[ Ostatnio edytowany przez: daavid 25-02-2021 15:56 ]
Str 1683 z 2057 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2021-02-25 15:55:54 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Polecam ten wywiad:
[ Ostatnio edytowany przez: daavid 25-02-2021 15:56 ] |
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2021-02-25 16:39:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
polityczny partii rządzącej ponad ustanowionym przez siebie prawem.
Zastanawiając się głębiej. Czy nie chodzi przypadkiem o to że rząd specjalnie tworzy niekonstytucyjne prawo aby w przyszłość uniknąć odpowiedzialności za rozwalenie gospodarki? W tym przypadku mogą twierdzić, że wydali szereg zaleceń i nikt nikogo nie zmuszał do ich przestrzegania. Sami tymczasem gnębią naród "narodowymi utrudnieniami". [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 25-02-2021 17:11 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2021-02-26 14:09:06 (4 lata temu) |
Żydowsko-Masońska Gazeta wyborcza rozpętała burze wokół cudownego Obajtka a niemiecko-szwajcarski Onet pochwycił informacje i ujada wściekłe. Tymczasem TVP Info informuje, że to nieprawda - Obajtek jest czysty jak łza.
Rację mają PiSowcy. Zrobić porządek z mediami, skończy się ujadanie i szkalowanie zacnych Polaków, którym chodzi tylko o dobro Polski. Jakże pięknie będzie. Na każdym kanale informacje prosto z partii. Tak samo w gazetach i portalach internetowych. |
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2021-02-26 15:47:22 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-02-25 13:36:32, daavid napisał(a): P.S. Samej książki nie czytałem. Półka z zaległościami raczej długa więc raczej to nie nastąpi. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 25-02-2021 13:38 ] Dobrze ze mas dużo książek, bo niektórych możesz niedługo nie kupić Amazon krytykowany za wycofanie książki polemizującej z ideologią transpłciowości Wycofana książka to autorstwa Ryana T. Andersona „When Harry Became Sally: Responding to the Transgender Moment" (Kiedy Harry stał się Sally: Odpowiedź na moment transpłciowości" ![]() Sorry ze w temacie Polski ale to indoktrynacja się zazębia moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2021-02-26 21:56:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
hej ludzie jak bedziecie glosowac w kolejnych wyborach?
david to wiem na platfusow a reszta? ja oczywiscie na konfederacje ✌ |
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2021-02-26 22:01:31 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Do kolejnych wyborów wiele się może wydarzyć. Platformie to już raczej nic nie pomoże, ale mam na myśli pozostałych.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
sqlserver | Post #7 Ocena: 0 2021-02-26 22:04:02 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Źle zadane pytanie, powinno być jakiego państwa wywiad najefektywniej wypromuje swojego kandydata. Cała reszta się nie liczy
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
daavid | Post #8 Ocena: 0 2021-02-26 23:55:44 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-02-26 21:56:21, cris82 napisał(a): hej ludzie jak bedziecie glosowac w kolejnych wyborach? david to wiem na platfusow a reszta? ja oczywiscie na konfederacje ✌ A skąd Ty to wiesz? Konfederacja raczej nie idzie się w górę. Dopóki nie pozbędą się wujciów wariatuńciów w rodzaju Browna to nie widzę szans na zmianę. |
daavid | Post #9 Ocena: 0 2021-02-26 23:58:14 (4 lata temu) |
Ponoć w Wiadomościach ujawnili, że Obajtek cierpi na chorobę Tourette'a. Biedaczek.
|
Kanonier30 | Post #10 Ocena: 0 2021-02-27 18:26:26 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-02-25 15:55:54, daavid napisał(a): Polecam ten wywiad: Wywiad jest interesujący, ale jedynie jako wizje współczesnego socjologa. Ot, takie do posłuchania przy popołudniowej herbatce. Pan dr Bartosiak wyciąga daleko idące wnioski po wątpliwych tezach, jakie stawia. Często bardzo szokujące są to wnioski i stąd można upatrywać sukcesu, jakie odnoszą Jego wywiady czy poglądy. Na przykład o możliwym upadku ładu republiki w Stanach Zjednoczonych ![]() Na pewno ma poważne braki w zapleczu historycznym, to znaczy popełnia błędy i miesza fakty. Pierwsza Rzeczpospolita upadła w dobie rozbiorów nie dlatego, że nie dała odpowiedniej wolności chłopom, mieszczaństwu, a z powodu upadku autorytetu i realnej władzy monarchy. Przy ogromnym bogactwie państwa, jako takiego - o czym świadczą ówczesne fortuny magnackie Radziwiłłów, Potockich, Czartoryskich, Poniatowskich, Lubomirskich czy Sapiehów... nie była w stanie wystawić siły militarnej odstraszającej sąsiadów, u których kwitł absolutyzm oświecony. Dlatego też dyskredytuje to osąd Pana Bartosiaka na współczesność. Nie można konstruować polityki Państwa bez odpowiedniej wiedzy i nauki płynącej z przeszłości. Z historii właśnie, która jest uważana przez bardzo wielu za naukę akademicką, bez znaczenia, bez wartości... . Natomiast dziękuję za wrzucenie materiału YT, bo pomimo wszystko wywiad wart wysłuchania. Pozdrawiam. PS. (edycja) Nie trzeba wyważać otwartych drzwi, jak czyni do dr Bartosiak w tym materiale. „Chcesz pokoju, szykuj się na wojnę" „Si vis pacem, para bellum". Tymczasem same Wojska Obrony Terytorialnej to zbyt mało, zbyt niewiele, zbyt skromnie, jak na możliwości Państwa Polskiego. Unowocześnienie i modernizacja armii, to jest temat na odrębny wątek... . Marynarka, lotnictwo, siły pancerne i wojska rakietowe - we wszystkich wspomnianych 'branżach' możemy skapitulować w pierwszym dniu ewentualnego konfliktu. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 27-02-2021 18:37 ] |