MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1877 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1876 | 1877 | 1878 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1877 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2022-06-29 05:58:11 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Przeczytałem i aż się uśmiałem z zawartości tego artykułu. Stary jestem i za moich młodzieńczych lat nie było jakichś kilkuluterowych ideologii a byli prawdziwi ludzie których się znało. I nikt pod kołdrę nikomu nie zagladal, nikt nikogo specjalnie nie traktował tylko dlatego, że był jak to się wtedy nazywało zboczeńcem. Ci ludzie żyli i nadal żyją wśród nas a nawet są naszymi przyjaciółmi, znajomymi, a nawet częścią rodziny.
Fakt, że ktoś odczuwa hejt, presję czy nienawiść społeczną wynika z publicznego epatowanie tym, czym dla Polaków zawsze było życie intymne.
Po wtóre, jak się odlada wiadomości, czyta artykuły w tym temacie to odnieść można wrażenie (ja przynajmniej tak mam i pisze za siebie) że wszystko co się dzieje w tym temacie to naprawdę jest nienawiść, hejt i brak tolerancji tylko, że to normalni ludzie wywierają nie udzieli się na tęczowe środowiska, a odwrotnie.
I pomimo mojego zdania, moi znajomi w dalszym ciągu znajomymi pozostają, a z rodziny nikt nikogo nie wyklął i czynić tego nie ma zamiaru. Mało tego, niby oni powinni być zainteresowani tym co się dzieje, a nie są. Wręcz twierdzą, że te ruchy im tylko przeszkadzają.
I co mnie razi i to razi bardzo to fakt że coraz rzadziej spotkać można nowy film w którym nie byłoby by zaczeszczenia czarnoskórej obsady lub wprowadzania wątków tęczowych. Czy wy myslicie, że "w prawdziwym zyciu" istotnym to jest? To tylko mała część osobiwosci każdego z nas, która nie powinna mieć żadnego znaczenia w kontaktach rodzinnych, spilecznych, towarzyskich itd. Kolorowym ruchom nie chodzi o to aby te relacje utrzymać. Im chodzi o zdobycie czegoś jadąc "na wózku poszkodowanego" I ten sam schemat działa w przypadku ruchów rasistowskie, gdzie najwiekszymi rasistami okazują się działacze na rzecz walki z rasizmem. Dobrym przykładem tu są żydzi że stosowaniem zasad antysemityzmu. To prekursorzy zasady działania tych ruchów. Nie twierdzę, że w tym maczali paluchy, lecz zapożyczony został szablon schemat dziania.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2022-06-29 11:49:18 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2022-06-29 05:47:24, iwona38 napisał(a):
Masz racje, ze jego wypowiedz byla troche niefortunna ale jak ja slysze o kolejnym coming out jakiegos celebryty albo o tym, ze dziecko wychowuje bezplciowo zeby samo sobie wybralo to dokladnie mysle tak jak Kaczynski. Nalezy postawic wyrazne granice a nie celebrowac takie idiotyzmy.

Polityk niech się zajmie tym czym powinien. A w obecnym "sezonie" zmartwień nie brakuje. Celebryta wyznający, że jest gejem mi nie przeszkadza.

@Gwintownik uważasz, że społeczeństwa były tolerancyjne dla ludzi o odmiennych upodobaniach seksualnych i pod kołderkę nikt nie zaglądał?

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2022-06-29 12:20:03 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-06-29 11:49:18, daavid napisał(a):
Cytat:

Masz racje, ze jego wypowiedz byla troche niefortunna ale jak ja slysze o kolejnym coming out jakiegos celebryty albo o tym, ze dziecko wychowuje bezplciowo zeby samo sobie wybralo to dokladnie mysle tak jak Kaczynski. Nalezy postawic wyrazne granice a nie celebrowac takie idiotyzmy.

Polityk niech się zajmie tym czym powinien. A w obecnym "sezonie" zmartwień nie brakuje. Celebryta wyznający, że jest gejem mi nie przeszkadza.

@Gwintownik uważasz, że społeczeństwa były tolerancyjne dla ludzi o odmiennych upodobaniach seksualnych i pod kołderkę nikt nie zaglądał?

No tak jaki narod tacy celebryci, zeby zaistniec to mozna i zmienic upodobania seksualne. Kiedys byly dzieci kwiaty a teraz to.
A sportowiec, ktory byl mezczyzna i nagle chce byc kobieta i rywalizowac z kobietami tez ci nie przeszkadza? A zidiociali rodzice, ktorzy robia krzywde dziecku zeby tylko zaistniec tez ci nie przeszkadzaja?
Polityk jak najbardziej powinien sie takimi rzeczami rowniez zajmowac.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-06-29 12:51:31 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

