MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1407 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1406 | 1407 | 1408 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1407 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nEUROn

Post #1 Ocena: 0

2019-08-07 09:21:15 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Polska bijacym sercem Europy.
Może fejk?
I jeszcze kto to napisał. Hmmmm

KOLEJNE DZIECKO ZAKATOWANE ŻYWCEM, TYM RAZEM WE WŁOCŁAWKU

Nikodem miał trzy latka i zmarł we wtorek w mieszkaniu we Włocławku, ale tata zaczął go zabijać powoli od końca czerwca. Bił dziecko przez 39 dni, praktycznie bez przerwy.

Zanim tata w końcu zadał mu śmierć, malutki Nikodem był bity przez niego drewnianą miarką budowlaną, godzinami kazał dziecku kleczeć z rączkami na głową, patrzył wtedy na dziecko i jadł sobie obiad. Gdy dziecko mdlało bił je rękoma po całym ciele, kopał w głowę.

Bity Nikodem głośno płakał z bólu, płakał tak jak później zeznali sąsiedzi całymi godzinami, w końcu zmęczeni hałasem sąsiedzi nawet raz zadzwonili na policję, która przyjechała stwierdziła że w domu jest libacja, ale już nie sprawdziła w jakim stanie są dzieci które znajdują się pod opieką rodziców.

Nikt z opieki społecznej, sądu nie sprawdzał co dzieje się z Nikodemem, mimo że matce wcześniej ograniczono prawa rodzicielskie, a służby wiedziały że w domu gdzie są malutkie dzieci urządzane są pijackie imprezy.

Gdy w końcu pierwszego sierpnia tata zabił Nikodema uderzając go pięścią w głowę, jego mama która wcześniej patrzyła na zabijanie swojego dziecka przez partnera, zadzwoniła po pogotowie.

To lekarz karetki pogotowia poinformował o śmierci chłopczyka policję. Dziecko miało obrażenia, które świadczyły, że było katowane. Tego samego dnia matka Nikodema Agnieszka S. i jej konkubent Paweł K. zostali zatrzymani przez policję.

Prokuratura zleciła sekcję zwłok 3-latka, która wykazała rozległe obrażenia zewnętrzne i wewnętrzne u chłopca, w tym ciężkie urazy głowy. Prokuratura Okręgowa we Włocławku wszczęła śledztwo ws. pozbawienia życia chłopca ze szczególnym okrucieństwem wskutek znęcania fizycznego i psychicznego. Agnieszce S. i Pawłowi K. przedstawiono zarzuty.

Jak poinformowała prokuratura matce dziecka zarzucono, że działając umyślnie swoim zaniechaniem, nie podejmując żadnych działań w obronie dziecka, ułatwiła partnerowi popełnienie przestępstwa udzielając mu pomocy. Kobiecie grozi do 10 lat pozbawienia wolności. Mężczyźnie - dożywocie.
Sąsiadom, urzędnikom, pracownikom opieki - nie grozi nic!

I CO Z TEGO ŻE TERAZ POLICJA I PROKURATURA SPRAWNIE DZIAŁAJĄ!?

Jakie ma znaczenie że para sadystów pójdzie teraz do więzienia? Kiedy dziecko już nie żyje.
Gdzie były te służby gdy przez miesiąc w środku miasta leżącego w Europie, sadysta katował dziecko?

Państwo polskie nie potrafi zapewnić bezpieczneństwa dzieciom, które są bite, katowane i zabijane.

Państwo polskie jest niewydolne! Instytucje które powinny chronić dzieci nie robią tego, nie działają właściwie!

Dosyć tego!

Za zabójstwo tego dziecka odpowiadają konkretne osoby, ludzie którzy byli zobowiązani do tego by sprawować nadzór nad patologiczną rodziną w której zmuszone było żyć zamordowane dziecko, lecz nie robiły tego.

Po raz kolejny twierdzę że nadszedł czas by powołać w Polsce instytucję wzorowaną na norweskim Barnevernet. Silną niezależną instytucję o uprawnieniach policji, która skutecznie zapobiegnie mordowaniu dzieci w Polsce.

Uczymy się od Norwegów jak chronić dzieci zamiast ich krytykować.

Rodzicom którzy biją swoje dzieci powinno się je bezwzględnie odbierać, a nie czekać aż zostaną zakatowane. Tak jak to się robi w Norwegii czy Szwecji.

