Str 1871 z 2049 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2022-03-17 14:21:13 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
jelsli masz watpliwosci to nie jedz daj sobie 2-3
lata na przemyslenie tego na spokojnie zobaczysz jak sie rozwinie sytuacja do tego czasu |
daavid | Post #2 Ocena: 0 2022-03-17 14:59:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Na moje to decyzja o powrocie to decyzja płynąca z serca a nie z rozumu. Chyba, że ktoś ma plan na pięć kroków do przodu a o to trudno. Nie chodzi o to, że to jest głupie, czy nie tylko o to, że powrót raczej wiąże się z jednej strony z wyzwaniami, z drugiej strony z nowymi szansami. Jeśli ktoś ma plan polegający na tym, że będzie robić to samo co w UK a więc np. pracować bo w markecie, to z jednej strony słabo, z drugiej szeregowi pracownicy w UK na najniższych pozycjach, te też raczej będą dostawać po tyłku.
Parę lat temu byłem prawie spakowany i gotowy do powrotu. Nie wróciłem z powodów które znajdowały się poza co moją osobą i na dzień dzisiejszy żałuje, że tak się nie stało. |
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2022-03-17 15:57:59 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Parę lat temu byłem prawie spakowany i gotowy do powrotu. Nie wróciłem z powodów które znajdowały się poza co moją osobą i na dzień dzisiejszy żałuje, że tak się nie stało."
w sensie ze zalujesz dzisiaj ze nie wrociles wtedy? dlaczego? |
daavid | Post #4 Ocena: 0 2022-03-17 17:18:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Tak, byłem spakowany.
Dlaczego? Bo perspektywa powrotu przesunęła się praktycznie aż do przejścia na emeryturę. |
Thorin | Post #5 Ocena: 0 2022-04-08 13:39:03 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Weś kredyt na 25 lat płać sobie spokojnie 1500zł i "jakoś to będzie" a nagle po 2-3 latach kredyt będzie 3000zł, przy szalejących cenach wszystkiego, płacach stojących albo minimalnie podnoszonych do góry, gdzie ci obrońcy kredytu na 25-30 lat ? Na nieruchomość, zwłaszcza w POLSCE ![]() Oszczędności zamiast służyć jakos ostoja i Plan B , przepadł...i będzie kombinatorka, która przy uszczelnianiu mocno sie przykurczyła. KAŻDY Z NAS JEST W D ( I ) jedni mniej drudzy bardziej, jedni barziej przygotowani , drudzy mniej, ale jeszcze jest szansa ,że sie ktoś przebudzi dosłownie ![]() Nie będzie miał nic a będziesz szczęsliwy, biedny i tak jak ci powiemy będziesz robił. Nic tylko czekać aż Polske całkiem dojadą nasi polsko języczny rząd bo POLAKAMI ich nazwac nie można i będzie w POLSCE wiadomo co... https://www.money.pl/pieniadze/polska-w-strefie-euro-jest-coraz-wiecej-argumentow-6722306108505056a.html [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 08-04-2022 13:52 ] |
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: +1 2022-04-08 14:00:14 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Ludzie swoją bezczynnością doprowadza do tego, że sami będą prosić o pozbawienie ich majątków, przyznanie kartek żywnościowych i pozbawienie praw.
W czasie 4 miesięcy ryba z fish&chips podrożała blisko 100 proc. Zarabiacie 100 proc więcej? Ile procent pensji przeznaczyliście "na zycie" rok temu, a ile dzisiaj? A to nie koniec, bo właściwe podwyżki się zaczną jesienienią. Teraz to tylko kosmetyka wynikająca że wzrostu cen energii. Dobrze, że mam jakąś wędkę i śrutówkę to zawsze się coś zabierze naturze. O kawałku pola nie wspomnę, bo jak do tego dojdzie to wszystko pójdzie na zmarnowanie. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 08-04-2022 14:04 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
wit_oldo | Post #7 Ocena: +1 2022-04-08 14:05:06 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Thorin...ty to lepiej"weś"się za naukę. W przeciwnym razie do śmierci będziesz przebierał w UK kartofle i czekał na koniec świata.
