MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1416 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1415 | 1416 | 1417 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1416 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

unreal

Post #1 Ocena: 0

2019-08-25 19:58:22 (6 lat temu)

unreal

Mężczyzna

Z nami od: 14-05-2014

Cytat:

2019-08-25 19:09:32, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-08-25 15:06:22, unreal napisał(a):

A więc tak:
1.Pielęgniarka po studiach licencjackich plus studia magisterskie plus specjalizacja z geriatrii(opieka nad osobami w podeszłym) wieku) plus dobra znajomość języka angielskiego = 3000 netto

Mam pytanie. Dlaczego pielęgniarka z dobrą znajomością angielskiego nie pracuje jako pielęgniarka gdzieś gdzie jej ta znajomość będzie niezbędna do pracy i ktoś jej za tą umiejetność odpowiednio zapłaci?

Angielski to ona umie przy okazji.I dobrze czyli średnio.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2019-08-25 20:00:10 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-08-25 19:51:23, andyopole napisał(a):
Po likwidacji handlowych niedziel podobno zaczęły upadac małe sklepy. A miały to robić "nienarodowe" supermarkety.

Z naciskiem na podobno.
Wszędzie w małych sklepach w niehandlowe niedziele są kolejki. Dziś akurat była niedziela handlowa, ale jeśli ktoś będzie w kraju w trakcie niedzieli niehandlowej to polecam zaopatrzyć się w niezbędne produkty (papierosy, woda i co tam komu potrzeba) w sobotę w celu uniknięcia kolejek. Jestem teraz w jednym z większych miast, ale będąc w mojej miejscowości też nie odnotowałam na mapie miasta ”czarnych plam” po śp małych sklepach.
Także niech żyje ”podobno” *THUMBS UP*

Cytat:

2019-08-25 19:58:22, unreal napisał(a):
Angielski to ona umie przy okazji.I dobrze czyli średnio.

Ok. Tylko czemu piszesz o znajomości angielskiego wspominając ile zarabia? Ja znam angielski i włoski, ale pracując na magazynie nie mogę oczekiwać, że przełoży się to na moje zarobki.
Ktoś może mieć licencję pilota, ale pracując w McDonnalds trudno argumentować wysokość wynagrodzenia posiadaniem takiej licencji.

Może pora zmienic prace, a nie oczekiwać, że szpital zapłaci za znajomość czegoś co nie jest jej potrzebne do wykonywania codziennych obowiązków?

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 25-08-2019 20:14 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2019-08-25 20:01:40 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Nic nie zrobił bo nic nie może zrobić. Tak jak Pawlak z Tuskiem wynegocjowali najdroższy gaz w Europie specjalnie dla polaczków-cebulaczków to jeszcze umorzyli jakiś miliard gazpromowi.

Nie można tak wleźć z buciorami i krzyczeć - zmieniamy zasady. Ktoś dał aldim i kauflandom ulgę na ileś lat i trzeba respektować umowy. To jak to tam - odkryłeś już z tej Hameryki tych pismenów z różańcami bijących ludzi na siłowniach?

Niedziele niehandlowe miały dobić polską gospodarkę. Tak mówił spec Balcerowicz, ten sam za którym neuron przepisywał głupoty o bankructwie Polski do 2018 bo ,,pińcet dajo''. Większej katastrofy nie ma a nisko opłacani pracownicy supermarketu mogą spędzić czas wolny z rodziną. Niesłychany przywilej i kolejna wina pisu. Kasjerzy-pijacy z supermarketów, na tle pielęgniarek pracujących w niedzielę to kolejna uprzywilejowana grupa.

A ty unreal jesteś zdaje się kierowcą autobusu komunikacji miejskiej? (wybacz jeśli się mylę). Zamiast zazdrościć pijanym studentom i porównywać ich do pielęgniarek - może czas wziąć sprawy we własne ręce i otworzyć własny biznes przewozowy? Przecież kierowcy ,,czerwonego ogórka'' nie należą do najlepiej opłacanych zawodów więc zamiast patrzeć na innych - załóż np. własną firmę transportową. Podobno można pozyskać granty, zatrudnić młodych na umowę zlecenie, zaoferować konkurencyjne ceny, być innowacyjnym. Zaczniesz dobrze zarabiać dzięki swoim zdolnościom to przestaniesz patrzeć na pijanych studentów. Ba, nie będą ci przeszkadzać bo będą pracować u ciebie - szczęśliwi że na rękę mają tyle ile na umowie a tobie oszczędza papierkowej roboty. Jak się przyzwyczaisz to będziesz zatrudniał tylko studentów a tym co przekroczą wiek - to paszoł won. Znowu te pity srity, zusy, us-y i kupa papiórków.

Jak widzisz studenta w autobusie to witasz go staropolskim ,,sp... pijaku'' bo tak dobrze zarabia?

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 25-08-2019 20:26 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2019-08-25 21:43:01 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2019-08-25 20:00:10, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-08-25 19:51:23, andyopole napisał(a):
Po likwidacji handlowych niedziel podobno zaczęły upadac małe sklepy. A miały to robić "nienarodowe" supermarkety.

