MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1248 z 2061 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1247 | 1248 | 1249 ... 2059 | 2060 | 2061 ] - Skocz do strony

Str 1248 z 2061

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

parawandlugi

Post #1 Ocena: 0

2018-06-30 14:31:34 (7 lat temu)

parawandlugi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 15-04-2018

TVN24 mowi Brytyjczycy ruszyli po unijne paszporty? W d* mam Unie i jej passport. Dobrze mi sie tu mieszka i mam d* EU, ktora zwie sie Europa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2018-06-30 15:05:10 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2018-06-30 14:31:34, parawandlugi napisał(a):
TVN24 mowi Brytyjczycy ruszyli po unijne paszporty? W d* mam Unie i jej passport. Dobrze mi sie tu mieszka i mam d* EU, ktora zwie sie Europa.

Ty sobie możesz mieć gdzie chcesz, ale ludzie którzy mieszkają na kontynencie chcą sobie zabezpieczyć przyszłość tak jak np Polacy w UK. To zupełnie normalne i nie wiem z czego TVN robi halo

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #3 Ocena: 0

2018-06-30 15:27:04 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Cytat:

2018-06-30 13:44:13, Jurny_Jurek napisał(a):
Polska scena polityczna jest na szczęście inna od zachodniej i partie lewackie czy komunistyczne (PPK czy Razem) są mało popularną aberracją umysłową.

We władzach tej partii zasiadają czciciele Marksa czyli inspiratora mordów czerwonej hołoty, którzy bronią wszystkich pedofili prócz tych ukrywających się w kościele. Poza kościołem największym wrogiem są zaradni, majętni i przedsiębiorczy ludzie, których mordowali i okradali kiedyś bolszewicy a dzisiaj Zandbergi chcą ich karać 75% podatkiem. Patrząc na zarządy tych partii i tych smutnych ludzi po filozofiach, to chęć okradania bogatszych jest zrozumiała - zwykłe nieudacznictwo, które znalazło sobie sposób na pasożytnictwie podatnika (dofinansowanie partii politycznych).

Gdy nasza ,,nowoczesna lewica socjalna'' okradnie już bogatych to obniży godziny pracy a podniesie stawkę, dzięki temu ludzie staną się bogaci jak byli w związku radzieckim. Zaproszą też ,,refugees'' jak leci i popadnie byle tylko rozdając zasiłki udowodnić jacy to są tolerancyjni i światowi. Jak się zradykalizują i wysadzą na koncercie dla dzieci - to wzruszą ramionami i powiedzą : ,,życie stary, część życia w wielkim mieście''. No i oczywiście zamkną wszystkich ziemkiewiczów w karnych obozach pracy bo socjaliści mają wielu wrogów ludu, z którymi trza się rozprawić.

W tym kraju popularność lewicy i poprawność polityczna jest zrozumiała przecież przez setki lat brytyjczycy wymordowali tyle ludzi w wyniku ekspansywnych i grabieżczych wojen, że kiedyś musiało odbić się im czkawkom np. umyślne i masowe głodzenie Irlandczyków, gdzie ofiary szły w miliony. Zrozumiałe jest więc przyjmowanie mniejszości z byłych kolonii i rozpieszczanie ich pomocą socjalną oraz specjalną ochroną prawną. Ktoś tu kiedyś powiedział - ,,Słuchajcie, jesteśmy mordercami i kolonizatorami, złupiliśmy i wydrenowaliśmy pół świata a imperium upadło. Padnijmy na kolana i postarajmy sie jakoś naprawić te krzywdy''.

Dlatego nie wiem skąd kompleksy mają nasi lewicowi gieroje i inne socjaluszne wynalazki. Na siłę chcą być potomkami morderców, którzy ubierają się w szaty adwokatów pedofili słusznego wyznania i reagują na słowo prawica jak wnuczki tych, co w 1830 roku płacili 5f nagrody za każdego złapanego i dostarczonego żywego a najlepiej martwego Aborygena (dzieci ,,warte były tylko'' 2f).

To w końcu tylko niecałe 200 lat temu. W tym samym czasie Polaków germaniono i rusyfikowano, starając doprowadzić do zagłady niczym brytole Aborygenów. Gdyby nie olbrzymia praca części ocalałej inteligencji a także jednoczącego ludzi kościoła dzisiaj pewnie bylibyśmy krajem nadwiślańskim, wchodzącym w skład Federacji Rosyjskiej. Stąd może częściowo wynikać nienawiść do tej instytucji i jej wyznawców.

Ale dlaczego dla przykładu nie cofniesz się bardziej w czasie i nie opiszesz innego okupanta tyle że religijnego który wytrzebił i ograbił przez większy okres więcej ludzi niż brytole.
Teraz bryt ma poprawność a ci drudzy przekażmy sobie znak pokoju.