|
Thorin | Post #8 Ocena: 0 2022-04-08 14:09:42 (3 lata temu) |
Nie przerabiam kartofli zajmuje sie czym innym musisz wiedzieć ,że na farmie jest 6 innych departmentów nie każdy przerabia ziemniaki i "rwie" jabłka z drzew, tak zazwyczaj robili sezonowcy , albo świeżaki (w tym ja) 12 lat temu. Z moją pensją, dostępem do żywności i czerwonego diesla, moge sie założyć ,że lepiej wyjde przez najbliższe lata niż nie jeden expert IT albo Manager na warehousie/office.
[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 08-04-2022 14:12 ] |
Wielim | Post #9 Ocena: +2 2022-04-08 14:18:19 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
No ja wydaje teraz mniejszy procent bo po prostu duzo wiecej zarabiam niz rok temu. A za 2 tygodnie bede mial pierwsza podwyzke od 2 lat. Nie przesadzaj ze jedzenie podrozalo o 100% bo ja czesto zamawiam do domu, czasem zjem na mieście, a nad morzem zawsze fish&chips , ceny sa wyzsze ale nie nawet o polowe a co dopiero o 100%. Fakt rent mam większy o 30% bo sie przeprowadzilem. Gaz I prad bedzie o 70% wyzszy I tu jestem wkur... bo to znaczna podwyzka , w Polsce tez tak jest a slyszalem ze we Francji tylko 4% . Nie wiem czy to prawda. Ale obawiam soe o Polskę. Politycy i lewicy i prawicy chca konca współpracy gospodarczej z Rosja. Zero gazu zero węgla, kto za to zaplaci? Statystyczny Polak bedzie udupiony , myslicie ze z Norwegii nam wysla dostateczna ilosc gazu po dobrej cenie a USA bedzie wysylac paliwo? A co z rolnikami? Duzymi firmami i tymi wszystkimk ktorzy trudnili soe przede wszystkim importem i eksportem na wschód. Co z firmami tranportowymi ? Nadchodza nad Polskę czarne chmury i tak jak Daavid zrezygnowalem juz chyba z powrotu na stale az do emerytury . Do tego ponad 2kk ukraincow, myslicie ze oni wszyacy wróca? Dla niektorych ta wojna to jak los na loterii . Wiem ze to brzmi strasznie ale njezapominajmy ze Ukraina przed wojną byla 2 najbiedniejszym krajem Europy. WIiekszosc uchodzcow pochodzi z nakbiedniejszych rejonow wschodnich . Tu w Polsce dostają mieszkania, zasiłki, pesele , szkoly , prace. Kto za to zaplaci? Polska nadal nie jest bogatym krajem. To jawna ukrainizacja Polski , nie wiem czy to wszystko nie jest zaplanowana akcja. W kazdym innym kraju uchodzcy zawsze zostawali w osrodkach . W Polsce sie ich rozproszylo na caly kraj. Przyjelo wszytkich , bez zadnego sprawdzania. Mowia ze w Polsce jest niskie bezrobocie , nonsens , jestem na spotted 3 miast i widze ze jak ktoś proponuję prace to zaraz jest 20 chetnych . Polska znowu zostsnie przegranym wojny między wschodem a zachodem. Podejrzewam ze jak Rosjanie sie cofną to odbudowe ukrainy pojada firmy z Usa , Niemiec, Anglii czy Francji a Polska dostanie ochłapy
[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 08-04-2022 14:20 ] |
Thorin | Post #10 Ocena: 0 2022-04-08 14:20:12 (3 lata temu) |
Dokladnie Wielim , statystyczny Polak będzie miał coraz gorzej. Duży % przez swoją własną głupote i chęć walki z wiatrakami, to takie kółko bez wyjśćia. Dobry wpis.
[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 08-04-2022 14:23 ] |