MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1387 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1386 | 1387 | 1388 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1387 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2019-06-25 20:57:14 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2019-06-25 10:12:58, daavid napisał(a):
Cytat:

2019-06-24 18:44:15, Jurny_Jurek napisał(a):
Nie ma w Europie takiego normalnego kraju, niestety. Obdukcja i sekcja - wyniki na stole sędziego. Dowody (sperma, dna) na stole. Przyznanie się zwyrodnialca. Proces może trwać 2h w jeden dzień. Prawo obrony tego bydlaka? Bo co, 9-miesięczne niemowle płakało a on czuł złość przez 1-1.5 roku? Jakieś badania czy był poczytalny? Wiadomo, że to bydlę, dowody w tydzień na wokandę, 2h, winny i czapa.

Normalnie to nie jest jak Norwegia traktuje Breivika, normalnym też nie jest że proces będzie trwał średnią krajową.

Ale mam nadzieję, że potraktowano go po ludzku i nie prowadzono na boso.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Jurny_Jurek</i> 24-06-2019 18:46 ]

Bywało w historii tak, że sprawca się przyznał, wszystko było oczywiste, dostał czapę a po latach okazało się, że prawdziwym sprawcą jest ktoś inny.
Rzymianki wymyślili, że w sądzie jest prokurator, obrońca i ktoś kto orzeka karę. Nie widzę powodu żeby to zmieniać.

Nie neguje konieczności absencji któregokolwiek z wymienionych, każdy ma prawo do obrony choćby zgwałcił i zatłukł niemowlę. Piszę tylko, że skoro wina sprawcy jest niewątpliwa to proces nie musi być długi i skomplikowany.

Przykład Breivika jest dobrym kontrargumentem skoro wy tak chętnie używacie przykładu Komendy. Gość wjechał na wyspę, z zimną krwią w imię narodowego socjalizmu zabił ponad 70 ludzi. Młodych ludzi co życie mieli przed sobą. Czy sprawa budziła wątpliwości? Czy byly wątpliwości, że to ktoś inny? W nienormalnym kraju taki zwyrol miałby tydzień procesu, wyjaśniłby że zrobił to dla aryjskiej rasy no i po tygodniu tłumaczenia obrońcy ,,Ale to dobry chłopak był i mało pił" od razu na stryczek.

W normalnym kraju mieszka w hotelu, silownia, playstation, pisze ksiazki, ma tysiace fanow i fanek skladających mu propozycje matrymonialne. Stał się dla wielu debili ikoną i bohaterem. Żyje w warunkach 10x lepszych niż chory w polskim szpitalu i uśmiecha się bezczelnie rodzinom ofiar w twarz. Norweski wymiar sprawiedliwości widzi szansę ma resocjalizację gościa co zabił 77 ludzi w jeden dzień. I to jest normalność.

Saddam Hussain nie był zbyt pokojowym dyktatorem, miał na rękach krew ludzi. Co zrobili Amerykanie?(pomijając slusznosc ataku, wojna o rope itd). Ot szybki proces i stryczek, żadnego srutututu.

Możecie popierać kilkuletni proces tego zwyrola co zgwalcil i zabil niemowle, niech kilka lat sie odwoluje i tlumaczy. Skonczy na pryczy przed tv z dozywociem, papu, cieplo, ping pong, da sie zyc.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2019-06-25 21:25:47 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Piszesz Jurny_Jurek w liczbie mnogiej. A gdzie ja napisałam, że Norwegią to normalny kraj? To Ty pierwszy użyłeś pojęcia ”normalnego kraju”. Husajn też powinien mieć proces, tak samo ja Bin Laden. Według mnie.

Ale jak napisał forumowicz znany z ziajania nienawiścią do PiSu - choćby Husajnowi i Bin Ladenowi urządzono najsprawiedliwszy proces w dziejach ludzkości - tłum żąda krwi.
I teraz kwestia czy chcesz być w tym tłumie czy nie. Bo ja nie chcę.
Każdy powinien mieć sprawiedliwy proces, każdy powinien mieć możliwość ponownego procesu, a nie tylko ten co do którego jest mniejsza rządza krwi.
Taka jest sprawiedliwość. Wszyscy równi wobec prawa. Wiem, to utopia, ale wole wierzyć w to niż w ”żądzę krwi”

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2019-06-26 02:42:29 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Ale ja nie piszę nic o ,,niesprawiedliwym procesie" Ewa. Czasem ludzie myślą, że jak proces ciągnie się latami, z odwołaniami i powtórkami to jest ,,sprawiedliwszy:?

Komenda miał długi proces, odwołania i dopiero postęp technologii w kryminalistyce obnażył błędy biegłych i badań. Tam wszystko poszło na zlecenie, proces był poszlakowy i w takim przypadku Komenda nie powinien otrzymać czapy. Biegli i ten prokurator powinni dostać 15 lat za fabrykowanie i błędne analizy.

