Str 1288 z 2049 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2018-10-26 00:50:06 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Tak jeszcze napomne , gdy w UK bank holiday przypada w niedziele automatycznie następny dzień pracy jest wolny i nikt nie płaczę że gospodarka że to i tamto , a tu 11 listopada przypada w niedziele i wielka zadyma że poniedziałek wolny ...
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2018-10-26 07:43:43 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
![]() I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Soltys | Post #3 Ocena: 0 2018-10-26 08:23:20 (7 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2005 Skąd: Gillingham |
Cytat: 2018-10-25 23:10:03, staryznajomy napisał(a): Cytat: 2018-10-25 08:07:15, Soltys napisał(a): Cytat: 2018-10-25 08:05:27, Soltys napisał(a): Nie pamietam Twojego rozbawienia kiedy na slub ksiecia oglosili wolny dzien w UK. Alzheimer w take mlodym wieku? Zastanawia mnie jednak jakież to obchody są planowane na 12-tego ...i z jakiego powodu? ps. ...polecam cytat który masz jako swoją sygnaturę [ Ostatnio edytowany przez: <i>staryznajomy</i> 25-10-2018 23:52 ] Masz racje. Za wypowiedz ad personam, przepraszam. 11 Listopada ("bank holiday" ![]() Caly ten halas o dodatkowy wolny dzien, przypomina mi czasy komuny i ich wyliczanie strat za kazda godzine czy dzien strajku. Pamietasz? "Nie zawsze trzeba mieć za drania
Tego, co jest innego zdania."
Jan Sztaudynger
|
staryznajomy | Post #4 Ocena: 0 2018-10-26 09:17:01 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Sołtys.
Pewnie, że pamiętam...zresztą nie dadzą zapomnieć (niezależnie od tego kto obecnie trzyma władzę) Wystarczy włączyć Tv i każdy strajk jest wyliczany (obecnie od LOT-u po inwalidów w bydynku Sejmu). Jeżeli chodzi o 12 listopada -pewnie szum by był mniejszy -gdyby ustalono to dużo wcześniej. Wystarczyło przewidzieć, że 12-ty jest zaraz po 11-tym. Władza raczej powinna mieć takie wyliczenia. Przecież powinni mieć również wizję na przyszłość. Ciężko uwierzyć, że ich to zaskoczyło. [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 26-10-2018 09:45 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2018-10-26 10:47:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Gdyby ustalono wcześniej byłyby wrzaski że to kiełbasa wyborcza , zawsze znajdzie się jakieś halo.
Nie mieszaj w to LOT który miał nie istnieć przed końcem kadencji PO . Niemiecka partia i tak zrobi wszystko by nie wybudować Centralnego Portu Lotniczego bo przecież stracą na tym kilkadziesiąt procent rynku . O proteście inwalidów nawet nie ma co mówić większej pokazówki nie można było zrobić . To było wręcz żenujące [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 26-10-2018 10:47 ] |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2018-10-26 10:59:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
dokladnie tusk mowil zeby nie doplacac tego dziadostwa oni chcieli sprzedac lot niemcom za zlotowke zeby ludzie mieli prace...
zawsze ta sama technika ale jezeli wszyscy w rodzinie mowili po niemiecku a jezyk polski byl drugim jezykiem to co sie dziwic p.s ktos zwrocil uwage na wynik jaruzelskiej jak to swiadczy o warszawie ...totalna porazka [ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-10-2018 11:39 ] |
staryznajomy | Post #7 Ocena: +1 2018-10-26 11:17:59 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Raczej dziwne nie jest, że jeśli w PL jest tak bogato - to znajdzie się chętny by jemu też coś dać.
