Str 1839 z 2049 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Gwontownik |
Post #1 Ocena: 0 2022-01-07 23:27:29 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-01-07 21:00:51, daavid napisał(a):
Cytat:
2022-01-07 18:35:24, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2022-01-07 18:25:03, daavid napisał(a):
Widzę, że łykłaś pisowski haczyk służący rozmyciu winy rządzących. Jest konkretny zarzut, są konkretne fakty i temu powinna służyć komisja. Po zbadaniu sprawy można się zastanawiać jak to zrobić żeby więcej tak nie było.
Jesteś naiwny. Wszędzie tam gdzie jest władza to i są też nieprawidłowości oraz nadużycia. I jak ktoś nie ma odpowiedniej moralności (a nikt kto ją posiada do władzy się nie pcha) nie oprze się pokusie skorzystania z takiej możliwości. I nie ważne czy będzie to PiS czy inne badziewie. Chęć zdobycia i utrzymania władzy jest silniejsza.
Natura "lucka".
Myślę, że wytlumaczyles wszelkie złodziejstwo i niegodziwość. Chcesz to tak zostawić, bo ludzie "tacy są"?
Napisałem wyraźnie. Taką miałem intencję i tak odczytuje zapisane poprzednio myśli.
Prawo powinno być takie, aby zabezpieczało przed podobnymi sytuacjami niezależnie od tego kto i jak długo władze posiada.
A dlaczego takiego prawa nie ma i nie ma chętnych do jego ustanowienia?
Odpowiedz sobie sam. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #2 Ocena: 0 2022-01-07 23:32:32 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-01-07 21:25:36, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2022-01-07 21:20:00, daavid napisał(a):
[/LIST] Cytat:
2022-01-07 21:07:04, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2022-01-07 20:53:20, daavid napisał(a):
Przypomnę, że miałaś podać przykłady jak to PO podsłuchiwalo PiS.
Robisz się nerwowy.
Ja pisałam, że powinna się tym wszystkim zająć komisja śledcza, ty uważasz inaczej?
To tak jakby Jasio bronił się w sądzie i mówił, ze wszystkich sąsiadów trzeba rozliczyć bo tez kradną. A na pytanie którzy zamilkł by bo to nieprawda.
Zanim Jasio będzie się mógł bronić w sądzie najpierw policja musi przeprowadzić śledztwo, a śledczy zazwyczaj nie zakładają z góry którzy sąsiedzi są niewinni.
No chyba że chcą posadzić konkretnie Jasia, ale to się wtedy nie nazywa śledztwo.
Zgodnie z przepisami prawa każdy jest niewinny do czasu udowodnienia winy, a policja nie jest instytucją powołaną do udowadniania tejże, lecz do przeprowadzenia śledztwa i skierowania wniosku do sądu lub prokuratury celem dalszego postępowania. Policja zbiera dowody, które według nich mogą być wystarczające, a sąd tego zdania nie musi podzielić.
Nie można nikogo nazwać przestępcą, bez ewentualnych konsekwencji prawnych, do czasu kiedy sąd tego nie stwierdził. Reszta to wszystko, mimo wszystko, pomówienia.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 07-01-2022 23:38 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #3 Ocena: 0 2022-01-08 00:00:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2022-01-07 23:27:29, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2022-01-07 21:00:51, daavid napisał(a):
Cytat:
2022-01-07 18:35:24, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2022-01-07 18:25:03, daavid napisał(a):
Widzę, że łykłaś pisowski haczyk służący rozmyciu winy rządzących. Jest konkretny zarzut, są konkretne fakty i temu powinna służyć komisja. Po zbadaniu sprawy można się zastanawiać jak to zrobić żeby więcej tak nie było.
Jesteś naiwny. Wszędzie tam gdzie jest władza to i są też nieprawidłowości oraz nadużycia. I jak ktoś nie ma odpowiedniej moralności (a nikt kto ją posiada do władzy się nie pcha) nie oprze się pokusie skorzystania z takiej możliwości. I nie ważne czy będzie to PiS czy inne badziewie. Chęć zdobycia i utrzymania władzy jest silniejsza.
