Str 1832 z 2049 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
daavid |
Post #1 Ocena: 0 2022-01-01 19:40:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jeśli uważasz, że odbiorcę TV można przekonać do kupowania polskich produktów to dlaczego nie można przekonać ich, że taka muzyka jest fajna?
Szczerze mówiąc właśnie publiczna TV powinna wspierać i promować właśnie kulturę na trochę wyższym poziomie. Mają pieniądze z abonamentu, nie muszą ścigać się z Polsatem. I taka folkowa impreza, np. z artystami grającymi nie tylko polską muzykę, ale też np. cygańską, żydowską, ukraińską i inną jaką można było usłyszeć właśnie w Polsce, powinna być promowana. A nie gnioty, które wywołują poczucie wstydu i zażenowania.
[ Ostatnio edytowany przez: daavid 01-01-2022 19:47 ]
|

|
 |
|
|
sqlserver |
Post #2 Ocena: 0 2022-01-01 20:07:34 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-01-01 19:40:06, daavid napisał(a):
Jeśli uważasz, że odbiorcę TV można przekonać do kupowania polskich produktów to dlaczego nie można przekonać ich, że taka muzyka jest fajna?
Szczerze mówiąc właśnie publiczna TV powinna wspierać i promować właśnie kulturę na trochę wyższym poziomie. Mają pieniądze z abonamentu, nie muszą ścigać się z Polsatem. I taka folkowa impreza, np. z artystami grającymi nie tylko polską muzykę, ale też np. cygańską, żydowską, ukraińską i inną jaką można było usłyszeć właśnie w Polsce, powinna być promowana. A nie gnioty, które wywołują poczucie wstydu i zażenowania.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 01-01-2022 19:47 ]
Zawsze mi się podoba jak wielki polski artysta wyższego poziomu muzyki mówi o tym jakim niczym jest disco polo i że trzeba ludzi edukować żeby wydawali pieniądze na muzykę jaka on reprezentuje. Kto określa na jakim poziomie jest jaka muzyka. Czym według ciebie jest italo disco, country czy k-rock. Powtórzę jeszcze raz twój wstyd i zażenowanie jest wyhodowane w tobie przez media które od pokoleń pracują żeby wychować niewolników ze zwieszona głowa.
Co do wartości artystycznych to zapoznaj się z rumuńskim manele moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
daavid |
Post #3 Ocena: 0 2022-01-01 20:41:48 (4 lata temu) |
Myślę, że jednak z muzyką jest jak z książkami, czy filmem. Może być na poziomie, może być gniotem. Wiem, że gnioty czasami podobają się ludziom, tyle że nie widzę potrzeby by publiczna telewizja promowała coś co nie ma żadnych walorów, nazwijmy to artystycznych.
W brytyjskiej TV nie było takiego "wydarzenia" jak sylwester z Zakopanego, ale np na kanale 5 był przegląd największych brytyjskich przebojów ostatnich kilku dekad. Od Eltona Johna, Queen, po UB40. Nic tak żenującego jak disco polo nie było wyemitowane.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #4 Ocena: 0 2022-01-01 21:25:38 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Jakbyś podał link gdzie można obejrzeć ten przegląd największych brytyjskich przebojów to każdy sam oceni czy był tam jakiś gniot czy nie było żadnego.
Wspominałeś, że oglądałeś sylwester z dwójką. Tak z ciekawości zapytam, która piosenka wywołała u ciebie największą żenadę i czy oglądałeś to bo ktoś cię zmuszał czy był to jakiś rodzaj kary?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
keramczak |
Post #5 Ocena: 0 2022-01-01 21:46:08 (4 lata temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Wczoraj miałem wątpliwa przyjemność oglądać a BBC występ Troye Sivana ….
Gość występował w spódniczce z gromada rozebranych do rosołu tancerzy….
Sylwester w dwójce był słaby ale występ w BBC był jeszcze gorszy… [ Ostatnio edytowany przez: keramczak 01-01-2022 21:48 ] #MajsterNaStulecie
|

|

|
|
|
daavid |
Post #6 Ocena: 0 2022-01-01 21:46:57 (4 lata temu) |
Trochę pogrzebałem i oto link. Reklamy musisz chyba obejrzeć, Britain's Greatest 80s Songs
https://www.channel5.com/show/britain-s-favourite-80s-songs
Ze znajomymi siedzieliśmy, piliśmy wódkę i co nie przełączyliśmy na TVPiS to disco polo waliło w łeb. Rankingu żenady przedstawić nie potrafię.
|

|
 |
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2022-01-01 22:04:10 (4 lata temu) |
Cytat:
2022-01-01 21:46:08, keramczak napisał(a):
Wczoraj miałem wątpliwa przyjemność oglądać a BBC występ Troye Sivana ….
Gość występował w spódniczce z gromada rozebranych do rosołu tancerzy….
Sylwester w dwójce był słaby ale występ w BBC był jeszcze gorszy… [ Ostatnio edytowany przez: <i>keramczak</i> 01-01-2022 21:48 ]
Tak, faktycznie żenujące, tyle że bez wielkiej pompy.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #8 Ocena: 0 2022-01-01 22:13:28 (4 lata temu) |
Cytat:
2022-01-01 21:46:57, daavid napisał(a):
Trochę pogrzebałem i oto link. Reklamy musisz chyba obejrzeć, Britain's Greatest 80s Songs
https://www.channel5.com/show/britain-s-favourite-80s-songs
Ze znajomymi siedzieliśmy, piliśmy wódkę i co nie przełączyliśmy na TVPiS to disco polo waliło w łeb. Rankingu żenady przedstawić nie potrafię.
Wódkę? no co ty, żenada. Jak menele na polskim pipidówie, dobrze że nie masz dostępu do polskich tanich win.
Jest tyle światowych alkoholi dostępnych w rozsądnych cenach nawet w corner offlicence a ty pijesz wódkę jak pijaczek jakiś zamiast sączyć z kryształowej szklanki burbon z lodem i rozmawiać o wyższości rock nad podgatunkami
Mam nadzieje że chociaż wódka była w drinkach bo inaczej wpisujesz się w stereotypy za które każesz często nam się wstydzić
[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 01-01-2022 22:16 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
daavid |
Post #9 Ocena: 0 2022-01-01 22:19:08 (4 lata temu) |
Wódka w drinkach?
Zdradzę Ci w sekrecie, że z gwinta zdarzało mi się wypić pół literka
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2022-01-01 22:27:17 (4 lata temu) |
Normalnie jak bym czytał policyjna prasówkę, w mojej miejscowości pare dni temu po takim bożym narodzeniu trzech gości zarżnęło czwartego za jakieś nadgodziny na których ich ponoć oszukał, rozumiem , że przepaliliscie i było na wesoło bo nie było żadnego faszysty z wami moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|