Str 2007 z 2049 |
|
---|---|
xxxx1234 | Post #1 Ocena: 0 2024-12-14 20:29:00 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
https://wiadomosci.wp.pl/kotlina-klodzka-trzy-miesiace-po-powodzi-jestesmy-zalamani-nie-wiemy-co-robic-7101446916118657v
Osiągnięcia uśmiechniętych w temacie pomocy powodzianom. Było wspomniana rocznica występu Brauna z gaśnicą, ale mieliśmy ważniejszą rocznicę rok rządów uśmiechniętych to może ktoś wymieni odciągnięcia tego rządu z największą ilością ministrów w historii? Mi przychodzą do głowy dwa: 1) Budżet z największą dziurą w historii 2) Zatrudnienie takich "fachowców" w spółkach skarbu państwa, że dochody tych firm przywaliły w glebę. |
daavid | Post #2 Ocena: 0 2024-12-14 21:36:45 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Serio myślałeś, że państwo odbuduje wszystkim mieszkania w ciągu dwóch miesięcy? Jeśli wierzyć rządowym raportom to 80-90% ludzi dostało obiecane pieniądze. Reszta to sorry, trzeba było się ubezpieczyć.
|
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2024-12-14 22:12:45 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2024-12-14 21:36:45, daavid napisał(a): Serio myślałeś, że państwo odbuduje wszystkim mieszkania w ciągu dwóch miesięcy? Jeśli wierzyć rządowym raportom to 80-90% ludzi dostało obiecane pieniądze. Reszta to sorry, trzeba było się ubezpieczyć. Ciekawym jest, że odbiór społeczny i fakty są zgoła inne. https://youtu.be/GByNZydThyQ Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
xxxx1234 | Post #4 Ocena: 0 2024-12-14 22:28:23 (6 miesięcy temu) |
Obejrzałeś to co mówią Ci ludzie i zrozumiałeś? Na pomoc doraźną trzeba było czekać trzy tygodnie. Nie wspominając o przedsiębiorcach ZUS mają odroczony, a nie umorzony pomimo, że firmy nie funkcjonują jeśli ktoś ma 10 pracowników nie wiem ile dokładnie wynosi teraz Zus, ale już kilka lat temu to było 1500 zł to po 10 miesiącach ma 150k długu a to tylko ZUS. Śmieszna restauracja to jest co najmniej 10 pracowników.
Dobra zostawmy firmy i zalane domy. To może mi wytłumaczysz gdzie jest infrastruktura bo zapewnienie jej jest rola państwa, a jej odbudowa się nawet nie zaczęła w wiosce Krosnowice został zerwany most i teraz żeby zawiść dzieci do szkoły z jednego końca wioski na drugi trzeba jechać przez Kłodzko 15km w jedną stronę bo nieudacznikom z rządu nie udało się postawić mostu tymczasowego przez trzy miesiące a to jest tylko jeden przykład. Imbecylom w rządzie zajęło 3 miesiące, żeby zatwierdzić środki na remont trzech mostów w Kłodzku, a zjeb Kierwinski z wieprzem Wielichowska się lansują na ziemi kłodzkiej i udają, że coś robią. Burmistrz Bystrzycy Kłodzkiej już kilkukrotnie zwracała się do wód polskich z prośbą o inspekcję po powodziowa i ewentualne naprawy tamy w Międzygórzu (Międzygórze to część gminy Bystrzycy kłodzkiej) odzewu zero. Nadchodzi zima na tym terenie w tym okresie bardzo często dochodzi do wezbrań rzek i burmistrz bardzo dobrze zdaje sobie z tego sprawę bo mieszka na tych terenach od dziecka , a te kilka przykładów to jest tylko wierzchołek góry lodowej. Poza tym taki mądry jesteś i piszesz "serio myślałeś, że państwo odbuduje ludziom mieszkania w 2 miesiące". Nie nie myślałem, ale wody polskie wyznaczyły tak zwane czerwone strefy zalewowe i np. 75% Stronia Śląskiego znajduje się w takiej strefie. Minęły 3 miesiące i nikt nic nie wie nikt tym ludziom nie powiedział czy opłaca im się remontować ich domy czy zostaną z nich wysiedleni tak jest decyzyjność i kompetencje tego rządu i instytucji ich podległym. Serio Ty tego nie zauważyłeś przez rok? [ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 14-12-2024 22:30 ] |
daavid | Post #5 Ocena: 0 2024-12-15 01:11:30 (6 miesięcy temu) |
Ostatnio dużo jeżdżę po UK i widzę miejsca stale zalewane, bo rzeka czasami wylewa. W Polsce pobudowane są domy w takich miejscach...
