2022-08-13 23:15:01, SweetLiar napisał(a): Mnie najbardziej rozbawiło orzeczenie o winie i wskazywanie palcem winnego oraz nazywanie polskiego państwa tekturą/ dyktą (już nie pamiętam) bo niemiecki tabloid coś napisał.
N I E M I E C K I. Rozumiecie?
Tak się składa, że woda z Odry zanim dopłynie do Niemców płynie w Polsce parę setek kilometrów. To raz. Po drugie Niemcy badają wodę w Polsce Odrze bo rzeka jest tak samo nasza jak i ich więc mają wszelkie prawo a nawet obowiązek to robić.
Przypomnę też, że pisałem w kontekście tego, że przez parę tygodni nie zrobiono kompletnie nic, nie wydano np. zakazu połowu ryb. Przypomnę, że zwyczaj zjadania ryb z rzeki to powszechna praktyką w Polsce.
Zresztą zdaje się, że niby za to poleciały w końcu głowy.
2022-08-13 23:15:01, SweetLiar napisał(a): Mnie najbardziej rozbawiło orzeczenie o winie i wskazywanie palcem winnego oraz nazywanie polskiego państwa tekturą/ dyktą (już nie pamiętam) bo niemiecki tabloid coś napisał.
N I E M I E C K I. Rozumiecie?
Tak się składa, że woda z Odry zanim dopłynie do Niemców płynie w Polsce parę setek kilometrów. To raz. Po drugie Niemcy badają wodę w Polsce Odrze bo rzeka jest tak samo nasza jak i ich więc mają wszelkie prawo a nawet obowiązek to robić.
Przypomnę też, że pisałem w kontekście tego, że przez parę tygodni nie zrobiono kompletnie nic, nie wydano np. zakazu połowu ryb. Przypomnę, że zwyczaj zjadania ryb z rzeki to powszechna praktyką w Polsce.
Zresztą zdaje się, że niby za to poleciały w końcu głowy.
Głowy poleciały, żeby wyborcy mieli poczucie, że coś jest robione. Zreszta już się dopatrzono ze dymisja dotyczyła osób które nie miały na nic wpływu, czyli standardowe ofiary dla plebsu.
Jak na razy mamy do czynienia z grzaniem tematu , kłamstwami i oczernianie. To standardowe działanie, co by się nie działo zróbmy z tego aferę nawet jak nieprawdziwa to i tak smród pozostanie a sprostowanie nie dotrze do wszystkich albo nie uwierzą. Najpierw była nagonka, ze Niemcy już maja wyniki ze to rtęć a Polska strona będzie miała za kilka dni a teraz się okazuje ze polskie wyniki już są a niemieckie będą w przyszłym tygodniu. Polacy spuścili wodę ze zbiorników żeby szybciej rozcieńczyć trucizny. Niemiecki gazety już piszą ze Polacy zacierają ślady. Prawda jest taka ze w Polsce jest ogromny problem hydrologiczny i jeżeli wody w rzekach jest 30% a temperatura kilka dni z rzędu przekracza 30 stopni to ryby zdychają i zawsze tak było. Natomiast każda okazja żeby budować wrażenie ze Polska za rządów PiS to bałagan i bezprawie jest dobra tylko ze i za poprzednich rządów w rzece ryby ginęły. Pare lat temu pamietam taki pomór w zalewie zegrzynskim
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Problemów w Polsce jest więcej. Rurki z szamb wciąż płyną do rzek. Woda w wielu zbiornikach jest zielona - glony mają dobrą pożywkę z fosforanów a jest ich pełno.
Ukaranie winnych jest bardzo trudne - wyobraźmy sobie że jednak jakiś zakład cos tam wpuścił do wody - dobry adwokat wykaże, że nie da się udowodnić, że była to substancja która przyczynia się do katastrofy skoro podejrzanych substancji jest zawsze sporo.
Debata z małpiarni prowadzona przez typka, który przekonywał, że pandemii nie ma a Covid to nie jest groźna choroba.....
Później sam trafił do szpitala....
2022-08-16 10:29:09, daavid napisał(a): Debata z małpiarni prowadzona przez typka, który przekonywał, że pandemii nie ma a Covid to nie jest groźna choroba.....
Później sam trafił do szpitala....
Daremna z tobą dyskusja jeśli nawet argumentow nie chcesz poznać, a posiadających odmienne zdanie do małp w malpiarni przyrównujesz. Jesli wszyscy zwolennicy teorii głoszonych przez ciebie w ten sposob podchodzą do swoich przeciwników w dyskusji, to nie swiadczy o tych ludziach najlepiej. A jeśli mają w sobie na tyle odwagi i głupoty, aby jeszcze to publicznie napisać to pozostaje mi tylko złożyć wyrazy współczucia rodzinie, która z tak ciężkimi przypadkami musi się uporać.
Ale widzę kolega Dawid się rozwija w tej dziedzinie. Twoi idole za czasów pandemicznych sprowadzali niewygodnych przeciwników do poziomu foliarzy i plaskoziemcow, za czasów konfliktu ukraińskiego do ruskich onuc. U ciebie ewaluowalo to dalej. Na razie jesteśmy w małpiarni. Chyba tylko dlatego, aby być bliżej ciebie. Ciekawe kiedy za tobą po palmach zaczną skakać?
A zapomniałem, że każdy kto racjonalnie mówi o obronności, możliwościach finansowych, 25 proc pkb na rozwój obronności i rewelacyjnych umorzeń kredytowych to jest z małpiarni w przeciwieństwie do oświeconego eksperta wszech wiedzy proponującego powyższe cuda użytkownika MW.
Nie wiem co tam sobie uważasz o mojej rodzinie (której jak się domyślam nie znasz), ale jeśli swoją karmisz takimi kanałami jak ten prowadzony przez Rolę i jego towarzyszy to i ja Twojej przesyłam szczere ubolewanie.
Tak samo jak ty namiętnie oglądasz i wklejasz Piotra Zychowicza, który jest dobitnym na lewo, który kocha Ukraine, nie bez powodu bo jak prześledzisz jego historie na fb to od strony mamy jakaś rodzina tam jest, ostatnio nawet próbuje wybielać JARUZELSKIEGO, gość nie ma ma neutralnej pozycji w żadnym video...
Tak samo jak Rola podchodzi pod PIS tak samo jak ostatnio sie okazało ,że Media Narodowe mają budżet bezpośrednio na konto z PIS.
U obu stron są emocje i większość kanałów jest przychylna albo przeciwko zależy kto jest pomysłodawcą i twórcą i jaki ma w tym biznes, trzeba uważać.
Ja wole neutralne kanały, które dobitnie przedstawiają fakty.
Podaj jakiś przykład bo ja uważam ze nie istnieje coś takiego jak neutralny
Jeżeli chodzi o tego stękającego grubasa to nie oglądam żeby mu nie podbijać licznika bo tylko po to takie szamba powstają. O czym mowa człowiek szybko się domyśla ja wie kto wstawia
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez