Str 1470 z 2057 |
|
---|---|
admiralbibol | Post #1 Ocena: 0 2019-12-06 06:11:04 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
youtu.be/7yK-uVfVmvA
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
nEUROn | Post #2 Ocena: 0 2019-12-06 07:32:26 (6 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Wkrótce zmiany w zasadach udzielania ślubów kościelnych.
"Ślubu nie będą mogły wziąć osoby, które cierpią na impotencję. Kapłan ma za zadanie zapytać o stan zdrowia przyszłych małżonków. ... " Jakieś badanko? Podczas rozmowy kandydatowi ma stanąć przed księdzem a u kandydatki ma stanac księdzu? To tulko czekac jak podobnie bedzie w USC. |
Turefu | Post #3 Ocena: 0 2019-12-06 11:17:07 (6 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat: 2019-12-06 07:32:26, nEUROn napisał(a): Wkrótce zmiany w zasadach udzielania ślubów kościelnych. "Ślubu nie będą mogły wziąć osoby, które cierpią na impotencję. Kapłan ma za zadanie zapytać o stan zdrowia przyszłych małżonków. ... " Jakieś badanko? Podczas rozmowy kandydatowi ma stanąć przed księdzem a u kandydatki ma stanac księdzu? To tulko czekac jak podobnie bedzie w USC. Bralam slub 12 lat temu I ksiadz sie pytal, czy jestesmy zdolni do wspolzycia plciowego. Standardowe pytanie. |
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2019-12-06 11:31:49 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-12-06 11:17:07, Turefu napisał(a): Cytat: 2019-12-06 07:32:26, nEUROn napisał(a): Wkrótce zmiany w zasadach udzielania ślubów kościelnych. "Ślubu nie będą mogły wziąć osoby, które cierpią na impotencję. Kapłan ma za zadanie zapytać o stan zdrowia przyszłych małżonków. ... " Jakieś badanko? Podczas rozmowy kandydatowi ma stanąć przed księdzem a u kandydatki ma stanac księdzu? To tulko czekac jak podobnie bedzie w USC. Bralam slub 12 lat temu I ksiadz sie pytal, czy jestesmy zdolni do wspolzycia plciowego. Standardowe pytanie. Serio? Ja brałam 20 lat temu i nic takiego nie pamiętam, pytali o wariatów w rodzinie. Za to rozgrzeszenie trzeba było załatwić za kasę (ksiądz nie dał rozgrzeszenia) bo oczywiście grzech śmiertelny popełniliśmy żyjąc ze sobą przed ślubem. Od tamtej pory moja noga w kościele już nie stanęła (oprócz ślubu) BTW Ślub kościelny był wymuszony przez nasze mamuśki, nigdy więcej ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Turefu | Post #5 Ocena: 0 2019-12-06 11:44:30 (6 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Serio I o wariatow tez pytali.
|
|
|
Jurny_Jurek | Post #6 Ocena: 0 2019-12-06 13:21:11 (6 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Bo potem przychodzą do księdza i chcą rozwodu uznanego przez kościół bo nowa kochanka/kochanek chce mieć ślub kościelny. W szczególnych przypadkach kościół może udzielić rozwodu (np. bo kogut nie pieje i nie ma pożycia) więc wraz z lawinowo rosnącymi rozwodami ludziska chwytają się czego mogą, by nowa kochanka miała ślub w kościele (wiadomo, że takiego nie będzie jak rozwód będzie tylko cywilny). Stąd pytają by nie było wymyślania.
