MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1238 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1237 | 1238 | 1239 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1238 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2018-05-27 19:05:19 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Och Staszku, wachlarz przestepstw dokonywanych przez tych zwyrodnialcow, ktorych stales sie forumowym adwokatem jest bardzo szeroki. Nie tylko wykorzystywali seksualnie nieletnie na cukierka i iphone'a ale takze gwalcili nieletnich z uzyciem przemocy, narkotykow, porywali i zmuszali do prostytucji a takze udostepniali nieletnie kolegom, ktorzy je gwalcili. W niektorych przypadkach prowadzili takie mini-burdele, gdzie sila przetrzymywali nieletnich,a z gwaltow na ktorych czerpali korzysci majatkowe.

W koncu zagladajac w definicje prof. Filara - ,,pedofilia z punktu prawnego to przestepstwo polegajace na seksualnym wykorzystaniu maloletniego''. Stad wiekszosc z tych spraw rozpatrzana jest z zarzutami o pedofilie.

Stad wachlarz zarzutow jest rownie szeroki jak ci twoi pijani Polacy rzygajacy ci na wycieraczke pod domem.

Stasiu, ktory wynalazl sobie jakze oryginalny nick probuje tych zwyrodnialcow tlumaczyc ,,seksem z nieletnia'' niczym czlonek holenderskiej partii pedofilow, ktora uzywa dokladnie takiej samej argumentacji. Adwokat z ciebie taki jak z romka giertycha, nieudolnie smieszny. No ale ty anonimowo tlumaczysz pedofili na forum a on skorumpowanych lapowkarzy w realu.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kleszcz

Post #2 Ocena: 0

2018-05-27 21:17:41 (7 lat temu)

Kleszcz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-11-2014

Cytat:

2018-05-27 16:15:09, Kanonier30 napisał(a):
Z całym szacunkiem ..ale chciałbym co nieco wtrącić skoro było o niepełnosprawnych tudzież "sanacyjnym tyglu pełnym uprzedzeń i osobnych ławek dla Żydów". Cokolwiek to miało znaczyć, bo zdarza się, że za daleko i za długo idą niektóre wywody. Przez co zupełnie zatraca się istota tego, co jest myślą przewodnią.Niestety, pewnie moje też :)

Wyjaśniam, że szanuję każdego na tym Forum i wypowiedzi, z którymi często się nie zgadzam. Wyjmę z tego grona jednie zwyczajnych prostaków, chamów i głupców. Na szczęście niewiele ich tutaj. Zatem...Tobie Jurku, Tobie Żuczek i Wielim też życzę dobrze i abyście nie musieli kiedyś znaleźć się w gronie tychże niepełnosprawnych. Zatem, abyście za zakrętem nie spotkali na drodze wypitego rajdowca, który zamieni Wasze auta na inwalidzki wózek. Rozumiem, że takie rzeczy przytrafiają się innym - nie nam. Niestety, nie ma mojej zgody na to, aby ludzi chorych, niepełnosprawnych wykluczać i tragedię, jaka często już ich spotkała, przekształcać w piekło przetrwania. Z tego co wiem w Polsce Ci ludzie otrzymują głodowe świadczenia.... . Premier i klaka mówią jak jest świetnie, a nie mogą w XXI wieku zapewnić pomocy tym, którzy naprawdę jej potrzebują?

Rozumiem, że jak komuś grozi amputacja kończyn, to powinien grzecznie przeprosić, a potem skoczyć z pobliskiego wieżowca po uiszczeniu opłaty za skorzystanie z windy dla niepełnosprawnych?

Jako niepełnosprawny nie potrzebuję, aby ktoś mnie "adoptował" - jak to ujął Jurek - a w imię człowieczeństwa, o chrześcijańskich wartościach nie wspominając - umożliwił mi godne życie w społeczeństwie. Tym pierwszym krokiem jest odebranie takim ludziom zmartwień o żywność, odzież, dach nad głową. Z resztą sobie poradzą i każdy chciałby odzyskać chociaż część dawnego życia... . W moim przypadku od szkoły średniej pracowałem i nic nie zostało mi w Rzeczpospolitej darowane, włącznie se studiami... . Wkładałem na wspólnych "skarbonek" wcale niemało.

