2022-07-04 22:20:17, daavid napisał(a):
Ostatnio oglądałem wywiad z Bartek Staszewskim (ten od gmin LGBT),
Gmin, a raczej plakietek ktore sam stworzyl na potrzeby zdjec i wlasnego parcia na szklo.
Str 1881 z 2049 |
|
---|---|
admiralbibol | Post #1 Ocena: 0 2022-07-05 06:42:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2022-07-04 22:20:17, daavid napisał(a): Ostatnio oglądałem wywiad z Bartek Staszewskim (ten od gmin LGBT), Gmin, a raczej plakietek ktore sam stworzyl na potrzeby zdjec i wlasnego parcia na szklo. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
SweetLiar | Post #2 Ocena: 0 2022-07-05 14:00:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2022-07-04 22:20:17, daavid napisał(a): PO nie miało ochoty na wojny w obrębie spraw światopoglądowych PO to zarówno ludzie o konserwatywnych jak i liberalnych poglądach, z przewagą tych pierwszych. Zupełnie jak polskie społeczeństwo, więc nie tyle nie mieli ochoty, co im się nie opłacało. Cytat: I tak sobie myślę, czy nie byłoby lepiej jakby Polska miała to za sobą. Nie jestem zwolenniczką małpowania wszystkiego jak leci, zwłaszcza kiedy nie jest to zgodne z logiką co najwyżej z aktualnymi trendami jak np wpisywanie dwóch ojców w akcie urodzenia dziecka (co również jest kolejnym szczebelkiem w tej drabince). Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-07-05 14:28:32 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2022-07-05 14:00:17, SweetLiar napisał(a): Nie jestem zwolenniczką małpowania wszystkiego jak leci, zwłaszcza kiedy nie jest to zgodne z logiką co najwyżej z aktualnymi trendami jak np wpisywanie dwóch ojców w akcie urodzenia dziecka (co również jest kolejnym szczebelkiem w tej drabince). Tyle, że w tamtym czasie była mowa tylko o związkach jednopłciowych. Gdyby to mądrze przeprowadzić to możnaby do tego dodać związki konkubenckie, tak żeby ludzie którzy mają "wyniosłe" podejście do instytucji małżeństwa, mogli je sobie zachować. Mówiąc całkiem szczerze to ten temat byłby dla mnie zupełnie obojętny, gdyby nie to, że będzie wykorzystywany przez polityków do zastraszania drugiej strony. |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2022-07-05 15:17:47 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2022-07-04 20:14:57, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2022-07-04 17:54:40, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2022-07-04 17:40:27, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2022-07-04 04:13:54, daavid napisał(a): I tak wracając do tematu gejów, czy LGBT. W większości żyjemy w kraju w którym są spełnione postulaty ślubów jednopłciowych itd. Naprawdę komuś to tutaj przeszkadza? Mnie nie przeszkadza, ale adopcja dzieci przez takie pary już tak (co jest następnym szczeblem w tej drabince), zwłaszcza gdyby to miało być moje dziecko. A jak chcesz rozwiązać sprawę gdy ktoś ma partnera tej samej płci i jednocześnie wychowuje dziecko z poprzedniego związku? Z ciekawości, ile znasz takich przypadków? Ja znam jeden. Moja bliska kolezanka zwiazala sie z osoba z dzieckiem, wtedy chyba 5 letnim. Corka jest juz po studiach, na swoim i ma sie dobrze. Watpie, zeby wychowanie przez dwie kobiety zaszkodzilo jej. Tatus nawet alimentow nie placil i nie uczestnil w zyciu corki po rozwodzie. Carpe diem.
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2022-07-05 16:33:33 (3 lata temu) |
Mój znajomy był w ciężkim szoku, kiedy okazało się, że był w jakiś sposób oszukiwany, przynajmniej tak to odbierał. Depresja itd.
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2022-07-05 17:17:02 (3 lata temu) |
Wszystko ma wpływ na rozwój dziecka brak jednego rodzica, śmierć, rozwód, a tu nie ma żadnych badań, wszelkie próby sugerowania, że patologia to nie tylko rodziny hetero kończą się oskarżeniami o homofobie. Czyli stąpamy po cienkim lodzie opartym na chciejstwie tęczowych środowisk.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
daavid | Post #7 Ocena: 0 2022-07-05 18:20:00 (3 lata temu) |
Ale jakie chciałabyś badania?
