Str 1919 z 2047 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2022-12-21 17:52:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Taka. Pozostaje obśmiać jak nic nie pasuje do głoszonych wcześniej tez, nieprawdaż?
|
Dzikizewsi | Post #2 Ocena: 0 2022-12-21 18:37:36 (2 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat: 2022-12-21 17:03:05, daavid napisał(a): Nie kłam, dane które podają Ukraińcy zbliżają się do 100k, jak się wielu spodziewa są nieco zawyżone i nigdy nikt nie mówił o kilkuset tysiącach, choć jak ktoś ostatnio zauważył łączna liczba ludzi którzy zginęli lub ponieśli jakiekolwiek rany po stronie Rosji może wynosić parę razy więcej. Wspaniały prezent od ojczyzny... Ultimatum Ławrowa skierowane do NATO nie jest skierowane do Polski? Realizacja ich postulatów oznacza podległość Polski wobec Rosji. Warto dodać, że te żądania mógłby być dowolnie rozszerzane. Nikt inny nie wpycha Polskę w militaryzację jak Rosja. Ze wszystkimi tego konsekwencjami bo utrzymanie dużej armii naszpikowanej nowoczesnym sprzętem musi kosztować krocie - tych pieniędzy zabraknie gdzieś indziej. Spasiba Putin. Witam . Alez David . Jesli ktos sledzi watek o Ukrainie pamieta doskonale twoje i Chrisa mokre wpisy o stratach Rosjan . Ostatnie byly chyba sprzed mojego miesiecznego bana a przeciez Ukraincy ich kosza tysiacami kazdego dnia , wg waszego mniemania . A tu nagle pseudointeligentny wpis ze to tylko dane zawyzone i moga byc troszke mniejsze . O stratach Ukrainskich pisze WSJ , Politico czy Guardian ale wy dalej bedziecie pisac za Ukrainska Prawda . To nie bylo zadne ultimatum . To byly wyjsciowe punkty do dalszych negocjacji miedzy Rosja a NATO . I w kazdym momencie mogly by byc zmniejszone w trakcie rozmow . I w jaki sposob cofniecie baz NATO podporzadkowaloby Polske Rosji , Polske bedaca czlonkiem UE ? Zejdz na ziemie David . Az dziw ze z takim podejsciem do tematu jeszcze nie jestes jakims sekretarzem stanu w polskim MSZ . No rzeczywiscie , najpierw sie rozbroic , oddac bron , amunicje , zapasy za darmo a potem aby sie ponownie uzbroic brac kredyty i zubozac spoleczenstwo to trzeba nie lada tegiego lba . I jeszcze zganiac to na Putina . Nie jestem przeciwnikiem militaryzacji . Ale militaryzacji robionej z glowa , na bazie polskiego przemyslu , tak aby jak najwiecej pieniedzy podatnika zostalo w kraju i podnioslo nasz przemyslowy i technologiczny potencjal . A co mamy ? I jeszcze klaszczacy ignoranci cieszacy sie ze to takie nowe , zagrammamamiczne , kolorowe a nie siermiezne z wystajaca polska sloma z butow . A ze to koniec resztek naszego przemyslu zbrojeniowego i utrata pracy ludzi tam pracujacych ? A kogo to obchodzi ? My to swiatowa elita , klasa srednia , pretensje to do Putina , w zadnym przypadzie do nas . Pozdrawiam Dzikizewsi |
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-12-22 17:12:02 (2 lata temu) |
Straty Rosji są faktem. Gdyby ich nie było to by mobilizacji nie było lub byłaby na dużo mniejszą skalę.Nie byłoby potrzeby szukania sprzętu w innych krajach.
O tym, że ukraińskie dane są zawyżone informowała np. strona amerykańska, która podawała swoje szacunki. I nigdy nie mówiłem, że strat po stronie ukraińskiej nie ma. To nie były żadne luźne punkty, tylko wysunięte żądania. Mały cytat: "Wiceszef rosyjskiego MSZ Siergiej Riabkow w poniedziałek nalegał, by Stany Zjednoczone „pilnie” odpowiedziały na wystosowaną wcześniej przez Moskwę propozycję zawarcia układu. – Liczę na to, że zrozumieli to, iż sprawa jest pilna i nie może czekać – mówił, cytowany Ria Nowosti. Jeszcze dalej poszedł Konstantin Gawriłow, który przewodniczy rosyjskiej komisji ds. bezpieczeństwa militarnego i kontroli zbrojeń na rozmowach w Wiedniu. – Alternatywą będą wojskowo-techniczne i wojskowe odpowiedzi Rosji – mówił." Cofnięcie baz z Polski pod presją Rosji oznaczałoby to, że NATO nie chroni tak mocno Polski jak deklarowało wcześniej. Oznaczałoby, że w razie konieczności obrona polskich ziem nie wiązałaby się z obroną natowskich baz a to jednak różnica. I jeszcze jedno. Po co militaryzacja skoro Rosja Polsce nie zagraża? Mamy się bronić przed "dżender" i LGBT za pomocą czołgów i artylerii? [ Ostatnio edytowany przez: daavid 22-12-2022 17:18 ] |
Dzikizewsi | Post #4 Ocena: 0 2022-12-22 18:08:59 (2 lata temu) |
Witam .
Alez David . To ze Rosja ponosi straty wszyscy wiedza , prowadzi w koncu wojne . Tak samo Ukraina . Chcialem ci tylko przypomniec twoje zachwyty ile to ich zginelo ponad miesiac temu i dalej . Czytajmy : propozycja zawarcia ukladu . I nagle w glowce Davida zamienia sie to w ultimatum . Zapewne bylbys godnym miana gwiazdy polskiej dyplomacji . Marnujesz sie David . I gdzie w tych cytatach mozna wyczytac ultimatum ? Bo wiesz David jam chlop po zawodowce i po dyplomatytycznemu ni chu , chu . No i w koncu cos konkretnego z twoich ust . NATO nie ma bronic kraju czlonkowskiego ale tylko bazy znajdujace sie na jego terytorium . Przynaleznosc do paktu nie zobowiazuje NATO do stawania w jego obronie jesli tam nie ma jego baz . To juz jak bedac w NATO moje bazy nie sa juz natowskie , musza to byc koniecznie hamerykanskie ? Naprawde David marnujesz sie . W zasadzie masz racje . Uzylem nieodpowiedniego slowa . Powinno byc dozbrojenie naszej armii po kompletnym zdemilitaryzowaniu przez rzad wysylajacy na Ukraine wszystko co popadnie i co sabie zarzyczy Zelenski . I to przy aplauzie Davidow i innych internetowych patryjotow . A tych "dzender" i LGBT to juz kompletnie nie zrozumialem . Kto ma nimi atakowac Polske ? Rosja ? Bialorus ? No David , prosze cie , przeczytaj zanim wcisniesz przycisk "wyslij" lub sprecyzuj o co ci chodzi . POzdrawiam Dzikizewsi |
daavid | Post #5 Ocena: 0 2022-12-22 18:28:32 (2 lata temu) |
Dziki, kręcisz ładnie ogonem, pewnie masz dużo czasu. A ja mam tylko jedno pytanie. Jeśli Polsce Rosja nie zagraża po przed kim mamy się bronić i po co nam mobilizacja?
|
|
|
Dzikizewsi | Post #6 Ocena: 0 2022-12-23 12:42:28 (2 lata temu) |
Witam .
Alez David . Pewnie ze mam duzo czasu , zawsze na swieta biore caly pozostajacy mi urlop . I ja krece kota ogonem ? Udowodniles ze propozycja zawarcia ukladu to ultimatum ? Nie . Mimo ze wiele raz cie prosilem o przedstawienie wrogich dzialan wzgledem Polski od Rosji . Cisza jak makiem zasial . No i ta wspaniala interpretacja odnosnie posiadania baz NATO . Marnujesz sie David . Polskie MSZ czeka . No i teraz . Potrzebna nam mobilizacja ? Moim zdaniem nie . Rosja nam zagraza ? Moim zdaniem nie i przedstawilem argumenty nie raz . Tak wiec takie pytanie powinienes zadac rzadzacym w Polsce po co nam mobilizacja . A tak nawiasem mowiac twoje pytanie wyglada jak pytanie Macierewicza na jakiejs tam komisji sejmowej . A mialem nie odpowiadac na twoje pytania dopoki ty nie zaczniesz na moje . Widzisz jaka dobra duszyczka ze mnie . Bo w zadnym przypadku na wyksztalcenie i inteligencje powolywac sie nie moge . I bardz dobra nowina dla chcacych wziasc udzial w safari na Ruskich . Rzad wniosl projekt abolicji dla bioracych udzial w wojnie na Ukrainie przeciwko Rosji . I to od 2014 roku . Mam nadzieje ze jesli sie wzbraniales przed odpowiedzialnoscia karna za udzial w wojnie na Ukrainie teraz wszelkie bariery zniknely i w chwale i glorii podrepczesz na Donbas . Pozdrawiam Dzikizewsi |
daavid | Post #7 Ocena: 0 2022-12-23 13:26:41 (2 lata temu) |
Zatem po co postulujesz militaryzację? Nie lepiej byłoby całkiem się rozbroić, nie kupować nowego sprzętu, nie szkolić żołnierzy a jeszcze lepiej całe te towarzystwo wysłać do pracy w innych sektorach?
