MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 2056 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 2054 | 2055 | 2056 ] - Skocz do strony

Str 14 z 2056

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-10-15 14:08:27 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-10-15 14:16:05 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Yvonne_67

Post #3 Ocena: 0

2012-10-15 14:53:38 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2012-10-15 12:21:22, kolezanka_szkla napisał(a):
Mnie bardziej obecnie wkurzaja naciski UE na Anglie.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kolezanka_szkla</i> 15-10-2012 12:25 ]

Mnie tez......
I mimo, iz kazdy z nas chcialby, aby w Polsce bylo lepiej, to ilu z nas tak naprawde mysli, ze kiedys wroci tam.......
Wiekszosc chyba wypracuje sobie emerytury w UK i tu spedzi reszte zycia, bo tu beda dzieci, przyzwyczajenia, dom,........
Nawet czesc tych, co wracaja do Polski teraz, po jakims czasie laduje spowrotem w UK.

Dlatego moze lepiej zaczac sie bardziej interesowac, co sie w UK dzieje (i nie tylko, czy obetna zasilki, czy doloza), gdyz tu spedzimy reszte naszego zycia......

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Onieznajomy

Post #4 Ocena: 0

2012-10-15 15:31:39 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2012-10-15 12:49:00, kolezanka_szkla napisał(a):
Bedziesz mi wmawial, ze to co widzialam, slyszalam i odczulam na wlasnej skorze to nie prawda?

Nie, nie bede, napisze tylko ze i mnie kiedys lewica byla blizsza, ale ta Cimoszewicza i Piekarskiej, nie Milera czy kalisza.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2012-10-15 15:55:57 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cimoszewicza nie lubie, Piekarska za to - bardzo lubie. Prywatnie. Milera - przemilcze, Kalisza - bardzo lubie. Prywatnie.

Generalnie - polska lewica jest dla mnie partia kompletnie niewiarygodna. Oczekiwalam od niej odciecia sie od PZPR. Czekaj tatka latka.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #6 Ocena: 0

2012-10-15 16:09:09 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Cytat:

2012-10-15 15:55:57, kolezanka_szkla napisał(a):
Cimoszewicza nie lubie, Piekarska za to - bardzo lubie. Prywatnie. Milera - przemilcze, Kalisza - bardzo lubie. Prywatnie.

Generalnie - polska lewica jest dla mnie partia kompletnie niewiarygodna. Oczekiwalam od niej odciecia sie od PZPR. Czekaj tatka latka.

Piszesz o tym co kiedys Urban proponowal Milerowi, wtedy kiedy byl jeszcze premierem (znaczy Miler) bardzo sie zdziwilem ze tak otwarcie go wtedy skrytykowal, i zaproponowal troche inna droge z troche innymi ludzmi. Miler sie "zabetonowal" i skonczyl z paroprocentowym poparciem w nastepnych wyborach. Szkoda. Z tym ze i tak ktos inny powinien to wtedy "pociagnac". Dzisiaj to tylko historia.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-10-15 16:37:07 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Odciecie sie od PZPR slowami/czynami Milera? Brrrrr. Ten facet powinien byl sie zabetonowac w domu i wiecej z niego nie wychodzic. A on jeszcze na swiecznik wlazil...
Wybacz, gdyby Miler skorzystal z rady Urbana - gwarantuje odruch wymiotny. Nie badzmy idiotami. Jaki byl Miler - wszyscy wiedza. Tyle resztki "czegos" (honoru to on nie ma) mu zostaly, zeby nie robic z siebie jeszcze wiekszej lajzy, niz jest w rzeczywistosci.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 15-10-2012 16:37 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #8 Ocena: 0

2012-10-15 19:36:00 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Piszesz "odciecie sie od PZPR" a ja mam bardziej na mysli podzielenie sie, czy raczej odlaczenie czesci z postkomunistow bedacych choc w czeci ideowymi, od ludzi zainteresowanych bogaceniem sie za wszelka cene.
Wciaz uwazam ze wsrod PZPR wiecej bylo ludzi ideowych, niz dzisiaj, o ile wogole jeszcze dzisiaj sa tacy w sejmie.

Zgadzam sie ze Miler jest nic nie wart i wtedy byl juz "spalony", dlatego napisalem ze "powinien to pociagnac ktos inny"
Ale to sa stare dzieje, juz sie nie wroci ten czas i ta sytuacja, dzisiaj obawiam sie ze zabrnelismy w o wiele gorsza jame, niewiem czy jest z niej jakies dobre wyjscie. W o wiele gorszym stanie jest nasza swiadomosc, i wzajemne relacje, woda jest wystarczajaco zmacona, zeby latwo bylo ryby lowic.