I jeszcze jedno, instytucja którą założyłem czyli Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych złoży dzisiaj w prokuraturze we Włocławku zawiadomienie o niedopelnieniu obowiązków przez instytucje i osoby które nie zadbały o los Nikodem i doprowadziły do jego śmierci.

Będziemy żądać pociągnięcia do odpowiedzialności kuratorów, pracowników opieki społecznej, policjantów, sąsiadów, kuratorów. Wszystkich którzy swoim zaniechaniem zabili to dziecko.

Chyba zgrzesze i za Jurkiem powiem -czapa ale taka by czuł.

Najlepsze to o sąsiadach.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 07-08-2019 09:23 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2019-08-07 17:34:51 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Rafał Gaweł, ten sam co strzygł owieczki i przywłaszczył kasę jak były przywódca kod-u, a potem uciekł do Norwegii i stamtąd chce wytropić każdego zwyrola nim ten skrzywdzi dziecko. No bo przecież tam gdzie działa opieka społeczna takie rzeczy się nie zdarzają. Świadczą o tym np. afery pedofilskie w Norwegii, siatkę których tworzyli min. politycy i działacze opieki socjalnej.

Na szczęście po tym jak dojechał Gaweł już żadnemu dziecku nie stanie się krzywda.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Mireczek35

Post #3 Ocena: 0

2019-08-08 09:40:30 (6 lat temu)

Mireczek35

Mężczyzna

Z nami od: 25-02-2019

Cytat:

2019-07-08 08:24:46, Mireczek35 napisał(a):
Cytat:

2019-07-07 12:59:33, unreal napisał(a):
Mam takie techniczne pytanie.ta emerytura 170 funtów tygodniowo to jest kwota jaką emeryt dostanie do ręki,czy jeszcze potrącają z tego podatek i składkę zdrowotną?

Jest to kwota, ktora emeryt dostaje do reki. Emerytura panstwowa jest rowniez co roku waloryzowana o wskaznik inflacji.

Od kilku lat w UK mamy rowniez obowiazek skladek na workplace pension (odpowiednik polskiego PPK). Na obecna chwile jest to ekstra £208 miesiecznie do mojej emerytury panstwowej (czyli do tych ~£170 tygodniowo).

Obrazek

Edit: Sorrki, zle doczytalem :-D

Moja workplace pension wynosi teraz £270.83 miesiecznie po osiagnieciu wieku 65 lat *YAHOO*

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Mireczek35 08-08-2019 10:12 ]

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #4 Ocena: 0

2019-08-08 12:32:34 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

kujawsko-pomorskie.onet.pl/polska-pod-krzyzem-biskup-mering-organizuje-akcje-w-kruszynie/g4lhblj

nie wszystko stracone, bardzo podoba mi sie ze Kosciol wzial sie za robote i nazywa sprawy po imieniu.

Ja od siebie dodam, ze wspolnym mianownikiem obu szalenczych ideologii jest szechteriada.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

darraj

Post #5 Ocena: 0

2019-08-08 15:49:53 (6 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Napiszę sobie tak, wali mnie czy marszał Kuchciński wraz z ze swą familią, latał w te i nazad rządowym aeroplanem, wisi mi że prok. Piotrowski musiał przewozić mrożonki ale, to o czym mówi Zmywak, to kolejny punkt(na mojej liście), przemawiający za tym, żeby omijać mój kraj(jak na razie) z daleka. Te wszystkie achy i ochy, w buty sobie wsadźcie. Kiedyś pisano.... Rosja to stan umysłu, a Polska?
Kto chce niech ogląda, kto nie, niech nadal, bezwarunkowo wychwala Najjaśniejszą.

[ Ostatnio edytowany przez: darraj 08-08-2019 15:51 ]

"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #6 Ocena: 0

2019-08-08 18:24:05 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Nastepny bedzie jezdzil rowerem albo pksem.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #7 Ocena: 0

2019-08-08 18:34:48 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Bo Tusk miał rację- Polska to nienormalność.

Tak jak też w tym przykładzie

Ku*wa mać, ja pie*dolę.

Obrazek

Obrazek

I Kuchciński Travel wylądował awaryjnie.

