MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1976 z 2056 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1975 | 1976 | 1977 ... 2054 | 2055 | 2056 ] - Skocz do strony

Str 1976 z 2056

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2024-09-26 07:04:08 (10 miesięcy temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-09-26 06:20:06, daavid napisał(a):
Otmuchów był praktycznie pusty - jest e trakcie remontu i od dość dawna jest pusty. To po pierwsze.

Dlaczego o ostatnich ośmiu latach? PiS remontował/budował wały w ilości 20-30 km rocznie, dla porównania za czasu PO było to 300 km i analogiczne PiS zbudowali dwadzieścia parę zbiorników retencyjnych, PO bodajże sześćdziesiąt kilka. Nie piszę tego żeby powiedzieć,że PO było super, tylko żeby wskazać, że akurat PiS powinien zamknąć mordę.

To źle, że dołożono do kas? Bez nich nie da się prowadzić działalności. Oczywiście można powtarzać głupoty za głupcami....

Między innymi dlatego że obecnie urzędujący ministrowie pod flagami ekiterrorystow "ułatwiali i zachecali" owczesnie rzadzacych do kontynuowania planów zabezpieczeń przeciwpowodziowych. I wcale nie twierdzę, że pis był panaceum na całe zło.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2024-09-26 07:07:06 (10 miesięcy temu)

Gwontownik

Mężczyzna

[/LIST]
Cytat:

Otmuchów był praktycznie pusty - jest e trakcie remontu i od dość dawna jest pusty. To po pierwsze.

Dlaczego o ostatnich ośmiu latach? PiS remontował/budował wały w ilości 20-30 km rocznie, dla porównania za czasu PO było to 300 km i analogiczne PiS zbudowali dwadzieścia parę zbiorników retencyjnych, PO bodajże sześćdziesiąt kilka. Nie piszę tego żeby powiedzieć,że PO było super, tylko żeby wskazać, że akurat PiS powinien zamknąć mordę.

To źle, że dołożono do kas? Bez nich nie da się prowadzić działalności. Oczywiście można powtarzać głupoty za głupcami....

Między innymi dlatego że obecnie urzędujący ministrowie pod flagami ekiterrorystow "ułatwiali i zachecali" owczesnie rzadzacych do kontynuowania planów zabezpieczeń przeciwpowodziowych. I wcale nie twierdzę, że pis był panaceum na całe zło.
Co do Otmuchowa. To tylko jeden zbiornik, a był prawie pusty bo był w remoncie o czym sam mówisz. Nie mógł być w remoncie będąc w pełni zalanym. Prawda?
A co z pozostałymi obrońco nieudaczników?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 26-09-2024 07:11 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2024-09-26 07:45:12 (10 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2024-09-26 07:04:08, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

Serio? Protesty były przy bardzo wielu zmianach wprowadzonych przez PiS. Chwalisz się dobrą pamięcią to powinieneś pamiętać. Dziwnym trafem PiS przejął się tylko tymi protestami, gdzie trzeba powiedzieć szczerze wcale nie jacyś "ekolodzy" grali pierwsze skrzypce, tylko lokalna społeczność a Pan Gróbarczyk oznajmił, że te zbiorniki to "psu na budę".

Cytat:

2024-09-26 07:07:06, Gwontownik napisał(a):

Co do Otmuchowa. To tylko jeden zbiornik, a był prawie pusty bo był w remoncie o czym sam mówisz. Nie mógł być w remoncie będąc w pełni zalanym. Prawda?

Nie wiem.

Skąd dwa posty? Ze świetnej "jakości" forum? Mój wcześniejszy post, dość długi, w całości utraconym, właśnie dzięki "świetniej jakości".

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 26-09-2024 07:48 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2024-09-26 07:56:42 (10 miesięcy temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-09-26 07:45:12, daavid napisał(a):
Cytat:

2024-09-26 07:04:08, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

Serio? Protesty były przy bardzo wielu zmianach wprowadzonych przez PiS. Chwalisz się dobrą pamięcią to powinieneś pamiętać. Dziwnym trafem PiS przejął się tylko tymi protestami, gdzie trzeba powiedzieć szczerze wcale nie jacyś "ekolodzy" grali pierwsze skrzypce, tylko lokalna społeczność a Pan Gróbarczyk oznajmił, że te zbiorniki to "psu na budę".

Cytat:

2024-09-26 07:07:06, Gwontownik napisał(a):

Nie wiem.

Skąd dwa posty? Ze świetnej "jakości" forum? Mój wcześniejszy post, dość długi, w całości utraconym, właśnie dzięki "świetniej jakości".

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 26-09-2024 07:48 ]

A czy ja stwierdziłem, że PiS jest bez winy?
Lokalne społeczności posiadasz? Ciekawe, że woleli być eko i zalani. Zaraz powiesz, że oni sami doprowadzili do tego, że ich zalało i nie ważne, że przed ulewa w zbiornikach gromadzono wodę bo nie miał kto decyzji podjąć o przygotowaniu się na jej zbieranie w celu zapobieżenia kataklizmowi. To pewnie też mieszkańcy tych regionów chcieli bo mieli zamiar wypoczywac nad wodą? Ale to też PiS jest za to odpowiedzialny, w końcu to głównie wyborcy pisu w tych regionach mieszkają. Tak statystycznie, więc co się czepiacie aktualnie rzadzacych? Przeciez to kompetencja i sprawiedliwość w skondensowanej postaci.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2024-09-26 13:12:19 (10 miesięcy temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Standardy uśmiechniętej koalicji.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-09-26/szpitale-zaczynaja-odmawiac-leczenia-pacjentow-w-nfz-nie-ma-pieniedzy/
A to dopiero pierwszy rok rządów.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2024-09-26 20:07:49 (10 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2024-09-26 13:12:19, Gwontownik napisał(a):
Standardy uśmiechniętej koalicji.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-09-26/szpitale-zaczynaja-odmawiac-leczenia-pacjentow-w-nfz-nie-ma-pieniedzy/
A to dopiero pierwszy rok rządów.