Tylko dlatego, że mieszkałem i pracowałem potem również tutaj, w Wielkiej Brytanii nie muszę żyć tak, jak wyglądało to w przekazach z sejmowego protestu niepełnosprawnych. To jest niegodne. Również wobec tych, którzy urodzili się bez możliwości samodzielnego życia. W państwie z najostrzejszym prawem aborcyjnym (już Irlandią zasłaniać się nie można) matki mają rodzić...nieważne czy ma ręce, nogi, zespól Downa... Rodzić, bo taka jest społeczna nauka Kościoła! A potem, to już nie sprawa rządzących... Tak to ma działać? Nie rozumiem, a więc może ktoś bardziej zaznajomiony z polskimi realiami mnie oświeci.
Moim zdaniem na tę chwilę, to może i jest chrześcijańska moralność obecnie rządzących w Polsce, ale zaczerpnięta wprost ze średniowiecza albo z czasów saskich. Kto ma przeżyć, tego Bóg od śmierci i tak uratuje. Toteż jak opatrzność zdecyduje, to niepełnosprawni w Polsce też przetrwają. Niezbadane są wyroki...

Co zaś do sanacji...to życzyłbym sobie, abyśmy mieli takie autorytety, takich przywódców, jak w II Rzeczpospolitej. Rozumiem, że komuna przez 45 lat prania mózgów utrwaliła wszystkim przekonanie, że IIRP była zacofana, a życie toczyło się w Arkadii w Warszawie. Kawaleria szablami atakowała czołgi we wrześniu ("Lotna" Andrzej Wajda), a marszałek Rydz-Śmigły uciekał do Rumunii, aż się kurzyło.

Jeśli ktoś w to wierzy, to w żadnym poście i na żadnym forum tego się nie da skontrować. Ludzie bardzo łatwo wierzą w prawdy, które mieszczą się w ich horyzontach, w ich pojmowaniu świata. To tak na marginesie, aby nie tylko o Polsce...
Gdy w Katyniu odkryto masowe groby polskich oficerów, to w Wielkiej Brytanii od razu opinia publiczna przyjęła, że to robota Niemców. Sowiety były sojusznikiem w walce z Hitlerem i nie było mowy, że Stalin mógłby coś takiego przeprowadzić. Rzeź 20 tysięcv polskich żołnierzy, których nie mógł doliczyć się generał Anders tworząc armię w ZSRR.
Gdy okazało się, że polski rząd i "Andersowcy" są przekonani, że była to robota NKWD, to zaraz okrzyknięto ich faszystami, antysemitami, rusofobami i tchórzami (to było jeszcze przed Monte Cassino).
Tymczasem w Armii Polskiej na Wschodzie było wielu Żydów, których część została w Palestynie i przyczyniła się do tworzenia Izraela.

Nie ma w polskiej historii i tradycji bycia antysemitą. Obarczania za wszystkie winy świata Żydów... . To też PRL-owska pozostałość z 1968 roku i haseł "Syjoniści do Syjonu". Narodowcy, którzy najchętniej wymazaliby Izrael z mapy świata, wygonili wszystkich imigrantów z Europy, praliby Niemców, Ukraińców, Rosjan...jak leci, to też jakieś produkty - mutanty dawnej endencji (Dmowski się w grobie przewraca), komunizmu z przyprawą ksenofobii. Nie wspominam o ONR, który został całkiem słusznie zdelegalizowany jeszcze przed 2 Wojną Światową. O nich rotmistrz Pilecki mówił, jako o skrajnych antysemitach.

Zaś o coraz bardziej słynnych "eurosceptykach", co to porównują Unię do ZSRR. Wspólnoty tworzyła europejska chadecja, a socjaliści i komuniści najchętniej Unię rozsadziliby od wewnątrz. Błędna polityka Brukseli doprowadziła do wypaczenia idei Unii, która przy tym kierunku, bez zmian - musi się rozsypać. Nie można skądinąd zbierać na morzach łodzi z Afryki i jak popadło rozdzielać między państwa członkowskie...Zwłaszcza tych młodych cwaniaków, co to doskonale wiedzą, gdzie i jakie zasiłki otrzymają. A część przy okazji sobie pogwałci lub się powysadza. Nie można tworzyć zespołów darmozjadów tworzących europejskie definicje wędzonej kiełbasy i ustalających normy otworu w toalecie.

Ale w polskiej historii i tradycji nie było też haseł "Polska dla Polaków"...`"Polska dla Katolików". Rzeczpospolita zawsze była otwarta na imigrantów, ludzi uciekających przed prześladowaniami - przynajmniej dopóki była mocarstwem w XVI czy XVII wieku. Gdy w XVIII wieku rozpoczęły się bezrządy magnackie, jezuickie szkoły, wypędzenia protestantów i pogromy Żydów - po Rzeczpospolitej ślad na mapie nie został.