I żeby nie było: ja tym ludziom współczuję, znam parę osób z Lądka, spędziłem tam trochę czasu, również w czasie jak przeniosłem się do UK. Polecam, tym bardziej teraz. |
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2024-12-15 10:54:49 (6 miesięcy temu) |
Niektórzy twierdzą, że to w gestii Putina leży wprowadzenie haosu i destabilizacji polski. Tymczasem to nieprawda i sami potrafimy to zrobić znacznie skuteczniej.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
xxxx1234 | Post #7 Ocena: 0 2024-12-15 12:04:14 (6 miesięcy temu) |
Moja teoria jest taka, że to jest zrobione celowo żeby obrzydzić ludziom jeżdżenie samochodami bo "planeta płonie". Tak samo zwerzanie dróg, kosztem ścieżek rowerowych, a ścieżki rowerowe są budowane w taki sposób , że rowerzyści nie chcą po nich jeździć i nadal jeżdżą po drogach przeznaczonych dla samochodów, co doprowadza do frustracji kierowców, parkingi zastawiane są betonowymi kwietnikami i innym badziewiem to wszystko jest robione po to żeby podświadomie jeżdżenie samochodami kojarzyło nam się z czymś nieprzyjemnym/kłopotliwym.
P.s Zapomniałem jeszcze o terrorystach z ostatniego pokolenia, to też jest jakiś ewenement oglądałem kawałem relacji z blokady drogi w Warszawie z piątku 13.12 w kanale zero to jest grupka 50 wariatów która terroryzuje całe miasto, jeśli państwo donaldinia i miasto pod rządami tęczowego Rafała nie potrafi zrobić z tym porządku to nie ma w Warszawie faceta z jajami, który gdzieś w ciemnej ulicy tak żeby nikt nie widział złapał by takiego pedała w rurkach i tak oklepal ryj, że jak by się reszta odklejencow o tym dowiedziała to by im się odechciało zatruwania życia normalnym ludziom? |
daavid | Post #8 Ocena: 0 2024-12-15 12:54:40 (6 miesięcy temu) |
Ostatnie pokolenie powinno być traktowane jak wszyscy inni, czyli np rolnicy i górnicy. Tutaj trzeba zmienić prawo i bezwzględnie wyłączyć drogi z protestów. Niech sobie protestują na placach na których nie ma ruchu a najlepiej niech się przykleją przed domem jednego, czy drugiego polityka.
[ Ostatnio edytowany przez: daavid 15-12-2024 12:55 ] |
Gwontownik | Post #9 Ocena: 0 2024-12-15 14:14:20 (6 miesięcy temu) |
Że źródeł dobrze poinformowanych wiem, że ostatnie pokolenie jest organizacja blokująca wszelkiego rodzaju inwestycje w stolicy pod pretekstem ochrony środowiska. I nawet tajemnica nie jest, że od swych zadań odstępują po wpłaceniu im haraczu. To jak to nazwać jak nie ekoterroryzm? Dawid, jak ich traktować jak każdego innego jak ich głównym celem jest wymuszenie pieniędzy? To jest organizacją przestępcą niczym mafia.
Xxxx1234 Prezydent Warszawy to ma z nimi układy bo nawet po cenach priorytetowych, znacznie ponizej cen rynkowych, a nie wiem czy nie ponizej kosztow, wynajmuje im lokal na siedzibę. A tu taki rodzyneczek! [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 15-12-2024 14:30 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
malben1 | Post #10 Ocena: 0 2024-12-15 14:43:31 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 10-12-2007 Skąd: Stafford |
Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
|