MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1470 z 2057 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1469 | 1470 | 1471 ... 2055 | 2056 | 2057 ] - Skocz do strony

Str 1470 z 2057

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

admiralbibol

Post #1 Ocena: 0

2019-12-06 06:11:04 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

youtu.be/7yK-uVfVmvA
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nEUROn

Post #2 Ocena: 0

2019-12-06 07:32:26 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Wkrótce zmiany w zasadach udzielania ślubów kościelnych.
"Ślubu nie będą mogły wziąć osoby, które cierpią na impotencję. Kapłan ma za zadanie zapytać o stan zdrowia przyszłych małżonków. ... "

Jakieś badanko?
Podczas rozmowy kandydatowi ma stanąć przed księdzem a u kandydatki ma stanac księdzu?

To tulko czekac jak podobnie bedzie w USC.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2019-12-06 11:17:07 (6 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2019-12-06 07:32:26, nEUROn napisał(a):
"Ślubu nie będą mogły wziąć osoby, które cierpią na impotencję. Kapłan ma za zadanie zapytać o stan zdrowia przyszłych małżonków. ... "

Jakieś badanko?
Podczas rozmowy kandydatowi ma stanąć przed księdzem a u kandydatki ma stanac księdzu?

Bralam slub 12 lat temu I ksiadz sie pytal, czy jestesmy zdolni do wspolzycia plciowego. Standardowe pytanie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2019-12-06 11:31:49 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2019-12-06 11:17:07, Turefu napisał(a):
Cytat:

2019-12-06 07:32:26, nEUROn napisał(a):

Jakieś badanko?

Bralam slub 12 lat temu I ksiadz sie pytal, czy jestesmy zdolni do wspolzycia plciowego. Standardowe pytanie.

Serio?

Ja brałam 20 lat temu i nic takiego nie pamiętam, pytali o wariatów w rodzinie.
Za to rozgrzeszenie trzeba było załatwić za kasę (ksiądz nie dał rozgrzeszenia) bo oczywiście grzech śmiertelny popełniliśmy żyjąc ze sobą przed ślubem. Od tamtej pory moja noga w kościele już nie stanęła (oprócz ślubu)

BTW Ślub kościelny był wymuszony przez nasze mamuśki, nigdy więcej ;-)
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2019-12-06 11:44:30 (6 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Serio I o wariatow tez pytali.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2019-12-06 13:21:11 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Bo potem przychodzą do księdza i chcą rozwodu uznanego przez kościół bo nowa kochanka/kochanek chce mieć ślub kościelny. W szczególnych przypadkach kościół może udzielić rozwodu (np. bo kogut nie pieje i nie ma pożycia) więc wraz z lawinowo rosnącymi rozwodami ludziska chwytają się czego mogą, by nowa kochanka miała ślub w kościele (wiadomo, że takiego nie będzie jak rozwód będzie tylko cywilny). Stąd pytają by nie było wymyślania.

A tu coś dla neurona, oczywiście Gadowski atakowany ostatnio przez pisowskiego szczekacza Pereirę. Dziennikarz wielu stacji i redakcji min. TVN, zawiedziony pisem i dobrą zmianą wyjaśnia aferę Banasia. Podkreśla kilkukrotnie, że nie twierdzi iż jest krystaliczny ale fajnie łączy wszystko w jedną całość - skok Wołomin, umoczeni politycy wszystkich stron, wyłudzający stamtąd kasę, celebryci, reżyserzy. Dlatego skoki są od tylu lat nie ruszane a syndyk wraz z majątkiem przejął papiery, które chce zniszczyć. No i Banaś chciał to zbadać, Banaś chciał wejść do urzędów skarbowych w warszawie, ratusza w większych miastach, KGHM badać wypływanie milionów umoczonych gdzieś w świecie - był zbyt niebezpieczny dla pisiorów jak i dla pełowców i innych sldowców, o służbach nie mówiąc. Kogo nasłano?
Tego Bertolda czy jak mu tam z TVNu, który pomówieniami złamał karierę Szeremietiewowi, który po latach wygrał w sądzie. Tego co za 20 patyków wyreżyserował urodziny i sam ochoczo heilował. Włos mu z głowy nie spadł, teraz dostał zadanie uciszenia Banasia i przetrącenia mu kariery bo wypłynie zbyt wiele niewygodnych faktów.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 06-12-2019 13:23 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2019-12-06 13:25:05 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2019-12-06 11:44:30, Turefu napisał(a):
Serio I o wariatow tez pytali.

