Pomysły Schulza - 2017 - tygodnik Do Rzeczy

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 26-11-2020 17:07 ]
Str 1640 z 2049 |
|
---|---|
Kanonier30 | Post #1 Ocena: 0 2020-11-26 17:05:44 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
PS.
Pomysły Schulza - 2017 - tygodnik Do Rzeczy ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 26-11-2020 17:07 ] |
Kanonier30 | Post #2 Ocena: 0 2020-11-26 17:22:42 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Wiem, że należy unikać wpisywania postów po własnymi wpisami. Jednka, abyśmy nie zabrnęli za daleko w wypowiedzi Schulza, to znalazłem tłumaczony tekst opracowania:
"Stany Zjednoczone Europy Winstona Churchilla" sy-ab&ved=0ahUKEwj90YfN3aDtAhWSERQKHZZ0BFgQ4dUDCAw&uact=5" target="_blank">tekst polski Sam pomysł postępującej integracji europejskiej do federalizmu nie jest nowy. Nie jest też ideą Schulza czy obecnych polityków niemieckich. Może - to mój domysł - ponieważ na naszych oczach rozgrywana jest w Unii batalii o budżet i tzw praworządność, to są siły zainteresowane podburzeniem polskiej opinii publicznej, przeciwko Niemcom, przeciwko Unii Europejskiej. Mam tutaj zdanie, że prezydencja niemiecka próbuje naginać traktaty i siłą naginać Polskę i Węgry, ale to inna rzecz. Nie lubię manipulacji, jako takiej. Traktowania opinii publicznej, jak stada baranów, które pójdzie za przewodnikiem nawet do rzeźni. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 26-11-2020 17:29 ] |
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2020-11-26 17:28:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Niestety większość tego stada zdaje się nawet nie zauważać, że jest tak traktowana.
Link się nie otwiera. Nie odrzucałabym z góry samego pomysłu postępującej integracji jako takiego. Istotą rzeczy jest natomiast to, że pod tą ładną nazwą kryje się podporzadkowanie jednych drugim. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Kanonier30 | Post #4 Ocena: 0 2020-11-26 17:32:59 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak, mam kłopot z wstawieniem, dziwna rzecz. Po kliknięciu w adres na niebiesko - to wyświetli się wynik wyszukiwania, to jest polskie tłumaczenie Churchilla.
Mam nadzieję, że zadziała. U mnie się otwiera, ale korzystam z Safari na Maku, więc nie mam pewności czy np Windows10 też to uchwyci. |
Jurny_Jurek | Post #5 Ocena: 0 2020-11-26 18:43:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Zaraz, zaraz, negujesz pozycję Schulza jaką miał w UE i porównujesz go do Zandberga? Nie przesadzajmy.
Dodam, że Schulz nie wymyślił sobie tego a tylko na głos powiedział to, o czym myśli brukselska, neomarksistowska elita. Flaga jest, hymn jest, jeszcze wspólna armia o czym mówi się głośno. Wszystko pod przewodnictwem Berlina. UE nie ma już nic wspólnego z tym, czym pierwotnie planowano. Z gospodarki rynkowej opartej na wolnym handlu została ideologoczną instytucją rozdawania dotacji ze składek które pobiera. Tak, Polska była przez lata beneficjentem tych datków, nie dość że z każdego euro polowa trafiała z powrotem do Niemiec to nie zapominajmy wygaszenia i wyprzedania polskiego przemysłu i wpuszczenia zachodnich koncernów na super zasadach, które podatków nie płaca w PL tylko w Niemczech. Teraz można policzyć ile mld przez te lata Niemcy zarobili, także na wykończeniu konkurencji np.stoczni czy dyskutowanej tu kiedyś Diory. Ją np. załatwił Kochanowski kiedy zasiadał w europejskim banku rozwoju i czegoś tam. Otóż Diora dostała kredyt na olbrzymi kontrakt zagraniczny a nagle bank kredyt wstrzymał. Pare tysiecy ludzi straciło prace a dzisiaj stoi tam Kaufland, odprowadzajacy zyski do Niemiec. Prawda, że proste? Gdy chciano ratować stocznie publicznymi pieniedzmi to łamano traktaty unijne, niemcy ratowali swoje z publicznej kasy i nikt nie krzyczał - a nawet jeśli to kto się tam przejął? [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 26-11-2020 18:44 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
|
|
Jurny_Jurek | Post #6 Ocena: 0 2020-11-27 12:55:12 (5 lat temu) |
To dokładnie pokazuje czym jest unia i wyjaśnia czemu niemal z wojennych rocznic czy opisów zniknęli niemcy, których zastapili naziści a ostatnio nawet mężczyźni.
I to nie jest randomowy nieuk z Hiszpanii, to socjalistka i przedstawicielka hiszpańskiego rządu: ![]() Takie lamusy tworza ue, czemu nie narobi kupy macronowi, że mimo obietnic stara k...francja nie ruszyła z pomoca tylko po podbiciu przez hitlera rzad z Vichy na ochotnika i nie proszony przez adolfa robił łapanki i wywoził żydów do obozów nazistów z kosmosu, których wredni Polacy-antysemici nie powstrzymali? A z innych njusów - liberał Czaskoski Rafau zagroził, że jeśli policja bedzie robiła to od czego jest to on utnie fundusze na policje. Odpicowany laluś kopiuje wzorce z zachodu (mądry prezydent PL, co?) więc sprawdźmy jak defunding police sie spełniło po postulatach terrorystów z blm na przykładzie Minneapolis: ![]() Prawda, że Rafau jest zabawny i takimi głupimi postulatami nie robi nic innego jak tylko zbija kapitał polityczny i zyskuje wyborców? Liberał wzorujacy sie na neomarxistowskim ruchu blm? Jak już pisowi leci i jest czas na mądrość opozycji to wystawiają takie ćwoka na pokaz i psuje sondaże.. ,,Każdy, kto łamie prawo i zagraża funkcjonariuszom i podnosi rękę na policjantów, ten podnosi rękę na państwo polskie. Każdy, kto obraża funkcjonariuszy, obraża majestat RP i musi liczyć się z konsekwencjami, również z użyciem broni, gdy zajdzie taka potrzeba – mówił Jarosław Kacz...sorry "profesor" Donald Tusk w 2014. I kuźwa miał rację o czym jego kiepskiej jakości marionetka od klepania frazesów nie rozumie. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 27-11-2020 13:34 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
admiralbibol | Post #7 Ocena: 0 2020-11-27 14:03:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Takie mozgi MSZ powinien zapraszac do siebie i przeczolgac albo jeszcze lepiej jakas szkola podstawowa w jakiejs malej miejscowosci powinna wystosowac list otwarty i zaprosic na lekcje historii dla klasy 6. szkoly podstawowej. Ewentualnie wyslac zestaw ksiazek historycznych, kazda z opcji w swietle kamer.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2020-11-27 14:23:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
odnosnie tej martinez
to kazdy kto popiera w PO przyklada reke do takiej narracji |
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2020-11-27 15:26:33 (5 lat temu) |
To jest perełka, już widzę muzułmanów klękających przed zielonymi i deklarującymi - ,,Oczywiście, wszystkim parom także binarnym, 2368 genderów a nawet Margot z Polski. To zgodne z nauką Koranu".
![]() I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
daavid | Post #10 Ocena: 0 2020-11-28 13:49:20 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jurek, liczyłem że napiszesz co myślisz o pomysłach PiSu na ratowanie polskich firm poprzez podnoszenie podatków.
|