Dlatego nie ma dla mnie opcji wspierania jakiegokolwiek ugrupowania politycznego w Polsce. Podobnie jak obce są mi rozmaite teorie spiskowe, które mówią o z góry ustalonym i zaplanowanym losie Europy i świata. Rozumiem, że to może obecnie jest na "topie". Wysyp rozmaitych, domorosłych dziennikarzy śledczych i niby-autorytetów na YouTube. Z serwisów społecznościowych, jak Facebook już dawno się wyprowadziłem, a więc nie wiem, ale domyślam się, że jeszcze bardziej ciekawie.
Jeśli głosować to na osobowość, konkretnego człowieka, nie na barwy partyjne, bo dla wielu to tylko odskocznia do wygodnego życia....a szaraki niech się produkują.

*THUMBS UP*
Nic ujac, nic dodac.
W punkt.
...a wiec kup sobie glupcze medalik na szyje, i nic ci sie nie stanie, i tramwaj nie zabije...

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2018-05-27 21:25:40 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2018-05-27 16:15:09, Kanonier30 napisał(a):
Z całym szacunkiem ..ale chciałbym co nieco wtrącić skoro było o niepełnosprawnych..

Zatem...Tobie Jurku, Tobie Żuczek i Wielim też życzę dobrze i abyście nie musieli kiedyś znaleźć się w gronie tychże niepełnosprawnych. Zatem, abyście za zakrętem nie spotkali na drodze wypitego rajdowca, który zamieni Wasze auta na inwalidzki wózek. Rozumiem, że takie rzeczy przytrafiają się innym - nie nam.

Niestety, nie ma mojej zgody na to, aby ludzi chorych, niepełnosprawnych wykluczać i tragedię, jaka często już ich spotkała, przekształcać w piekło przetrwania. Z tego co wiem w Polsce Ci ludzie otrzymują głodowe świadczenia.... . Premier i klaka mówią jak jest świetnie, a nie mogą w XXI wieku zapewnić pomocy tym, którzy naprawdę jej potrzebują?

Dziekuje za zyczenia. Nie rozumiem tylko dlaczego wplatasz mnie w jakis kurs na niewspieranie/nielubienie/niepopieranie postulatow niepelnosprawnych, ktorych sprawy powinny zostac zalatwione bez okupacji i hucpy politycznej, z przepychankami i lansowaniem sie innych z Bolkiem na czele z tymi ludzmi.

Problem niepelnosprawnych powinien byc systemowo zalatwiony od bardzo dawna, kazdy kolejny rzad powinien tylko waloryzowac wysokosc swiadczen i je podnosic a nie po 14 latach w unii budzic sie z reka w nocniku.

Niestety, najgorsza jest niska swiadomosc w spoleczenstwie tego, co niosa jego wybory i decyzje - teraz na wku*** na pis zaglosuja na tych, co przez 8 lat dali im 9 zlotych i kiedys juz wyrzucili z sejmu. Bo ludzie zapominaja, wybaczaja, wystarczy ich odpowiednio nakrecic, wzbudzic emocje w stylu ,, Nie zycze tobie by ci sie przydarzylo". Nakrecanie na siebie plemion powoduje to, ze tzw.plankton polityczny nigdy sie nie przebije chocby mial najlepsze postulaty i rozwiazania bo na strazy plemion stoi tv trwam i tvn, gazeta polska i wyborcza ktore skutecznid skupiaja uwage na grze na emocjach.

Mnie od takich gadek o braku wspolczucia czy nierozumienia niepelnosprawnych to trzymaj z daleka.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

darraj

Post #4 Ocena: 0

2018-05-28 21:04:11 (7 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Niewyjasnione pozary
Tak mnie sie skojarzylo,stara dobra szkola:-]
W,Reymont, Ziemia obiecana.
"A kiedyż będzie dla uczciwych? - zapytał ironicznie. - Sza, panie Trawiński, oni mają niebo, po co im dobre czasy. - Grosman się podobno spalił. - Bardzo porządnie, bardzo porządnie; dwieście pięćdziesiąt tysięcy asekuracji jakby miał w kasie. Ale Goldstand, co się spalił w nocy, ma małe nieporozumienie z policją. Dobrze mu tak, jak kto nie umie robić dobrze interesów, to niechaj się do nich wcale nie bierze. - Któż teraz na brzegu? - Z grubszych A. Rychter i F. Fiszbin."
"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2018-05-28 21:32:15 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Pamietam dobrze, jak w polowie lat 90-tych kumpel namawial mnie do biznesu smieciowego czyli floty ciezarowek skupujacej smieci w Niemczech. Pomysl utknal na koncesji z MinSrod a wlasciwie braku funduszy na odpowiednie smarowanie urzednikow, ktorzy mieli zatwierdzic metody skladowania jak i obszar.

