MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1237 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1236 | 1237 | 1238 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1237 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2018-05-18 05:35:49 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Dzieki temu, ze w PL swieci sie szambowozy nikt nie wysadza sie na koncertach dla dzieci ani nie zabija ludzi vanem na Moscie Siekierkowskim. Nikt tez nie daje zasilkow, ktore na zachodzie sa wspanialym wynalazkiem spolecznym pomagajacym ubozszym - a w Polsce ,,ku** patologia rozdajom pincet swinie z pissu won!'', dzieki czemu uchodzcy z Syrii ale z Afryki uciekaja po szmal do Niemiec.

I ty, Obronca Europy Przed Zalewem Islamu zamiast sie cieszyc, ze takie zabobony i gusla sie w Polsce pielegnuje to tu krytykujesz. I jeszcze niepelnosprawnym nie pomagasz ani zadnego nie adoptowales, a tym bardziej nie przyjales zadnego imigranta pod dach ani nie ocaliles wiewiorki bestialsko zamordowanej przez pis.

Widzisz jaki be jestes?

Cytat:

2018-05-17 21:46:14, zuczek2246 napisał(a):

Jurny nie cwaniakuj , bo zachowujesz się jak Ciaputowicz z Gowinem , którzy to samo mówią co ty piszesz .

Myślisz , że kongres amerykański wymyśla sobie bajeczki , żeby pózniej osmieszać się na cały świat nie dochodząc tego co przegłosowali ?

Mam nagrane Warto Rozmawiać Pośpieszalskiego na TVP 1 , którego nie obejrzałem jeszcze , ale będzie wreszcie na ten temat.

Dobra zuczek, a skoncze cwaniakowac i przestane byc czaputowiczem jak tez obejrze warto rozmawiac? Wybacz, jesli bede troszke bardziej powsciagliwy w obwinianiu nacjonalistow zydowskich za cale zlo tego swiata i skupie sie w tym temacie na aktualnej sytuacji polityczno-gospodarczej w PL. Mozna pogadac w watku o antypolonizmie zydowskim bo nie ma watpliwosci, ze taki istnieje, tak jak istnieje rusofobia pisowska czy antygermanizm podlaski.

Mnie z ruchem narodowym wcale nie po drodze, zwlaszcza jak na czele stoja takie socjalistyczne niedojdy pokroju Bosaka, ktorym nie pasuje, ze zamowione zarcie przywiozl mu rowerem hindus w turbanie. Uczciwie pracujacy czlowiek a nie zasilkowy pasozyt przeszkadza temu nieskalanemu praca nacjonaliscie, ktory nie rozumie zasad gospodarki rynkowej.

A moze rozumie, tylko nie lubi obcych, chocby ci uczciwie pracowali jak wiekszosc z nas w tym kraju. I dlatego nie uwazam winnickich i bosakow za ,,szczeropolskich'' bo mi moja Szczera Polska bardziej kojarzy sie z Rzeczpospolita Obojga Narodow, wielokulturowym mocarstwem do ktorego uciekali zydzi i inne mniejszosci religijne przed przesladowaniami. I tak sobie wszyscy zyli i budowali te Polske, bez znaczenia czy w turbanie czy w stroju krakowiaka. Ta ,,szczera polska'' ruchu narodowego to taki sanacyjny tygiel pelen uprzedzen i osobnych lawek dla zydow - i wybacz ale ja sie na to nie pisze.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 18-05-2018 05:51 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2018-05-18 06:02:30 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zuczek juz kiedys cie pytalem ale chyba nie lubisz odpowiadac na pytanie "na kogo glosujesz/zaglosujesz?" moglbym pisac to samo co ty samo jak amerykanie w stanach o atakach 11wrzesnia i prawdziwych powodach wybuchu wojny w afganistanie czy iraku albo w wietnamie ale jaki to ma wplyw na rzeczywistosc ?
to na kogo zaglosujesz w ptzszlych wyborach? jakas partia ktora ma szanse zdobyc wiecej niz 1%?

