Str 1927 z 2047 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
SweetLiar |
Post #1 Ocena: 0 2023-01-27 00:03:25 (2 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2023-01-26 16:12:51, iwona38 napisał(a):
A jak slyszysz straszenie PO to co robisz? Tez zmieniasz kanal czy przyklaskujesz? W sumie to nie wiem czy zostalby jakis do ogladania oprocz TVN bo reszta straszy Tuskiem.
Słucham wtedy uważnie. Jedyny pomył jaki od nich wypływa to wprowadzenie w Polsce euro, podwyższenie wieku emerytalnego i likwidacja wszelkich świadczeń socjalnych plus krytykowanie inwestycji, których sami się nie podjęli, a które są kluczowe dla rozwoju kraju w perspektywie 10, 20, 30 lub więcej lat.
Cytat: Jedni i drudzy zrobili duzo zlego dla Polski. Nie powinnismy wybierac miedzy zlem i mniejszym zlem, powinnismy odsunac ich od zloba.
Co prawda to prawda, można i trzeba oczekiwać dużo więcej i innej jakości, ale to też nie znaczy, że w akcie desperacji z braku innego wyboru Polacy zagłosują na zapłakanego chłopca w krótkich spodenkach. Szkoda Polski.
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 27-01-2023 00:41 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
ZlotaPerla2 |
Post #2 Ocena: 0 2023-01-27 09:01:42 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
„Jedni i drudzy zrobili duzo zlego dla Polski. Nie powinnismy wybierac miedzy zlem i mniejszym zlem, powinnismy odsunac ich od zloba. „
Można przykłady co P.O pozytywnego zrobiło? Żak w Lublinie już jest taki os…u, że chce Kaczyńskiemu pomnik stawiać - każda okazja do ukradzenia paru baniek z budżetu miasta to dobra okazja. Dla niektórych, żłób to na waciki. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #3 Ocena: 0 2023-01-27 11:21:21 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
A ja napisalam, ze PO zrobilo cos pozytywnego? Moze przeczytaj jeszcze raz.... Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #4 Ocena: 0 2023-01-27 11:35:23 (2 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Jedni i drudzy zrobili duzo zlego dla Polski. Nie powinnismy wybierac miedzy zlem i mniejszym zlem, powinnismy odsunac ich od zloba"
Problem z tym zdaniem jest taki że to jest takie typowe pierdu pierdu internetowego wojownika o lepsze jutro
Nic z tego nie wyniknie.. "powinniśmy to powinniśmy tamto" a w efekcie to tylko gadanie i czekanie na gotowe
Myślałaś kiedyś o zorganizowaniu jakiegoś protestu? Można nie przepadać za PO ale są w tym mistrzami a grupa do której ty należysz skarży się tylko na forach i przy rodzinnym stole nigdy nic z tego nie wynika dlatego nic się nie zmieni/zmienia
Sama pisałaś kiedyś że ty nawet nie głosujesz... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 27-01-2023 11:37 ]
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #5 Ocena: 0 2023-01-27 12:08:26 (2 lata temu) |
A ty co bohater narodowy? Co ty zrobiles oprocz grzecznego podreptania tam gdzie ci kazali? Nie wazne z jakiego powodu to zrobiles, czy dla babek z piasku czy z innego. Jak nazwac grupe, do ktorej ty przynalezysz?
A teraz nawet na ta swoja Konfederacje nie zaglosujesz. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #6 Ocena: 0 2023-01-27 12:33:51 (2 lata temu) |
Ty iwona myślisz że jesteś w innym miejscu tymczasem zostałas skatalogowana mają twój odcisk palca zdjęcie twarzy a wydaje ci się że zatrzymasz zachodzące na świecie zmiany z forum mojej wyspy : ))
Lubię cię ale rozbraja mnie ta dziecinna naiwność która w sobie masz powinniśmy to powinniśmy tamto ... A z drugiej strony przyznajesz rację Korwinowi który twierdzi że kobiety nie powinny mieć prawa głosu i jeszcze dumna z tego jesteś że przez to nie myślisz jak większość
Ja mam świadomość tego że jestem pionkiem który może oddać głos raz na 4lata ewentualnie wyjść za jakimś liderem
Problem w tym że grupa z której ty się wywodzisz i mogłaby być poza układem ma dziesiątki tysięcy liderów ale... Fejsbukowych...
A ty jesteś jednym z nich za każdym razem jak cos piszesz to zaczynasz w tonie "powinniśmy to powinniśmy tamto" no ile ty masz lat ? Co z tego wynikło? Kiedy zmienisz ta nudna płytę...