Za tone smieci teraz Niemcy placa 300, sa tacy co woza 50.000 ton rocznie, latwo przeliczyc.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-05-28 23:16:42 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

W Polsce njusem stal sie zamach na posla Brejze (nie znam a podobno znany). Na Czerskiej brat stalinowskiego zbrodniarza a slodkim imieniu Adas juz puscil.w eter njusy:

Obrazek

Obrazek

I gdy juz zaczeto nakrecac afere, ze faszysci z pisu chcieli posla dom spalic okazalo sie, ze jacys wandale podpalili plastikowy kibel toi toi stojacy obok budynku na mini placu budowy. Policja potwierdzila, ze nic o zamachu nie wie a zagrozenoe przepalenia cegiel na wylot ptzez plonace odchody bylo zerowe.

I jak to w tej antypolskiej redakcji - jak Cyba zabil czy ten nozownik na krakowskim przedmiesciu to nie mialo to nic wspolnego z nagonka na pis. A proby podpalenia biur poselskich po glosowaniu nad aborcja? A to nie bylo, to przypadek.

Ktos pali toy toya na budowie? Naglowki wyssane z genderowych paluchow tych wstretnych polonofobow...

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2018-05-29 21:35:10 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Zamach na zycie tego posla okazal sie przypadkowym podlozeniem ognia przez sasiada jarajacego w toj toju. A Szczerba juz kazal ministrowi SW do dymisji sie podac, co za POsly...

A tymczasem:

,,Dzisiaj w atmosferze kolejnego skandalu związanego z niechlujnym głosowaniem (będzie chyba grubsza afera i wniosek o powtórzenie głosowania, nie tylko z mojej strony) przyjęto dyrektywę nakazującą zatrudniać pracowników wydelegowanych do innego kraju UE w oparciu o przepisy państwa docelowego, a nie tego, z którego wywodzi się pracodawca i pracownik. Czyli kraje o rozdętym socjalu i nieżyciowym prawie pracy chcą podzielić się swoją głupotą z innymi. Weź tu wyślij pracownika do kraju, w którym obowiązują krajowe i regionalne układy zbiorowe, kompletnie inne przepisy i 3 razy wyższe stawki...

Widać wyraźnie, że wspólny rynek w wydaniu UE to jest gra do jednej bramki. My otwieramy rynek dla ich kapitału i eksportu, ale jak nie wytrzymują gdzieś konkurencji, to natychmiast płaczą, że konkurowanie cenami jest nieuczciwe. Czyli propozycja jest taka, że będziemy sobie konkurować, ale tylko tym, w czym oni są lepsi.

Dla tych, co się łudzili, że dzięki Unii dogonimy Zachód, to chyba kolejny smutny dzień. Unia to sztywny hol — ciągnie nas z wielką łaską w bezpiecznej odległości, pilnując, żebyśmy nie wyprzedzili tych, którzy są z przodu."

Sa panstwa, ktore mimo calych delad w UE sa daleko z tylu i sa takie panstwa, ktore dzieki ue sa w czolowce i dlugo beda bo tak sobie te ue skonstruowaly. Dotacje tez coraz nizsze i jak to w socjalizmie i rozdawnictwie - bedzie szantaz albo dacie wiecej. Nie, to wychodzimy.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2018-05-29 22:43:03 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Pierwsze słyszę żeby od peta toi toi się zajął.
Chyba że jurek go podjarał.:-]

Mamy rodzinę smoleńską to teraz i rodzinę kochanek.
A podobno tylko pracował i się modlił.

Stanisław Pięta uchodzi za jednego z najbardziej konserwatywnych posłów PiS. Historia, którą nam opowiedziała i udokumentowała Joanna (na jej prośbę imię zmienione), dowodzi, że dla Pięty nie powinno być miejsca w polityce. Uwiódł samotną, poszukującą miłości i pragnącą dziecka kobietę. Mamił wpływami w spółkach Skarbu Państwa. Obiecywał, że zostawi żonę. Wykorzystał – także w pracy poselskiej. Po czym bez słowa porzucił.

Pięta wypatrzył ją 10 kwietnia ub. roku w czasie 7. rocznicy katastrofy smoleńskiej.

Ale tu cisza.
Gdyby to był Petru....

Ale wracając do tematu coś dla smaczku...