Natura "lucka".
Myślę, że wytlumaczyles wszelkie złodziejstwo i niegodziwość. Chcesz to tak zostawić, bo ludzie "tacy są"?
Napisałem wyraźnie. Taką miałem intencję i tak odczytuje zapisane poprzednio myśli.
Prawo powinno być takie, aby zabezpieczało przed podobnymi sytuacjami niezależnie od tego kto i jak długo władze posiada.
A dlaczego takiego prawa nie ma i nie ma chętnych do jego ustanowienia?
Odpowiedz sobie sam.
Jeśli Breiza był podsłuchiwany w taki sposób w jaki teraz przedstawia to prawo zostało wielokrotnie złamane.
Powinna powstać komisja w tej sprawie i powinna rozstrzygnąć bo pozostawienie tej sprawy w takimi stanie pozwala na uznawanie Morawieckiego , Kaczyńskiego i reszty za uzurpatorów. Ze szkodą dla wszystkich a nade wszystko dla powagi państwa.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #4 Ocena: 0 2022-01-08 00:59:49 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-01-08 00:00:24, daavid napisał(a):
Jeśli Breiza był podsłuchiwany w taki sposób w jaki teraz przedstawia...
I to jest prawda całej twojej wypowiedzi w którą zdaję się sam powątpiewasz rozpoczynając wywód od "jeśli ". [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 08-01-2022 01:05 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #5 Ocena: 0 2022-01-08 04:02:54 (3 lata temu) |
<  -- BBCode Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Code:</font><hr color=#2900AD></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><PRE> </PRE></FONT></TD></TR><TR><TD><hr color=#2900AD></TD></TR></TABLE><  -- BBCode End --> Cytat:
2022-01-08 00:59:49, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2022-01-08 00:00:24, daavid napisał(a):
Jeśli Breiza był podsłuchiwany w taki sposób w jaki teraz przedstawia...
I to jest prawda całej twojej wypowiedzi w którą zdaję się sam powątpiewasz rozpoczynając wywód od "jeśli ".
Pięknie kręcisz kota ogonem. Napisałem dokładnie w tym duchu w którym sam wcześniej pisałeś. Komisja powinna ustalić jak było. Póki co Brejza z tym co nazywasz "pomówieniami" powoduje niezły bałagan. Wszyscy nazywali to pomówieniami, robili sobie heheszki a tutaj jednak prezes przyznaje, że mają Pegasusa, kupili go z funduszu który nie do tego służy. Jak mówią specjaliści, użycie Pegasusa pozostawia jakieś ślady. No i najważniejsze. Wobec kogo używa się programu którym miano zwalczać terroryzm? Wobec szefa komitetu wyborczego opozycji? Wobec adwokata, który obrzydza życie rządowi bo na Facebooku wysmaruje czasami jakiś post który ma parę tysięcy "lajków" i prokurator która pytała o legalności wyborów prezydenckich podczas gdy sam jej organizator dysponował ekspertyzami mówiącymi o tym, że organizacja wyborów stoi w konflikcie z prawem? Pytanie kto jeszcze? [ Ostatnio edytowany przez: daavid 08-01-2022 04:03 ]
|

|
 |
|
|
admiralbibol |
Post #6 Ocena: 0 2022-01-08 07:28:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Przy zamachu na zycie brejzy nie bylo komisji, a ma byc przy podsluchach ?
Dla opozycjonisty musi byc ciezko zyc w ciaglym uniesieniu, a tych GWno i inne szczujnie generuja im na potege
Dorsz a 8 zl, karpie, korniki, lex szyszko, dzieci z granicy, wieze kaczynskiego, ziobro z krwia na rekach blidy, ciamajdan, miliardy obajtka, przetrzymywanie mecenasa konia ze ten padl na zawolanie, lex tvn, czarne ekrany przez 24h.
Wszystko cyrk, wszystko bez sensu i czesto (na ezczescie) okraszone przeziebieniem przez np stare raszple ktore chca pelnego dostepu do aborcji na kazde zadanie. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #7 Ocena: 0 2022-01-08 10:37:28 (3 lata temu) |
Dawid, a gdzie ja napisałem o jakichś pomówieniach?