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #3 Ocena: 0

2018-05-25 20:48:54 (7 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2018-05-18 06:02:30, cris82 napisał(a):
zuczek juz kiedys cie pytalem ale chyba nie lubisz odpowiadac na pytanie "na kogo glosujesz/zaglosujesz?" moglbym pisac to samo co ty samo jak amerykanie w stanach o atakach 11wrzesnia i prawdziwych powodach wybuchu wojny w afganistanie czy iraku albo w wietnamie ale jaki to ma wplyw na rzeczywistosc ?
to na kogo zaglosujesz w ptzszlych wyborach? jakas partia ktora ma szanse zdobyc wiecej niz 1%?

Wróć się w tamtym temacie i czasie , gdzie zobaczysz co napisałem .

W skrócie SAMORZĄDOWCY bez PO PISOWCów i ŻADNEJ PARTII w tytule niech będą wybierani i głosowani. Sami samorządowcy , żeby PARTIOM WPIERD... spuścić w tych wyborach, ale ... znając życie , wszystko pójdzie po ich mysli , gdzie prostytu... polityczne miały ponad 20 procent i wygrały , kręcąc lody , biznesy , największe wały, gdzie główne media tym się nie interesowały ....

Proste , ale ludzie wolą zajmować się pierdołami z TVNami i TVPISami , a jak jest ustawa 447 cisza w dwóch mediach , jak jest pomnik W NY - obydwie TV ??? co kilka minut walą NEWSY ...
Słabo czytasz ... ze zrozumieniem

WAKE UP POLAND :-o:-o:-o

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 25-05-2018 21:15 ]

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #4 Ocena: 0

2018-05-25 21:01:41 (7 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2018-05-18 05:35:49, Jurny_Jurek napisał(a):
Dzieki temu, ze w PL swieci sie szambowozy nikt nie wysadza sie na koncertach dla dzieci ani nie zabija ludzi vanem na Moscie Siekierkowskim. Nikt tez nie daje zasilkow, ktore na zachodzie sa wspanialym wynalazkiem spolecznym pomagajacym ubozszym - a w Polsce ,,ku** patologia rozdajom pincet swinie z pissu won!'', dzieki czemu uchodzcy z Syrii ale z Afryki uciekaja po szmal do Niemiec.

I ty, Obronca Europy Przed Zalewem Islamu zamiast sie cieszyc, ze takie zabobony i gusla sie w Polsce pielegnuje to tu krytykujesz. I jeszcze niepelnosprawnym nie pomagasz ani zadnego nie adoptowales, a tym bardziej nie przyjales zadnego imigranta pod dach ani nie ocaliles wiewiorki bestialsko zamordowanej przez pis.

Widzisz jaki be jestes?

Cytat:

2018-05-17 21:46:14, zuczek2246 napisał(a):

Jurny nie cwaniakuj , bo zachowujesz się jak Ciaputowicz z Gowinem , którzy to samo mówią co ty piszesz .

Myślisz , że kongres amerykański wymyśla sobie bajeczki , żeby pózniej osmieszać się na cały świat nie dochodząc tego co przegłosowali ?

Mam nagrane Warto Rozmawiać Pośpieszalskiego na TVP 1 , którego nie obejrzałem jeszcze , ale będzie wreszcie na ten temat.

Dobra zuczek, a skoncze cwaniakowac i przestane byc czaputowiczem jak tez obejrze warto rozmawiac? Wybacz, jesli bede troszke bardziej powsciagliwy w obwinianiu nacjonalistow zydowskich za cale zlo tego swiata i skupie sie w tym temacie na aktualnej sytuacji polityczno-gospodarczej w PL. Mozna pogadac w watku o antypolonizmie zydowskim bo nie ma watpliwosci, ze taki istnieje, tak jak istnieje rusofobia pisowska czy antygermanizm podlaski.

Mnie z ruchem narodowym wcale nie po drodze, zwlaszcza jak na czele stoja takie socjalistyczne niedojdy pokroju Bosaka, ktorym nie pasuje, ze zamowione zarcie przywiozl mu rowerem hindus w turbanie. Uczciwie pracujacy czlowiek a nie zasilkowy pasozyt przeszkadza temu nieskalanemu praca nacjonaliscie, ktory nie rozumie zasad gospodarki rynkowej.

