Str 1680 z 2057 |
|
---|---|
SweetLiar | Post #1 Ocena: 0 2021-02-20 22:17:12 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
A podobno to kobiety są zmienne 🤔
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2021-02-20 22:29:30 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2021-02-20 22:10:23, daavid napisał(a): Cytat: 2021-02-20 20:08:51, SweetLiar napisał(a): Unikasz odpowiedzi na moje pytanie, ja nie pytałam co ma promować tylko co proponujesz zamiast tych kilku audycji tygodniowo? Teatr telewizji w niedziele rano zamiast programu dla dzieci? Koncert zamiast jedynej transmisji mszy świętej w niedzielę ? (wszystkie tv teraz przez pandemię trasmitują msze św, życzą sobie tego widzowie) Co zamiast programu promującego tradycyjne wartości rodzinne? Program promujący rodziców tej samej płci? Nie próbuję być złośliwa, ciekawi mnie co proponujesz w zamian bo już różnych polityków o to pytano na przestrzeni kilku ostatnich lat i jak dotąd żaden nie potrafił sensownie odpowiedzieć. Zatem odpowiadam. Najlepiej jakby media nic nie promowały. Zapewne lepiej kiedy media promują pozytywne zachowania w oparciu o Biblię niż reklamują przestępców typu Amber Gold, co miało miejsce. Coo złego widzisz w promowaniu (jak to nazywasz) wartości chrześcijańskich, czyli wartości biblijnych? Czy to jest źle? Nie chciał byś być otoczony ludźmi postępującymi zgodnie z wytycznymi z biblii? Wolisz być otoczony reklamami, promocją ludzi i instytucji, których głównym celem jest złupienie, oszukanie jak największej ilości ludzi wokół bez żadnych konsekwencji tego czynu? Bo przecież media IV władza są i potrafią kreować rzeczywistość urządzając rocznicę urodzin gościa ze śmiesznym wąsikiem (i nie jest to Charlie Chaplin) w wodzisławskich lasach? Wolał byś otrzymywać treści, które musisz dokładnie przefiltrować albo kompletnie olewać aby móc żyć godnie i bezpiecznie? Wiem, że życie to sztuka wyboru, ale nie koniecznie musi opierać się na wyborze czy i przez kogo chcesz zostać oszukany. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-02-2021 22:49 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2021-02-20 22:48:46 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2021-02-20 22:29:30, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2021-02-20 22:10:23, daavid napisał(a): Cytat: 2021-02-20 20:08:51, SweetLiar napisał(a): Unikasz odpowiedzi na moje pytanie, ja nie pytałam co ma promować tylko co proponujesz zamiast tych kilku audycji tygodniowo? Teatr telewizji w niedziele rano zamiast programu dla dzieci? Koncert zamiast jedynej transmisji mszy świętej w niedzielę ? (wszystkie tv teraz przez pandemię trasmitują msze św, życzą sobie tego widzowie) Co zamiast programu promującego tradycyjne wartości rodzinne? Program promujący rodziców tej samej płci? Nie próbuję być złośliwa, ciekawi mnie co proponujesz w zamian bo już różnych polityków o to pytano na przestrzeni kilku ostatnich lat i jak dotąd żaden nie potrafił sensownie odpowiedzieć. Zatem odpowiadam. Najlepiej jakby media nic nie promowały. Zapewne lepiej kiedy media promują pozytywne zachowania w oparciu o Biblię niż reklamują przestępców typu Amber Gold, co miało miejsce. Coo złego widzisz w promowaniu (jak to nazywasz) wartości chrześcijańskich, czyli wartości biblijnych? Czy to jest źle? Nie chciał byś być otoczony ludźmi postępującymi zgodnie z wytycznymi z biblii? Wolisz być otoczony reklamami, promocją ludzi i instytucji, których głównym celem jest złupienie, oszukanie jak największej ilości ludzi wokół bez żadnych konsekwencji tego czynu? Bo przecież media IV władza są i potrafią kreować rzeczywistość urządzając rocznicę urodzin gościa ze śmiesznym wąsikiem (i nie jest to Charlie Chaplin) w wodzisławskich lasach? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 20-02-2021 22:42 ] Jakby tak się prześcigać w liczbie przekrętów to dzisiejsza rządząca patologia dawno przegoniła starą. Od promowania wartości chreścijańskich jest kościół a nie telewizja na której łapę trzyma jedna partia. A skoro już mowa o wartościach. Masz jakieś dane o tym, że ludzie którzy rzekomo wyznają jakieś wartości są im w jakikolwiek wierni i np. nie dokonują aborcji? |
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2021-02-20 22:55:57 (4 lata temu) |
Dawid, odpowiadam
Nie jestem zwolennikiem obecnej władzy co zapewne już wiesz, i nie będę jej przyrównywał w żaden sposób do każdej innej. To co prezentuje biblia to wytyczne. Na ich podstawie zbudowane jest prawo w wielu krajach. Czy wśród wyznawców są tacy którzy dokonują czynów niegodziwych? Na 100 proc są ale to jest problem ich sumienia i obowiązującego prawa. Tak, kościół nie telewizja. Kościół powinien promować prawo, a tv bezprawie. O to ci chodziło? Bo taki był mój wywód we wcześniejszej wypowiedzi. Dla podkręcenia mojej wypowiedzi dodam tylko, że do kościoła jak i jakiekolwiek tv mi bardzo daleko i pod górkę i nikt z mojej rodziny nie czerpie zdnyvh profitów od kościelnych dostojników Mówię wprost z mojego przekonania, tak od serca. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-02-2021 23:47 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
SweetLiar | Post #5 Ocena: 0 2021-02-20 23:16:39 (4 lata temu) |
Na telewizji publicznej zawsze ktoś trzyma łapę, a ta tym się różni od komercyjnej, że jakieś wartości powinna promować.