Podczas konferencji zademonstrowano posklejane kartki z lotami Tuska.
Te kartki to pewnie sklejali ci policjanci co cieli konfetti tylko po awansie.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2019-08-09 03:03:12 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2019-08-08 15:49:53, darraj napisał(a):
Napiszę sobie tak, wali mnie czy marszał Kuchciński wraz z ze swą familią, latał w te i nazad rządowym aeroplanem, wisi mi że prok. Piotrowski musiał przewozić mrożonki ale, to o czym mówi Zmywak, to kolejny punkt(na mojej liście), przemawiający za tym, żeby omijać mój kraj(jak na razie) z daleka. Te wszystkie achy i ochy, w buty sobie wsadźcie. Kiedyś pisano.... Rosja to stan umysłu, a Polska?
Kto chce niech ogląda, kto nie, niech nadal, bezwarunkowo wychwala Najjaśniejszą.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>darraj</i> 08-08-2019 15:51 ]

No właśnie. Niedawno sam przechodziłem przez notarialne zrzekanie się spadku w postaci długu kogoś, kogo dobrze nie znaliśmy. Tragedia, dobrze że ta dalsza rodzina raczyła nas poinformować bo czasem... w Polsce trzeba zmienić prawo od lat 90-tych ale czemu nie jest zmieniane? Ano kasta zapierdziała jeszcze w PRL-u i ich potomkowie na to nie pozwala. Jak ktoś podniesie rękę na wolne sądy, chce zmieniać prawo to jakaś myszka agresorka grozi korpusem ekspedycyjnym tsua pod dowodztwem feldmarszalka timermansa. Kasta jest nie do ruszenia, swojego uniewinnia jak zaj 50zl z cpn a Kowalski pojdzie garować. III wladza, spadek po komunie, nie ma szans. Jak Cejrowski mówi ,,wszyscy won" i tworzyć normalne prawo.

Taki typ nakteci vloga, pomarudzi a potem zaglosuje na Mieszkowskiego czy Schetynę. I bedzie dalej marudził bo biedny Rzepliński jeszcze nie zapisał się do PO.

A stary wyga Kaczyński marszaľla puścił z torbami. Pokazał u nas z patologią przynajmniej coś się robi. Jak narzeczony corki Tuska zrobił sobie kuku w kolanko to przyleciał HEADem, miał załatwioną operację w szpitalu mswa, rządowa limuzyna na lotnisko i z tatą dziewczyny do Gdańska. Albo jak słońce poleciało do Peru w podróż życia. Oficjalnie - 1 dzień. Nieoficjalna część 4 dni. 1.6mln dla rodziny na wycieczkę życia zaplacil podatnik a tvn tematu nie grzał. Morawiecki za wizytę rodziny w USA zapłacił. Teraz Kaczyński zamiast pitolić ile tamci latali (Borusewicz 700 razy) to niech obetnie posłom dodatki na taksówkk i kilometrówki plus inne przywileje. Bedzie kwik jak wtedy gdy obnizyl uposazenie. Do tego calkowity zakaz zabierania na poklad dziennikarzy ktorzy lataja za darmo i żra na bankietach i chleja za free a po powrocie rzadowym samolotem pisza jak to kasa jest marnowana.

TVN grzal temat i grzal az Kaczafi puscil Kuchcińskiego w skarpetach, teraz ten sam tvn pyta - dlaczego zdymisjonowano marszalka skoro prawo nie zostalo zlamane? Bo w tym nienormalnym jeszcze kraju prawo jest ustalone pod elity, prawa nie lamal Tusk, Komorowski, Borusewicz i Kuchciński. Mieli temat to grzali, Kaczafi wie co robi. Juz naumann prawowity cos zapomnial wpisac do oświadczenia bo myślał, że poseł to może. Kowalski sie z paru zlotych nie rozliczy i skarbowka go dojedzie.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #9 Ocena: 0

2019-08-09 07:38:33 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Hihi ale naczelny obrońca pisu leci kosiakiem inteligencji.
Ten przekaz to dla ciemnego luda, pewnie.
Wolne sądy?
A tak bo zamiast zmienić takie przepisy spadkowe to pis 99 % pary puszcza w podporządkowanie sobie wszystkiego i wszystkich.
Pis zmienia prawo w sposób chaotyczny.
Ani razu nie wspomniałeś o machlojach ze zmianami prawa co do sądów. No ale może ci to pasuje bo w ten sposób mszczą twoje jakieś zaszłości.
Co ty bredzisz o puszczeniu w skarpetkach Kuchcińskiego.
Jeśli Kaczyński jest taki wyga to polityka który naciąga podatnika się wywala i nie daje jedynki na listach.
A ty tu jakieś farmazony walisz o wspaniałości Kaczyńskiego.
On publicznie odejmie a tamci po cichu dodadzą sobie premie jak zawsze.
A kasa na pis i tak się będzie zgadzać.
Pani Basia dopilnuje.

