MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1206 z 2050 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1205 | 1206 | 1207 ... 2048 | 2049 | 2050 ] - Skocz do strony

Str 1206 z 2050

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2018-02-01 16:23:33 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ale w czym ma racje? w tym ze jaki promuje polskie obozy? na uj ten szkodnik to pisze? wytlumacz mi to

jezeli obama albo szef fbi tak te obozy okreslali tzn ze ta nazwa jest uwazana za poprawna w swiecie co jest niesprawiedliwe i do takiego komunikatu ta nedzna kreatura mogla sie ograniczyc a nie jak zwykle nawet w tak waznej sprawie dla Polski ten dziad jedzie po pisie zeby ugrac punkty tylko dla kogo ja sie pytam?...

dobrze ze wybuchla ta dyskusja tylko czas nie ten bo to nie przypadek ze zbieglo sie to z tymi obchodami i widac ze ktos tu sabotuje rzad nawet w pisie nie brakuje zdrajcow

a dobrze bo nawet jesli na calym swiecie bedzie sie o tych obozach mowic polskie to w kontekscie ze ta nazwa jest dla nas krzywdzaca i nie zgadzamy sie na to i wreszcie ktos porusza ten temat a nie przyzwyczaja swiat do tego ze Polacy pomagali w holocauscie...
zdziadzialy tusk co on dobrego zrobil dla Polski w unii wiem wiem on nie po to tam jest widac to bedzo dobrze na twiterze ze jedyne do czego sie nadaje to zartowanie i dopieprz%nie pisowi na czym przy okazji traca wszyscy

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 01-02-2018 16:25 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nEUROn

Post #2 Ocena: 0

2018-02-01 17:15:15 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Moze trzeba sie zdecydowac czy Tusk ma byc w UE neutralny czy pro Polski bo w zaleznosci jak tego pis potrzebuje jak mu wygodnie to tak tworzy narracje.
Na wuja to bylo wyciagac teraz gdy tyle czasu na tym siedzial
Butapren Terlecki to spytaj sie go i Karczewskiego. Pindy Kuchcinskiego nie pytaj bo on w innym swiecie oczami za palcem wodza wodzi. Wodzu kaze zaszczekac to zaszczeka. On nie decyzyjny.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2018-02-01 19:06:11 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

kogo ty bronisz... podobno zrezygnowal z funkcji premiera bo to byla szansa dl Polski a sie okazalo ze tylko jechac po pisie umie uczyc sie angielskiego na koszt podatnikow i zakladac marynarki kolegom to jedyne co moze miernota jedna

zawsze mnie bawily jego ambicje w unii poziom angielskiego jak 5latek ale zbyt dumny zeby korzystac z tlumacza... w tej pracy komunikacja to podstawa dlatego nie moze sie tam odnalezc angielski powinien miec w malym paluszku i ma niestety tylko w tweetach w ktorych robi pod gorke rzadzacym i nic poza tym kukielka udajaca znaczacego polityka
zawsze bedzie mi sie kojarzyl z dyzma od szansy na sukces do krola europy a wystarczylo tylko nadstawiac sie niemcom

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 01-02-2018 19:08 ]

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #4 Ocena: 0

2018-02-01 19:43:20 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Stwierdzam fakty nie bronię.
To różnica.
Duma?
Prawidłowa postawa.
Tarczyński ci o tym powiedział?
Jęśli może sie porozumieć w tak krótkim czasie nauki to plus i nie ważne że może akcent.
Są tacy co siedzą na dupie w UK i po 10 latach jak kupują piwo proszą o cztery łany.
Cienko jeśli śmiejesz się z tego że się uczy i mówi po angielsku.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2018-02-01 19:48:18 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

haha no tak powinienem go chwalic za to ze sie uczy angielskiego...
sorry wolalbym inna jakosc polityki i kogos kto zna perfekt angielski na wysokim stanowisku a ty go porownujesz do janusza w anglii ktory jest tu 10lat i nic nie umie
widac ze masz slabe wymagania

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-02-01 19:55:31 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Nom. Takie oszczerstwa powinny jednoczyc scene polityczna, dla gjenerala broniacego sowieckich pacholkow w WP Tusk tez mial racje. Przeciez wczesniej problem polskich obozow nie istnial. Zapisz sie do PO neuron, pasujesz do nich jak ulal - jedyne co robia to pluja na pis.

Dzis izraelski Jerusalem Post napisal wprost, ze komory gazowe byly polskie. A ich premier jakis netanjahu to stwierdzil, ze Hitler to nie chcial zabic zydow, namowil go do tego jakis muzulmanski kolega i to on (ten wstretny arab) ponosi odpowiedzialnosc za holocaust buhehe, niezle piguly tam wjezdzaja.