Jakie to są wartości to zależy już od tego kto akurat rządzi i trzyma na niej łapę. W obecnej sytuacji politycznej nie trudno zgadnąć, że TVP nie będzie raczej promować modelu rodziny gdzie dziecko oficjalnie ma nie nawet dwóch, a trzech ojców. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 20-02-2021 23:19 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
|
|
daavid | Post #6 Ocena: 0 2021-02-20 23:28:04 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Bez urazy Słodka, ale te Twoje przykłady to taka niezła manipulacja. Równie dobrze mogłabyś wkleić, że jakiś wyznawca Satana zjadł kota.
TV powinna promować np. kulturę a promuje Zenka. O czym tutaj mówić... |
Gwontownik | Post #7 Ocena: 0 2021-02-20 23:34:04 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-02-20 23:28:04, daavid napisał(a): Bez urazy Słodka, ale te Twoje przykłady to taka niezła manipulacja. Równie dobrze mogłabyś wkleić, że jakiś wyznawca Satana zjadł kota. TV powinna promować np. kulturę a promuje Zenka. O czym tutaj mówić... To też kultura, choć odległa od upodobań wielu (jak twierdzą). Ale na całe szczęście na pilocie jest wiele klawiszy potrafiących zmienić kanał na bardziej trafiający w gusta. Dlaczego odbierasz prawo do rozrywki innym? To tacy sami ludzie tylko gusta i poglądy mają inne od twoich. Jak na zwolennika 'lewej strony' to tolerancją nie jest twoim hobby? [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-02-2021 23:36 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2021-02-20 23:37:37 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-02-20 23:28:04, daavid napisał(a): Równie dobrze mogłabyś wkleić, że jakiś wyznawca Satana zjadł kota. Nigdy bym czegoś podobnego nie wkleiła. Z szacunku do inteligencji moich współrozmówców oraz osób, które tylko to czytają. Zjadanie kotów przez kogokolwiek nie jest usankcjonowane prawnie natomiast ta pseudo rodzina tak. I to jest dopiero początek. Jeszcze kilkanaście lat temu, oprócz fanów teorii spiskowych, nikomu nie przyszłoby to do głowy. Następny powiew postępu to będzie pięciu tatusiów, kot, pies i chomik. Oglądasz czasami TVP Kultura? Jest taki kanał, osobiście polecam. [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 20-02-2021 23:39 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2021-02-20 23:51:53 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Mam pytanie - david, ty oglądasz tvp że tak sie martwisz o jej poziom? I dlaczego nie ogladasz bbc na który placisz tv licence? Przeciez bbc to sama obiektywna prawda.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Gwontownik | Post #10 Ocena: 0 2021-02-20 23:53:38 (4 lata temu) |
[/LIST]
Cytat: Cytat: 2021-02-20 23:28:04, daavid napisał(a): Bez urazy Słodka, ale te Twoje przykłady to taka niezła manipulacja. Równie dobrze mogłabyś wkleić, że jakiś wyznawca Satana zjadł kota. TV powinna promować np. kulturę a promuje Zenka. O czym tutaj mówić... A to by wiele wyjaśniało w Twoich wypowiedziach bo"Rada Języka Polskiego przy Prezydium Polskiej Akademii Nauk zatwierdziła na posiedzeniu plenarnym w dniu 7 V 2004 roku zasady pisowni dotyczące języka religijnego, w których między innymi zaleca pisanie słowa "szatan" małą literą." Czyżbyś chciał oddać cześć i szacunek pisząc z wielkiej litery? Ale nie bierz tego do siebie. Ja tak raczej jako żart napisałem. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-02-2021 23:57 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|