Cytat:
2020-11-20 00:05:38, SweetLiar napisał(a):
A tymczasem.... jeszcze niedawno teoria spiskowa, dziś już oficjalnie: ”Do 2025 roku powstaną Stany Zjednoczone Europy. Kto się nie podporządkuje, opuści Unię Europejską”.
Martin Schulz ogłosił potrzebę powołania do 2025 roku Stanów Zjednoczonych Europy. Państwa, które nie podporządkują się pomysłowi niemieckiego polityka, powinny jego zdaniem zostać wyrzucone z Unii Europejskiej.
Lider SPD nawołuje do opracowania nowej konstytucji dla Europy. Traktat miałby powstać do roku 2025. Schulz zapowiedział, że to jest jego podstawowy warunek dla przełamania kryzysu politycznego w Niemczech i zawarcia koalicji.
Zdaniem niemieckiego polityka Unii Europejskiej powinny zostać przekazane uprawnienia krajów członkowskich w zakresie polityki bezpieczeństwa, klimatu, migracji czy opodatkowania.
– Każde państwo, które nie ratyfikuje traktatu, automatycznie opuści Unię Europejską – zapowiedział Schulz.
Pan Schulz ma być ideologiem nowego ładu w Europie? Może, gdy zaliczy maturę? (...) Sweet czy możesz podać odnośnik/link do tej informacji?
Zakładam, że w ramach politycznych rozgrywek wewnątrz Niemiec, to Pan Schulz i SPD (tracąca nieustannie poparcie) wymyśla propozycje ad hoc. Nie przywiązywałbym wagi do zdania tego człowieka. Podobnie, jak w Polsce mamy Zandberga Adriana, to w Niemczech - Schulza Martina
'Głupich nie sieją, sami się rodzą'...
PS. Ok, znalazłem tę informację datowaną
na 2017 rok...

Raczej więc to są nocne marzenia Schulza, aby nie powiedzieć - mokre sny.
JESZCZE MUSZĘ DODAć: sprawdziłem obecne władze SPD i nie znalazłem tam danych Martina Schulza. Wszystkie wpisy pochodzą sprzed dwóch, trzech lat. Jeżeli ktoś orientuje się lepiej w niemieckiej polityce, to może poda bliższe dane...
Inaczej sami siebie wprowadzamy w błąd. Nie najlepiej to świadczy o dyskusjach, które toczymy, bo są oderwane od współczesności.
Poddaję pod rozwagę.
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 26-11-2020 16:57 ]