Str 1402 z 2049 |
|
---|---|
Kanonier30 | Post #1 Ocena: 0 2019-07-26 16:01:24 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Co do LGBT, sam w sobie - a więc bez judzenia przeciwko Kociołowi, wymuszania "nauki seksualności"... - jest okey. Piszę to, gdyż nieżyjąca osoba z mojej bliższej rodziny, przez swoją odmienność seksualną, na dodatek w niewielkiej społeczności - po prostu rozstała się z życiem. Odrzucenie, marginalizacja, wyszydzanie... . Nie można nikogo winić za odmienność, nikt nie powinien się obawiać o tym również mówić.
Czym innym jest namolne manifestowanie tejże seksualności w Paradach. Także w wypadku tych, które mają charakter typowej prowokacji. Niemniej akcje, jak Gazety Polskiej - "strefa wolna od LGBT", to szczucie ludzi, którzy może nie uczestniczą w tych paradach, ale są gejami, lesbijkami i chcieliby żyć bez strachu i poniżania. Tymczasem takie oklejanie prasy (z pewnością też jest to element PR) to walenie po łbach wszystkich, którzy... cóż...są jacy są. Co dalej, jeśli idzie się tą drogą? Beka, bo ktoś ma zespół Downa? Niestety, traktuję LGBT w rodzaju pewnych zaburzeń i schorzeń - nieuleczalnych. Co za tym idzie ludzie Ci powinni mieć możliwość życia w społeczeństwie. Wiem, wiem, że zaraz będę okrzyknięty jako dinozaur z poglądami z 19 wieku. Niemniej to moja prywatna opinia - nie podoba mi się namolne eksponowanie swojej orientacji seksualnej, ale też nie mogę zaakceptować tego, że bije się kobiety za to, że się trzymają za ręce itd. Żyj i daj żyć innym. Carpe diem. |
nEUROn | Post #2 Ocena: 0 2019-07-26 18:20:53 (6 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Brunatny ten kraj się robi.
Wybory idą trzeba sięgnąć po brunatnego suwerena. Prokuratura umorzyła postępowanie w sprawie festiwalu Orle Gniazdo, podczas którego wznoszono nazistowskie okrzyki. - Postępowanie to zostało zakończone wydaniem postanowienia o jego umorzeniu z powodu niewykrycia sprawcy. Był wyrok sądu ale nie każdy musi go respektować widzę. Tak na Ziobre psioczyć? To jak to z tą wiarygodnością i pokorą? Za Tuska się pisoczyło na niego a tu tak zwany marszałek buja się z rodzinką na koszt podatnika a jego kancelaria kłamie i podaje fałszywe informacje. Złapany za rękę tnie głupa. Poinformowano że mimo braku samochodu minister cyfryzacji znowu pobrał paliwowe. [ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 26-07-2019 18:26 ] |
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2019-07-26 19:02:15 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
a zamkneli juz tego hajlujacego operatora kamery z tvnu?
oj brunatny sie ten kraj robi oj brunatny... oczywiscie to taki kiepski zart musialbym chyba na glowe upasc zeby o swojej ojczyznie i narodzie ktory walczyl z nazizmem i byl ofiara pisac ze robi sie brunatny ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-07-2019 19:04 ] |
nEUROn | Post #4 Ocena: 0 2019-07-26 19:13:30 (6 lat temu) |
Nie, no sprawę pod kocyk a g... wypudrować.
Typowe. Krytykowanie pedofilii atak na kościół, informowanie o przemocy domowej to atak na wartości rodzinne. Też takie wartości masz? ![]() |
unreal | Post #5 Ocena: 0 2019-07-27 03:34:56 (6 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2014 Skąd: ? |
Prokuratura umorzyła sprawę,bo nie chce się zajmować sprawę kilku debili,którzy ukryli się w głębokim lesie popili piwo i postawili drewnianą swastykę.Jak można nazywać to publicznym propagowaniem faszyzmu,jak ukryli się z tym wszystkim w jakimś lesie.To nawet nie było straszne i oburzające.To było głupie i jakieś takie...sztuczne,jakby to była jakaś ustawka.
|
|
|
Kanonier30 | Post #6 Ocena: 0 2019-07-27 07:24:56 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
To przecież była ustawka - tvn ma oglądalność. Natomiast tworzenie na tej podstawie teorii o tym, że w Polsce mamy "hitlerowców", to już nawet nie jest śmieszne.
PS. Dla równowagi proponuję przeprowadzić urodziny Stalina, wraz z oprawą ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 27-07-2019 07:28 ] |
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2019-07-27 07:42:26 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
widzialem ten film smiechy chichy cale "stowarzyszenie nazistow "liczylo chyba 2 chlopakow i 2 dziewczyny byl tez oczywiscie hajlukacy operator kamery z tvn
chociaz twarze byly zapikselowane to widac bylo ze to jacys glupi nastolatkowie byli a w swiat poszla wiadomosc ze w Polsce nazisci sa tvn i cala opozycja z ta narracja wyrzadza temu krajowi ogromne swinstwo to sa ludzie ktorzy nie cofna sie przed niczym zeby tylko pozbawic pis wladzy |
nEUROn | Post #8 Ocena: 0 2019-07-27 07:55:41 (6 lat temu) |
Tu też jest grupa rekonstrukcyjna prawem pisowskim chroniona.