Ja tylko opisałem swój punkt widzenia na podstawie obserwacji otaczania wokół mnie. U ciebie może było inaczej, ale to tylko świadczy o środowisku z jakiego się wywodzisz. Wypowiadałem się wvswoim imieniu. Nie twoim.
Podkreślę jeszcze raz; nie znam osobiście przypadku, aby znajomy homoseksualista był zwolennikiem tego co wyprawiają tęczowe ruchy.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 29-06-2022 12:53 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2022-06-29 13:39:28 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Mówisz o obecnych czasach, nie mniej jednak jest wiele przykładów jak kiedyś homoseksualiści byli dyskryminowani. Wystarczy powołać się na Alansa Tuninga - dekadę po wojnie był zmuszany do leczenia ze swojego zachowania.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2022-06-29 13:55:21 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

[/LIST]
Cytat:

2022-06-29 12:20:03, iwona38 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

No tak jaki narod tacy celebryci, zeby zaistniec to mozna i zmienic upodobania seksualne. Kiedys byly dzieci kwiaty a teraz to.
A sportowiec, ktory byl mezczyzna i nagle chce byc kobieta i rywalizowac z kobietami tez ci nie przeszkadza? A zidiociali rodzice, ktorzy robia krzywde dziecku zeby tylko zaistniec tez ci nie przeszkadzaja?
Polityk jak najbardziej powinien sie takimi rzeczami rowniez zajmowac.

Odjechałaś dzisiaj.

1. A niby dlaczego celebryci mają ukrywać swoją tożsamość seksualną, tym bardziej że cała ta medialna machina zajmuje się pierdołami z życia ludzi. Mnie celebryci nie interesują, ale wiem, że od dawna jest cały sztab ludzi, którzy z tego żyją. Sporą część magazynów w kioskach to takie pudelki o niczym. I na koniec co do tego mają "dzieci kwiaty"?
2. Sportowcy po zabiegach zmiany płci dostali dość restrykcyjne przepisy i nie wiem dlaczego wyzywasz wnioski, że akceptuję to że ktoś ma przewagę wynikającą z biologii.
3. A niby jak Kaczyński pochylił się nad tym problemem? Obśmiewając i wyśmiewając?

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2022-06-29 14:34:21 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-06-29 13:55:21, daavid napisał(a):
1. A niby dlaczego celebryci mają ukrywać swoją tożsamość seksualną, tym bardziej że cała ta medialna machina zajmuje się pierdołami z życia ludzi. Mnie celebryci nie interesują, ale wiem, że od dawna jest cały sztab ludzi, którzy z tego żyją. Sporą część magazynów w kioskach to takie pudelki o niczym. I na koniec co do tego mają "dzieci kwiaty"?

Jeśli dobrze rozumiem to chodzi o to, że w różnych epokach były różne sposoby na "zaistnienie”.
Cytat:

2. Sportowcy po zabiegach zmiany płci dostali dość restrykcyjne przepisy i nie wiem dlaczego wyzywasz wnioski, że akceptuję to że ktoś ma przewagę wynikającą z biologii.

Aż jestem ciekawa co to za restrykcyjne przepisy, możesz napisać coś więcej?
Cytat:

3. A niby jak Kaczyński pochylił się nad tym problemem? Obśmiewając i wyśmiewając?

A kogo takiego wyśmiał Kaczyński? Przerobił czyjeś zdjęcie na c*po Maryjkę?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #8 Ocena: 0

2022-06-29 14:37:29 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Daavid nie spodziewalam sie innej reakcji akurat z twojej strony. Wyciagasz z tematu tylko to co ci pasuje nie dostrzegajac glownego problemu. Ktos napisal artykul szkalujacy polskie spoleczenstwo dodajac watek biednego dziecka a ty widzisz tylko Kaczynskiego wypowiedz. Naprawde myslisz, ze Kaczynski nasmiewal sie z gejow? Nie on wysmiwa dzisiejsze postawy plytkich ludzi, ktorzy dla pieniedzy zrobia wszystko.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2022-06-29 14:47:36 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

dokladnie wlaczysz na netflix jakikolwiek serial dla nastolatkow a tam odrazu 2 facetow leci w slimaka to jest programowanie dziwciakow kaczynski mowi o tym a nie ze ktos jest homo

zona oglada jeden taki hiszpanska produkcja wczoraj patrze a tam 2 gosci sie caluje on lezy na pleckach a drugi go posuwa na misjonarza haha mielismy niezly ubaw bo to chyba niemozliwe fizycznie 😅 ale w ten sposob ujecie wyszlo na bardziej romantyczne moze? takie blizsze naszym sercom : P

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2022-06-29 15:12:19 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-06-29 13:39:28, daavid napisał(a):
Mówisz o obecnych czasach, nie mniej jednak jest wiele przykładów jak kiedyś homoseksualiści byli dyskryminowani. Wystarczy powołać się na Alansa Tuninga - dekadę po wojnie był zmuszany do leczenia ze swojego zachowania.
od czasów "kiedys" a teraz jest spora różnica. Gdyby swoją orientację zostawił dla siebie to nie byłoby żadnego problemu.czy widziałeś kogoś heteroseksualnego, kto chodzi i manifestuje oznajmiając wszystkim swe preferencje? To po co to wszystko? Walczą o lepsze inne traktowanie z powodu swego statusu plciowego. To jest dyskryminacja dopiero.

Do góry stronyOffline

Strona 1877 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1876 | 1877 | 1878 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,