MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1633 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1632 | 1633 | 1634 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1633 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2020-11-02 13:58:17 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2020-11-02 13:48:25, daavid napisał(a):
Tymczasem idiota będący ministrem edukacji zapowiada zmiany w kanonie lektur. Ma być więcej dzieł JPII. Ręce opadają. Dzieci mają to czytać jako dzieła literackie?

:-U

Jak ktoś się lubuje w takiej tematyce, to przecież książki są dostępne, ale żeby przymus lektury szkolnej taki repertuar obejmował, to przesada.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2020-11-02 15:10:03 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2020-11-02 13:58:17, ZlotaPerla1 napisał(a):
Cytat:

2020-11-02 13:48:25, daavid napisał(a):
Tymczasem idiota będący ministrem edukacji zapowiada zmiany w kanonie lektur. Ma być więcej dzieł JPII. Ręce opadają. Dzieci mają to czytać jako dzieła literackie?

:-U

Jak ktoś się lubuje w takiej tematyce, to przecież książki są dostępne, ale żeby przymus lektury szkolnej taki repertuar obejmował, to przesada.

Póki co to nawet ludzie głęboko wierzący wolą słuchać o kremówkach a nie czytać encykliki.
Ale to tak na marginesie.
Rozumiem, że kanon lektur może się zmieniać, czasami warto coś dorzucić np. z literatury współczesnej, czy poprzesuwać lektury. Sam pamiętam, że w podstawówce ciężko mi się czytało Mickiewicza, czy Słowackiego. Chyba nie rozumiałem wtedy tych lektur. Natomiast wprowadzanie tam jakiś lektur religijnych pokazuje jak chore rzeczy dzieją się wokół edukacji.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2020-11-02 15:22:48 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Przez chwilę myślałem, że chodzi o Romana Giertycha ale widocznie jego kolejne wcielenie jest na stołku.

Dramat, niech Durczok napisze jakąś lekturę.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2020-11-02 15:27:18 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2020-11-02 15:22:48, Jurny_Jurek napisał(a):
Przez chwilę myślałem, że chodzi o Romana Giertycha ale widocznie jego kolejne wcielenie jest na stołku.

Dramat, niech Durczok napisze jakąś lekturę.

Giertych zdaje się, że chciał tylko Gombrowicza usunąć

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #5 Ocena: 0

2020-11-03 06:04:21 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Obrazek
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOnline

Wilki2

Post #6 Ocena: 0

2020-11-04 23:03:46 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Psy Dają Głos po apelu:

celebryci do policjantów

"Bardzo fajny filmik. Bardzo. Taki zaangażowany i nadęty. Kocham patos. Często sam go uprawiam.
Mogę też na niego odpowiedzieć.
Zawsze będę walczył o życie i zdrowie moich bliskich.
ZAWSZE!!!
Podobnie jak będę zawsze Trzymał Linię abyście się ludzie nawzajem nie pozabijali walcząc o wasze jedynie słuszne przekonania.
Szanowny Aktorze czy inny Celebryto. Patrzysz w kamerę z przejęciem godnym aktora telenowel brazylijskich i nakazujesz mi myśleć.
Myślę więc!
I zastanawiam się co się stanie jak już pobazgrane i spalone zostaną wszystkie kościoły. Jak ogoleni na łyso zostaną wszyscy księża. Jak już wejdziecie do tej willi na Żoliborzu i powiesicie na latarni demokratycznie wybranego Premiera. Jak zlinczujecie wszystkich wam przeciwnych.
Co wówczas?
Czy prawo się zmieni?
Czy napiszecie je na kartonie siedząc na krawężniku?
Kto sprawi, że nabierze ono mocy prawnej?
Kto wam zagwarantuje i przypilnuje, żeby było respektowane?
Macie gwarancję, że po nowym rozdaniu w wyborach Wasze widzenie świata wygra?
A jeśli nie to obrazicie się na demokrację?
W szkole aktorskiej były zajęcia z dykcji ale zabrakło podstawowych informacji z zakresu wiedzy o społeczeństwie.
Cedzicie apele w kierunku policjantów, żołnierzy, strażników. Nas jest nie więcej niż 500 000 osób.
Władzę w Polsce zdobywa się dzięki MILIONOM głosów wolnych ludzi. To do nich cedźcie te swoje morały.
JA PILNUJĘ ŻEBYŚCIE SIĘ NIE POZABIJALI. ROZUMIESZ CELEBRYTO?
A jeśli nadal tego nie ogarniasz po co jest Policja to powiedz tylko krótkie słowo do nas, do Policjantów. Każcie nam "WYP...LAĆ". Jeśli taka będzie Wasza wola to 11 listopada damy wam szansę porozmawiania na ulicy z ludźmi, którzy mają zupełnie inne poglądy na świat niż wy. Nie będziemy wam przeszkadzać. Nie będziemy się wtrącać. Nie będziemy NIKOMU ograniczali możliwości wyrażania swoich poglądów.
I chcę podkreślić stanowczo: ja nie oceniam kto z was ma rację. Powiem więcej być może jestem w stanie WAM ją przyznać. I wielu moich znajomych też.
A L E !!!
JESTEŚMY POLICJĄ!!!
MAMY PILNOWAĆ ABYŚCIE SIĘ NIE POZABIJALI I NIE NISZCZYLI MIAST!!!
Odkładanie tarcz dobrze wygląda w serialach telewizyjnych. Nie kuście losu. Nie próbujcie doprowadzić do sytuacji gdy zostaniecie SAMI na ulicy. Bo wtedy to was już tylko Dr Lubicz i Dr House może uratować.