Ja się tylko pytam o chęć, bo o więcej nie śmiem, wyegzekwowania przepisów prawa przez poszkodowanego, a nie robienie burzy medialnej z rolą największego pokrzywdzonego, największej ofiary przez zaprzyjaźnione stacje telewizyjne.
Po wtóre; to nie ja poddaję w wątpliwości całe zajście, a ty właśnie poprzez użycie odpowiednich słów. Nie moja intencją jest takie postępowanie, ale skoro sam dajesz sygnały powątpiewania to nie miej do nikogo pretensji do innych o czytanie ze zrozumieniem. A taka była twoja wypowiedź. I kto tu "wykręca kota ogonem"?
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 08-01-2022 10:46 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #8 Ocena: 0 2022-01-08 12:21:21 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
7 stycznia 2022 r., Jarosław Kaczyński w wywiadzie powiedział : "Pegasus to program, po który sięgają służby zwalczające przestępczość i korupcję w wielu krajach (...) Źle by było, gdyby polskie służby nie miały tego typu narzędzia".(...)opowieści opozycji o użyciu Pegasusa w celach politycznych to całkowite bzdury".
w nagłówkach zostało to zamienione na
"tak kopiliśmy pegasusa i podsłuchiwaliśmy polityków"
naprawdę?
mamy następna aferę z doopy,
Davvid nie czujesz ze ktoś tobą manipuluje. Ta afera jest rozkręcana w książkowy sposób, nie mając nic tworzy się wrażenie ze jest potężna afera. Najpierw kon potem Tusk i jego rewelacja o zakupie z której nic nie wynikło teraz przekręcony o 180 stopni wywiad, który jeszcze się nie ukazał a już jest afera. Dla ludzi którzy czytają tylko nagłówki to wystarczy
po pierwsze poczekajmy na cały wywiad, bo po grillowaniu tematu przez weekend okaże się co innego ale niesmak pozostanie
po drugi zarzucasz, ze Polska wstąpiła do luksusowego grona krajów podsłuchujących opozycje za co powinno się obalić rząd i rozpisać nowe wybory tak jak to miało miejsce np w USA po ujawnieniu, ze był podsłuchiwany sztab wyborczy Trumpa
po trzecie w Polsce za czasów poprzedniej władzy tez było podsłuchiwane, dane od GW
Nie twierdze, ze to dobrze tylko, ze to oczywiste ze przy tej możliwości technicznej wszyscy się podsłuchują.
Dla mnie większym problemem całej wydumanej afery jest przemilczany aspekt tego, że jeżeli do inwigilacji używa się systemów zarządzanych przez kraj który nie darzy nas specjalna sympatia i wielokrotnie wpływał na nasza politykę to jest to większa wpadka niż można sobie wyobrazić. Wywiad powinien używać swoich narzędzi albo wcale
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
daavid |
Post #9 Ocena: 0 2022-01-08 12:59:18 (3 lata temu) |
Póki co przedstawiłeś listę z wykopu a nie GW.
Nie wiem czy ktoś tam miał wtykę w sztabie Trumpa, ale nie słyszałem żeby używano zhakowano Trumpowi telefon i to za pomocą narzędzia w ręku służb specjalnych. Tak, masz rację, narzędzie wywiadowcze w rękach Izraela a dokładniej ich służb to prezent dla nich. I tutaj możliwe, że nie ma dużego znaczenia w jakich akurat jesteśmy z nimi stosunkach, bo i tak daje im to duże pole do manewrów np. szantażu.
Problemów jest masa. Największy to ten, że wybory nie były sprawiedliwe no jedna strona miała informacje o tym co robi druga strona i te informacje pochodziły ze służb wywiadowczych a może i innych bo teraz to nikt nie wie kto np. był administratorem Pegasusa.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2022-01-08 13:06:00 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
to ze wybory były niesprawiedliwe to wiadomo od samego początku, nie potrzebna żadna afera podsłuchowa
masz listę z legitnego źródła[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 08-01-2022 13:09 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|