Skutki własnej propagandy sukcesu, mogą być też negatywne. Co do planów i wydatków na te cuda przyszłości, chyba to nie ci sami wyliczali. Bo jeśli zostali zaskoczeni przez naspujące po sobie dni to i planowane zyski i koszty mogą się trochę minąć. Szczęśliwie nie jestem ekonomistą który musi to przeliczyć. Jeśli jednak dojadę do tego lotniska dobrą autostradą, cichym i tanim elektrycznym samochodem...to chętnie sobie gdzieś polecę (bo, że mnie będzie stać -nie wątpię). Tymczasem boję się, że muszę zacytować tekst pewnego bardzo starego kawałka: " chciałbym latać wysoko w chmurach Zobaczyć słońce z bliska Lecz nie mam samolotu I żal mi dupę ściska " Ps. przepraszam za użycie w cytacie słowa "żal" przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2018-10-27 10:48:58 (7 lat temu) |
co mysliscie o tym teczowym piatku? co ja mysle to chyba nie trzeba pisac ; ) ale zaskoczyla mnie wczorajsza reakcja redaktora polsatu chyba "o polityce na ostro" byla jedna teczowa jakis pedagog ktory tworzyl system edukacji w pl i redaktor programu
fachowiec mowil o przepisach prawa ktore sa lamane bo takie akcje moga sie tylko wydarzyc w porozumieniu z rada rodzicow co zostalo w ogole pominiete ogolnie gosc skrytykowal ten pomysl powiedzial tez zdanie ktore dalo mi do myslenia cos w stylu- mlodziez w tym wieku jest az nadto tolerancyjna co pozniej moze przerodzic sie w agresje jak mysle o sobie w tym wieku to moje zdanie na ten temat brzmialo mniej wiecej niech kazdy robi co chce ktos chce byc gejem to niech sobie bedzie wolne konopie itp... ogolnie zaden gej nie uslyszalby ode mnie dzisiaj nic obrazliwego ale nie uwazam takich zwiazkow za idace w parze z natura czlowieka nie chcialbym tez zeby moje dziecko takie bylo chociaz kochalbym je dalej co oczywiste przynajmniej dla mnie to na pewno nie zmienilbym zdania homoseksualisci mi nie wadza mysle nawet ze pracuje z jednym i jest spoko gosciem ktorem zawsze chetnie pomoge ale te wszystkie akcje lgbt zrownalbym z ziemia nie podoba mi sie ta propaganda w szkolach i programowanie mlodych nie mowiac juz o wybieraniu plci... ogolnie wracajac do tego redaktora to nie bylo to tvp tylko polsat mysle ze gosc zareagowal nawet zbyt emocjonalnie ale latwo powiedziec siedzac przed telewizorem : ) w takich mocnych slowach prawie machajac na nia palcem powiedzial na jakiej podstawie pani uwaza ze rodzice nie ucza dzieci tolerancji na jakiej podstawie mysli to pani o mnie o moim bracie nie zycze sobie itd hehe smiesznie to wygladalo babka oczywiscie rasowa rzeczniczka lgbt ze stoickim spokojem powiedziala ze program tylko ja utwierdzil w tym ze ta akcja jest bardzo potrzebna wtedy pomyslalem o ludziach ktorym sie wmawia ze sa nerwowi lub maja jakies zaburzenia psychiczne caly czas spokojnie powtarzajac ze sa chore a ta druga strona broniac sie zaczyna wrzeszczec ze jest normala ; ) ale ruszyli z kopyta co ? teczowy piatek pierwsze o tym slysze a tu sie okazuje ze kilkadziesiat szkol jest zaangazowanych wychowywanie pod wzgledem wartosci powinno sie odbywac w domu bez kitu wszyscy ci ludzie nienawidza religi w kosciele ale chca wpychac ideologie gender na chama w mlode umysly i to jest dla nich fair cieszy tylko to ze przyniesie to najprawdopodobniej odwrotny skutek [ Ostatnio edytowany przez: cris82 27-10-2018 10:54 ] |
staryznajomy | Post #9 Ocena: +1 2018-10-27 11:26:33 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Normalnie jak mało kiedy muszę się prawie zgodzić. Też nie widzę potrzeby obnoszenia się ze swoimi "organami po ulicach". Do momentu kiedy mnie ktoś nie atakuje - guzik mnie obchodzi co on robi "pod kołdą". Wku...a mnie tak samo jeśli na wąskim chodniu widzę trzymających się za ręce 2 panów, 2 panie, i dwoje państwa...bo kurde muszę im ustąpić i zasuwać po mokrym trawniku.
Z drugiej jednak strony wiem, że ci "inni" których znamy osobiście są przez nas tolerowani...ale nasz dobry kolega im dokuczy w jakiś sposób (bo ich nie zna). Kolega ma "swoich innych" których my wyśmiejemy lub ... Może dlatego są te "obnoszenia się" - by pokazać że się jest...? Kiedyś też kobiety musiały protestować by teraz mogły (nawet wbrew estetyce) chdzić w "warginsach"...przepraszam: leginsach. [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 27-10-2018 11:28 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2018-10-27 11:48:06 (7 lat temu) |
na moje oko w leginsach nie ma nic nie estetycznego to tak na marginesie
tutaj chodzi o prawa rodzicow do wychowywania ich dzieci a to co sie teraz dzieje to powrot do komunizmu gdzie probuje sie zaszczepic w mlodych umyslach ideologie w sposob systemowy jaki bedzie tego efekt? brak tolerancji nazywanie innych opinii faszyzmem w konsekwencji kary finansowe i moze nawet wiezienie to juz dzieje trzeba miec cos z glowa nie tak zeby jako rodzic zgadzac sie na to a ci co sie zgadzaja boja sie o swoje statusy "obywateli swiata" i stolki oczywiscie mozna miec konserwatywne poglady ale w swiecie ktorym zyjemy lepiej sie z nimi nie wychylac |