Str 1968 z 2057 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Gwontownik |
Post #1 Ocena: 0 2024-07-19 19:16:38 (rok temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2024-07-19 18:55:02, daavid napisał(a):
Z tego co piszesz to Ty potrzebujesz nie swojego reprezentanta a wodza którego będziesz we wszystkim popierać.
A jak może mnie ktoś reprezentować jeśli w załóżmy 50 proc nie popieram jego programu. Nie chcij abym napisał czego ty potrzebujesz! To tak jakbyś napisał " jestem katolikiem choć nie przekonuje mnie doktryna kościoła katolickiego". Co Ty do cholery jakąś dwubiegunówki masz?
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 19-07-2024 19:20 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
|
iwona38 |
Post #2 Ocena: 0 2024-07-19 19:36:32 (rok temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
2024-07-19 12:13:03, daavid napisał(a):
Cytat:
2024-07-19 05:16:56, iwona38 napisał(a):
Cytat:
2024-07-18 22:42:06, daavid napisał(a):
Wszyscy którzy Ci nie pasują to komuniści?
P.S. Z tego co pamiętam z innego wątku to nie pracujesz za dużo godzin. Jak znam stawki za jakie większość ludzi pracuje jest mało prawdopodobne żebyś zarabiała więcej niż pułap gdzie płaci się co najmniej za siebie i już dawno był wyliczany na grubo ponad 30K. Dla mnie Ci co liczą na innych to komuniści, ci którzy liczą tylko na siebie nimi nie są.
Ty to do mnie? Skad wnioski, ze pracuje malo godzin? Jak ja prowadzilam firme to ty jeszcze na czworakach chodziles. I komunisci to przede wszystkim zlodzieje moich podatkow, ktorzy mowia, ze robia to dla mnie, by zylo sie lepiej. Wypisz wymaluj UE. Mozesz zaklinac rzeczywistosc ale popierasz komunistow a ich najwiekszym osiagnieciem jest to, ze ty nawet tego nie widzisz.
Nie chcę w tym miejscu pojedynku na metryki robić, tym bardziej, że powyżej pewnego wieku przeterminowana jest coraz mniej warta
Wydaje mi się, że w którymś tam miejscu pisałaś, że nigdy nie robisz nadgodzin itd. Jeśli nie Ty i traktujesz to niepotrzebnie jako zarzut z mojej strony to przepraszam. Chcę jedynie zwrócić uwagę, że cały ambaras z polityką polega na tym, że klienci lewicowych ideałów zaczęli mieć problem z tym kim są. Wszyscy płacimy podatki, nawet kloszardzi, bo towary są wielokrotnie opodatkowane. Hardcorowe płacenie zaczyna się po przekroczeniu pewnych pułapów (pomijam to, że ludzie potrafią się czasami z tego wywinąć).
To co narzuca teraz unia to nie sa te same podatki, ktore placilismy do tej pory. Ty slepy jestes? Czy moze, zorientujesz sie, co sie dzieje, jak z twojej pensji i oszczednosci zostana ci tylko kredyty do splacenia? Nie raz pisales cos na temat corki, wiec dzieci posiadasz. Zastanowiles sie, jakie zycie jej gotujesz, wybierajac lewice? Czy jestes w stanie pokazac jeden kraj na swiecie, ktorym rzadzilo lewactwo i na dobre mu to wyszlo? Ty sluchales, co obiecuje np partia pracy tutaj? Jak myslisz, kto za to zaplaci? Ludzie pracujacy, zaciagaja ogromne kredyty, zeby moc kupic jakies mieszkanie, a nierobom daje sie je za darmo. Doplaty do wszystkiego, nawet im te mieszkania musza remontowac co jakis czas, podczas gdy ty na wszystko musisz zarobic sam. Naprawde ci to odpowiada?
Kurcze oni maja nawet za darmo leczenie kota czy psa! [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 19-07-2024 19:39 ] Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
daavid |
Post #3 Ocena: 0 2024-07-19 19:53:49 (rok temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2024-07-19 19:36:32, iwona38 napisał(a):
Cytat:
2024-07-19 12:13:03, daavid napisał(a):
Cytat:
2024-07-19 05:16:56, iwona38 napisał(a):
Cytat:
2024-07-18 22:42:06, daavid napisał(a):
Wszyscy którzy Ci nie pasują to komuniści?
