MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1338 z 2050 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1337 | 1338 | 1339 ... 2048 | 2049 | 2050 ] - Skocz do strony

Str 1338 z 2050

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nEUROn

Post #1 Ocena: +1

2019-02-25 16:49:55 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Cytat:

2019-02-25 16:29:00, Konto usunięte napisał(a):
Mnie jedynie interesuje dlaczego akurat Stefan Michnik tak koledze zapadł w pamięć?

Bo wydał najwięcej wyroków śmierci?
Bo jest żydem?
Bo Stefan?
Bo jakaś inna przyczyna?

Jurek "nie popiera" pisu i jest też tak aktywny przy Kryże czy Piotrowiczu.
On tylko im klaszcze ale się nie cieszy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2019-02-25 17:22:38 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2019-02-25 16:29:00, Konto usunięte napisał(a):
Mnie jedynie interesuje dlaczego akurat Stefan Michnik tak koledze zapadł w pamięć?

Bo wydał najwięcej wyroków śmierci?
Bo jest żydem?
Bo Stefan?
Bo jakaś inna przyczyna?

Nic szczególnego. Ot pojawiła się informacja, że po raz kolejny chcą dorwać zbrodniarza ale szwedzkie prawo zabrania bo według nich ,,przedawniło się". Po pierwsze zbrodni dokonal w PRL a nie Szwecji a po drugie:

,,Nazistowski zbrodniarz wojenny, 94-letni były esesman Jakiv Palij, został deportowany ze USA do Niemiec"

Jakoś jankesom i Niemcom się nie przedawnia a Szwedom tak. Pewnie dlatego, że jest tam wysmienity wymiar sprawiedliwosci.

O jest neuron z partii Wiosna. A Piotrowicz i Kryże wydawali wyroki śmierci na żołnierzy antykomunistycznego podziemia? Jesli tak - to do paki.

(Piotrowicz wydajacy wyroki to urodzil ci sie w glowie na potrzebe chwili czy teraz tak?)

I wracajac do pytania - coraz mniej ich zyje. Jedyne co ich spotkalo za zbrodnie przeciw ludzkosci do degradacje i inne malo znaczace reperkusje. Żyli sobie spokojnie.

https://facet.wp.pl/stalinowscy-sedziowie-i-prokuratorzy-nigdy-nie-odpowiedzieli-za-swoje-zbrodnie-6002212884607617g

Wiem, ze jak chodzi o czerwonych zbrodniarzy to Stasiu jest przeciwny ich sadzeniu, neuron tradycyjnie podpina pod pis i pode mnie ,,bo Piotrowicz", stara spiewka. Obronca Europy i dreczyciel feministek obronca zbrodniarza - no wiesz ty co?

A kto nas oskarża o antysemityzm? Premier Izraela. Co premier Izraela mówi? Ano stata sie troche wybielic udział austriackiego akwarelisty w Holokauscie:

http://wyborcza.pl/1,75399,19056840,benjamin-netanjahu-hitler-nie-planowal-holokaustu-namowil.html?disableRedirects=true

Najlepiej jakby rząd przestał z nim gadać w ogóle, 100% zlewka, tyle ze od razu oskarży o antysemityzm. (I do tego jaka islamofobia).

P.S. a czytaliście, że w Izraelu w komunikacji miejskiej na wybranych trasach sa osobne miejsca dla Żydów i Palestyńczyków? Niemal jak w Warszawie w 39-44 ,,nür für Deutsche".

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 25-02-2019 18:20 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2019-02-26 19:20:54 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Jurek, Twój wpis mnie zainteresował, szczególnie w zakończeniu. Mam na myśli owe osobne, wydzielone miejsca - co czytając inne materiały na temat Izraela nie jest dla mnie szokiem. Możesz podać źródło? Nie czytałem, a więc chętnie bym przejrzał te informacje.
Moje osobiste, prywatne odnoszenie się do Izraela czy Żydów jest neutralne. Uważam, że w pełni świadomy człowiek - bez względu, rasę, kolor skóry...sam określa siebie, a o wartości świadczą czyny. Po prostu. Współcześnie mamy oczywiście rzesze - tysiące, setki tysięcy, miliony... - które bezkrytycznie akceptują wszystko co wyemitują stacje tv, radio, sieć, prasa. Tudzież podporządkowują się religii (np religii pokoju. :-M] ), mistycyzmowi, aby uniknąć odpowiedzialności za swoje działania, jako człowieka, a przy okazji odnajdują cel swojej egzystencji. Wszystko proste i podane na tacy.

