MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1681 z 2057 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1680 | 1681 | 1682 ... 2055 | 2056 | 2057 ] - Skocz do strony

Str 1681 z 2057

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2021-02-20 23:58:38 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2021-02-20 23:37:37, SweetLiar napisał(a):

Oglądasz czasami TVP Kultura? Jest taki kanał, osobiście polecam.

Mam takiego kumpla, cale dnie na fejsie o pisie i inne takie o tej kulturze w tvp. Gosc mieszka w Glasgow, nie oglada tvp i nie wiedział o tvp kultura.

A za sld, aws czy peło była sama kultura - progeam lisa za 100.000 za odcinek gdzie śpiewano 100 lat premierowi słońce. Mniej nachalna ale wciaz propagandówka i uwaga david - wciaz byly transmisje mszy, obchodow religijnych i programow katolickich. Umowa kosciola "lagiewnickiego" czy innego co lubiała poprzednia władzę. Przełącz sobie ma piersa ze gud morning britajn, chlop zarabia ciezka kase a krzyczy by fryzjerzy, tatuazysci czy restauratorzy bez take away zdychali z glodu bo tylko lockdown. To dopiero propaganda, 3 nie działa a tu bohater od roku przekonuje.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2021-02-21 00:06:19 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2021-02-20 23:28:04, daavid napisał(a):
Bez urazy Słodka, ale te Twoje przykłady to taka niezła manipulacja. Równie dobrze mogłabyś wkleić, że jakiś wyznawca Satana zjadł kota.

TV powinna promować np. kulturę a promuje Zenka. O czym tutaj mówić...

Czy uważasz, że trójka facetów trans czy jakiś niebinarnych żyjących w zwiazku i wychowujący dzieci to nic takiego? W temacie usa sie w ogole nie martwiles o neomarxistowską propagande - a tam już oficjalnie w oświacie asy z matematyki beda rasistami. Promowane bedzie zle rozwiazywanie zadan. Szybko idzie postęp, nie?

Chcialbys miec 3 tatusiow? Tzn ktoregos nazywałbyś osoborodzic 1, osoborodzic 2 i osoborodzic 3 bo mama tata to już nie wolno. Gdyby w szkole sie dowiedzieli, ze wszyscy sie przytulacie i całujecie to chłopaki z klasy przybijaliby ci piony i mówili jaka masz wspaniałą i normalną rodzinę?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2021-02-21 00:53:16 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Wiecie kto to Daniel Stenzel? To były dziennikarz tvn24. Co robi teraz Daniel? Jest rzecznikiem prasowym "Dulczesy" czyli prezydent Gdańska (wybacz spurek od syntetycznej wołowiny, że nie prezydentki), która podobnie jak wdowa wylansowała się na "Adamowicza zabiło tvpis". Takie to nasze wolne media.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2021-02-21 01:53:50 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2021-02-20 23:53:38, Gwontownik napisał(a):
[/LIST]
Cytat:
Cytat:

Bez urazy Słodka, ale te Twoje przykłady to taka niezła manipulacja. Równie dobrze mogłabyś wkleić, że jakiś wyznawca Satana zjadł kota.

A to by wiele wyjaśniało w Twoich wypowiedziach bo"Rada Języka Polskiego przy Prezydium Polskiej Akademii Nauk zatwierdziła na posiedzeniu plenarnym w dniu 7 V 2004 roku zasady pisowni dotyczące języka religijnego, w których między innymi zaleca pisanie słowa "szatan" małą literą." Czyżbyś chciał oddać cześć i szacunek pisząc z wielkiej litery?

Ale nie bierz tego do siebie. Ja tak raczej jako żart napisałem.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 20-02-2021 23:57 ]

Szatan napisałem z dużej (pewnie instynktownie :-] lub pomyłka freudowska) bo chodzi chyba o kogoś w sumie dość konkretnego. Chociaż nie wdaje się w dyskusję teologiczną na ten temat bo szczerze przyznaje, że brak mi kompetencji.

Myślę, że się nie czepiasz ewentualnego błędu ortograficznego, tym bardziej, że są tutaj osoby które dużo mniej przywiązują uwagę do ortografii.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2021-02-21 01:59:31 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

[*]null
Cytat:

2021-02-21 00:06:19, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

Czy uważasz, że trójka facetów trans czy jakiś niebinarnych żyjących w zwiazku i wychowujący dzieci to nic takiego? W temacie usa sie w ogole nie martwiles o neomarxistowską propagande - a tam już oficjalnie w oświacie asy z matematyki beda rasistami. Promowane bedzie zle rozwiazywanie zadan. Szybko idzie postęp, nie?

Chcialbys miec 3 tatusiow? Tzn ktoregos nazywałbyś osoborodzic 1, osoborodzic 2 i osoborodzic 3 bo mama tata to już nie wolno. Gdyby w szkole sie dowiedzieli, ze wszyscy sie przytulacie i całujecie to chłopaki z klasy przybijaliby ci piony i mówili jaka masz wspaniałą i normalną rodzinę?

Nie uważam, że dwóch facetów to norma, tym bardziej trzech. Sam bym im prawa do dziecka nie dał.
Tyle, że jak nazwiesz taką sytuację kiedy w każdej sytuacji wyciągamy jest z rękawa joker w postaci trzech facetów i dzieciaka? Przecież to nie są normalne argumenty.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2021-02-21 02:01:39 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

Cytat:

Równie dobrze mogłabyś wkleić, że jakiś wyznawca Satana zjadł kota.

Nigdy bym czegoś podobnego nie wkleiła. Z szacunku do inteligencji moich współrozmówców oraz osób, które tylko to czytają.