Jasne. Wcześniej zabiegi były bez kolejki, przyszedł Tusk i zniszczył perfekcyjny system.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2024-09-26 20:20:54 (10 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2024-09-26 07:56:42, Gwontownik napisał(a):
Lokalne społeczności posiadasz? Ciekawe, że woleli być eko i zalani.

Problem jest w tym, że każdy chciałby żeby budować coś, ale najlepiej nie u niego.

Nie wiem czy widziałeś kiedyś wioski przeznaczone do zalania - zazwyczaj marne domy. Przyjdzie rzeczoznawca i da np. 60 tyś za dom, bo stara rudera. Tyle, że dla nich dom jest warty dużo więcej, bo mieszka tam cała rodzina i moim zdaniem tutaj leży problem.

Tutaj wieś Pilce. https://youtu.be/7Q_Wz_yVm6o?si=TA-ioh4kCl8_vZ2i

Zdaje się, że tam dalej nie ma zbiornika, chociaż ludzie wysiedleni.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2024-09-26 20:40:57 (10 miesięcy temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No to teraz niech ktos mowi, ze PiS, to uklad z mysliwymi.
'Dobra zmiana' machnela kolejny ciekawy podpis, tym razem wilki na tapecie :(.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #9 Ocena: 0

2024-09-27 12:30:10 (10 miesięcy temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cytat:

2024-09-26 20:20:54, daavid napisał(a):
Cytat:

Problem jest w tym, że każdy chciałby żeby budować coś, ale najlepiej nie u niego.

Nie wiem czy widziałeś kiedyś wioski przeznaczone do zalania - zazwyczaj marne domy. Przyjdzie rzeczoznawca i da np. 60 tyś za dom, bo stara rudera. Tyle, że dla nich dom jest warty dużo więcej, bo mieszka tam cała rodzina i moim zdaniem tutaj leży problem.

Tutaj wieś Pilce. <a href="https://youtu.be/7Q_Wz_yVm6o?si=TA-ioh4kCl8_vZ2i" target="_blank" target="_new">https://youtu.be/7Q_Wz_yVm6o?si=TA-ioh4kCl8_vZ2i</a>

Ty naprawdę jesteś odklejony nawet jeśli dom to stara rudera to sama działka pod tym domem jest warta około 100k (sprzedałem trzy działki pół roku temu).Znajdź mi mieszkanie, a nawet "sensowną" działkę budowlaną za 60k na ziemi kłodzkiej to Ci zapłacę 5k ekstra i chętnie kupię 20-30 takich mieszkań/ działek na flipa. Mój brat sprzedał mieszkanie w lipcu za 120k w starej zaniedbanej kamienicy w Bystrzycy kłodzkiej, a Ty piszesz o 60k.

Teraz kupuje z kolegą to znaczy ja daję kasę on ma się tym zająć taką ruderę za 250k ze względu na ziemię która do niej należy można z tego zrobić dwie działki i sprzedać dodatkowo ruderę za 300k bo po tyle takie domy chodzą na ziemi kłodzkiej. Wieś Pilce, została wysiedlona w 1999-2000 i owszem było tam pełno "ruder", ale od tego czasu minęło 24 lata Polska się mocno wzbogaciła i wsie przeznaczone do wysiedlenia to nie są rudery tylko domy warte milion+.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2024-09-27 15:49:20 (10 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2024-09-27 12:30:10, xxxx1234 napisał(a):
Cytat:

2024-09-26 20:20:54, daavid napisał(a):
Cytat:

Tutaj wieś Pilce. <a href="https://youtu.be/7Q_Wz_yVm6o?si=TA-ioh4kCl8_vZ2i" target="_blank" target="_new">https://youtu.be/7Q_Wz_yVm6o?si=TA-ioh4kCl8_vZ2i</a>

Ty naprawdę jesteś odklejony nawet jeśli dom to stara rudera to sama działka pod tym domem jest warta około 100k (sprzedałem trzy działki pół roku temu).Znajdź mi mieszkanie, a nawet "sensowną" działkę budowlaną za 60k na ziemi kłodzkiej to Ci zapłacę 5k ekstra i chętnie kupię 20-30 takich mieszkań/ działek na flipa. Mój brat sprzedał mieszkanie w lipcu za 120k w starej zaniedbanej kamienicy w Bystrzycy kłodzkiej, a Ty piszesz o 60k.

Teraz kupuje z kolegą to znaczy ja daję kasę on ma się tym zająć taką ruderę za 250k ze względu na ziemię która do niej należy można z tego zrobić dwie działki i sprzedać dodatkowo ruderę za 300k bo po tyle takie domy chodzą na ziemi kłodzkiej. Wieś Pilce, została wysiedlona w 1999-2000 i owszem było tam pełno "ruder", ale od tego czasu minęło 24 lata Polska się mocno wzbogaciła i wsie przeznaczone do wysiedlenia to nie są rudery tylko domy warte milion+.

A gdzie ja cokolwiek innego napisałem? Problem był w tym, że właśnie tak to ludziom wyceniono.

Do góry stronyOffline

Strona 1976 z 2056 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1975 | 1976 | 1977 ... 2054 | 2055 | 2056 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,