P.S. Z tego co pamiętam z innego wątku to nie pracujesz za dużo godzin. Jak znam stawki za jakie większość ludzi pracuje jest mało prawdopodobne żebyś zarabiała więcej niż pułap gdzie płaci się co najmniej za siebie i już dawno był wyliczany na grubo ponad 30K. Dla mnie Ci co liczą na innych to komuniści, ci którzy liczą tylko na siebie nimi nie są.
Ty to do mnie? Skad wnioski, ze pracuje malo godzin? Jak ja prowadzilam firme to ty jeszcze na czworakach chodziles. I komunisci to przede wszystkim zlodzieje moich podatkow, ktorzy mowia, ze robia to dla mnie, by zylo sie lepiej. Wypisz wymaluj UE. Mozesz zaklinac rzeczywistosc ale popierasz komunistow a ich najwiekszym osiagnieciem jest to, ze ty nawet tego nie widzisz.
Nie chcę w tym miejscu pojedynku na metryki robić, tym bardziej, że powyżej pewnego wieku przeterminowana jest coraz mniej warta
Wydaje mi się, że w którymś tam miejscu pisałaś, że nigdy nie robisz nadgodzin itd. Jeśli nie Ty i traktujesz to niepotrzebnie jako zarzut z mojej strony to przepraszam. Chcę jedynie zwrócić uwagę, że cały ambaras z polityką polega na tym, że klienci lewicowych ideałów zaczęli mieć problem z tym kim są. Wszyscy płacimy podatki, nawet kloszardzi, bo towary są wielokrotnie opodatkowane. Hardcorowe płacenie zaczyna się po przekroczeniu pewnych pułapów (pomijam to, że ludzie potrafią się czasami z tego wywinąć).
To co narzuca teraz unia to nie sa te same podatki, ktore placilismy do tej pory. Ty slepy jestes? Czy moze, zorientujesz sie, co sie dzieje, jak z twojej pensji i oszczednosci zostana ci tylko kredyty do splacenia? Nie raz pisales cos na temat corki, wiec dzieci posiadasz. Zastanowiles sie, jakie zycie jej gotujesz, wybierajac lewice? Czy jestes w stanie pokazac jeden kraj na swiecie, ktorym rzadzilo lewactwo i na dobre mu to wyszlo? Ty sluchales, co obiecuje np partia pracy tutaj? Jak myslisz, kto za to zaplaci? Ludzie pracujacy, zaciagaja ogromne kredyty, zeby moc kupic jakies mieszkanie, a nierobom daje sie je za darmo. Doplaty do wszystkiego, nawet im te mieszkania musza remontowac co jakis czas, podczas gdy ty na wszystko musisz zarobic sam. Naprawde ci to odpowiada?
Kurcze oni maja nawet za darmo leczenie kota czy psa! [ Ostatnio edytowany przez: <i>iwona38</i> 19-07-2024 19:39 ]
Wszystko o czym piszesz w kontekście partii pracy odeszło w cień - nikt tam nie obiecuję wielkiego rozdawnictwa i to co piszesz nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Wielki rozmach w chęciach rozdawania miał Corbin. Obecny przewodniczący laburzystów jest raczej dość mocno centrowy i tam nie ma wielkich obietnic.
P.S. w życiu bym na partię pracy nie zagłosował.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #4 Ocena: 0 2024-07-19 20:15:08 (rok temu) |
Serio? Pierwsze z czego zrezygnowal, to odsylanie pontoniarzy do Rwandy. Pare czy parenascie miliardow poszlo sie j...c
A teraz ty ich bedziesz utrzymywal. Wieksze prawa pracownicze, wieksze prawa najemcow. Czyli zwijanie firm, wieksze bezrobocie, i zielony lad. Strefy czystego powietrza pewnie teraz w kazdym miescie, a i zapomnialabym, jeszcze 20 mil na godzine. 🤣
Czyli co, w Polsce zaglosowalbys na lewice ale tutaj juz nie? Ty naprawde masz jakies rozdwojenie jazni. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
daavid |
Post #5 Ocena: 0 2024-07-19 21:21:46 (rok temu) |
A skąd pomysł, że w Polsce głosuję na lewicę?
P.S. Nie bardzo rozumiem dlaczego zarzucasz komuś na co głosuje - demokracja nie pasuje?