Zjadanie kotów przez kogokolwiek nie jest usankcjonowane prawnie natomiast ta pseudo rodzina tak.

I to jest dopiero początek. Jeszcze kilkanaście lat temu, oprócz fanów teorii spiskowych, nikomu nie przyszłoby to do głowy. Następny powiew postępu to będzie pięciu tatusiów, kot, pies i chomik.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>SweetLiar</i> 20-02-2021 23:39 ]

Oglądam. Nawet czasami lubię. Dobre stare filmy mają i czasami dane koncerty.
Czego chcesz dowieść? Że dla mnie będzie dobre TVP Kultura za parę stówek a dla mas Zenek?

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2021-02-21 02:03:42 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2021-02-20 23:58:38, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

Mam takiego kumpla, cale dnie na fejsie o pisie i inne takie o tej kulturze w tvp. Gosc mieszka w Glasgow, nie oglada tvp i nie wiedział o tvp kultura.

A za sld, aws czy peło była sama kultura - progeam lisa za 100.000 za odcinek gdzie śpiewano 100 lat premierowi słońce. Mniej nachalna ale wciaz propagandówka i uwaga david - wciaz byly transmisje mszy, obchodow religijnych i programow katolickich. Umowa kosciola "lagiewnickiego" czy innego co lubiała poprzednia władzę. Przełącz sobie ma piersa ze gud morning britajn, chlop zarabia ciezka kase a krzyczy by fryzjerzy, tatuazysci czy restauratorzy bez take away zdychali z glodu bo tylko lockdown. To dopiero propaganda, 3 nie działa a tu bohater od roku przekonuje.

Grzechy z kościołem ma i SLD i Kwach i PO. Pełna zgoda. Tyle, że parę lat minęło i zamiast są sytuacje prostować to idziemy w drugą stronę.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2021-02-21 02:16:18 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

[/LIST]
Cytat:

2021-02-20 23:34:04, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

To też kultura, choć odległa od upodobań wielu (jak twierdzą).
Ale na całe szczęście na pilocie jest wiele klawiszy potrafiących zmienić kanał na bardziej trafiający w gusta. Dlaczego odbierasz prawo do rozrywki innym? To tacy sami ludzie tylko gusta i poglądy mają inne od twoich. Jak na zwolennika 'lewej strony' to tolerancją nie jest twoim hobby?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 20-02-2021 23:36 ]

Nie jestem zwolennikiem lewej strony. Tłumaczyłem to wiele razy. Nie uważam, że ludzie są równi sobie i im się równo należy. Jeden jest mądrzejszy i bardziej pracowity, drugi głupszy i leniwy. Różnica między mną a wieloma innymi jest taka, że ja Boga do tego nie mieszam.

I teraz do sedna.
Jaki jest sens płacić za Zenka, zmanipulowane Wiadomości i inne produkcje które są beznadziejnie słabe? Tak wiem,że w TVNie są podobne produkcje, tyle że nie za pieniądze podatników. Gdyby Zenka nie byłoby w TVP to pewnie przytulny go Polsat.

Takiej rozrzutności nie widzę nigdzie indziej. Dla przykładu w Polsce odbywają się imprezy pt. dni jakiegoś miasta, czy gminy. Na takich dniach Pścina Dolnego budżet opiewa na kilkaset tysięcy złotych, występuje Zenek, Doda i Maryla za stawki parę razy większe niż normalnie bo taka okazja. "Występ" jest szmirowaty, z playbackiem na sto procent. No, ale ludzie się cieszą bo lokalna władza coś niby dla nich robi. Wiem jak to wygląda bo miałem okazję przy tym pracować i dość dobrze znam ludzi z branży. Mi się niedobrze robiło jak to widziałem. No a na biletowaną imprezę nikt nie chciał przyjąć bo po co płacić skoro rozrywka powinna być za darmo.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2021-02-21 03:14:31 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Bardzo fajna analiza david, duże propsy za nią. Można z niektórymi dyskutować ale generalnie z Twoimi opiniami się zgadzam. Nie zapominaj też w jakiego odbiorcę celuje pis z tym swoim siermiężnym przekazem - w swoich wyborców czyli ludzi z reguły 45+ co pokazują wybory.

Jedyne co jest na plus to jest to czego nie było za poprzedniej władzy - do programów publicystycznych zapraszane są wszystkie ugrupowania polityczne, wliczając nawet partię razem czy sld gdy ci nie byli w parlamencie po wyborach w 2015 roku. U Kraśki czy Pieńkowskiej albo lisa nie było np.nikogo od korwina, tylko po, pis i lewica. Duży minus? Tylko dziennikarze prorządowi albo Ziemkiewicze a szkoda. Brakuje debaty gdzie siedliby węglarczyki razem z nimi bo tymi sakiewiczami czy karnowskimi to można się zrzygać. Więc tak - kurski robi dobrze partyjnej wieruszce i taka jego misja. Jednocześnie jednak nie wierzę czaskoskim czy innym obrońcom "wolnych mediów", że jak oni przejmą władzę to uczynią je wolnymi. Znowu popłynie ta sama nuta czyli "zobaczcie, jesteśmy zieloną wyspą tak was przez kryzys przeprowadziłem" a potem "a nie ma kasy bo był kryzys światowy".

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 21-02-2021 03:15 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2021-02-21 04:09:38 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Skoro rozmawiamy o mediach to polecam ostatnią rozmowę u Jaruzelskiej

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 21-02-2021 04:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1681 z 2057 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1680 | 1681 | 1682 ... 2055 | 2056 | 2057 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,