Str 1853 z 2049 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2022-01-20 23:57:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Nie bardzo rozumiem. Pomijając wszystko to co Ci do tego na kogo ja głosuję? Mój wybór.
|
Thorin | Post #2 Ocena: 0 2022-01-21 01:21:34 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
To jest nieistotne nic mi do tego ale problem w tym ze ty jestes malo ogarniety i probojesz zapunktowac ,sprytnie zmieniajac narracje jak nie masz argumentow...zreszta czego
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 21-01-2022 02:16 ] |
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-01-21 03:44:05 (3 lata temu) |
A jaka jest Twoja definicja ogarnięcia?
Ogarnięty to ten co wkleją obrazku z netu, siedzi najczęściej na tiktoku no i się nie szczepie bo od doktora Wyciora coś usłyszał na tiktoku? No i mówi, że te pisowskie przekrętu to "pikuś" chociaż kiedyś było wystarczy nie kraść, później oni też kradli a teraz jeszcze coś innego. Naprawdę zabawne 😂😂😂 |
Thorin | Post #4 Ocena: 0 2022-01-21 08:21:32 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Sam jestes tiktok haha
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 21-01-2022 08:22 ] |
Gwontownik | Post #5 Ocena: 0 2022-01-21 20:40:41 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
David. Wracając do poruszanego wcześniej tematu o uskrzydlonym koniu.
Moja diagnoza jest taka; cóż wart jest osobą zajmująca wysokie stanowisko i posiadająca dostęp do tajnych informacji która dala się podsłuchać bylekomu? Odpowiem Ci. Nic nie jest warta bo skoro taki byle kto potrafił podsłuchać. Tfu tfu wróć; skoro taka osoba nie zachowała należytych środków ostrożności i dala się podsłuchać to wniosek może być tylko jeden. Taka osoba nie nadaje się do prowadzenia kiosku ruchu nie wspomniawszy o współrządzeniu krajem. Uzasadniniem jest fakt, że podsłuchujący mógł być każdy, nie koniecznie przyjaźnie nastawiony do podsłuchiwanego czy kraju. Po drugie; taki podsłuchiwany po wychlapaniu się niechlubnych faktów może być szantażowana przez różne osoby, o różnych interesach i nakłaniany do działań niekoniecznie korzystnych dla kraju. Amen. Wiem, że tobie, jako zagorzałym przeciwnikowi obecnej władzy, nie trafi to do przekonania. Piszę powyższe słowa tylko dlatego, aby inni mogli mieć swój pogląd na sytuację. I wyprzedzając Twoje słowa i zarzuty powiem tylko; nie nie jestem zwolennikiem PiS i nie jestem zwolennikiem podsłuchiwania, a to nie koliduje z ideą, która została opisana na wstępie. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 21-01-2022 20:45 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
|
|
daavid | Post #6 Ocena: 0 2022-01-21 23:43:14 (3 lata temu) |
Napiszesz te same słowa jak się okaże, że podsłuchiwano Kaczyńskiego, czy Ziobrę?
|
Gwontownik | Post #7 Ocena: 0 2022-01-22 08:51:45 (3 lata temu) |
Sytuacja dotyczy każdego, niezależnie od tego jakie nosi nazwisko i kim jest.
Dlatego pisząc, świadomie nie używałem ani nazwisk, ani stanowisk, ani innych określeń które by mogły na identyfikację. A jeśli ktoś podchodzi do tej sprawy w sposób stronniczy, jako zagorzały zwolennik czy przeciwnik jednej ze stron, jest nieuczciwy. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 22-01-2022 08:58 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #8 Ocena: 0 2022-01-22 19:29:02 (3 lata temu) |
Ta osoba nie dała się podsłuchać "byle komu". Według coraz liczniejszych doniesień robiły to służby specjalne wcale nie obcego, wrogiego państwa, ale własne.
Zastanawiająca jest sprawą tzw "e-maili Dworczyka". Facet na tym stanowisku używający email z portalu Wirtualnej Polski. Zadziwiające, że nie używał tego jaki mu przysługuje w ramach pełnionego stanowiska? Możliwe, że również bal się podsłuchów i uznał, że bezpieczniejszy jest ten z WP.... |
Gwontownik | Post #9 Ocena: 0 2022-01-22 20:07:25 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-01-22 19:29:02, daavid napisał(a): Ta osoba nie dała się podsłuchać "byle komu". Według coraz liczniejszych doniesień robiły to służby specjalne wcale nie obcego, wrogiego państwa, ale własne. Zastanawiająca jest sprawą tzw "e-maili Dworczyka". Facet na tym stanowisku używający email z portalu Wirtualnej Polski. Zadziwiające, że nie używał tego jaki mu przysługuje w ramach pełnionego stanowiska? Możliwe, że również bal się podsłuchów i uznał, że bezpieczniejszy jest ten z WP.... Mieszasz dwie różne sprawy nie mające ze sobą żadnego związku. Pierwszy został podsłuchany i to jest problem, a drugi został przyłapany na korzystaniu z pozarządowych źródeł komunikacji, aby nie pozostawiać śladów swej działalności. Nie dodam 'wrogiej działalności przeciwko narodowi'. Dawid. Mam do ciebie pytanie; dlaczego ludzie z półświatka załatwiając swoje interesy robią to tylko w cztery oczy, z dala od świadkow i telefonów komórkowych? (Tak przynajmniej w filmach pokazują, a więc coś w tym jest.) Nie wiesz przypadkiem? Nic się nie martw, ci co rządzą wiedzą, a ci co rządzić by chcieli udając głupa. Po to są służby specjalne aby działały zgodnie z prawem w imię bezpieczeństwa narodowego. I dotyczy to zarówno rządzących, których należy sprawdzać i kontrolować należy (w końcu w naszym imieniu władze sprawują), jak i opozycji, która też na naszą niekorzyść działać może. I wierz mi (jako osobie która nie jest pisowym zwolennikiem) nie jest pewne, że opozycja dla PiS jest godna zaufania publicznego. Tak jak pisałem wcześniej; nikogo nie usprawiedliwią bezpodstawne podsłuchiwanie, ale też w dzisiejszych czasach nikogo nie usprawiedliwią bycie naiwnym. Z mojego rywatnego doświadczenia; telefon służy to spraw powierzchownych. Jeżeli poruszanego tematy ważne dla mnie, to nie robię tego przez telefon. To po pierwsze, a po drugie o programie echelon trąbiły wszystkie mendia już kilkanaście lat temu. I ty myślisz, że od tego czasu technika stanęła w miejscu i w tej branży się nie rozwija? Znalazło by się jeszcze kilka wątpliwości, ale nie wspomnę o nich. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 22-01-2022 20:34 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #10 Ocena: 0 2022-01-22 20:16:29 (3 lata temu) |
Skąd porównanie szefa komitetu wyborczego opozycji do światka przestępczego? To co wypisuje to jest jakiś Matrix - uznajesz faceta za nic wartego bo pozwolił by ktoś dokonał przestępstwo. Uważasz, że winny jest okradziony, bo jego drzwi nie były dość pancerne?
|