A tu coś dla neurona, oczywiście Gadowski atakowany ostatnio przez pisowskiego szczekacza Pereirę. Dziennikarz wielu stacji i redakcji min. TVN, zawiedziony pisem i dobrą zmianą wyjaśnia aferę Banasia. Podkreśla kilkukrotnie, że nie twierdzi iż jest krystaliczny ale fajnie łączy wszystko w jedną całość - skok Wołomin, umoczeni politycy wszystkich stron, wyłudzający stamtąd kasę, celebryci, reżyserzy. Dlatego skoki są od tylu lat nie ruszane a syndyk wraz z majątkiem przejął papiery, które chce zniszczyć. No i Banaś chciał to zbadać, Banaś chciał wejść do urzędów skarbowych w warszawie, ratusza w większych miastach, KGHM badać wypływanie milionów umoczonych gdzieś w świecie - był zbyt niebezpieczny dla pisiorów jak i dla pełowców i innych sldowców, o służbach nie mówiąc. Kogo nasłano? Tego Bertolda czy jak mu tam z TVNu, który pomówieniami złamał karierę Szeremietiewowi, który po latach wygrał w sądzie. Tego co za 20 patyków wyreżyserował urodziny i sam ochoczo heilował. Włos mu z głowy nie spadł, teraz dostał zadanie uciszenia Banasia i przetrącenia mu kariery bo wypłynie zbyt wiele niewygodnych faktów. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 06-12-2019 13:23 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2019-12-06 13:25:05 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-12-06 11:44:30, Turefu napisał(a): Serio I o wariatow tez pytali. Tak, ksiądz na rozmowach przedmałżeńskich kazał przysiądz, że w żadnej rodzinie nie było wariatów. ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2019-12-06 13:42:54 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2019-12-06 11:17:07, Turefu napisał(a): Bralam slub 12 lat temu I ksiadz sie pytal, czy jestesmy zdolni do wspolzycia plciowego. Standardowe pytanie. No bo to są standardowe pytania i wbrew temu co sugeruje Neuron nikt się nie każe nikomu rozbierać do naga jak przed komisją wojskową niegdyś. Odpowiada się zgodnie z prawdą lub można wedle uznania prawdę zataić, ale w tym drugim przypadku dużo łatwiej jest później uzyskać rozwód kościelny. Cytat: 2019-12-06 11:31:49, ZlotaPerla1 napisał(a): Za to rozgrzeszenie trzeba było załatwić za kasę (ksiądz nie dał rozgrzeszenia) bo oczywiście grzech śmiertelny popełniliśmy żyjąc ze sobą przed ślubem. Od tamtej pory moja noga w kościele już nie stanęła (oprócz ślubu) Czyli ile konkretnie to rozgrzeszenie was kosztowało, że Twoja noga w kościele więcej nie stanęła? I tak już zupełnie na marginesie, czy wracający do Polski z emigracji będą mieli teraz obowiązkowo zawierać związki małżeńskie przed ołtarzem, że roztrząsamy to w wątku politycznym? [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 06-12-2019 13:44 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ZlotaPerla1 | Post #9 Ocena: 0 2019-12-06 13:47:56 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-12-06 13:42:54, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2019-12-06 11:17:07, Turefu napisał(a): Bralam slub 12 lat temu I ksiadz sie pytal, czy jestesmy zdolni do wspolzycia plciowego. Standardowe pytanie. No bo to są standardowe pytania i wbrew temu co sugeruje Neuron nikt się nie każe nikomu rozbierać do naga jak przed komisją wojskową niegdyś. Odpowiada się zgodnie z prawdą lub można wedle uznania prawdę zataić, ale w tym drugim przypadku dużo łatwiej jest później uzyskać rozwód kościelny. Cytat: 2019-12-06 11:31:49, ZlotaPerla1 napisał(a): Za to rozgrzeszenie trzeba było załatwić za kasę (ksiądz nie dał rozgrzeszenia) bo oczywiście grzech śmiertelny popełniliśmy żyjąc ze sobą przed ślubem. Od tamtej pory moja noga w kościele już nie stanęła (oprócz ślubu) Czyli ile konkretnie to rozgrzeszenie was kosztowało, że Twoja noga w kościele więcej nie stanęła? Przecież to nie chodzi o cenę, każdy dobrze wie o co chodzi, ja mam głęboko taki kościół. A wątek można wyczyścić. A ha, skoro współżycie seksualne przed ślubem to grzech śmiertelny, to jak to soe ma do pytania o zdolności do prokreacji? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 06-12-2019 13:57 ] Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2019-12-06 14:08:16 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2019-12-06 13:47:56, ZlotaPerla1 napisał(a): Przecież to nie chodzi o cenę, każdy dobrze wie o co chodzi, ja mam głęboko taki kościół. Ale jaki kościół masz gdzieś? Przecież kościół katolicki nie wymyślił tego wczoraj, tak było zawsze. Warunki spowiedzi i rozgrzeszenia są takie jakie są, każdy grzech zostanie Ci odpuszczony jeśli rozumiesz jego wagę i żałujesz, że tak zrobiłaś. Jak nie zalujesz to nie dostajesz rozgrzeszenia i możesz ewentualnie wrócić jak zrozumiesz swój grzech. Kropka. Powinniście mieć raczej pretensje do waszych mam i siebie samych, że daliście się w to wszystko wmanewrować. Nie do kościoła, którego nauk najwyraźniej nie znaliście Cytat: A ha, skoro współżycie seksualne przed ślubem to grzech śmiertelny, to jak to soe ma do pytania o zdolności do prokreacji?
![]() Widocznie się ma skoro o to pytają Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|