2020-01-21 20:51:14, karjo1 napisał(a): A mozesz sprostowac, co napisalam niewlasciwie?
Usunieta ciezarna miala akt wlasnosci lokalu i brak zobowiazan finansowych?
Kobieta przejmujaca lokal miala/nie miala prawa/aktu wlasnosci do nabytego lokalu?
Nie napisałaś nic niewłaściwego poza tym, że nie chce Ci się zadać sobie trudu obejrzenia 30 minutowego materiału. Gdybys była np niesłysząca to chętnie przeszłabym z pomocą, ale raczej na pewno nie jesteś
Odnioslam sie do Twojego opisu i zapytalam o wyjasnienia.
Mam inne zajecia, niz 30 min stracone na film.
Natomiast opis o biednej ciezarnej z rodzina wyrzuconej z WLASNEGO mieszkania wyglada na zwykla manipulacje prawda, polprawdami i calym falszem.
Bo tak jest jak prokuratorzy, sędziowie, policjanci, znani prawnicy, politycy i biznesmeni pod ,,ochroną" tworzą tzw. układ. Czasem to lokalna, gminna pipidówa, czasem wyłudzanie kamienic wartych 5 baniek za 50 tysi. Wszystko dziala w układzie i takie historie to żadna nowość.
Amber Gold to przepychali samolot sami wlasciciele 36 kont bankowych i kilku nieruchomości, o których ,,zapomniał" w oświadczeniu majątkowym, tego chronił układ tzw. gdański. Jak to Neumann mówił ,,dpóki bedziesz z nami bedziemy cie bronić jak niepodległości". I bronią, jedni drugich, uklad którego podobno nie ma. A ten nie do odratowania to nawet ma plac swojego imienia, wystarczył jeden fejk njus że jakiś psychol naogladal sie tvp info... a stasiu zamiast tego mordercy chce wieszać Dude, Kaczynskiego i innych Macierewiczów bo to oni be. Faszyzm znowu podnosi swoją głowę...
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
2020-01-21 21:05:30, karjo1 napisał(a): Odnioslam sie do Twojego opisu i zapytalam o wyjasnienia.
Mam inne zajecia, niz 30 min stracone na film.
Natomiast opis o biednej ciezarnej z rodzina wyrzuconej z WLASNEGO mieszkania wyglada na zwykla manipulacje prawda, polprawdami i calym falszem.
W takim razie zrozumiesz, że ja z kolei mam ważniejsze zajęcia niż wyręczanie innych w lenistwie.
Wszystkie odpowiedzi są w materiale filmowym
Dzisiejszy odcinek Kasty w skrócie:
Również Olsztyn. Pan Wiktor, który z przyczyn losowych popadł w długi. Chciał wiec sprzedać majątek wart 2 mln złotych na pokrycie długów, uniemożliwił mu to jednak komornik, który sprzedał majątek pana Wiktora za ok 150 tys zł. Komornik za bezprawne działanie został skazany, następnie sąd drugiej instancji wyrok złagodził. Komornik przepisał swój majątek na rodzine, odszkodowania nigdy nie wypłacił, a pani sędzia po wszczęciu wobec niej postępowania dyscyplinarnego przeszła w stan spoczynku unikając odpowiedzialności. Pan Wiktor został bez środków do życia, z rozbitą rodziną i utraconym zdrowiem.
Drugi przypadek omawiany w programie jest podobny, ten sam schemat działania, tylko finał tragiczniejszy
2020-01-21 22:47:47, Konto usunięte napisał(a): Właśnie koleżanka Karjo odkryła jak to jest kopać się z koniem, wiesz, że rozmówca jest ciężkim przypadkiem ale każda próba merytorycznej dyskusji sprowadza się do "nie mam czasu" albo "badania dowodzą".
Cytat:
2020-01-21 21:05:30, karjo1 napisał(a): Mam inne zajecia, niz 30 min stracone na film.
Tutaj muszę się zgodzić. Nie będę kopać się z koniem ani recenzować jak smakuje owies, który właśnie mu postawiłam przed nosem.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
Dobra dobra, odpowiedz lepiej z jakich paragrafów sądy miałyby karać karą śmierci polityków pis? A może tak - jakie trzeba wprowadzić zmiany do kodeksu karnego by ich powiesić czy usmażyć na krześle?
Kiedyś ludowi komisarze tak mogli, ustanowili prawo o pozbyli się np. Pileckiego bo był inny, taki niesocjalistyczny. Rozumiem, że chciałbyś tak samo bo jesteś niereformowalny ale obawiam się, że KS dla polityków to tylko twoje mokre sny...
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..