Zeby Polacy przestali rozmawiac o polityce, skutecznie nas sklucili, my juz nie rozmawiamy, my czesto wykrzykujemy nasze wzajemne racje, to jest dla nich bardzo wygodne, w ten sposob nikt sie z nikim nie dogada, a "oni" beda buszowac jak im tylko wyobraznia pozwoli.
Kolezanko - nawet jezeli widzimy cos inaczej, nieszkodzi, potrafimy rozmawiac. Chcialbym zeby wiecej z nas umialo sie niezgadzac.

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 15-10-2012 19:40 ]

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #9 Ocena: 0

2012-10-15 20:32:48 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

co do rewolucji na islandi to ciekawe. kumpel już tam siedzi parę latek, jak się zaczął kryzys to brał udział z innymi polakami w manifestacjach. czytając ten artykuł to powiem że się mija z prawdą, bo o tym co tam pisze to czytałem tu w uk w sun i express.

najbardziej mnie zastanawia takie zacietrzewienie w ataku na po. przecież to prawica może nie taka radykalna jak pis ale prawica.
co do nfi czy tych co lewandowski podobno wymyślił, pozwoliło to rydzykowi wybudować jego imperium medialne.
co do tuska, fakt nie jest idealny, ale skoro tak wam przeszkadza, nienawidzicie go to wskażcie kogoś kto byłby lepszym premierem i uzasadnijcie dlaczego.

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #10 Ocena: 0

2012-10-15 21:34:26 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Cytat:

2012-10-15 13:07:58, mattski napisał(a):
niestety ale sytuacja w polsce teraz jest nie ciekawa. przydala by sie prawdziwa rewolucja zeby zmienic rzad tak jak zrobili w islandi. jak ktos nie czytal o tym zapraszam do lektury <a href="http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/czym-jest-islandzka-rewolucja-dlaczego-nie-slyszymy-o-tym-w-mediach" target="_blank" target="_new">http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/czym-jest-islandzka-rewolucja-dlaczego-nie-slyszymy-o-tym-w-mediach</a> moze wtedy by sie cos zmienilo bo na ta chwile jest strasznie, jak pomysle ze wrocil bym teraz do mojego mista to sczerze nie wiem jak udalo by mi sie utrzymac zarabiajac 1200

Zgzadza sie "grupa trzymajaca wladze" boi sie ze i my Polacy moglibysmy pojsc ta droga, rozliczyc politykow, zamknac bankierow, oglosic bankroctwo i zaczac stabilny wzrost.
forsal.pl/artykuly/569451,radosc_na_polnocy_s_p_podnosi_rating_islandii.html
"Agencja ratingowa Standard & Poor's podniosła rating islandzkich obligacji z perspektywy negatywnej na stabilną. S&P zaznacza, że sytuacja ekonomiczna kraju uległa znacznej poprawie po wyjściu z bankructwa w 2008 roku."

ciekawy post pod tym artykulem:
Islandii udało się podnieść z kolan i wyjść ze spirali zadłużenia tylko i jedynie dlatego, że ogłosili bankructwo kraju oraz usunęli całkowicie (!) dotychczasową klasę polityczną. Powstała nowa konstytucja napisana przez ludzi niezależnych i apolitycznych, w której wyciągnięto wnioski z kryzysu. Powodem upadku Islandii była korupcja i nieodpowiedzialność banków, które zadłużyły kraj na wielokrotność jego narodowej wartości. Nie udało by się im gdyby nie masowe protesty ludzi i przejęcie przez obywateli władzy we własnym kraju (obecne demokracje w Europie to zwykłą farsa). Oni mogli, więc każdy może. Nie każdy jednak wie co stało się na Islandii. Inne kraje jak Grecja i Włochy stały się przykładem czegoś innego, niedemokratycznego przewrotu z woli władców UE. Na stanowiska szefów rządów wprowadzono szantażem ludzi z komisji trójstronnej. W Polsce też mamy jej przedstawicieli np. Panów Belkę i Palikota. Miejmy nadzieję, że Polska pójdzie mądrzejszą drogą, a naród polski będzie miał dość siły by zgodnie z konstytucją upomnieć się o swoje prawo do odpowiedzialnego i suwerennego rządzenia we własnym kraju."

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 2056 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 2054 | 2055 | 2056 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,