I typowe bo Tusk, coś się zdaje że on tyle nie wylatał kasy jako premier do domu.
A przecież miało być lepiej, uczciwiej, skromniej.

Temat rozgrzała opozycja to po tylu kłamstwach Kuchcińskiego,całego biura sejmu wizerunkowo słupki sondaży się nie zgadzały to nie było wyjścia.

Najlepsze jeszcze w tym że jak trzeba wykonać wyrok sądu co do listy poparcia do krs to problem bo trzeba podać nazwiska i rodo.
A na potrzeby obrony aviatora to kancelaria mogła produkować listy pasażerów z nazwiskami i rodo jakoś nie straszne.

Rejon wyborczy Kuchcińskiego nie widział problemu to jest nasz fajny dobry krętacz.
U nas tyle samolotów nie wylądowało od czasów drugiej wojny.

I jeszcze ta zabawna narracja pisu o ich wysokich standardach bo po tylu tygodniach medialnej burzy, MK przeprosił.
Ja wiem on latał ale się nie cieszył .

Nie wiem co by zrobił pis jakby Jurka zabrakło.
Kto by tak w pokrętny sposób wytłumaczył te pisowskie wtopy.
"Nie mówi się że koło się zepsuło tylko że trzy są dobre."

A ciekawy filmik był.
Nowogrodzka i zebranie kc pis.
Tylko co tam robił Kurski.
Odbierał przekaz partyjny dla "publicznej" tvpis utrzymywanej z podatków wszystkich.

Tak jeszcze mi wpadło....
A co to się stało że Morawiecki czekał na audiencję 2 godziny przed drzwiami do prezesa dwie wieże? *ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 09-08-2019 07:55 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2019-08-09 16:10:32 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Ty nie rokujesz już żadnych nadziei. Zaprogramowany z onrowca na antypismena obrońca europy. Jako fanatyk i obrońca pisu życzę im, by nie osiągnęli konstytucyjnej większości, w 2015r życzyłem by nie wygrali wyborów w 2019 a ten w kółko to samo.

Piszę tatuażysto od genitaliów, że prawo w Polsce powinno być zmieniane od lat 90 tych by nie było takich jaj z dziedziczeniem długów przez dalekich krewnych a ten mi tu o chaosie w pisie, czekaniu Morawieckiego i inne pierdu pierdu uurr durr pis pis pis.Ledwo się przebudzi i już pis pis pis hue hue ciężka kadencja to była.

Oj a znowu bedzie ciężko w październiku jak Kaczyński wszystkich ogra i wygra wybory. Martwi mnie tylko, że dostałeś lepa onucą Macierewicza dopiero w 2015 roku i to pomimo tego, że byłeś już taki duży. Z tej twojej odsieczy europy przed ,,ciapakami'' musiał cię wyrwać dopiero Kaczafi na czele Polski mimo, że w 2014 już się cieszyłeś iż pis zniknie. Wcześniej żadnej patologii w polityce, sądownictwie nie było - robinek i neuron byli szczęśliwi na emigracji jak nigdy - w końcu bezrobocie było wysokie, Polaki-cebulaki mało zarabiali, mogłeś jechać na urlop i postrugać angola-antyislamistę.

I te twoje śmieszne tłumaczenie o chaotycznym zmieniaiu prawa przez pis. Więc napisz specjalisto od męskich genitaliów eksponowanych w widocznych miejscach ludzkiego ciała w formie tatuażu - jak należy przeprowadzić reformę sądownictwa w PL, skoro jak pisałem - w sądach prlowskie dziadki i ich dzieci. Nie pitol to u żadnym Piotrowiczu, pisie tylko na konkretych reformach - co zrobiłby neuron by reformować niechaotycznie a by postpzprowskie prawodastwo zniknęło z kodeksu a ludzie mieli większy wpływ...

Może model niemiecki gdzie najwyższe sądownictwo ustalane jest politycznie przez tych co rządzą? Czy to be pomysł bo rządzi pis a będzie dobry jak będzie rządził schetyna z inteligentem mieszkowskim?

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 09-08-2019 16:13 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1407 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1406 | 1407 | 1408 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,