MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1580 z 2047 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1579 | 1580 | 1581 ... 2045 | 2046 | 2047 ] - Skocz do strony

Str 1580 z 2047

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2020-05-11 11:21:20 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

No i jest kupoburza od rana. W ramach jakiegoś challenge Korwin-Mikke nagrał jakiś rapowy kawałek, gdzie po swojemu nawija cos o zabijaniu socjalistów.

No i lewica zawyła z bólu - mowa nienawiści, fashizm, donosy do komisji blah blah blah. Fajnie bo jak jest przedstawienie by zabić Kaczyńskiego to nie wolno ingerować w wolność ekspresji artystycznej a jak ,,zabić socjalistów" - a to już fashism.

Na szczęście mój kandydat na prezydenta Robert ma jasne poglądy na ten temat i staje po stronie JKM:

,,W sztuce „Klątwa” przedstawiono m.in. zbiórkę pieniędzy na zabójstwo Jarosława Kaczyńskiego. W sprawie spektaklu wszczęto śledztwo. Podczas sztuki miało dojść m.in. do "publicznego nawoływania do popełniania zabójstwa".

Robert Biedroń w wywiadzie dla WP:

Czy w sztuce powinny być granice? Na to pytanie Biedroń odpowiedział przecząco. (..)
Jeśli chodzi o kulturę, apeluję, żebyśmy zostawili wolność ekspresji. Łatwo to zniszczyć, łatwo podporządkować sobie, oczywiście, kulturę – mówił prezydent Słupska.

Podał przykład Korei Północnej, w której kultura jest „reglamentowana kontrolowana” i dlatego „nie wykształci się tam nic dobrego”. – Wolność ekspresji, wolność wyrażania swoich myśli artystycznych będzie dostawała skrzydeł, kiedy będzie wolna – podsumował."

Precz z faszystowską cenzurą lewicy.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 11-05-2020 11:45 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2020-05-11 12:03:28 (5 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2020-05-11 12:21:47 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Zgoda, nie obejmuje bo lewica ma własną. Faszystowską.
Zabić Kaczyńskiego - dobry lewak, to tylko sztuka, precz z cenzurą fashistoską
Zabić lewaka - urrr durrr ocenzurować, ukarać, cenzura fashistoska jest dobra!

To jest hipokryzja lewicy. Jak ten naczelny tej antyklerykalnej gazetki - pisał pisał robiąc za autorytet antyklerykałów a teraz pod celą schyla się po mydło. A taki fajny był, nowoczesny, na miarę lewicy.

P.S. Nie zapomnij, że głosuję na Biedronia.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2020-05-11 13:45:04 (5 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #5 Ocena: 0

2020-05-11 15:28:05 (5 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Wzrost zachorowań na Śląsku.
Najpierw hejtowali lekarzy i straszyli teraz kolej na:

Obrazek

Tak pisowcy zachwalali GW że wykupiłem prenumeratę.
I od razu news.

Pięć dni temu. Radio RMF FM.

– Ile kosztował druk kart? – dziennikarz pyta wicepremiera Jacka Sasina.

– Wiem, natomiast nie mogę tego po prostu powiedzieć – odpowiada minister. Powie „w momencie, gdy dojdzie do zawarcia stosownych umów”, a dzisiaj jeszcze te negocjacje trwają.

Wczoraj. Radio Plus.
– Jakie koszty poniosło państwo polskie w związku z wyborami, których nie było? Pytam zwłaszcza o druk kart – dziennikarz do Jacka Sasina.

– Ja w tym procesie akurat nie uczestniczyłem. Decyzję podjął premier Morawiecki, kierując się głęboką odpowiedzialnością za państwo.

– Ale ile to kosztowało? – dopytuje dziennikarz.

– Nie mam takiej wiedzy, trzeba zapytać PWPW – odpowiada Sasin, który od kilku tygodni jest numerem jeden kopertowego głosowania wymyślonego przez PiS.

A w kontekstcie ostatnich informacji o stratach KGHM i Obajtek Orlen to siostry Karnowski będą miały cienko z finansowaniem ,już o Sakiewiczu nie wspomnę.