Tez sie pewnie z tym zgadzasz nasz niefaszysto od tatuowania feministek na czolach i obronco europy przed zalewem islamu?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #7 Ocena: 0

2018-02-01 21:00:24 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Cytat:

2018-02-01 19:48:18, cris82 napisał(a):
haha no tak powinienem go chwalic za to ze sie uczy angielskiego...
sorry wolalbym inna jakosc polityki i kogos kto zna perfekt angielski na wysokim stanowisku a ty go porownujesz do janusza w anglii ktory jest tu 10lat i nic nie umie
widac ze masz slabe wymagania

Ty wolisz perfekcyjnie mówiącą Szydło czy Kaczyńskiego?
Wymagania?
Został wybrany i nie usiadł na sofie i nie czekał aż asysta cały czas będzie mu pomagać.

Cytat:

2018-02-01 19:55:31, Jurny_Jurek napisał(a):
Nom. Takie oszczerstwa powinny jednoczyc scene polityczna, dla gjenerala broniacego sowieckich pacholkow w WP Tusk tez mial racje. Przeciez wczesniej problem polskich obozow nie istnial. Zapisz sie do PO neuron, pasujesz do nich jak ulal - jedyne co robia to pluja na pis.

Dzis izraelski Jerusalem Post napisal wprost, ze komory gazowe byly polskie. A ich premier jakis netanjahu to stwierdzil, ze Hitler to nie chcial zabic zydow, namowil go do tego jakis muzulmanski kolega i to on (ten wstretny arab) ponosi odpowiedzialnosc za holocaust buhehe, niezle piguly tam wjezdzaja.

Tez sie pewnie z tym zgadzasz nasz niefaszysto od tatuowania feministek na czolach i obronco europy przed zalewem islamu?

piszesz o tym?

Jerusalempost

I ty mi przypisujesz że jestem uprzedzony do pis.
Kiedy tylko możesz szukasz wszystkiego przeciw opozycji.

Tak jestem przeciw islamowi bo to nie religia a polityka ekspansji. I oni się z tym nie kryją.
I nie wiem po co mi to przypominasz samemu też jesteś na nie.
I nie insynuuj mi faszyzm bo sam grasz na takich samych nutach.

A feministka która twierdzi że nie chce być ratowana przez złego białego faceta gdy jest gwałcona przez imigranta powinna mieć coś charakterystycznego i bardzo widocznego. Nie jest to przymus ale propozycja. I nie wymyślona prze zem nie propozycja tylko skopiowana z forum pro pisowskiego. Ale była śmieszna.

Opaski które rozdają zachodnie rządy kobietom z napisem że nie życzy sobie być zgwałcona czy molestowana przez imigranta nie spełniają funkcji. Zbyt małe, lub nie ten język?
Czy takie opaski też są dla ciebie faszystowskie?

Masz ciekawe podejście.
Jak hejlują, latają ze swastykami czy banerami o białej Polsce to z tego co piszesz jest to coś między grupą rekonstrukcyjną a prowokacją.
Nie pamiętam byś aktywnie krytykował Górskiego z jego upadkiem cywilizacji.
Jak gość zabił gościa z pisu to normalny, zdrowy, członek po (mimo że dawno został wywalony)
Jak gość nie zabił a podpalił się w proteście przeciw pis to zrobiłeś z niego wariata.
Siwiec też był wariatem?

„Ja, zwykły, szary człowiek, taki jak wy, wzywam was wszystkich – nie czekajcie dłużej! Trzeba zmienić tę władzę jak najszybciej, zanim doszczętnie zniszczy nasz kraj, zanim całkowicie pozbawi nas wolności. A ja wolność kocham ponad wszystko. Dlatego postanowiłem dokonać samospalenia i mam nadzieję, że moja śmierć wstrząśnie sumieniami wielu osób, że społeczeństwo się obudzi i że nie będziecie czekać, aż wszystko zrobią za was politycy – bo nie zrobią! Obudźcie się! Jeszcze nie jest za późno!”

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2018-02-01 21:32:47 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

ani szydlo ani kaczynskiego ale taki legutko polyka tuska jezykowo i merytorycznie
naprawde jest cala masa ludzi lepszych od niego i to 10 razy
ale to jest slodki ulek dla bylych premierow i innych darmozjadow...

neuron wiem ze ty nienawidzisz pisu ale wykorzystywac smierc chorego psychicznie czlowieka to niezla patologia i nie poruszaj juz jego tematu wiecej bo sa jakies granice...a z tego co wiem to tutaj nie zagladaja politycy PO wiec sie tego trzymajmy
lepiej poczytaj w gw centrystow :-] ktorzy sa promowani w czerskiej ostatnio co drugi dzien gdzie mozna sie dowiedziec ze cale te pieprzenie o drugiej grecji przez PO to byly bzdury dla naiwnych i opisuja wyborcow PO ktorzy zachowuja sie jak sekta negujac fakty

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 01-02-2018 21:46 ]

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #9 Ocena: 0

2018-02-01 21:37:05 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

A tutaj wasz biedny Piekara ze strachu przed karą która jak twierdzi wynosi pół melona przeprasza Welman.
Bardzo interesujący styl przeprosin.