W ramach "ciekawostki" napiszę, że byłem studentem Śp. Dr Dariusza Ratajczaka, który za "kłamstwo oświęcimskie" i wydaną własnym nakładem niewielką książkę "Tematy niebezpieczne" stracił miejsce na Uniwersytecie Opolskim, poza tym miał sprawy sądowe...i został publicznie napiętnowany przez środowisko "Gazety Wyborczej".
Ostatecznie nie znalazł nigdy już pracy na uczelni - tzw "wilczy bilet" - a pracował podobno, jako... stróż. Nikt nie chciał Ratajczaka zatrudnić. Ze strachu - to jasne. Wspomnianą książeczkę - traktującą o Żydach i niemożności wymorodwania takiej ilości więźniów w KL Auschwitz - nadal posiadam. Jest to chyba jedna z nielicznych pozycji zakazanych w obiegu. Kupiłem, jako student - z autografem Doktora.

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/116344/tematy-niebezpieczne

Co tragiczne i ciekawe, to przed kilkoma dniami przeczytałem, że 9 lat temu ciało Dr Ratajczaka zostało znalezione już w stanie początkowego rozkładu w samochodzie - gdzie spał - na parkingu supermarketu (2010). Domu już nie miał.. Interesujące, że nikt stojącym tam autem wcześniej się nie zainteresował. W ogóle przeszedł mnie dreszcz, bo nie spodziewałem się, że Doktora już nie ma na tym padole łez i że zginął niczym bezdomny pies.
*DONT_KNOW*

Śp Dr Dariusz Ratajczak był związany ze skrajnymi ruchami narodowymi, ale nie wspominam, aby podczas zajęć starał się kultywować, akcentować swoje poglądy polityczne, a miałem z Dr Ratajczakiem zajęcia z historii najnowszej. Zapamiętałem Go, jako człowieka inteligentnego, po prostu sympatycznego wykładowcę.Wychodzi z kalkulacji, że "zabiły" Dr Ratajczaka poglądy polityczne, zwłaszcza w kwestii żydowskiej i owa książeczka - "Tematy niebezpieczne". Zaszczuto człowieka po prostu porządnego...a temat jest nieznany szerzej opinii publicznej. Był człowiek - nie ma człowieka.

https://wiernipolsce1.wordpress.com/2017/05/29/mija-siedem-lat-od-smierci-dr-dariusza-ratajczaka/

:-o

Ps. Wypadałoby, aby miejsce pochówku również było (a może faktycznie tak się stanie w przyszłości) nieznane i mamy schemat, który coś mi przypomina. Pręgierz i swoisty straszak dla ewentualnych naśladowców? Powiem tak, to nie powinno mieć miejsca w Niepodległej - bez względu na poglądy polityczne... .

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 26-02-2019 20:00 ]

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #4 Ocena: 0

2019-02-26 20:52:13 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

To dopiero wtorek....

Policja nie może znaleźć Falenty by ten odbył zasądzoną odsiadkę za to odnalazła się prośba o uniewinnienie na biurku Dudy.

Zatrzymanie byłych szefów KNF Andrzeja Jakubiaka i Wojciecha Kwaśniaka nie zasadne - zdecydował Sąd Rejonowy w Szczecinie i zwolnił ich ze wszystkich środków zapobiegawczych proponowanych przez Prokuraturę.
Ciekawe co teraz Gruby powie?
Może znowu coś o koszulkach Konstytucja i niezależności.
Obrazek

Kierowca SOP przyjechał rano po premiera, ale niechcący włączył syrenę.
Nie umiał jej wyłączyć, sąsiedzi wściekli - pojechał do pobliskiej siedziby jednej ze służb specjalnych.
Tam jak wysiadł, to zatrzasnął kluczyki w aucie.
A syrena dalej wyła...
Do tego trzeba było wzywać specjalistę od zamków a Morawieckiemu podstawić inną limuzynę.
Profesjonalizmu ciąg dalszy.....

Zieliński ma zostać ministrem oświaty.
Będzie więcej konfetti.

"Jarosław Kaczyński uznał, że Anna Zalewska zepsuła już w oświacie wszystko, co można było zepsuć, więc Jarosław Zieliński niczego nie pogorszy, będzie natomiast śmieszniej, a to wpłynie na ocieplenie wizerunku rządu."

Prokuratura Regionalna w Katowicach umorzyła śledztwo w sprawie rzekomego propagowania faszyzmu przez Piotra Wacowskiego, autora reportażu "Superwizjera" o środowisku polskich neonazistów. Śledczy nie dopatrzyli się żadnego przestępstwa w zachowaniu dziennikarza.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2019-02-26 21:08:07 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Oprócz Mateusza Morawieckiego i Jarosława Kaczyńskiego z wymienionych we wpisie powyżej nazwisk...ja przynajmniej żadnego nie kojarzę (no troszkę minister oświaty), ale to chyba dobrze :)

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2019-02-26 22:11:14 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Spoko Kanonier, na pewno znajdziesz. Ja jestem przeciwnikiem antysemityzmu bo trza z podziwem patrzeć na żydów i jestem.pelen uznania tego, jak mniejszosc zydowska w USA trzyma za pysk jankesow - mozna?