Projekt pt. Rwanda to raczej tylko mówienie ludziom to co chcieliby usłyszeć. Masz rację, kosztowało to sporo, kosztowało jeszcze więcej a Rwanda bynajmniej to nie jest kwitnąca demokracja, jakby chcieli niektórzy chcieliby przedstawiać - trzebaby się z tego przez lata tłumaczyć. Wystarczająco dużo powodów żeby tego nie wdrożyć. Gdyby to było takie proste, jak mówił JoBo to by darmo było wdrożone.
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #6 Ocena: 0 2024-07-19 21:31:12 (rok temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2024-07-19 21:21:46, daavid napisał(a):
A skąd pomysł, że w Polsce głosuję na lewicę?
Ty nie musisz się do niczego przyznawać ani nic deklarować. Przecież to twoje wypowiedzi świadczą o tobie. Zarówno o poglądach, przekonaniach jak i kulturze osobistej. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #7 Ocena: 0 2024-07-19 22:16:56 (rok temu) |
Ja to nie wiem ale w Polsce oprocz pis i konfy to zostaje tylko lewica chyba. No sa jeszcze j..cpisy😄 ale ci i tak glosuja na lewice. A tak wogole to jest jakis fenomen, z kim bym nie rozmawiala to nikt nie glosowal na pis i ko a i tak wygrali 🤣
A i jak Rwanda jest niedemokratyczna to demokratycznie mozemy wystawic nasze corki na gwalty. Twoja tez. Brawo ty. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 19-07-2024 22:21 ] Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
daavid |
Post #8 Ocena: 0 2024-07-20 06:04:13 (rok temu) |
Lol lewica to właśnie PiS. Byłem jedyną osobą która mocno krytykowania przyznawanie dodatków socjalnych. Przez PiS zostaną na lata - nawet gdyby wygrała Konfederacja to by ich nie zabrała.
Przypominam sobie sytuację kiedy przed wyborami sondaże Konferencji zaczęły mocno rosnąć i w pewnym momencie wskazywałyby kilkanaście procent to liderzy na pytania o socjal zaczęli mówić, że niczego nie zabiorą.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #9 Ocena: 0 2024-07-20 08:37:21 (rok temu) |
Tak daavid a KO to konserwatysci.
Konserwatyzm (łac. conservare „zachowywać”  – doktryna, która bazuje na hasłach obrony porządku społecznego oraz umacniania tradycyjnych wartości, takich jak: religia, naród, państwo, rodzina, hierarchia, autorytet. Konserwatyści dążą do obrony starego porządku ze względu na przekonanie o ewolucyjnym, a nie rewolucyjnym charakterze zmian kulturowo-politycznych. Konserwatyzm zrodził się na przełomie XVIII i XIX wieku jako próba przeciwstawienia się racjonalistycznej myśli oświecenia. Nowoczesny konserwatyzm stanowił reakcję na wydarzenia rewolucji francuskiej. Za twórcę podstaw ideologicznych nurtu uważany jest Edmund Burke. W powyższym znaczeniu termin ten po raz pierwszy użyty został w 1820 przez zwolennika restauracji dynastii Burbonów, François-René de Chateaubrianda, który wydawał pismo „Konserwatysta”. Konserwatyzm to pojęcie odnoszące się do jednej z wielu filozofii lub doktryn politycznych, a także na określenie opcji politycznej reprezentowanej przez wiele współczesnych partii (zwykle kojarzonych z prawicą). Konserwatyści odrzucają przekonanie, że jest możliwe poznanie praw życia zbiorowego i planowanie społeczne. Uważają, że wszelkie reformy muszą mieć charakter stopniowy, zdecydowanie niechętnie odnoszą się do rewolucji, są przeciwnikami projektów przemian opartych na ideologicznych podstawach
Sam sobie odpowiedz czy KO to konserwatysci  A potem zobacz sobie co to lewica, poczytaj o ruchu, o ich zalozeniach i przypisz to do pisu. Chyba bedzie to raczej karkolomne i nie wykonalne.
I to jest wlasnie dowod na to, co media moga wykreowac w mozgach ludzi.
Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
daavid |
Post #10 Ocena: 0 2024-07-20 09:15:31 (rok temu) |
A kto twierdzi, że KO jest konserwatywna?
 [ Ostatnio edytowany przez: daavid 20-07-2024 09:18 ]
|

|
 |
|