy o tym, że bez dostępu do specyfikacji, porównywanie dwóch różnych inwestycji jest niewiele warte. Nie zgadzasz się z tym?
A zapomniałem, bo przecież to moje słowa były "To jest konkurs piękności, czy konkurs kompetencji?
Inaczej mówiąc wyobrażam sobie to całkiem inaczej, bo w ten sposób cały czas będą wybierać ludzi którzy są bliscy większości, czyli najczęściej rządzących, a moim zdaniem chodzi o coś zupełnie innego i tak naprawdę jest to w interesie wszystkich tylko nie rządzących."
W szczególności ta końcówka jest tak urzekająca i obiecująca, że można by cię o jakieś nielewicowe sympatię podejrzewać. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #9 Ocena: 0 2025-01-04 15:55:43 (5 miesięcy temu) |
Piszesz sobie co chcesz, mówiłem od lat, że mi lewactwo dalekie a dla mnie przejawia się to w tym jak dzielona jest kasa. Inaczej mówiąc nawet nie chodzi o to, że nie widzę powodu wspierania najgorzej uposażonych; gorzej, wiem że jest to nieskuteczne i do zasobów dochodzi się jednak pracą rąk. Każdy kto myśli inaczej to lewak, a kto z kim śpi i co się o tym myśli wcale nie określa poglądów. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 04-01-2025 15:56 ]
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #10 Ocena: 0 2025-01-04 22:41:09 (5 miesięcy temu) |
Cytat:
2025-01-04 15:55:43, daavid napisał(a):
Piszesz sobie co chcesz, mówiłem od lat, że mi lewactwo dalekie a dla mnie przejawia się to w tym jak dzielona jest kasa. Inaczej mówiąc nawet nie chodzi o to, że nie widzę powodu wspierania najgorzej uposażonych; gorzej, wiem że jest to nieskuteczne i do zasobów dochodzi się jednak pracą rąk. Każdy kto myśli inaczej to lewak, a kto z kim śpi i co się o tym myśli wcale nie określa poglądów.
Tak, nie jestem lewakiem, nie podoba mi się lewactwo, a na nich głosuję. Mów do mnie kwiatuszku, a może zakwitnę.
Jesteś zlewaczały do szpiku kości i wstyd ci się do tego przyznać. A jeśli chodzi o rozdawnictwo to było w programie wyborczym. To jak można głosować na coś co wg głosującego z góry wiadomo że jest zlem i niesprawiedliwoscia???
Co takiego ważniejszego mili w programie, poza 8* bo to nie program, co cie do nich przekonało?
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 04-01-2025 22:48 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|