Tyle, ze Benji jest takim.samym debilem jak krul janusz mowiac, ze Hitler nie planowal/nic nie wiedzial o holokauscie. W Izraelu rzadzi tamtejsza wersja pis i kukiza z andruszkiewiczem. Olać, wyśmiać, zignorować. Może podesłać natanjahu oryginal mein kampf zeby sie ocknal. Na edukacje za pozno, on kupuje glosy.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 26-02-2019 22:13 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2019-02-27 21:07:34 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

,,Nasz pomysł zamienili w swój pomysł” – powiedziała Ewa Kopacz, komentując propozycję trzynastej emerytury zaprezentowaną na sobotniej konwencji Prawa i Sprawiedliwości."

Byla premier liberalnej partii potępiającej rozdawnictwo (pod koniec kampanii byli tacy przeciw, ze chcieli 500+ na każde dziecko) oskarża pis, że kradnie pomysły po by rozdawać więcej. Och, Rostowski jej nie wytłumaczył, że w 2018 r zabraknie kasy na 500+?

A w gazecie wyborczej potępiono pis za rozdawnictwo - za wyzsze pensje w armii, pielegniarki, nauczyciele. Na drugi dzień wyborcza krytykowala swoj wlasny artykuł z pierwszej strony bo przeciez sie należy. Świetna gazeta, taka akurat dla wyborców po.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2019-02-27 22:00:23 (6 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Oj coś ci jeszcze umknęło Jurek.
Zabrakło w twoim newsie.

A tak, nie dopisałeś bo ty im klaszczesz ale się nie cieszysz.

A tu takie kwiatki w NBP .
Departament:
Prawny 47 tys. zł
Informatyki 34 tys. zł
Bezpieczeństwa 36 tys. zł
Operacji Krajowych 35 tys. zł
Ryzyka Operacyjnego 28 tys. zł
Stabilności Finansowej 41 tys. zł

Dyrektorzy oddziałów okręgowych 23 tys. zł

Martyna Wojciechowska 49 tys. zł
Kamila Sukiennik 43 tys. zł
Jedna z tych pań ma kwalifikacje z przedszkola.

A jeszcze tu taki minister zaskoczony...
Przekaz dnia nie wyszedł.

O pieniądze na sfinansowanie socjalnych planów Prawa i Sprawiedliwości pytany był w TVN24 Andrzej Dera. - Najniższy dług publiczny, najniższy deficyt publiczny, to są rządy Prawa i Sprawiedliwości - zauważył prezydencki minister.

Na zwrócenie mu uwagi, przez prowadzącego wywiad dziennikarza Konrada Piaseckiego, że "cały czas ten deficyt występuje", Dera odparł: - Niech mi pan wskaże państwo w Unii Europejskiej, które nie ma deficytu. - Niemcy - od razu odpowiedział Piasecki. - Nie mają deficytu? Jest pan w 100 procentach pewny? Nie wierzę - odpowiedział zaskoczony Dera.

- Ja słyszałem, że wszystkie państwa, czy zdecydowana większość ma deficyt i to niektóre bardzo poważny, dużo większy od Polski. Ja widziałem tabelę po prostu, jak wygląda, i Polska jest, jeżeli chodzi o te relacje, na bardzo dobrej pozycji. Jest pokazywana jako państwo, które dobrze zarządza długiem publicznym - mówił Dera.

- Długiem publicznym - tak. Ale dług publiczny to nie deficyt budżetowy - przerwał mu dziennikarz TVN24. - To są dwie różne rzeczy, oczywiście. Deficyt budżetowy mamy bardzo niski, w porównaniu do tego, co było wcześniej - tłumaczył minister.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2019-02-27 22:15:36 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Dera to aparatczyk pisowski posylany na wywiady by udowodnic slusznosc polityki poboznych socjalistow. Mua.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2019-02-28 16:31:33 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

To co Kolega nEUROn przytoczył i o czym można przeczytać w serwisach to tylko dowód na zdziczenie biurokratów, pozbawionych kontroli. Pazerność i brak jakiejkolwiek moralności w grabieniu polskich podatników. Nie ma znaczenia, jaka opcja sprawuje władzę. W poprzednich kadencjach urzędowania premiera Donalda Tuska i Ewy Kopacz również ciągle media obnażały system. Bardzo dobrze, bo taka jest rola środków przekazu, jako tzw czwartej władzy.

Niestety, ale całe towarzystwo won na pysk wywalić z "wilczym biletem", jeśli chodzi o zatrudnienie w instytucjach państwowych czy spółkach Skarbu Państwa. Poza tym sprawy karne z powodu przekroczenia uprawnień służbowych itd...niech się tym zajmą instytucje odpowiedzialne za porządek prawny.

Do góry stronyOffline

Strona 1338 z 2050 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1337 | 1338 | 1339 ... 2048 | 2049 | 2050 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,