Fajnie jest ze wiekszosc juz dawno zauwazyla ze to folklor.
Str 1427 z 2050 |
|
---|---|
admiralbibol | Post #1 Ocena: 0 2019-09-06 13:52:52 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Lewusy na potrzebe rozprzestrzeniania wlasnych urojen drukuja gazety, produkuja meczennikow (diduszko), bohaterow (bolek i gruba henryka) a teraz dodatkowo robia filmy w ktore sami wierza.
Fajnie jest ze wiekszosc juz dawno zauwazyla ze to folklor. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2019-09-06 14:50:29 (6 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
A w tym filmie Vege jest moment śmierci i zmartwychwstania Diduszko? Przecież to jeden z najlepszych motywów opozycji ostatnich lat. Tak pytam, bo podobno na koniec widać goła d.pę tego pijaka Daniela, nie będe tego oglądał.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2019-09-06 15:06:47 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Daniel owszem cztery literary na koniec pokazał najpierw dostając się do sejmu jako nikomu nieznany wcześniej pszczelarz, który zyskał sławę po zderzeniu z kolumną Jadzi.
Ale to raczej były cztery litery dublera, nie starszego pana. Generalnie zbierz sobie wszystkie zwiastuny, obejrzyj je kilka razy bo na resztę szkoda czasu i pieniędzy Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Jurny_Jurek | Post #4 Ocena: 0 2019-09-06 15:57:53 (6 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Nie. Ucho Prezesa wystarczy. Było przynajmniej wesołe momentami, fajne gagi no i lubię autora - KMN i Robert Górski to klasa kabaretu.
Robienie pasztetu o tym jak od wielu wielu lat funkcjonuje polska polityka koncentrując się na ostatniej władzy jest słabiutkie. PiS mógł przed wyborami w 2015 r zrobić film o vatowskich mafiach, klęczeniu w Berlinie, tajnym układzie z Gazpromem któremu umorzono długi, latanie co tydzień do Gdańska poharatać w gałę (w czym nawet Kaczafi nie widział nic złego), uczenie przez Bronisława Żyrandolowskiego jak tłumaczy Obamie, że ,,Swojej żonie należy ufać, ale trzeba sprawdzać, czy jest wierna'', narady na cmentarzu czy koło śmietnika (grzechu, Zdzichu rychu) - i wiele innych. No ale w pis zrozumieli chyba, że to byłby słaby ,,chłyt matedindody''(Ani mru-mru i chińczyk-kucharz), jednak zjednoczona opozycja ma pijar jaki ma i zaprzyjaźnieni artyści rzucili wszystko na jedną szalę. Głosujący na pis będą mieli to gdzieś, 25% głosujących na PO zrobi z tego dzieło stulecia na miarę Oskara. To dobre dla neurona, wolę ucho prezesa. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Kanonier30 | Post #5 Ocena: 0 2019-09-06 16:53:17 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Patryk Vega I "Polityka" - dla mnie niezła komedia i jest moc w muzyce!
Nie widzę żadnych szkód wizerunkowych dla PiS - wręcz przeciwnie. ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-09-2019 16:56 ] |
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2019-09-06 17:06:17 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2019-09-06 16:53:17, Kanonier30 napisał(a): Patryk Vega I "Polityka" - dla mnie niezła komedia i jest moc w muzyce! Nie widzę żadnych szkód wizerunkowych dla PiS - wręcz przeciwnie. A oglądałeś? Bo ja po zwiastunach też rak sądziłam, ale to co najzabawniejsze właśnie w zwiastunach zostało pokazane. Vega napompował balonik i okazało się, że szmira. Zgodzę się co do jednego - tak przerysował PiS, że tylko im ocieplił wizerunek Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Kanonier30 | Post #7 Ocena: 0 2019-09-06 17:29:58 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Jedynym rzeczywistym przeciwnikiem filmu jest Pan Bartłomiej Misiewicz i Jego osobiste potyczki z reżyserem.
Podrzucam stronę z YT, a więc większość zainteresowanych "Służby" widziała bez kłopotu. Momentami przyjemne dla oka widza sceny walki wręcz, relacje z grzesznymi w Kościele, bardzo dobrze obsadzeni aktorzy, jak Grabowski (właściwie w obu produkcjach). Pomimo tego, że nie brakuje mi czasu na oglądanie, to produkcji fabularnych nie znam po prostu. Niewiele oglądam filmów w ogóle. Częściej dokumentalne, historyczne. Zatem nie mi pisać recenzje - oprócz tylko własnej, subiektywnej opinii. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-09-2019 17:41 ] |
Kanonier30 | Post #8 Ocena: 0 2019-09-06 17:43:51 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
PS. (mam problem z edycją tekstu - przepraszam)
Wątek Bartłomieja Misiewicza - Vega "jedzie po bandzie" ![]() Natomiast w fabule "Polityki" nie ma jakichkolwiek wątków nieznanych. Ladnie to ujęłaś Sweet" przerysowany" ![]() Co do filmów w ogóle Pana Vegi, nie mam szczególnego "parcia" na określanie mianem filmów przełomowych, jak na przykład "Służby specjalne". Ok, dla mnie film poprawnie wykonany, jak na realia współczesnej polskiej kinematografii. Cóż, a jak ktoś w ogóle nie kojarzy wspominanego obecnie filmu "Polityka", to zwiastun na początek,... a może i na koniec. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-09-2019 18:11 ] |
Kanonier30 | Post #9 Ocena: 0 2019-09-06 18:06:00 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-09-2019 18:09 ] |
admiralbibol | Post #10 Ocena: 0 2019-09-07 00:37:25 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
ten wywiad niezly, okazuje sie ze vega to zwykly kurzoj.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|