Zrób coś a nie tylko marudzisz w necie a nawet k..de nie głosujesz w wyborach... Puste frazesy ot co : P [ Ostatnio edytowany przez: cris82 27-01-2023 12:34 ]
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #7 Ocena: 0 2023-01-27 14:17:51 (2 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Najmniej ludzi zawsze głosuje w opolskim. Sprawdźcie sobie frekwencję w poszczególnych wyborach.
Mam stamtąd koleżankę i rzeczywiście mówiła kiedyś, że u nich w rodzinie nikt nigdy nie głosował bo "to nic nie da”. Nie wiem z czego to wynika, ale u mnie rodzina i sąsiedzi zawsze chodzili głosować, a moje województwo jest gdzieś w połowie tych zestawień z frekwencją. Ale niestety nasze chodzenie na wybory rzeczywiście "nic nie da" jeśli drugie pół Polski siedzi wtedy w domach.
Czytałam dzisiaj, że PiS w celu zwiększenia frekwencji, chce zorganizować darmowy transport do lokali wyborczych w gminach, które nie mają transportu publicznego co już Tusk okrzyknął "gwałceniem konstytucji". Jak on chce żeby ktoś go traktował poważnie?
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 27-01-2023 14:23 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #8 Ocena: 0 2023-01-27 15:15:58 (2 lata temu) |
Widzisz sweet bo to jest tak ze Pisiorki i platfusy do wyborów stoją zwarci i gotowi jak armie które walczą o życie
Jest jeszcze grupka wyborców którzy interesują się sprawami kraju i głosują na jakieś niszowe projekty dające szansę na lepsze jutro jak konfederacja
Są też ludzie jak Iwona nigdy nie głosują a do powiedzenia mają zawsze najwięcej to forumowi zawodowi narzekacze którzy uważają się za najmądrzejszych
Wszyscy to ciemna masa a oni wiedzieli...przewidzieli..mówili itd
Na konstruktywna krytykę reagują od razu atakiem człowiek się spodziewa że usłyszy w odpowiedzi coś w stylu " faktycznie jako społeczeństwo zrobiliśmy się trochę leniwi w tym ja nawet nie głosowałam wiem że to błąd itd."
Zamiast tego jest co? "Ty wziales szczepionkę" nawet dzisiaj kiedy wie że wziąłem ją przez chorobę gdzie to były brzydkie czasy niezaszczepionym odmawiali transplantacji np a ja sam czekałem w kolejce na operację ratująca życie
I wiedząc to dzisiaj dobrze ona dalej robi z tego argument : ) bo to jedyny ochłap który ma w rękawie
Tacy ludzie nic nie zmienia i w sumie dobrze hehe
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #9 Ocena: 0 2023-01-27 15:38:30 (2 lata temu) |
Cris przestan sie wybielac. Transplantacji nie miales i nikt nie wymagal od ciebie szczepienia przed operacja. Idziesz za tlumem i tyle. Wlasnie tacy ludzie sa najgorsi bo nie tylko nic nie robia ale jeszcze czynnie wspieraja wladze.
Moze ty masz mozliwosc glosowac jezdzac do Polski albo do Konsulatu (bo chyba tez bylo mozna swego czasu) ja takiej nie mialam. A jak zrobili korespondencyjne to ani ja ani moj maz nie dostalismy papierow na czas. Wiec przestan sie czepiac o cos na co nie mialam wplywu.
Teraz chca ci zabrac wogole mozliwosc glosowania a ty sie czepiasz mnie zamiast powiedziec chociaz a to ch...
Piszesz, ze ty jestes taki swiadomy wszystkiego, tym gorzej to swiadczy o tobie bo idziesz nie zadajac pytan za tlumem. Po co Ci ta swiadomosc? Zeby wiedziec i powtarzac tylko "no coz jestem tylko trybikiem"? A moze ty chcesz przekonac wszystkich wokolo, ze i tak nic nie mozna zrobic? To po jakiego grzyba czepiasz sie mnie?
Ja tez cie lubie ale czasami gadasz jak potluczony. Zamiast sie spierac ludzie powinni tworzyc wspolny front przeciwko tym przy korycie. Nie wazne w jaki sposob, kazdy moze cos zrobic, jeden zaglosuje inny nie poddal sie lockdownom, jeszcze inny zwola protest. Wszystko jest lepsze niz nic nierobienie. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #10 Ocena: 0 2023-01-27 15:57:17 (2 lata temu) |
Ty nic wspólnego nie tworzysz tylko dzielisz najlepszy przykład to zaszczepieni -niezaszczepieni
Wystarczy cię przeczytać w powyższym poście żeby wiedzieć że z tobą się niczego nie stworzy ty możesz coś ewentualnie stworzyć z antyszczepanami moze (wiadomo bardziej na forum niż w realu) bo tymi co się zaszczepili gardzisz widać to po tym co piszesz  nie masz szacunku do drugiego człowieka z byle powodu
|

|
 |
|