Jacek Piekara podpowiada czytelnikom, by zastanowili się nad tym, "jak bardzo nieszczęśliwą i zakompleksioną istotą jest Wellman, która potwierdzenia dla swojej atrakcyjności i seksualności musi szukać przed sądami i która chce tę atrakcyjność udowadniać wyrokami oraz karać tych, dla których jest nieatrakcyjna".

Zdaniem pisarza "pewna siebie, inteligenta kobieta albo machnęłaby ręką na szyderstwo, albo odpowiedziałaby w podobnym tonie". Dziennikarka nie zdecydowała się jednak na taki "fechtunek na słowa", gdyż jest "typowym wykwitem kultury PRL-owskiej", tj. "udającym inteligenta i kulturalnego człowieka, przylizanym i uładzonym prostakiem, który czuje się w prawie mentorsko pouczać innych, lecz reaguje wściekłością na to, co boli najbardziej: na kpinę".

Ot, wypucowana i wymalowana dziewka stajenna, która psim swędem trafiła na salony…".

Wyżyny chamstwa
Napisać, że Piekara wznosi się tutaj na wyżyny chamstwa i prymitywizmu, to właściwie nic nie napisać. Czytając pierwszy raz tę "obronę", nie wierzyłem własnym oczom, choć z wieloma przykładami hejterstwa i wylewów żółci stykałem się w minionych latach. A wiedząc, że pisze te słowa osoba, która chwilę wcześniej została oskarżona przez Dorotę Wellman za obrazę… Doprawdy, nie wiem, jaki aparat pojęciowy miałbym uruchomić, by tego rodzaju publiczne wystąpienie pojąć.

Żeby było jeszcze "zabawniej", Piekara broni się i w ten sposób, że w gruncie rzeczy to z niego żaden cham czy prostak. I w gruncie rzeczy on wcale to a wcale nie obraził Doroty Wellman. Jeśli już, to możemy rzec o nim, tym prawdziwym wzorcu z Sevres dobrego wychowania, że jest reprezentantem "kultury kpiny i szyderstwa", która jest przecież "odwiecznym znakiem naszej cywilizacji". Jak na kulturalnego erudytę przystało, Piekara wykłada w nawiasie dedykowanym ignorantom i nieukom: "jakżeż okrutnie drwiono w antycznym Rzymie, nawet z władców!".

Co więcej, Piekara dowodzi, że potraktował dziennikarkę… "kpiąco, lecz dosyć grzecznie", a jego tweet pozbawiony był "wulgaryzmów, gróźb oraz inwektyw". Mógł zabić, a tylko kpił. Jak to onegdaj w starożytnej Grecji i Rzymie bywało. Wiadomo.

Pełna kultura
Pisarz dodaje, że nie tylko nie użył wulgaryzmów, nie groził i nie szantażował, ale też nie nazwał Wellman "żadnym pejoratywnym określeniem", które "samo narzuciłoby się używającemu barwnego języka człowiekowi antyku lub średniowiecza". Po czym wymienia kolejno te określenia: "Dorota Słoniowa Noga", "Dorota Brzuch Wieloryba", "Dorota Podgardle Świni" oraz "Dorota Kiełbasiana Dłoń".

Są to określenia, które na temat Doroty Wellman wymyślił Piekara, ale których on, będąc człowiekiem niebywale kulturalnym, nigdy w świecie by nie użył. Tak mu się tylko wymyśliło i wyliczyło, ot, szaleństwa pisarskiej wyobraźni. Ale, dodaje, gdyby już ich użył, to: "będę przy tym obstawał, że nie zasługiwałoby na konsekwencje prawne".

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2018-02-01 22:36:55 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

co mnie obchodzi jakis piekara o ktorym pierwszy raz slysze czy welmanowa jakbym chcial poczytac historie tego typu to wszedlbym na pudelka ja o powaznych sprawach a ty mi wyjezdzasz z historiami prosto z twojego imperium : )) nic sie nie stalo... Polacy nic sie nie stalooo...

Do góry stronyOffline

Strona 1206 z 2050 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1205 | 1206 | 1207 ... 2048 | 2049 | 2050 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,