Z naciskiem na podobno.
Wszędzie w małych sklepach w niehandlowe niedziele są kolejki. Dziś akurat była niedziela handlowa, ale jeśli ktoś będzie w kraju w trakcie niedzieli niehandlowej to polecam zaopatrzyć się w niezbędne produkty (papierosy, woda i co tam komu potrzeba) w sobotę w celu uniknięcia kolejek. Jestem teraz w jednym z większych miast, ale będąc w mojej miejscowości też nie odnotowałam na mapie miasta ”czarnych plam” po śp małych sklepach.
Także niech żyje ”podobno” *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>SweetLiar</i> 25-08-2019 20:14 ]

dokladnie to sa zniwa dla malych sklepow

ostatnio jak bylem w Polsce i przyszlo mi zajsc do jednego wniedziele po pampersy dla coreczki to kolejka w tym sklepie konczyla sie 10 osobami czekajacymi jeszcze przed samym wejsciem a w srodku taki slimak zawiniety jeszcze byl do pokonania hehe

zabawne doswiadczenie kilka osob zartowalo kilka bylo zdenerwowanych pewnie wyborcy PO
jezeli pis przerabie wybory to tylko przez te kolejki w niedziele :-]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2019-08-25 22:04:18 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2019-08-25 21:43:01, cris82 napisał(a):
ostatnio jak bylem w Polsce i przyszlo mi zajsc do jednego wniedziele po pampersy dla coreczki to kolejka w tym sklepie konczyla sie 10 osobami czekajacymi jeszcze przed samym wejsciem a w srodku taki slimak zawiniety jeszcze byl do pokonania hehe
zabawne doswiadczenie kilka osob zartowalo kilka bylo zdenerwowanych pewnie wyborcy PO

Nawet takie żarty padały... w kolejce... jak wytłumaczyć młodym czasy PRL? Wysłać ich po cukier do sklepu w niedzielę niehandlową :-]
No ale jak ktoś wierzy w święte podobno to nie przetłumaczysz *DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2019-08-27 13:15:36 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

https://www.polskieradio24.pl/5/1223/Artykul/2359251,Niemiecki-ekonomista-do-Polski-nie-przyjmujcie-euro-to-smiertelny-cios

Ciekawe jaki los czeka strefę euro bo jej rozpad to de facto koniec unii europejskiej jaką znamy. Czyli unii jedności i współpracy, jednej prędkości, izolowania Rosji, demokracji w komisji europejskiej. Czy prognozy tego ekonomisty się sprawdzą? Jakiś czas temu plotkowano, że Niemcy drukują nowe marki. Oczywiście to tylko plotka bo Deutsche Bank nigdy nie potwierdziłby takiej informacji.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2019-08-27 13:41:25 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Związany z republikanami, finansowo wspierający kampanię prezydencką Donalda Trumpa, amerykański miliarder Henry Kravis wykupił 43,5 proc. udziałów medialnego koncernu Ringier Axel Springer. W jego skład wchodzą takie tytuły, jak m.in. Newsweek Polska.
Amerykański fundusz zakupił za blisko 3 mld euro pakiet 43,5 proc. akcji medialnego giganta. Oznacza to, że KKR zostało większościowym udziałowcem koncernu, którym dotychczas była Friede Springer, kontrolująca 42,6 proc. akcji. Do 2020 r. Axel Springer ma zostać wycofany z giełdy. W Polsce Axel Springer jest wydawcą m.in. portalu onet.pl, dziennika "Fakt" i tygodnika "Newsweek".

Czy to oznacza, że Tomasz Lis znów zostanie konserwatystą?

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2019-08-27 15:12:52 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Mógł wykupić Wybiórczą :) Wielowieyska zostałaby wreszcie siostrą zakonną a Adam Szechter przeprosiłby za brata. Tytuł byłby do likwidacji po pół roku z powodu braku chętnego do objęcia funkcji naczelnego szczujni jak i autoryzowania wywiadów z osobami nieżyjącymi.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2019-08-27 15:19:16 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-08-25 22:04:18, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-08-25 21:43:01, cris82 napisał(a):

Nawet takie żarty padały... w kolejce... jak wytłumaczyć młodym czasy PRL? Wysłać ich po cukier do sklepu w niedzielę niehandlową :-]
No ale jak ktoś wierzy w święte podobno to nie przetłumaczysz *DONT_KNOW*

Napisałem podobno, bo nie wiem. Zbyt rzadko bywam w Polsce. Mieszkam w kraju gdzie prawie wszystko jest czynne swiatek - piatek. Jednak tam mnie w eekend nikt nie zobaczy, kwestia organizacji. Mnie osobiście handlowe niedziele nie sa potrzebne.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2019-08-27 15:29:41 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

Napisałem podobno, bo nie wiem. Zbyt rzadko bywam w Polsce. Mieszkam w kraju gdzie prawie wszystko jest czynne swiatek - piatek. Jednak tam mnie w eekend nikt nie zobaczy, kwestia organizacji. Mnie osobiście handlowe niedziele nie sa potrzebne.

Wiem dlaczego napisałeś podobno. Gdzieś najwyraźniej obiła Ci się taka informacja o uszy. Często natomiast z niewinnego podobno robi się z czasem ”fakt autentyczny”. Wszak kłamstwo powtarzane sto razy staje się prawdą

Do góry stronyOffline

Strona 1416 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1415 | 1416 | 1417 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,