A moze rozumie, tylko nie lubi obcych, chocby ci uczciwie pracowali jak wiekszosc z nas w tym kraju. I dlatego nie uwazam winnickich i bosakow za ,,szczeropolskich'' bo mi moja Szczera Polska bardziej kojarzy sie z Rzeczpospolita Obojga Narodow, wielokulturowym mocarstwem do ktorego uciekali zydzi i inne mniejszosci religijne przed przesladowaniami. I tak sobie wszyscy zyli i budowali te Polske, bez znaczenia czy w turbanie czy w stroju krakowiaka. Ta ,,szczera polska'' ruchu narodowego to taki sanacyjny tygiel pelen uprzedzen i osobnych lawek dla zydow - i wybacz ale ja sie na to nie pisze.

Lubię Cię i szanuję Jurny :) z tym , że jestem SPRAWIEDLIWY ...
Jeżeli wały robi się na NARODZIE POLSKIM od 89 roku , czy to jest SLD - Kwaśniewski ( ZSRR ) , PO - Tusk ( Niemcy ) , PIS- KACZYŃSKI ( Usrael) i dalej Polacy Wierzą , że TERAZ TO BĘDZIE LEPIEJ *ROFL**ROFL**ROFL*

Powodzenia :-]:-]:-]

Szanuję Twoje zdanie odnośnie 3RP , ale Partii Izraelskich Syjonistów nie obronisz i jak będę miał czas to będę wbijał w te obce swoje ... dwa grosze ...

Spójrzmy jakich mamy patriotów ?

Nie wiecie ???

UKRAIŃSKO - BANERWOSKO - USRAELSKI ... Patriota Polski *ROFL**ROFL*:-]:-o
kontra ROSIJA ROSIJA - typ , który nie wie jak ma na nazwisko ?
Jab vel Ol ???:-o:

Kto jeszcze wierzy w PO PIS i tych typów ???

Powolutku będziemy spoglądać w duszę Partii Izraelskich Syjonistów , bez Bosaków i innych podszywających się pod Narodowców ...

Nie kibicuje nikomu , bo NIE UFAM nikomu ...

polski już nie ma . Jest POLIN i będziemy fajnie żyli , a za kilkadziesiąt lat zamiast Polski będzie POLIN i będą w NAS POLAKÓW walić tak jak w Palestyńczyków ...
na ich terytorium ...

*BRAVO**BRAVO**BRAVO*

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 25-05-2018 21:08 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2018-05-26 23:05:37 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Tommy Robinson aresztowany za relacje sprzed sądu a zboczence i pedofile odpowiadają z wolnej stopy . To Polska jest zła . Ok . Twierdzi tak każda rodzina która wyzyskuje system pomocy społecznej w UK do max , a wykształcenie zazwyczaj niepełne zawodowe . PiS jest zły bo matka tak twierdzi albo ojciec . Albo cala rodzina .

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-05-27 03:25:39 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Przestan Wielim pisac zle na ten raj wolnosci. Gangi pedofilskie buszowaly latami gwalcac tysiace dzieci i nieletnich a wladze to ukrywaly, przestraszone slowem rasizm. Zaden z dygnitarzy, ktorzy ukrywali ten proceder nie poszedl do wiezienia, poszedl za to jakis bloger bo nie byl tchorzem jak szef policji i mial czelnosc ujawnic pochodzenie gwalcicieli. A wiadomo - w tym kraju procz wolnosci slowa istnieje gleboka swieckosc spoleczenstwa i mozna sobie jechac po wszystkich wyznaniach procz jednego.

Zabawne, ze relacjonowanie procesu ,,azjatyckiego" gangu pedofili jest zabronione prawem a relacjonowanie innych spraw np.pijanych kierowcow-zabojcow juz nie i taki proces moze relacjonowac kazdy bloger kacika kulinarnego i relacji w lokalnych gazetach z dzialow kryminalnych jest pelno. Ba, w tym kraju bloger moze lapac pedofili robiac ustawke i relacjonujac pojmanie na zywca. Ale sa sprawy o ktorych mowic nie mozna w pewnym kontekscie, i jak to mawia moj sasiad - pedofilia nie jest w tym kraju az taka zbrodnia bo paraly sie nia elity od royal family zaczynajac a na ikonach tych wolnych mediow konczac, co nie Jimmy?