Jeszcze raz - są bestie w ludzkiej skórze, których zbrodnie nie podlegają wątpliwości - szybki i sprawiedliwy proces. Zabiles 77 osób a jedyną okolicznością łagodzącą ma być to, że zrobiłeś to dla dobra aryjsko-nordyckich wizji austriackiego akwarelisty? To wszystko co masz na swoją obronę? No to do celi śmierci i krzesło, dziękuję, zamykam posiedzenie. Prosze wstać, sędzia jedzie na ryby a Breivik do celi śmierci. Co tu jest niesprawiedliwego?

Zbrodniarze nazistowscy w Norymberdze mieli nieraz krótsze procesy niż Trynkiewicze, mimo że trzeba było im udowodnić tysiące zbrodni. Czy mieli niesprawiedliwe procesy a niektórzy niesprawiedliwie zawisneli na sznurze? Nieee, to była sprawiedliwość a nie rządza krwi. Rządza krwi tłumu to była na arenach walk gladiatorów a nie naturalny odruch normalnego społeczeństwa na zbrodnie nazistów, breivikow i mordercow-gwałcicieli niemowląt. Ten bandzior bedzie mial z 10 posiedzen po pare godzin, jedno w miesiacu gdzie obrona bedzie stawac na głowie tłumacząc, że ojczym go maltretował, że miał depresję, alkoholizm, był wybuchowy i miał ciężkie 45-lat życia. I co, usprawiedliwi to gwałt i zatłuczenie na śmierć 9 miesięcznego niemowlęcia? Ten typ samym swoim czynem poznawił się prawa do nazywania go człowiekiem a więc i praw. To k...a nie człowiek, wybacz. Ale wciąż zasługuje na sprawiedliwy proces i sprawiedliwą karę - dokładnie taką jaka spotkała Hansa Franka po sprawiedliwym procesie w Norymberdze.

A tak na koszt podatnika na tzw. ochronkach będzie czytał książki, malował obrazy i oglądał filmy. Dobrze odżywiony będzie sobie dobrze spał bo trzeba być humanitarnym. Dla ludzi. I tyle, to moje zdanie i uważam, że kara śmierci dla Martina Bormanna czy Wilhelma Keitela nie była ,,północnokoreańskim standardem ludzi pierwotnych" tylko sprawiedliwością. To był cytując klasykę ,,chwast".
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2019-06-26 07:32:51 (6 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2019-06-26 08:05:09 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2019-06-25 21:25:47, SweetLiar napisał(a):
Piszesz Jurny_Jurek w liczbie mnogiej. A gdzie ja napisałam, że Norwegią to normalny kraj? To Ty pierwszy użyłeś pojęcia ”normalnego kraju”. Husajn też powinien mieć proces, tak samo ja Bin Laden. Według mnie.

Ale jak napisał forumowicz znany z ziajania nienawiścią do PiSu - choćby Husajnowi i Bin Ladenowi urządzono najsprawiedliwszy proces w dziejach ludzkości - tłum żąda krwi.
I teraz kwestia czy chcesz być w tym tłumie czy nie. Bo ja nie chcę.
Każdy powinien mieć sprawiedliwy proces, każdy powinien mieć możliwość ponownego procesu, a nie tylko ten co do którego jest mniejsza rządza krwi.
Taka jest sprawiedliwość. Wszyscy równi wobec prawa. Wiem, to utopia, ale wole wierzyć w to niż w ”żądzę krwi”

Saddam i bin Laden nie mogli mieć procesu, to oczywiste. Jeden i drugi byli kiedyś sponsorowani przez USA i pewnie wiele mogliby o tym kraju powiedzieć.

Do góry stronyOnline

nEUROn

Post #6 Ocena: 0

2019-06-27 15:10:25 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

To jak tam z tym prezydentem Sieradza z pisu?
Może coś o tym opowie Jurek, wielep.
Cos o dzialaniu policji?
Dla kolegi pytam.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #7 Ocena: 0

2019-06-27 18:18:22 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

W odpowiedzi na informację rzecznika ETK.

Obrazek

I takie tam, a zus 10% do góry.
Podobno to bardzo mała podwyżka bo wszędzie dobrobyt a sama składka jest niska.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 27-06-2019 18:24 ]

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2019-06-29 08:18:43 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Tak trochę o kraju z dykty i paździerza.

J.bać pis- o nie wolno.

J.bać dzieci - a to już wolno

Oddam dziecko w księdza ręce - bo ufam.

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #9 Ocena: 0

2019-06-29 12:23:48 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Sprawa z sieradza pokazuje ze sady sa do zaorania
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #10 Ocena: 0

2019-06-29 12:35:30 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Cytat:

2019-06-29 12:23:48, admiralbibol napisał(a):
Sprawa z sieradza pokazuje ze sady sa do zaorania

Ooooo
a psychoprawica doczytała czy tylko nagłówek łyknęła?

Dodam że w przypadku Cimoszki który pomógł kobiecie którą potrącił powyższa psychoprawica toczyła pianę.

A tu patrz, wina sądu.
A nie Tuska?

Przecież prezydent miasta z pisu ma wytłumaczenie bo go nie tylko słońce oślepiło ale i ogłuszyło.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 29-06-2019 12:36 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1387 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1386 | 1387 | 1388 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,