Skoro Rosja nam nie zagraża to niby kto ma nas najechać? Wśród sąsiadów brak chętnych.... [ Ostatnio edytowany przez: daavid 23-12-2022 13:27 ] |
Dzikizewsi | Post #8 Ocena: 0 2022-12-23 14:48:21 (2 lata temu) |
Witam .
O zesz ty orzeszku moj drogi . Ty czytales post z 22.12.2022 o godzinie 18:08 ? Nie wystarczy ci tlumaczenie ze uzylem nieodpowiedniego slowa ? Mam cie w ramach przeprosin w doope calowac i posypac glowe popiolem ? Przypominam ci ze ty , razem z innymi podzegaczami wojennymi , w tym temacie i temacie o Ukrainie klaskaliscie nad militaryzacja kraju i wyrazaliscie szczera chec uczestnistwa Polski w wojnie z Rosja . A teraz co ? Pacyfista z Davida wychodzi ? Golabek pokoju ? Nagla troska o zwyklych szarych ludzi u ciebie ? Pochylenie sie nad problemem pracy w Polsce ? Cenami energii ? Opravdu ? I ktos mi tu pisze o obracaniu kota ogonem . Zapomnialem dodac ze wszystkie partia sejmowe oprocz Konfederacji popieraja projekt abolicji dla najemnikow na Ukrainie . Tak na marginesie polecam polemike miedzy Matthausem Golla a Przemyslawem Piasta na stronie Mysl Polska . Mozna wyczytac ze mimo wielu lat po wojnie i zatwierdzeniu przez Niemcy granicy na Odrze wciaz istnieja niemieckie resentymenty odnosnie zachodnich ziem naszego kraju . Tak wiec zastanowcie sie nad krytyka Ukladu Jaltanskiego . Pozdrawiam Dzikizewsi |
daavid | Post #9 Ocena: 0 2022-12-23 17:32:11 (2 lata temu) |
Dziki, dokładnie uważam wojnę za jedną z najgorszych "rzeczy" jaką może zrobić człowiek człowiekowi. Zresztą popytaj jednego użytkownika forum, który zdaje się do tej pory pamięta, że nazywałem siebie pacyfistą.
Problem polega na tym, że gra się tak jak przeciwnik pozwala. Nie zadbasz o swoje bezpieczeństwo to przyjdzie, zgwałci kobiety a kibel zabierze do siebie. Przeciwnik potrafi zrozumieć tylko argument siły. |
Dzikizewsi | Post #10 Ocena: 0 2022-12-23 23:26:36 (2 lata temu) |
Witam .
David . Prosze cie jeszcze raz , badz powazny . Jeszcze niedawno wypisywales pochwalne hymny na temat militaryzacji Polski . Jeszcze niedawno pisales o koniecznosci przystapienia Polski do wojny z Rosja przy boku Ukrainy . Pisales posty o koniecznosci zlikwidowania Rosji jako panstwa droga konfliktu zbrojnego . I teraz co ? Odwidzialo sie ? Bo kogos z rodziny moga wyslac na front ? A moze ciebie moga sciagnac w kamasze ? Nazywac siebie to ty mozesz kim chcesz . Twoje wpisy swiadcza wrecz cos odwrotnego . Jedyne co mi przychodzi do glowy jest to ze w oczy ci w koncu zagladnal strach . Ze nie bedziesz bezpieczny nawet w UK piszacy dyrdymaly na forum . Bawiles sie w eksperta od finansow . Wytlumacz mi dlaczego sie tak cieszyles ze oddajemy za darmo uzbrojenie ogolocajac nasze magazyny z amunicji , helmow , karabinow , czolgow , BWP-ow , dzial , lekarstw a teraz piszesz ze musimy zadbac o swoje bezpieczenstwo ? Najpierw sie rozbroic oddajac za darmo , a potem uzbroic biorac ogromne kredyty ktore bedziemy musieli splacac to normalne wg ciebie ? Tak wyglada dbanie o swoje bezpieczenstwo ala David ? I nie rozsmieszaj mnie juz tymi wpisami ze przeciwnik rozumie tylko argument sily . Jak na razie to tacy jak ty rusozercy przekonuja samych Rosjan ze jak sie nie da tobie po zebach to niezrozumiesz jezyka ludzi kulturalnych . Patrz twoje wpisy o ultimatum czy grozbach w strone Polski . Pozdrawiam Dzikizewsi |