Taki gwalciciel dostanie 3-4 latka co jest bardzo popularnym wyrokiem za gwalt na nieletnich i pojdzie do puchy na 2 bo przeciez bedzie sie dobrze sprawowal. Przy okazji wpusci ciegi temu Robinsonowi albo go nawet zabije bo juz siec jest pelna filmikow, w ktorych wyznawcy tej najbardziej pokojowej religii wszechswiata groza, ze koledzy osadzeni z ..... (,,asians";) zrobia mu z d**y to co zrobil ten ..... dzieciom po koncercie w Manczesterze. I za zabojstwo dostanie dozywocie, ktore potrwa z 15 lat a moze 20.

Pytanie - po jaka cholere polazl tam ten podly faszysta i nekal tych biednych i zestresowanych ludzi? Ano podobno dlatego, ze te obiektywne i wolne media tak samo jak wladze miast czy policji tez baly sie posadzenia o magiczne slowo rasizm. Ze sie baly to zdawkowo cos tam wspomnialy bo nie wolno nakrecac spirali, w imie zasady ,,im mniej wiesz tym spokojniej spisz snowflake'u". Jak z tym, ze ciezarowka zabila, francuz strzelal a w usa w szkole strzelal bialy chrzescijanin co nigdy w kosciele nie byl. Znaczenie jakiego wyznania byl pedofil ma tylko w przypadku ksiedza katolickiego i prostej zasady dla ciemnej masy ,,ksiunc-pedofil-->kosciol to pedofile!".

To juz na szczescie kolejny faszysta zamkniety za te straszliwa zbrodnie, bo wczesniej zamkneli innych hitlerowcow takze za relacje z procesu gangu pedofili. Tamci z kolei mieli czelnosc popelnic zbrodnie poinformowania spoleczenstwa, ze w tym kraju mozna zwabic nieletnia do smazalni kebaba, zwiazac, nafaszerowac prochami i grupowo gwalcic przez pare dni po czym odpowiadac z wolnej stopy dalej piekac kebaby i mieszkajac sobie w nejberhudzie, ktore nic o tym nie wie. No i ci ss-mani paskudni poszli i to nagrali i bach! - do puchy za stresowanie pedofili! A pedofile do pieczenia donera na wolnosci i pogaduszek z sasiadem na nieswiadomce. ,,Ten mily pan pedofilem?? No waay".

I tak to pisze nie z sympatii do nacjololo, co to tropia pedofili azjatow, tylko z calkowitej antypatii dla systemu ukrywajacego tych zwyrodnialcow, ktorzy latami tuszowali tysiace przestepstw a dzisiaj puszkuja tych, co im to wytykaja.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2018-05-27 12:46:32 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2018-05-27 15:29:16 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

3 lata pozniej i wciaz tlumaczymy pedofili wykorzystujacymi dzieci.

Akurat te nieletnia w kebab shopie to przetrzymywali sila i narkotykami, weszla zapytac o droge i tak zostala wielokrotnie zgwalcona, bez podarkow.

Ostatnim razem ojkofobia tlumaczyla pedofilie brakiem nadzoru rodzicow, dzis tlumaczy ze bzykanie nieletnich po angielsku ma inne znaczenie i oznacza podarek. No pewnie, ze mozna tlumaczyc pedofilskie gangi, ze to wina tych dzieci, same sie tam pchaly, czesto ofiary tlumacza swoich oprawcow nawet po latach zamiast szukac porady i wsparcia.

A juz tlumaczenie pedofila-gwalciciela w imie mojszej ideologii opozycyjnej do czyjejs jest po prostu gorszace. No ale Wujek_Staszek nie raz rzucal tu argumenty i statystyki bez podparcia w rzeczywistosci i faktach wiec robienie za adwokata zboczencow wcale mnie nie dziwi. Adwokata asians gangs a nigdy bidula nie ujal sie za pedofilami w koloratkach, ukrywajacych sie w kosciele. Czemu ich nie wytlumaczysz? Pewnie bo ksiunc nie dawal.podarkow a wiec gwalcil, jak jest podarek to jest wesoly seksik...

Seks za podarunek z osoba tak dojrzala umyslowo i emocjonalnie jak 12 czy 13-latka jest niczym innym jak gwaltem na nie rozumiejacym konsekwencji dziecku, niewazne jakie definicje i tlumaczenia wynajda postepowi przyzwoliciele pedofili. Kapewu Wujek?

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 27-05-2018 15:38 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2018-05-27 16:15:09 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Z całym szacunkiem ..ale chciałbym co nieco wtrącić skoro było o niepełnosprawnych tudzież "sanacyjnym tyglu pełnym uprzedzeń i osobnych ławek dla Żydów". Cokolwiek to miało znaczyć, bo zdarza się, że za daleko i za długo idą niektóre wywody. Przez co zupełnie zatraca się istota tego, co jest myślą przewodnią.Niestety, pewnie moje też :)

Wyjaśniam, że szanuję każdego na tym Forum i wypowiedzi, z którymi często się nie zgadzam. Wyjmę z tego grona jednie zwyczajnych prostaków, chamów i głupców. Na szczęście niewiele ich tutaj. Zatem...Tobie Jurku, Tobie Żuczek i Wielim też życzę dobrze i abyście nie musieli kiedyś znaleźć się w gronie tychże niepełnosprawnych. Zatem, abyście za zakrętem nie spotkali na drodze wypitego rajdowca, który zamieni Wasze auta na inwalidzki wózek. Rozumiem, że takie rzeczy przytrafiają się innym - nie nam. Niestety, nie ma mojej zgody na to, aby ludzi chorych, niepełnosprawnych wykluczać i tragedię, jaka często już ich spotkała, przekształcać w piekło przetrwania. Z tego co wiem w Polsce Ci ludzie otrzymują głodowe świadczenia.... . Premier i klaka mówią jak jest świetnie, a nie mogą w XXI wieku zapewnić pomocy tym, którzy naprawdę jej potrzebują?

Rozumiem, że jak komuś grozi amputacja kończyn, to powinien grzecznie przeprosić, a potem skoczyć z pobliskiego wieżowca po uiszczeniu opłaty za skorzystanie z windy dla niepełnosprawnych?

Jako niepełnosprawny nie potrzebuję, aby ktoś mnie "adoptował" - jak to ujął Jurek - a w imię człowieczeństwa, o chrześcijańskich wartościach nie wspominając - umożliwił mi godne życie w społeczeństwie. Tym pierwszym krokiem jest odebranie takim ludziom zmartwień o żywność, odzież, dach nad głową. Z resztą sobie poradzą i każdy chciałby odzyskać chociaż część dawnego życia... . W moim przypadku od szkoły średniej pracowałem i nic nie zostało mi w Rzeczpospolitej darowane, włącznie se studiami... . Wkładałem na wspólnych "skarbonek" wcale niemało.

Tylko dlatego, że mieszkałem i pracowałem potem również tutaj, w Wielkiej Brytanii nie muszę żyć tak, jak wyglądało to w przekazach z sejmowego protestu niepełnosprawnych. To jest niegodne. Również wobec tych, którzy urodzili się bez możliwości samodzielnego życia. W państwie z najostrzejszym prawem aborcyjnym (już Irlandią zasłaniać się nie można) matki mają rodzić...nieważne czy ma ręce, nogi, zespól Downa... Rodzić, bo taka jest społeczna nauka Kościoła! A potem, to już nie sprawa rządzących... Tak to ma działać? Nie rozumiem, a więc może ktoś bardziej zaznajomiony z polskimi realiami mnie oświeci.
Moim zdaniem na tę chwilę, to może i jest chrześcijańska moralność obecnie rządzących w Polsce, ale zaczerpnięta wprost ze średniowiecza albo z czasów saskich. Kto ma przeżyć, tego Bóg od śmierci i tak uratuje. Toteż jak opatrzność zdecyduje, to niepełnosprawni w Polsce też przetrwają. Niezbadane są wyroki...

Co zaś do sanacji...to życzyłbym sobie, abyśmy mieli takie autorytety, takich przywódców, jak w II Rzeczpospolitej. Rozumiem, że komuna przez 45 lat prania mózgów utrwaliła wszystkim przekonanie, że IIRP była zacofana, a życie toczyło się w Arkadii w Warszawie. Kawaleria szablami atakowała czołgi we wrześniu ("Lotna" Andrzej Wajda), a marszałek Rydz-Śmigły uciekał do Rumunii, aż się kurzyło.