To czego każdy się obawa, świadomie lub nie, to tego, że potomek będzie homoseksualny. Jakby się nad tym zastanowić to jest to same w sobie w jakiś sposób homofobiczne. Chociaż nikt nie chciałby żeby jego dziecko było "homo" ![]() |
dominikana36 | Post #8 Ocena: 0 2022-07-05 18:32:06 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2022-07-05 17:17:02, SweetLiar napisał(a): Wszystko ma wpływ na rozwój dziecka brak jednego rodzica, śmierć, rozwód, a tu nie ma żadnych badań, wszelkie próby sugerowania, że patologia to nie tylko rodziny hetero kończą się oskarżeniami o homofobie. Czyli stąpamy po cienkim lodzie opartym na chciejstwie tęczowych środowisk. Raczej proby sugerowania , ze patologia dotyczy dokladnie w takim samym stopniu rodzin pelnych, niepelnych, hetero i homo koncza sie niczym nie uzasadnionymi stwierdzeniami "w homo jest patologii wiecej. Bo tak!" ![]() Sporo jest zwiazkow, w kt 2 kobiety wychowuja razem dzieci. To jest bardziej akceptowane spolecznie, szczegolnie w srodowiskach patriachalnych. Poza tym jesli zwiazek sie rozpada, to dziecko najczesciej zostaje z matka ( nie zawsze oczywiscie). Nie ma nic przerazajacego w tym, ze mama mieszka sama ale ma bliska dochodzaca przyjaciolke (ukochana ciocie), dzieli mieszkanie z daleka kuzynka, czy tez kolezanka z pracy. Lub tez, ze dwie mamy wynajmuja mieszkanie razem. Znam kilka takich par, nie widze zeby dzieciom dziala sie krzywda moralna ani zadna inna. Wniskuje z tego, ze gdyby te dzieci byly adoptowane to tez nie dzialaby sie im krzywda. Natomiast mezczyzni to inna bajka. Samotny ojciec- juz rodzi jakies przypuszczenia(podziw z lekka nuta niepokoju). Samotny ojciec homoseksualista- na szafot. A dwoch i dziecko- tu to juz tylko ogien piekielny pomoze ![]() Ja znam sporo osob LGBT, przez 3 lata pracowalam z nimi. Zreszta poszlam do pracy z LGBT a okazalo sie, ze pracuje w LGBT ![]() |
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2022-07-05 18:34:05 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-07-05 18:20:00, daavid napisał(a): Ale jakie chciałabyś badania? Nie mam wygórowanych wymagań bo brak jest jakichkolwiek badań. Bardziej od przyszłej orientacji seksualnej dzieci (nie przypisujmy wszystkim swoich własnych fobii) martwi mnie fundowanie im dorastania wśród ludzi o skłonnościach pedofilskich. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
dominikana36 | Post #10 Ocena: 0 2022-07-05 18:58:51 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2022-07-05 18:34:05, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2022-07-05 18:20:00, daavid napisał(a): Ale jakie chciałabyś badania? Nie mam wygórowanych wymagań bo brak jest jakichkolwiek badań. Bardziej od przyszłej orientacji seksualnej dzieci (nie przypisujmy wszystkim swoich własnych fobii) martwi mnie fundowanie im dorastania wśród ludzi o skłonnościach pedofilskich. Pedofilia nie ma nic wspolnego z homoseksualizmem. Tzw pedofile to statystycznie zazwyczaj mezczyzni zyjacy w heteroseksualnych pelnych rodzinach, pow 25 roku zycia. Posiadajacy, wychowujacy i niestety czesto rowniez wykorzystujacy wlasne dzieci (choc tu reguly nie ma). Czesto tez wybieraja droge zawodowa, kt umozliwia im z dziecmi latwy kontakt- nauczyciele, lekarze, trenerzy, taksowkarze, wychowawcy kolonijni itd. To zreszta bardzo specyficzna grupa i bardzo trudna do wylapania niestety. Byc moze dlatego ze wiekszosc szuka ich w klubach LGBT a nie w przedszkolu. |