Str 1967 z 2057 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
daavid |
Post #1 Ocena: 0 2024-07-19 04:12:30 (rok temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
@xxxx1234
Nie chodzi o to na kogo głosujesz, tak samo na kogo ja głosuję. Nie musimy się z tego tłumaczyć. Chodzi tylko o to, że jeden użytkownik, świadomie lub nie, manipuluje i rzeczywistość przedstawia jako inną niż jest w rzeczywistości.
Tak samo ma sprawa "Covidu". To, że ktoś na forum ustalił sobie to, że to była ściema, nie oznacza, że tak jest lub nie i że większość ludzi taką postawę popiera. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 19-07-2024 04:13 ]
|

|
 |
|
|
iwona38 |
Post #2 Ocena: 0 2024-07-19 05:16:56 (rok temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
2024-07-18 22:42:06, daavid napisał(a):
Wszyscy którzy Ci nie pasują to komuniści?
P.S. Z tego co pamiętam z innego wątku to nie pracujesz za dużo godzin. Jak znam stawki za jakie większość ludzi pracuje jest mało prawdopodobne żebyś zarabiała więcej niż pułap gdzie płaci się co najmniej za siebie i już dawno był wyliczany na grubo ponad 30K. Dla mnie Ci co liczą na innych to komuniści, ci którzy liczą tylko na siebie nimi nie są.
Ty to do mnie? Skad wnioski, ze pracuje malo godzin? Jak ja prowadzilam firme to ty jeszcze na czworakach chodziles. I komunisci to przede wszystkim zlodzieje moich podatkow, ktorzy mowia, ze robia to dla mnie, by zylo sie lepiej. Wypisz wymaluj UE. Mozesz zaklinac rzeczywistosc ale popierasz komunistow a ich najwiekszym osiagnieciem jest to, ze ty nawet tego nie widzisz. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #3 Ocena: 0 2024-07-19 05:50:29 (rok temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Z pustego to i Salomon nie naleje.
Zinterpretujcie to sobie jak chcecie.
Dawid, to może wytłumacz szerszej publiczności jak to jest z ETSsami. Energia beż etsu niszczy klimat, a z opłatą jest ekologiczna nawet z założeniem, że te pieniądze na ochronę środowiska idą. A nie idą
Wytłumacz również jak to będzie z rozwojem i konkurencyjnością Europejskiej gospodarki w świetle propozycji uni o tych ets i innych cudach. I ja wcale nie twierdzę, że troska o środowisko jest niepotrzebna. Unia chcąc być konkurencyjna wprowadza 100 proc cła na niektóre artykuły, a0 wszystko kosztem ludzi.
Może wytłumacz jak to jest z samochodami, gdzie jeszcze do niedawna nie tylko emisja co2 ale i inne czynniki powodowały zanieczyszczenia środowiska, a od czasu gdy rozpoczęto promowanie ev to śmiem twierdzić że sprzedają samochody beż opon i hamulców. I wcale nie jestem przeciwnikiem ev bo mają swoje zalety. Jestem przeciwnikiem braku wyboru ustanowionym urzędowo.
No i wreszcie może wytłumacz jakie to plusy niesie przymusowe poprawianie efektywności energetycznej budynków.
I tak wymieniać można praktycznie w nieskończoność.
Rozumiem, że to wszystko popierasz jako zagorzały zwolennik tej opcji politycznej.
A tak dla przypomnienia; obecnie rządzący nie wygrali dlatego, że mieli cudowny program, panaceum na całe zło tego świata. Oni wygrali tną fali nienawiści do poprzedników. Tylko tyle i aż tyle.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 19-07-2024 06:26 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
xxxx1234 |
Post #4 Ocena: 0 2024-07-19 07:03:16 (rok temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cytat:
2024-07-19 04:12:30, daavid napisał(a):
@xxxx1234
Nie chodzi o to na kogo głosujesz, tak samo na kogo ja głosuję. Nie musimy się z tego tłumaczyć. Chodzi tylko o to, że jeden użytkownik, świadomie lub nie, manipuluje i rzeczywistość przedstawia jako inną niż jest w rzeczywistości.
Tak samo ma sprawa "Covidu". To, że ktoś na forum ustalił sobie to, że to była ściema, nie oznacza, że tak jest lub nie i że większość ludzi taką postawę popiera. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 19-07-2024 04:13 ]
No patrząc na Ciebie to chyba głosujesz nieświadomie było 100 konkretów na 100 dni nic z tego nie zostało dowiezione, a premier i spółka powiedzieli w prosty, że nawet nie ma zamiaru tego dowozić.
Przykład Tusk mówił, że jak on dojdzie do władzy paliwo będzie po 5.19 kilka tygodni temu Tusk mówi, że ceny paliw to nie są rzeczy, którymi zajmuje się premier, a to tylko przykłady. Więc będę "Rude" i napisze, że dalej popierając tego człowieka jesteś naiwny i to jest w wersji delikatnej.
Chyba już wszyscy wiemy w skrócie, że covid to była ściema nie neguję, że go nie było ale według "ekspertów" miała wyginać połowa ludzkości, a jak było wszyscy wiemy. Wiesz jaka jest różnica ludzie mądrzy obserwują co się woku nich dzieje i wyciąga wnioski, a naiwny (pisząc delikatnie) słucha ekspertów i dodatkowo tych pierwszych nazywa sznurami...
|