Tak, ksiądz na rozmowach przedmałżeńskich kazał przysiądz, że w żadnej rodzinie nie było wariatów. *CRAZY*

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2019-12-06 13:42:54 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

No bo to są standardowe pytania i wbrew temu co sugeruje Neuron nikt się nie każe nikomu rozbierać do naga jak przed komisją wojskową niegdyś.
Odpowiada się zgodnie z prawdą lub można wedle uznania prawdę zataić, ale w tym drugim przypadku dużo łatwiej jest później uzyskać rozwód kościelny.

Cytat:

2019-12-06 11:31:49, ZlotaPerla1 napisał(a):
Za to rozgrzeszenie trzeba było załatwić za kasę (ksiądz nie dał rozgrzeszenia) bo oczywiście grzech śmiertelny popełniliśmy żyjąc ze sobą przed ślubem. Od tamtej pory moja noga w kościele już nie stanęła (oprócz ślubu)

Czyli ile konkretnie to rozgrzeszenie was kosztowało, że Twoja noga w kościele więcej nie stanęła?

I tak już zupełnie na marginesie, czy wracający do Polski z emigracji będą mieli teraz obowiązkowo zawierać związki małżeńskie przed ołtarzem, że roztrząsamy to w wątku politycznym?

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 06-12-2019 13:44 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #9 Ocena: 0

2019-12-06 13:47:56 (6 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2019-12-06 13:42:54, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

No bo to są standardowe pytania i wbrew temu co sugeruje Neuron nikt się nie każe nikomu rozbierać do naga jak przed komisją wojskową niegdyś.
Odpowiada się zgodnie z prawdą lub można wedle uznania prawdę zataić, ale w tym drugim przypadku dużo łatwiej jest później uzyskać rozwód kościelny.

Cytat:

2019-12-06 11:31:49, ZlotaPerla1 napisał(a):

Czyli ile konkretnie to rozgrzeszenie was kosztowało, że Twoja noga w kościele więcej nie stanęła?

Przecież to nie chodzi o cenę, każdy dobrze wie o co chodzi, ja mam głęboko taki kościół.

A wątek można wyczyścić.

A ha, skoro współżycie seksualne przed ślubem to grzech śmiertelny, to jak to soe ma do pytania o zdolności do prokreacji? :-8

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 06-12-2019 13:57 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2019-12-06 14:08:16 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-12-06 13:47:56, ZlotaPerla1 napisał(a):
Przecież to nie chodzi o cenę, każdy dobrze wie o co chodzi, ja mam głęboko taki kościół.

Ale jaki kościół masz gdzieś? Przecież kościół katolicki nie wymyślił tego wczoraj, tak było zawsze. Warunki spowiedzi i rozgrzeszenia są takie jakie są, każdy grzech zostanie Ci odpuszczony jeśli rozumiesz jego wagę i żałujesz, że tak zrobiłaś. Jak nie zalujesz to nie dostajesz rozgrzeszenia i możesz ewentualnie wrócić jak zrozumiesz swój grzech. Kropka.
Powinniście mieć raczej pretensje do waszych mam i siebie samych, że daliście się w to wszystko wmanewrować. Nie do kościoła, którego nauk najwyraźniej nie znaliście

Cytat:
A ha, skoro współżycie seksualne przed ślubem to grzech śmiertelny, to jak to soe ma do pytania o zdolności do prokreacji? :-8

Widocznie się ma skoro o to pytają
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 1470 z 2057 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1469 | 1470 | 1471 ... 2055 | 2056 | 2057 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,