"„To jest świństwo, co robisz” – pisze mu Joanna 14 grudnia. „Wybacz, mam takie obciążenia, że fizycznie nie daję rady” – tłumaczy się Pięta. „Przestań być żałosny. A pier... mnie pół roku dawałeś radę?” – odpisuje Joanna."*ROFL*

A jeszcze wracając do niepełnosprawnych pis odtrąbił wielkie zwycięstwo.

"W końcu się doczekaliśmy. Sejmowa farsa, na czele której stała kobieta, której nie zależało na dobru dziecka, a jedynie na kasie, dobiegła końca. Brawo, Prawo i Sprawiedliwość" – napisano w usuniętym już poście Komitetu PiS Gminy Bełchatów na Facebooku. Niesmaczny wpis okraszono udostępnieniem artykułu "Wielkie zwycięstwo PiS! Upokorzona Hartwich opuszcza Sejm".

I na koniec
ciekawe czy też dziennikarze zostaną oskarżeni o atak na rzeczpospolitą pisią.....

"Antoni Macierewicz. Biografia nieautoryzowana".

moncierewicz

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2018-05-29 22:49:53 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Czeeessccc neuron, ale sie ciesze, ze wreszcie jestes. I do tego masz afere milosna w pisie jako njus dnia! Przestan sie interesowac zyciem intymnym innych ludzi i to z kim sie chca seksic! Przestan wzorem kosciola i ksiezy zagladac komus pod koldre i ,,do dupy". Nie znizaj sie do tego poziomu.

Jestes chyba jedynym po Brejzie i Scerbie, ktory uwierzyl w probe zabicia go toj tojem. I jakos mnie to nie dziwi, pasujecie do siebie :)

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #10 Ocena: 0

2018-05-29 23:21:15 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Cytat:

2018-05-29 22:49:53, Jurny_Jurek napisał(a):
Czeeessccc neuron, ale sie ciesze, ze wreszcie jestes. I do tego masz afere milosna w pisie jako njus dnia! Przestan sie interesowac zyciem intymnym innych ludzi i to z kim sie chca seksic! Przestan wzorem kosciola i ksiezy zagladac komus pod koldre i ,,do dupy". Nie znizaj sie do tego poziomu.

Jestes chyba jedynym po Brejzie i Scerbie, ktory uwierzyl w probe zabicia go toj tojem. I jakos mnie to nie dziwi, pasujecie do siebie :)

Swego czasu bardzo się interesowaliście Petru. Śmichy były i gromy bo on i ona mają dzieci a teraz cicho? Wiem miejsce siedzenia.
Ostatnio nawet miałeś problem że w wynajętym mieszkaniu kobitka daje po kryjomu i musiała zwinąć interes.
Taki pies ogrodnika.

Oczywiście w stylu jurka dowody pod tezy.
Napisałem tylko że samym petem laminatu nie podpalisz no chyba że np jakiś jurek ostro go czymś innym podjarał.

Tak swoją drogą jeśli tam się paliło to co widzę na zdjęciu co stoi z boku to kaplica.
Podobny materiał do ocieplania jak ten którym był ocieplony wieżowiec w Londynie co się zjarał?

A jak tam twój bohater Moncierewicz?
Antoni Macierewicz zarobił ćwierć miliona złotych w MON. To więcej niż zarobki Andrzeja Dudy.

Rodzina która ma niepełnosprawnego syna już miała wizytę policji za to....

3dc3ba00826c7a1c3dafb5f0e613e7d&oe=5B8EC12B" alt="Obrazek" title="Obrazek" />

Co niektórych sąsiadów zdenerwował fakt że tuż przed "świętem pierogów" w Bychawie na który przyjeżdża dużo osób dokonuje się "obrazy uczuć";!!!

Noooo to jest argument.

Gdzieś wyczytałem że Pawłowicz pisze do Biedronia by nie udawał kobiety.

W odpowiedzi od internautów otrzymała odpowiedź by sama nie udawała kobiety.:-8

coś sie obrazek nie chce wyświetlić
Ale napisali na płocie pis to hańba Polski za upokorzenie 100tysiecy dzieci kalek iotd...

Tak na marginesie jeden z pisowców tłumaczył że nie mogą się poddać jednej grupie społecznej bo potem inni będą też chcieli.

Ciekawe jaka by była ich odwaga gdyby przyjechali górnicy.
Niepełnosprawni poprosili i tak górników o pomoc ci jednak odmówili bo kasa by była nie dla nich pewni.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 29-05-2018 23:29 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1238 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1237 | 1238 | 1239 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,