|

|
|
SweetLiar |
Post #5 Ocena: 0 2024-07-19 08:39:00 (rok temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
100 konkretów na 100 dni nic z tego nie zostało dowiezione, a premier i spółka powiedzieli w prosty, że nawet nie ma zamiaru tego dowozić.
To nie ma żadnego znaczenia najważniejsze, że pisiory nie rządzą
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #6 Ocena: 0 2024-07-19 10:44:09 (rok temu) |
Cytat:
2024-07-19 04:12:30, daavid napisał(a):
@xxxx1234
Tak samo ma sprawa "Covidu". To, że ktoś na forum ustalił sobie to, że to była ściema, nie oznacza, że tak jest lub nie i że większość ludzi taką postawę popiera.
Nikt tak doskonale rzeczywistością nie manipuluje tu na forum jak ty. Po prostu master class
A jak lewactwo manipuluje; w demokratycznej ponoć UE chcą pozbawić Węgry głosu tylko dlatego, że mają inne zdanie. No super, demokracja kwitnie. Możesz mówić wszystko ale tak jak ja chcę [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 19-07-2024 10:47 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2024-07-19 12:13:03 (rok temu) |
Cytat:
2024-07-19 05:16:56, iwona38 napisał(a):
Cytat:
2024-07-18 22:42:06, daavid napisał(a):
Wszyscy którzy Ci nie pasują to komuniści?
P.S. Z tego co pamiętam z innego wątku to nie pracujesz za dużo godzin. Jak znam stawki za jakie większość ludzi pracuje jest mało prawdopodobne żebyś zarabiała więcej niż pułap gdzie płaci się co najmniej za siebie i już dawno był wyliczany na grubo ponad 30K. Dla mnie Ci co liczą na innych to komuniści, ci którzy liczą tylko na siebie nimi nie są.
Ty to do mnie? Skad wnioski, ze pracuje malo godzin? Jak ja prowadzilam firme to ty jeszcze na czworakach chodziles. I komunisci to przede wszystkim zlodzieje moich podatkow, ktorzy mowia, ze robia to dla mnie, by zylo sie lepiej. Wypisz wymaluj UE. Mozesz zaklinac rzeczywistosc ale popierasz komunistow a ich najwiekszym osiagnieciem jest to, ze ty nawet tego nie widzisz.
Nie chcę w tym miejscu pojedynku na metryki robić, tym bardziej, że powyżej pewnego wieku przeterminowana jest coraz mniej warta
Wydaje mi się, że w którymś tam miejscu pisałaś, że nigdy nie robisz nadgodzin itd. Jeśli nie Ty i traktujesz to niepotrzebnie jako zarzut z mojej strony to przepraszam. Chcę jedynie zwrócić uwagę, że cały ambaras z polityką polega na tym, że klienci lewicowych ideałów zaczęli mieć problem z tym kim są. Wszyscy płacimy podatki, nawet kloszardzi, bo towary są wielokrotnie opodatkowane. Hardcorowe płacenie zaczyna się po przekroczeniu pewnych pułapów (pomijam to, że ludzie potrafią się czasami z tego wywinąć).
|

