Str 1884 z 2049 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
iwona38 |
Post #1 Ocena: 0 2022-07-06 09:41:57 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
W Polsce wprowadzono specjalnie ustawe aby nie odbierac dzieci z powodu biedy wiec takich przypadkow musialo byc duzo.
Zreszta jak dziala opieka spoleczna w Polsce nie jest dla nikogo tajemnica.
Podalam ci konkretnie moj przyklad. Nie zasluzylam na to aby zyc bo moj ojciec byl alkoholikiem i do tego byl niezaradny zyciowo?
Nie wydalabys certyfikatu moim rodzicom na posiadanie dzieci?
W twoich dwoch przypadkach zawiedli wszyscy, ktorzy te dzieci spotkali. Zaczynajac od sasiadow, poprzez placowki opiekuncze na lekarzach konczac.
O winie rodzicow nie rozmawiamy bo jest oczywista. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #2 Ocena: 0 2022-07-06 14:22:53 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ciekawe czy taka patologia wystepuje jeszcze gdzies indziej na swiecie na taka skale
slysze w wiadomosciach info ze w panstwowym osrodku egzaminacyjnym na p.jazy nie odbyl sie zaden egzamin bo wszyscy egzaminatorzy w ramach protestow sa na zwolnieniach lekarskich
z kontrolerami lotow czy innymi ratownikami chyba nawet nauczycielami bylo podobnie wszyscy na zwolnieniach lekarskich... a w Polsce chyba platne sa 80procent
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #3 Ocena: 0 2022-07-06 15:26:44 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2022-07-06 05:19:28, Gwontownik napisał(a):
Bo homoseksualizm jest w ogóle gole lepszym, takim modernistycznym, postępowym i pozbawionym możliwości wypowiadania jakiejkolwiek negatywnej (w szczególności) opinii bez narażenia się na ostracyzm.
Trafniej bym tego nie ujęła. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #4 Ocena: 0 2022-07-07 00:43:54 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2022-07-06 08:46:17, Turefu napisał(a):
zaoferowano po urodzeniu któregoś z kolei dziecka, darmowe założenie spirali, czy by odmówiła? I czy to taki zły pomysł? Ale teraz w porządku, bo przecież jest 500 plus.
Spirali to bym sobie akurat nie dała założyć bo widziałam dzieci urodzone ze spiralą na rączkach i jedno na nóżce (spirala na pięć lat, dzieci urodzone po 2-3 latach od założenia). Lata 90-te, nie było +500.
Nie wiem, może to polskie pokłosie amerykańskich metod antykoncepcyjnych rodem z planned parenthood.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Maat17 |
Post #5 Ocena: 0 2022-07-07 03:53:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Taa…
Ja zagladam co to za badziewie ta spirala. Ciekawe…. w zyciu bym czegos takiego nie dala sobie wsadzic…. a najlepsze “IUDs are safe and effective”…. cos mi to przypomina.😱😱
“Regardless of IUD type, there are some potential side effects that are similar for all IUDs. Some of these side effects include bleeding pattern changes, expulsion, pelvic inflammatory disease (especially in the first 21 days after insertion), and rarely uterine perforation. A small probability of pregnancy remains after IUD insertion, and when it occurs there's a greater risk of ectopic pregnancy.[52]
IUDs with progestogen confer an increased risk of ovarian cysts,[53] and IUDs with copper confer an increased risk of heavier periods”.
|

|
 |
|
|
jolantina |
Post #6 Ocena: 0 2022-07-07 11:55:33 (3 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Ja mam dziecko, poczete, ze sie tak wyraze, ze spirala jako srodkiem antykoncepcyjnym. Zostalam do niej zmuszona szantazem przez szanowne grono lekarzy. Samo sie komentuje. Diabla oszukac nie grzech
|

|
 |
|
Turefu |
Post #7 Ocena: 0 2022-07-07 21:56:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Czyli lepiej, żeby żona alkoholika, mająca już pięcioro dzieci, urodziła następne dziesięć , niż żeby jej zaproponowano darmowa antykoncepcję , w odpowiadającej jej formie? Jak widze , spirala nie jest popularna na tym forum, a jednak wiele kobiet ja używa z powodzeniem. Może implant lub sterylizacja? Dobrowolna i darmowa. Ja tak rozumiem pomoc, poprawienie , a przynajmniej zapobieganie pogorszeniu czyjejś sytuacji.
|

|

|
|
iwona38 |
Post #8 Ocena: 0 2022-07-07 22:32:29 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Nie o takiej pomocy wczesniej mowilas. Chcialas przyznawac certyfikaty na urodzenie dziecka.
Milo, ze zmienilas zdanie, a przynajmniej tak sie wydaje.
Ja tez uwazam, ze nalezy udzielic najlepszej pomocy jaka jest mozliwa i zostanie DOBROWOLNIE przyjeta przez osobe badz rodzine takowej potrzebujacej.
Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2022-07-07 22:53:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-07-07 21:56:39, Turefu napisał(a):
Czyli lepiej, żeby żona alkoholika, mająca już pięcioro dzieci, urodziła następne dziesięć , niż żeby jej zaproponowano darmowa antykoncepcję , w odpowiadającej jej formie? Jak widze , spirala nie jest popularna na tym forum, a jednak wiele kobiet ja używa z powodzeniem. Może implant lub sterylizacja? Dobrowolna i darmowa. Ja tak rozumiem pomoc, poprawienie , a przynajmniej zapobieganie pogorszeniu czyjejś sytuacji.
To twierdzisz że ktoś może zdecydować, że po urodzeniu dziecka moja sytuacja się pogorszy i dlatego zapobiegawczo należy wysterylizować? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Richmond |
Post #10 Ocena: 0 2022-07-07 23:04:05 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2022-07-07 03:53:36, Maat17 napisał(a):
Taa…
Ja zagladam co to za badziewie ta spirala. Ciekawe…. w zyciu bym czegos takiego nie dala sobie wsadzic…. a najlepsze “IUDs are safe and effective”…. cos mi to przypomina.😱😱
“Regardless of IUD type, there are some potential side effects that are similar for all IUDs. Some of these side effects include bleeding pattern changes, expulsion, pelvic inflammatory disease (especially in the first 21 days after insertion), and rarely uterine perforation. A small probability of pregnancy remains after IUD insertion, and when it occurs there's a greater risk of ectopic pregnancy.[52]
IUDs with progestogen confer an increased risk of ovarian cysts,[53] and IUDs with copper confer an increased risk of heavier periods”.
Wszystko ma efekty uboczne, byle tabletki maja ulotki na pare stron. A te antykoncepcyjne tez niebezpieczne. bo przeciez mozna dostać zatoru. Najlepsza antykoncepcja, to brak seksu, ale to też pewnie szkodliwe dla zdrowia. Carpe diem.
|

|
 |
|