MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1946 z 2047 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1945 | 1946 | 1947 ... 2045 | 2046 | 2047 ] - Skocz do strony

Str 1946 z 2047

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2024-04-06 22:37:58 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Chyba jakieś używki poszły w ruch ;)

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: 0

2024-04-06 22:47:17 (rok temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Nic bardziej konstruktywnego do powiedzenia? Nie sadz kolego po sobie.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

BAT_BAT

Post #3 Ocena: 0

2024-04-07 00:56:04 (rok temu)

BAT_BAT

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2023

dawidek jak wszyscy lewacy jest za "libertalizmem" tylko do momentu kiedy wątek mu sie z oprogramowaniem składa. w momencie zbicia argumentacji - dawidki tupią nogami kaszel robią w garnki tłuczą i moderatorów wołają. POzycja musi się zgadzać i już!

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2024-04-07 08:00:26 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Dawid. A czy wolnością jest fakt, ze rolnicy, farmerzy, a nawet dzialkowcy zawsze robili tak, ze czesc plonow byla przeznaczana na zasiew w roku nastepnym. I taki człowiek mogl to zrobic, mogl ten material siewny przezkazac znajomym, sprzedac z przeznaczeniem na zasiew. Co zrobila unia w tym temacie? Nie mozesz uzywac do zasiewu wyprodukowanego wczesniej materials, jak tez nie mozesz nim obracac w zaden sposob. Dawidku! To jest twoja komunistyczna unia!

I tylko nie odsylaj do zadnego demagoga bo to tak samo wiarygodne źródło jak sluchanie ciebie.

Wracajac do rolnictwa, co juz mowilem, jest produkcja strategiczna I kazdemu krajowi, w jego wlasnym interesie, zalezec powinno na darzeniu do samowystarczalnosci. Inna sytuacja jest chora, patologiczna I mogoca spowodowac kleske glodu na wybranych obszarach co historia juz przerabiala. No tak, ale zywnosc moze byc bronią wykorzystywana przeciw konkretnym krajom na arenie miedzynarodowej lub tez narzędzia wladzy do podporzadkowania sobie ludzi.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2024-04-07 09:36:48 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Podobnie jest z mięsem z własnego uboju. Pomimo, że musisz spełniać wymogi dotyczace hodowli i uboju jak w produkcji przemysłowej to nie masz prawa pozyskanego mięsa sprzedac ani podarować innym konsumentom w żadnej postaci.
I to wedlug komunistów unijnych jest ok?
Cytat:
Europa wolna i zjednoczona jest koniecznym etapem do wykorzystania potencjału współczesnej cywilizacji, powstrzymanego na chwilę przez erę totalitarną. Koniec tej ery oznaczać będzie ponowne podjęcie historycznej walki z nierównością i przywilejami społecznymi.

Aby odpowiedzieć na nasze potrzeby, europejska rewolucja musi być socjalistyczna. To znaczy, mieć za cel wyzwolenie klasy robotniczej i stworzenie dla niej bardziej humanitarnych warunków życia.

Prywatna własność ma być likwidowana, ograniczana, korygowana albo rozszerzana w zależności od sytuacji, nie zaś dogmatycznie, dla zasady.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 07-04-2024 09:46 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2024-04-07 12:18:09 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Widzę ekspert od rolnictwa nam się objawił. Może wszystko po to żeby nasion z Ukrainy nie sprowadzać?

Rzeczywiście rolnik nie może otworzyć nowej działalności gospodarczej i zajmować się ubojem?

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2024-04-07 12:30:29 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-04-07 12:18:09, daavid napisał(a):
Widzę ekspert od rolnictwa nam się objawił. Może wszystko po to żeby nasion z Ukrainy nie sprowadzać?

Rzeczywiście rolnik nie może otworzyć nowej działalności gospodarczej i zajmować się ubojem?

Może nie akspert od rolnictwa lecz ktoś kto interesuje się pewnymi zagadnieniami w przeciwieństwie do tych co wsystko wiedza bo ich znajomy, sąsiad wuj czy uj powiedzieli.
A wciąż widzę masz problem ze zrozumieniem języka polskiego. Nie pisałem o sprowadzaniu nasion skądkolwiek (nawet ukrainy) lecz o pozostawianiu nasion z własnych planów na zasiew I ich udostępniania w formie płatnej czy bezpłatnej komukolwiek. I dotyczy to wszystkich od farmerów i dużych rolników po rolników doniczkowych. Ale po co ja to piszę, przecież to już było powiedziane lecz ktoś nie zrozumiał lub kręci jak to zwykle ma w zwyczaju robić.

O działalności polegającej na uboju też nie pisałem.
W związku z powyższym nie wiem czy moja wypowiedź zrozumiałeś tak, jak napisana została. Ale to nie mój problem.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 07-04-2024 12:53 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2024-04-07 16:03:53 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Nie lubisz takich demagogów, bo demaskują puste frazesy które wypisujesz jak Petru Menzena pytając o szczegóły. Wystarczy użyć Google a nie tiktoka żeby przeczytać: "Ubój zwierząt gospodarskich na użytek własny charakteryzuje się tym, że mięso pozyskane od zwierząt w wyniku takiego uboju, może być wykorzystane wyłącznie na użytek własny, tj. nie może podlegać sprzedaży."

Przed wejściem Polski do UE były dokładnie takie same przypisy.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 07-04-2024 16:04 ]

Do góry stronyOnline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2024-04-07 16:39:58 (rok temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2024-04-07 12:30:29, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2024-04-07 12:18:09, daavid napisał(a):

Może nie akspert od rolnictwa lecz ktoś kto interesuje się pewnymi zagadnieniami w przeciwieństwie do tych co wsystko wiedza bo ich znajomy, sąsiad wuj czy uj powiedzieli.
A wciąż widzę masz problem ze zrozumieniem języka polskiego. Nie pisałem o sprowadzaniu nasion skądkolwiek (nawet ukrainy) lecz o pozostawianiu nasion z własnych planów na zasiew I ich udostępniania w formie płatnej czy bezpłatnej komukolwiek. I dotyczy to wszystkich od farmerów i dużych rolników po rolników doniczkowych. Ale po co ja to piszę, przecież to już było powiedziane lecz ktoś nie zrozumiał lub kręci jak to zwykle ma w zwyczaju robić.

O działalności polegającej na uboju też nie pisałem.
W związku z powyższym nie wiem czy moja wypowiedź zrozumiałeś tak, jak napisana została. Ale to nie mój problem.

Wypisujesz bzdury o których nie masz pojęcia. Wyobraź sobie maleńką miejscowość, otoczoną murem, której mieszkańcy mogą żenić się i posiadac potomstwo wyłącznie między sobą. Jak będzie wyglądała ich generacja po kilku pokoleniach? W roślinach degeneracja postępuje znacznie szybciej. Nawet w zamierzchłych dla ciebie czasach rolnicy wymieniali się sadzeniakami ziemniaków ze znajomymi z sąsiednich wsi.

A co do uboju na potrzeby wlasne i ewentualnej sprzedaży miesa... Vide nie tak dawny przypadek śmierci po spożyciu galarety kupionej na targowisku.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 07-04-2024 16:41 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2024-04-07 16:45:11 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-04-07 16:03:53, daavid napisał(a):
Nie lubisz takich demagogów, bo demaskują puste frazesy które wypisujesz jak Petru Menzena pytając o szczegóły. Wystarczy użyć Google a nie tiktoka żeby przeczytać: "Ubój zwierząt gospodarskich na użytek własny charakteryzuje się tym, że mięso pozyskane od zwierząt w wyniku takiego uboju, może być wykorzystane wyłącznie na użytek własny, tj. nie może podlegać sprzedaży."

Przed wejściem Polski do UE były dokładnie takie same przypisy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 07-04-2024 16:04 ]

A czy ja coś innego napisałem?

Do góry stronyOffline

Strona 1946 z 2047 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1945 | 1946 | 1947 ... 2045 | 2046 | 2047 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,