Cytat:

2018-06-30 15:05:10, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

Ty sobie możesz mieć gdzie chcesz, ale ludzie którzy mieszkają na kontynencie chcą sobie zabezpieczyć przyszłość tak jak np Polacy w UK. To zupełnie normalne i nie wiem z czego TVN robi halo

Zadne halo.
Takie info że coś jednak ten brexit nie każdemu na rękę.
Nawet dla Farage który dostał pierwszy pewnie zaraz po ogłoszeniu wyników.:-]

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 30-06-2018 15:28 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2018-06-30 16:32:16 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2018-06-30 17:12:41 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-06-30 16:32:16, Konto usunięte napisał(a):

Nie jest to żaden zarzut, jedynie stwierdzenie faktu, że ruskie trole trzymają się mocno.

Prócz ruskich troli także żydzi, masoni i cykliści trzymają się wyśmienicie. Podobno sam Putin płaci 200 funtów za każdy wpis wychwalający skrajną prawicę ze względu na olbrzymi zasięg tego forum. Biznes to biznes, robota jak robota, nic w tym nie ma złego. Są tacy co za darmo tłumaczą gangi pedofilskie i radykalnych imamów, uprawiając mowę nienawiści w kierunku katolików.

To dopiero jazda.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-06-30 20:46:56 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Obrazek

Walesa na czele silowego przewrotu, grozacy Kaczynskiemu. Zeby nie megalomania i przerost ego starszego pana to mozna byloby sie przestraszyc w 0.5%

A tak - mozna smialo przyjac, ze Lechu zapomnial srodkow przepisanych przez lekarza.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

camilius

Post #7 Ocena: 0

2018-06-30 20:55:50 (7 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Cytat:

Że Tobie tutaj się dobrze żyje,nikogo z miejscowych nie będzie obchodzić...Po opuszczeniu UE przez UK na dobre i po tzw.okresie przejściowym wszystko się może tutaj zdarzyć...Jak przestanie obowiązywać tysiące unijnych regulacji w prawach obywatela,w prawie pracy i ochrony socjalnej itp to każdy scenariusz jest możliwy w połączeniu ze słynną brytyjską interpretacją praw i obowiązków na linii obywatel-państwo...

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2018-07-03 18:27:39 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

A tyle było szumu o żywność gmo.
A tu pis suwerena truje?

O rządowym projekcie produkcji konserw ze świń pochodzących z terenów zagrożonych wirusem ASF miało być cicho sza. To nieświadomi niczego żołnierze, więźniowie, pacjenci szpitali i uczniowie mieli zlikwidować problem epidemii, zjadając wysterylizowane mięso.
Nieoficjalnie wiadomo, że dzięki porozumieniu byłych ministrów, rolnictwa Krzysztofa Jurgiela oraz MON Antoniego Macierewicza konserwy trafiły do wojskowych stołówek oraz magazynów Agencji Rezerw Materiałowych.

Sokołów SA twierdzi że to bezpieczne.
Ale badania i inne informacje to tajemnica.
A dlaczego tajemnica?
Bo przed zamiarem produkcji konserw z tego mięsa pis przegłosował ustawę utajniającą tę produkcję.

Tak więc smacznego przy zakupie konserw z Sokołowa bo tak naprawdę nie wiadomo gdzie sprzedane zostały te konserwy.

TAJEMNICA!!!

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2018-07-04 18:20:52 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Co do Sądu Najwyższego. Tym razem ekipa rządząca strzeliła sobie w kolano. Szkoda, bo wystarczyło nieco cierpliwości. Otóż mam książeczkę zwaną Konstytucją RP:

Artykuł 183 punkt 3: "Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego powołuje Prezydent RP na sześcioletnią kadencję spośród kandydatów przedstawionych przez Zgromadzenie Ogólne Sędziów Sądu Najwyższego"

Koniec I kropka. Tutaj nie ma miejsca na dywagacje, deliberacje itd. Konstytucja stwierdza wprost kadencję Prezesa Sądu Najwyższego. W imię doraźnych korzyści politycznych tym razem PiS przesadził. Do lewaków mi daleko, ale jeśli zmieniamy Konstytucję, to trzeba mieć odpowiednią większość w Parlamencie lub dać dokończyć tej Babie kadencję. Zatem do 2020 roku. Tego nie da się obronić na zasadzie...bo taka siaka, owaka. Artykuł Konstytucji jest bardzo jasny. Przegramy w każdym europejskim trybunale. Po co? Nie można było poczekać? Kxxxa, ale nie rozumiem w tym momencie polityki PiS.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2018-07-04 18:28:55 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Zgoda.

Tyle, że pis postępuje zgodnie z orzeczeniem trybunału konstytucyjnego z 1998r.

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 1248 z 2061 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1247 | 1248 | 1249 ... 2059 | 2060 | 2061 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,