|
 |
|
daavid |
Post #8 Ocena: 0 2024-07-19 12:16:57 (rok temu) |
[*]null Cytat:
2024-07-19 05:50:29, Gwontownik napisał(a):
Z pustego to i Salomon nie naleje.
Zinterpretujcie to sobie jak chcecie.
Dawid, to może wytłumacz szerszej publiczności jak to jest z ETSsami. Energia beż etsu niszczy klimat, a z opłatą jest ekologiczna nawet z założeniem, że te pieniądze na ochronę środowiska idą. A nie idą
Wytłumacz również jak to będzie z rozwojem i konkurencyjnością Europejskiej gospodarki w świetle propozycji uni o tych ets i innych cudach. I ja wcale nie twierdzę, że troska o środowisko jest niepotrzebna. Unia chcąc być konkurencyjna wprowadza 100 proc cła na niektóre artykuły, a0 wszystko kosztem ludzi.
Może wytłumacz jak to jest z samochodami, gdzie jeszcze do niedawna nie tylko emisja co2 ale i inne czynniki powodowały zanieczyszczenia środowiska, a od czasu gdy rozpoczęto promowanie ev to śmiem twierdzić że sprzedają samochody beż opon i hamulców. I wcale nie jestem przeciwnikiem ev bo mają swoje zalety. Jestem przeciwnikiem braku wyboru ustanowionym urzędowo.
No i wreszcie może wytłumacz jakie to plusy niesie przymusowe poprawianie efektywności energetycznej budynków.
I tak wymieniać można praktycznie w nieskończoność.
Rozumiem, że to wszystko popierasz jako zagorzały zwolennik tej opcji politycznej.
A tak dla przypomnienia; obecnie rządzący nie wygrali dlatego, że mieli cudowny program, panaceum na całe zło tego świata. Oni wygrali tną fali nienawiści do poprzedników. Tylko tyle i aż tyle.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 19-07-2024 06:26 ]
Na jakiej podstawie twierdzisz, że ktoś kto głosuje za jakimś wyborem popiera wszystko co tam się wydarzy, tym bardziej, że zakładając, że głosowałem na koalicję, a więc niezłą zbieraninę, od lewa do prawa, jest to praktycznie oczywiste, że będą sprzeczności.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2024-07-19 13:07:50 (rok temu) |
Cytat:
2024-07-19 12:16:57, daavid napisał(a):
Na jakiej podstawie twierdzisz, że ktoś kto głosuje za jakimś wyborem popiera wszystko co tam się wydarzy,
No i wszystko w temacie.
I gościu załatwił temat. Jednym zdaniem obalil caly program parti, którą popiera. On się nie zgadza z głównymi programami ale jest ok. Czy publiczne nazwanie takiego postępowania uchodzi jeszcze za kulturalne czy może już zaczyna obrażać? Trwa! Co ja bredzę, chyba mi słońce dzisiaj przygrzało. Przecież takiego typa, co wypisuje tak wspaniałe swe przemyślenia albo obraża wszystko, albo obrazić nic nie jest w stanie.
I jeszcze typ jest na tyle bezczelny, że śmie twierdzić iż ktoś przedstawia rzeczywistość inna niż jest?
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 19-07-2024 13:29 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #10 Ocena: 0 2024-07-19 18:55:02 (rok temu) |
Z tego co piszesz to Ty potrzebujesz nie swojego reprezentanta a wodza którego będziesz we wszystkim popierać.
|

|
 |
|