Na twarzach kilku ma piksele. Prokuratura w wielu sprawach uznała że nie ma co się zajmować tematem. PCK, dwie wieze (tu jednoznacznie sam zainteresowany poinstruował prokuraturę gdzie jej miejsce), sprawa podejrzeń co do prostytucji nieletniej i polityka już nie wspomnę o ukrywaniu dokumentów przez biskupów co do pedofilii w kościele (prokurator wierzący to i wierzy że nic się nie stało). [ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 27-07-2019 08:06 ] |
Kanonier30 | Post #9 Ocena: 0 2019-07-30 11:57:44 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Obejrzałem spore fragmenty relacji, jakie "media narodowe" przeprowadziły z marszu równości w Białymstoku. Tak, aby nie powielać treści z głównego nurtu...pomijam wszelkie uwagi techniczne co do przekazu.
Prowadzący transmisję przekroczył wszelkie znane mi normy dziennikarstwa, co nawet dla zagorzałych przeciwników LGBT było zauważalne i widoczne w komentarzach pod filmem. Czynienie z kibiców Jagielonii, tudzież innych klubów, opoki tradycji, patriotyzmu i polskości jest żenujące. Żadnej refleksji na skandowane pieśni: "Zawsze i wszędzie Policja jexxna będzie.." (chyba mamy nowy kanon utworów patriotycznych), na dodatek chamskie, wulgarne wypowiedzi co niektórych "patriotów" z Jagielonii skomentowane, jako "zdeterminowanie"...chyba nie trzeba żadnej propagandy TVN, GW... bo taka prezentacja wydarzeń w Białymstoku, to jest zażenowanie dla prawicy. Niestety, bo nie tędy droga ![]() W marszu oprócz kilku osobników (płci obojga), co do których widoku żałość i śmiech mógłby być najstosowniejszy (nie agresja, petardy i wyzwiska) szły dzieciaki - nastolatkowie, którzy śpiewali piosenki. Tyle zauważyłem w powyższej relacji. Nie było tam nic obscenicznego, uwłaczającego mieszkańcom Białegostoku. Wokół tych kilkudziesięciu osób (tj. marsz) tłumy gapiów, kordon policyjny i agresywni, napici kibice Jagielonii. Dla wyjaśnienia, to nie uważam wszystkich kibiców piłki nożnej za ludzi balansujących na krawędzi prawa - ale akurat w Białymstoku "wyroiła się śmietanka" tego co w kibicach najgorsze. Jeśli dla tzw. dziennikarza "mediów narodowych" byli to patriotyczni mieszkańcy Białegostoku, to nie ma w ogóle zrozumienia dla słowa - patriotyzm. Nie utożsamiam się z takim słownictwem, zachowaniem, choć poglądy mam daleko na prawo od PO. Gdyby nie zamieszki sprowokowane przez Jagielonię, to te kilka dziesiątek dzieciaków przeszłoby sobie bez większego echa. Tak byłoby najlepiej - bez agresji. Organizatorzy marszu sami by się ośmieszyli - tymczasem... sprowokowano środowiska kibicowskie i to chyba celowo. Zauważyłem, że od kilku tygodni wzrasta presja przeciwko LGBT. Z incydentów, jak profanacje przygłupów (a są po obu stronach) wykreowano wroga numer jeden - dla Polski, dla Kościoła. Dla wszystkich wartości, jakie mają przeciętni Polacy. Informacja o słynnej akcji Gazety Polskiej pojawiła się również w BBC... ![]() Taki przekaz na temat Rzeczpospolitej idzie w Europę. Nie widzę w tym powodu do chwały. Raczej kreujemy się sami, jako katolicki odpowiednik Iranu. To jeszcze z kiboli zrobić "Gwardię Strażników Rewolucji" i mamy komplet. Zaczynamy przekraczać granice, gdzie nie ma już państwa, nie ma prawa. Nie ma równości i swobody wyrażania poglądów. Jestem przeciwko eksponowaniu seksualności, przeciwko marszom i rozmaitym paradom, ale nie można atakować idących tam ludzi poprzez napuszczane, sterowane bojówki - w Białymstoku tymi bojówkami byli kibice, czy część kibiców Jagielonii. Taki sposób był w historii testowany z powodzeniem w Niemczech w latach 30tych XX wieku. SA brutalnie pozbywały się przeciwników Adolfa. Dlatego ONR został w 2 Rzeczpospolitej zdelegalizowany! Takie przypomnienie, że w 1934 roku - jeszcze za życia Marszałka Piłsudskiego - ONR został wykorzeniony z życia publicznego. Tak, sanacja widziała wroga w ONR, a obecnie mamy festiwal falangi w Polsce. O ile sanacja i piłsudczycy mogli szybko rozprawić się z faszyzującą młodzieżą endecką, to w obecnej Rzeczpospolitej rządzący upatrują tam głosów w nadchodzących wyborach. Nie wiem ilu z Was, z Nas będzie się z takim elektoratem utożsamiało. ![]() Na stronie serwisu niezależna.pl codziennie czytam wątki na temat LGBT. To przekracza już wszelkie normy dyskusji publicznej, a komentarze w tym serwisie, jako forum, to prawdziwa uczta "łaciny podwórkowej". Czytać się nie da. Gdyby nie środowiska LGBT to seriwsy, jak niezależna.pl chyba nie byłyby w stanie funkcjonować. ![]() Mam organiczną niechęć do osobników jak Biedroń, Zandberg, Czarzasty, Schetyna... ale nie będę walczył z ich poglądami pod sztandarem falangi i w koszulce Jagielonii. To nie są narodowe barwy Rzeczpospolitej. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 30-07-2019 12:13 ] |
Mustafa1975 | Post #10 Ocena: 0 2019-07-30 12:28:19 (6 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Birmingham |
Gangi i bojowki kibolskie niestety takze niszcza polska pilke klubowa. Panstwo nie chce ich wsadzac do pudla bo to wielcy patrioci i nie szkodzi ze zastraszaja,bija czy handluja narkotykami.
|