Obrazek

A dopiero robił Watykan zakupy w Londynie na 200mln euro.
Ale to akurat nieruchomości chyba były to się nie liczy.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 11-05-2020 15:40 ]

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #6 Ocena: 0

2020-05-11 15:46:21 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Kazdy watykanczyk dostanie 700 i bedzie je sobie nakladal, po 10 sztuk naraz.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2020-05-11 16:14:26 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

null
Cytat:

2020-05-04 16:54:17, Wielim napisał(a):
Tymczasem koleś ze środowisk LBGT kolejny już raz "bohatersko" pali flagę Polski schowany głęboko w lesie i udostępnia to na Facebooku grupy lbgt . Płacz i lament niektórych tęczowych bo jak to przecież on nie jest z nami związany ... No tak administracja grupy nie ma nic wspólnego z opublikowaniem postu a tysiące polubien to pewnie z fake kont tego oszołoma . Zgłaszając post do FB dostaje się odpowiedź że ... POST NIE NARUSZA STANDARDÓW I REGULAMINU ,tymczasem za zdjęcie spalonej tęczowej szmaty na stałe usuwają z FB , ja za napisanie do kobiety komentarza "chyba jest pani lesbijką" dostałem ...30 dni bana . No nic , chociaż wysłałem zawiadomienie e-mailem do warszawskiej prokuratury

Właśnie dostałem na email w formie pdf pismo od Prokuratury w Warszawie wydział Praga Południe . Powiadomili mnie że zostało wszczęte śledztwo w sprawie publicznego spalenia flagi państwowej i udostępnienie tego czyny publicznie na platformie Facebook

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2020-05-11 18:42:26 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2020-05-11 13:45:04, Konto usunięte napisał(a):

Korwin pochwalał już pedofilię, głosił, że globalne ocieplenie to fikcja i że Hitler nie widział o Holokauście, więc nawoływanie do mordowania socjalistów czy deklarację głosowania na Biedronia od kuca nie robią na nikim wrażenia.

Nie jestem zwolennikiem kucyzmu ani nacjonalizmu a wiec nie głosuję na Konfę - chybiłeś lata świetlne.

A rzekomo mądry socjalista przypomina, że nie masz racji i jak zawsze twoje bla bla nie robi wrażenia:

Obrazek

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2020-05-11 18:49:24 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2020-05-11 15:28:05, nEUROn napisał(a):

Obrazek

A dopiero robił Watykan zakupy w Londynie na 200mln euro.
Ale to akurat nieruchomości chyba były to się nie liczy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nEUROn</i> 11-05-2020 15:40 ]

Znowu onucowska propaganda z wiocha.pl, wymyślona przez jakiegoś antyklerykała. Za gov.pl:

,,Pomoc polskiego rządu i PKN „Orlen” S.A. trafi za pośrednictwem Sekretariatu Stanu Stolicy Apostolskiej do najbardziej narażonych z racji wykonywanej codziennej służby jednostek Żandarmerii Watykańskiej, które w przeszłości współpracowały z Polską przy organizacji Światowych Dni Młodzieży, a także do Gwardii Szwajcarskiej będącej na co dzień osobistą ochroną Papieża Franciszka. Przede wszystkim trafi ona jednak do potrzebujących we Włoszech, którzy pozostają pod opieką Jałmużnika Jego Świątobliwości, w tym m.in. ubogich, bezdomnych, migrantów czy pacjentów domów opieki. Część środków przeznaczona będzie również jako wsparcie dla podopiecznych polskiego kościoła pw. św. Stanisława Biskupa i Męczennika w Rzymie."

Jak widać maski nie są dla 1000 księży a dla bezdomnych, migrantów, pacjentów domów opieki które prowadzi kościół we Włoszech.

Te grafiki są naprawdę dla mało wymagających.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #10 Ocena: 0

2020-05-11 20:52:30 (5 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

DPS nadal w potrzebie.
Dom Pomocy Społecznej w Szczawnie w dobie koronawirusa. Pracownicy oraz mieszkańcy zachowują środki bezpieczeństwa, ale brakuje sprzętu.
Problem w tym, że brakuje sprzętu ochronnego. - Jeśli chodzi o niektóre rzeczy, to jedziemy na oparach - mówi dyrektor DPS w Szczawnie, Aneta Bencar.

Mógł wysłać tam gdzie brakuje , a nie prezenty robić bogatym.
To taka onucowa propaganda.

Oj będzie coraz bardziej bolało usprawiedliwianie bezeceństw pisu.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 11-05-2020 21:25 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1580 z 2047 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1579 | 1580 | 1581 ... 2045 | 2046 | 2047 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,