Życie mówi głośne SPRAWDZAM wobec wszystkich tych, którzy nawołują, że policja ma "zrzucić mundury i stanąć po stronie narodu".
Spełnił się warszawski sen niektórych środowisk. Udało się podejść do płota willi premiera i wywiesić wulgarne hasło. Na miejscu była Policja.
Od razu podkreślam: NIE WIEM dlaczego nie powstrzymali tych ludzi. Czy to była forma poparcia czy po prostu nie dali rady. Nie wiem.
Jednak TO JEST NIEISTOTNE w kontekście tego co chcę przekazać.
Policjanci zostali zawieszeni i sprawa jest badana.
I tu też podkreślam, ŻE NIE WIEM CZY SŁUSZNIE ZOSTALI ZAWIESZENI CZY NIE bo nie znam całości sprawy.
Ale to też jest nieistotne.
Ważny jest finał.
Zawieszeni Policjanci otrzymują teraz tylko połowę wynagrodzenia. O jakicholwiek nagrodach mogą zapomnieć.
I teraz pytanie do Was. Do tych wszystkich, którzy chcą abyśmy "nie chronili obecnej władzy": POMOŻECIE TYM POLICJANTOM?
Wpłacicie pieniądze na zrzutkę, którą ktoś założył?
Uważam, że paradoksalnie żaden policjant nie powinien wpłacać grosza. Ta zrzutka powinna pokazać na jaką solidarność możemy liczyć od społeczeństwa, które nawołuje nas do odstąpienia od pełnienia naszych obowiązków.
Być może po prostu się okaże, że za Waszym hasłem "zrzuć mundur przeproś matkę" kryje się tylko czcza paplanina niedojrzałych anarchistów? Policjancie radź sobie sam? "

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #7 Ocena: 0

2020-11-05 06:44:59 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Ratusz strefa wolna

nie ma na to zgody.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla1

Post #8 Ocena: 0

2020-11-11 14:11:39 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

A co tu taka cisza, JJ się przebranżowił :-]

A w Polsce jest znowu pięknie, no bajka :-/
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2020-11-11 15:00:35 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

A co znowu się dzieje?

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 11-11-2020 15:01 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2020-11-11 15:37:48 (5 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2020-11-11 14:11:39, ZlotaPerla1 napisał(a):
A co tu taka cisza, JJ się przebranżowił :-]

A w Polsce jest znowu pięknie, no bajka :-/

Dwa lata temu o tej porze było pięknie. Byłam w Krakowie z siostra i dwoma kumplami, była piękna pogoda, piękne miasto, piękne umysły (nasze:-) No po prostu bajka . Taka dla potłuczonych inaczej :-8
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Strona 1633 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1632 | 1633 | 1634 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,