Jeśli ktoś w to wierzy, to w żadnym poście i na żadnym forum tego się nie da skontrować. Ludzie bardzo łatwo wierzą w prawdy, które mieszczą się w ich horyzontach, w ich pojmowaniu świata. To tak na marginesie, aby nie tylko o Polsce...
Gdy w Katyniu odkryto masowe groby polskich oficerów, to w Wielkiej Brytanii od razu opinia publiczna przyjęła, że to robota Niemców. Sowiety były sojusznikiem w walce z Hitlerem i nie było mowy, że Stalin mógłby coś takiego przeprowadzić. Rzeź 20 tysięcv polskich żołnierzy, których nie mógł doliczyć się generał Anders tworząc armię w ZSRR.
Gdy okazało się, że polski rząd i "Andersowcy" są przekonani, że była to robota NKWD, to zaraz okrzyknięto ich faszystami, antysemitami, rusofobami i tchórzami (to było jeszcze przed Monte Cassino).
Tymczasem w Armii Polskiej na Wschodzie było wielu Żydów, których część została w Palestynie i przyczyniła się do tworzenia Izraela.

Nie ma w polskiej historii i tradycji bycia antysemitą. Obarczania za wszystkie winy świata Żydów... . To też PRL-owska pozostałość z 1968 roku i haseł "Syjoniści do Syjonu". Narodowcy, którzy najchętniej wymazaliby Izrael z mapy świata, wygonili wszystkich imigrantów z Europy, praliby Niemców, Ukraińców, Rosjan...jak leci, to też jakieś produkty - mutanty dawnej endencji (Dmowski się w grobie przewraca), komunizmu z przyprawą ksenofobii. Nie wspominam o ONR, który został całkiem słusznie zdelegalizowany jeszcze przed 2 Wojną Światową. O nich rotmistrz Pilecki mówił, jako o skrajnych antysemitach.

Zaś o coraz bardziej słynnych "eurosceptykach", co to porównują Unię do ZSRR. Wspólnoty tworzyła europejska chadecja, a socjaliści i komuniści najchętniej Unię rozsadziliby od wewnątrz. Błędna polityka Brukseli doprowadziła do wypaczenia idei Unii, która przy tym kierunku, bez zmian - musi się rozsypać. Nie można skądinąd zbierać na morzach łodzi z Afryki i jak popadło rozdzielać między państwa członkowskie...Zwłaszcza tych młodych cwaniaków, co to doskonale wiedzą, gdzie i jakie zasiłki otrzymają. A część przy okazji sobie pogwałci lub się powysadza. Nie można tworzyć zespołów darmozjadów tworzących europejskie definicje wędzonej kiełbasy i ustalających normy otworu w toalecie.

Ale w polskiej historii i tradycji nie było też haseł "Polska dla Polaków"...`"Polska dla Katolików". Rzeczpospolita zawsze była otwarta na imigrantów, ludzi uciekających przed prześladowaniami - przynajmniej dopóki była mocarstwem w XVI czy XVII wieku. Gdy w XVIII wieku rozpoczęły się bezrządy magnackie, jezuickie szkoły, wypędzenia protestantów i pogromy Żydów - po Rzeczpospolitej ślad na mapie nie został.

Dlatego nie ma dla mnie opcji wspierania jakiegokolwiek ugrupowania politycznego w Polsce. Podobnie jak obce są mi rozmaite teorie spiskowe, które mówią o z góry ustalonym i zaplanowanym losie Europy i świata. Rozumiem, że to może obecnie jest na "topie". Wysyp rozmaitych, domorosłych dziennikarzy śledczych i niby-autorytetów na YouTube. Z serwisów społecznościowych, jak Facebook już dawno się wyprowadziłem, a więc nie wiem, ale domyślam się, że jeszcze bardziej ciekawie.
Jeśli głosować to na osobowość, konkretnego człowieka, nie na barwy partyjne, bo dla wielu to tylko odskocznia do wygodnego życia....a szaraki niech się produkują.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2018-05-27 17:06:11 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1237 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1236 | 1237 | 1238 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,